פורום מחשבים

פורום לענייני מחשבים, תוכנות, אינטרנט, סינונים, שרתים, חומרה, רשתות, תקשורת ועוד.
מנהל הפורום: יעקב ויצמן

מחשבים ותוכנות > תוכן מקצועי

בשנה הבאה אני אמורה ללמד אידיזיין.

קהל היעד: תלמידות שסיימו לימודי עיצוב, אילוס ופוטושופ.

אני מנסה להתחיל לתכנן את התרגילים, ואשמח אם תוכלו לעזור לי.

טוב שסגרו את הפורום, ויש לנו עכשיו יותר פרטיות לדון בתרגילים.

כדי לא להיות רק מנצלת ולוקחת, אעלה לתועלת הציבור רעיונות שכבר יש לי, ואודה לכם אם תעלו רעיונות נוספים. באופן זה נוכל לבנות אשכול תרגילים שיוכל להועיל לכולנו.

תרגיל לסגנונות תו ופסקה: חוברת מתכונים.
תרגיל זה הוא תרגיל התחלתי, שאינו דורש שימוש בדפי-אב.
1. כל אחת מבנות הקבוצה מכינה מראש קובץ וורד של מתכון כלשהו (לא משנה מהיכן, העיקר לא ארוך מדי, שיכנס בדף אחד לאחר העיצוב)

2. כל אחת יוצרת מסמך בן 8 דפים, נניח, ומייבאת לדף השני את המתכון שלה.

3. כל תלמידה מעצבת את הטיפוגרפיה של המתכון, ונותנת סגנון עם שם משמעותי לכל חלק, למשל: עיצוב סגנון פסקה למלל רץ, וסגנונות פסקה נוספים לחומרים ולשלבי ההכנה, המבוססים על סגנון מלל רץ, ולכל אחד מהם תוספות, כגון: כניסה מימין, מיספור או תבליט.

4. אחרי שכל המתכון מעוצב ומוגדר בסגנונות מתאימים, מייבאים את הקבצים של החברות, כל אחד לעמוד אחר, ומפעילים עליו את הסגנונות של המתכון הראשון.

5. מכינים באילוס או בפוטושופ דף שער, ומייבאים לעמוד הראשון. (זה יכול להיות ש.ב.)

אולי מעניין אותך גם...

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה