פורום מחשבים

פורום לענייני מחשבים, תוכנות, אינטרנט, סינונים, שרתים, חומרה, רשתות, תקשורת ועוד.
מנהל הפורום: יעקב ויצמן

מחשבים ותוכנות > תוכן מקצועי

כהכנה לקראת השנה החדשה, אשמח אני ומקווה שיהיו עוד כמה שישמחו אם תוכלו לכתוב באלו ספרים, חומרים אתם משתמשים ללימודי הגרפיקה הממוחשבת.
לדוגמה אני משתמשת כבסיסי בחומרים שנמצאים באתר :
http://www.quicksoft.co.il/
וכעת לתוכנת פוטו שופ אני שוקלת לקנות את הספר קוק בוק.
כמובן שלכל אחד/ת יש מאגר של שכפולים ותרגילים מוכנים.
אבל חוץ מזה מה עוד עוזר לך נותן לך חומר כתוב?

(ד"א אשמח לשמוע היכן ניתן להשיג את הספר הזה במחיר זול ביותר, כי ראיתי אותו בסביבות 150- ובחנות אחרת ב 200+, מה המחיר המקורי שלו והיכן?)
בהמשך לשאלות שעלו בעבר, אני רוצה להעלות דיון בשאלה "כפרנית" במקצת:

פוטושופ היא תוכנה נהדרת, עמוקה ויסודית, בעלת אופציות נרחבות ותוצאות מדהימות, וגם - בהחלט אינה תוכנה פשוטה וקלה ללמידה ולשליטה.

אין חולק על-כך שבבתי ספר מקצועיים לגרפיקה חובה ללמד פוטושופ בצורה יסודית כחלק מן ההכשרה הנדרשת.
אולם, כפי שחלק מכם בודאי מכירים באופן אישי, לא בכל מקום בו מלמדים "גרפיקה ממוחשבת" - מטרת הלומדים (ובעיקר הלומדות) הינה ידע מקצועי בעיבוד תמונה ממוחשב לצרכי גרפיקה.
פעמים רבות המטרות שונות, כגון: איור וציור ממוחשב, ריטוש תמונות לצלמים חובבים ומקצוענים, הכנת חומרי בסיס לעבודה בתוכנות אחרות, כגון- פרימייר או פלאש.
בנוסף, יש תלמידים הלומדים את התוכנה ברמה בסיסית לצורך היכרות שטחית עם עולם מעמיק זה.

וכאן באתי בשאלה:
אם כן, מדוע ללמד את כל אלה תוכנה יקרה, מסובכת ולא הכי ידידותית בעולם - כאשר אין משתמשים לפחות ב-75% מהכלים ומהטכניקות שבה???

מה רע ב- פוטושופ אלמנטס, למשל, שעולה גרושים, והרבה פעמים מקבלים אותה בחינם כתוסף לעזרים גרפיים שונים? הידעתם שהיא עושה כמעט את כל הפעולות הבסיסיות שפוטושופ יכולה לעשות, בצורה הרבה יותר קלה ונוחה?

או, למשל, קורל פוטופיינט, שנחשבת מוצלחת יותר מפוטושופ, ואף ידידותית יותר, ונמכרת יחד עם קורל דרו, ואף אחד (כמעט) לא משתמש בה?

יש עוד כמה תוכנות חביבות, כגון Paint Shop Pro, ועוד כמה, שיש לי לגביהן מידע כתוב (אם יעניין אתכם בהמשך), אך לא היכרות אישית?

אשמח לשמוע את דעת המורים הנכבדים החברים בפורום, ובייחוד אלו שאינם מלמדים פוטושופ למטרות המקובלות.
ניסיתי לסייע לאחד מחברי הפורום לעיצוב גרפי, שבקש חומר על יסודות העיצוב
http://www.prog.co.il/showthread.php?t=30536
ומצאתי בלוג עם אוסף תרגילים ודוגמאות בנושא,

לתועלת חברי הפורום

מקור החומר:
http://johannaasseraf.blogspot.com/2008/11/1.html

לתועלת הנתיביים (וגם קצת "מסונן" - לתועלת כל השאר...):
יסודות העיצוב - תרגיל מס' 1

בתרגיל הראשון התבקשנו לתאר באמצעות קו שלוש תכונות אופי שלנו, שחור על גבי לבן באמצעות טוש, דיו, עט או עיפרון.
את הקוים עצמם עשיתי בלא יותר מכמה דקות, מה שלקח יותר זמן הם החשיבה\החפירה והסקיצות. וכשמדובר בתכונות אופי של עצמך החפירה מאוד.. חפירתית.
העבודה העליונה - מבטאת את האופי הנינוח שלי, אותו הבעתי בקו פשוט, זורם ורגוע.
שתי העבודות התחתונות מבטאות שני תכונות אופי שלי שעולות לפני השטח בהתאם למצב בו אני נמצאת:
העבודה הימנית התחתונה - באה לבטא מתח והתכנסות פנימית, תכונות שבאות לידי ביטוי כשאני במצבים בהם אני לא מרגישה בטוחה. רציתי להעביר את המתח בקווים החדים, הרועדים והלא מדויקים, וההתכנסות הפנימית די ברורה..
העבודה השמאלית התחתונה - מבטאת את הצד האופטימי, שמח, חברותי שמאפיין אותי במצבים בהם אני מרגישה נינוחה. זרמתי עם הקו בצורה עליזה, שמחה וחופשית.

המשך מחר, בעז"ה - - -
  • 625
  • יסודות העיצוב - תרגיל מס' 3

התרגיל השלישי - 4 סטים של תחושות מנוגדות בפורמט A-3. שחור על לבן, לבן על שחור, שימוש בצורות מוגדרות לכל סט.
    הסט העליון - איזון (ימין) וחוסר איזון (שמאל). אפשר להגיד שמאוד נאבקתי עם המושגים האלו, לא ידעתי אם לגשת אליהם בצורה החומרית\הפיזית או בהקשר של קומפוזיציה. בעבודה של האיזון ניסיתי ליצור מסה זהה בכל חלקי הדף (אם הדף מחולק לרבעים, ניסיתי שתהיה בערך אותה מסה בכל רבע). המרצים העירו שחסרה היתה עוד צורה בפינה הימנית התחתונה שתיתן משקל שיחזיק את החלק העליון של הקופוזיציה. בחוסר האיזון ניסיתי לרכז את המשקל\המסה העיקרית הצד השמאלי של הדף.

הסט שמתחת - כבד (ימין) וקל (שמאל). בכבד, ניסיתי לתת תחושה של חפצים (בדימיון שלי, ארגזים), שנפלו ונערמו אחד על השני, ובכך להעביר את התחושה הכבדה. לדברי שמעון, הרווחים בין הריבועים נותנים תחושה קצת קלילה לעומת כובד.
    ב"קל", פשוט דימיינתי את הריבועים מרחפים באויר, באיזו שהיא זרימה שדומה להתפזרות של גז. (העבודה די חביבה עלי, אני אוהבת את הסגנון ה"זורם")
    הסט הימני התחתון - לחץ (עליון) ורוגע (תחתון), על הלחץ אפשר להסתכל בשני מובנים, האחד, מבנה לא יציב שיכול לקרוס בכל רגע, או, הפעלת לחץ פיזי של הצורות על העיגול. ברוגע הצורות מונחות בשלווה (לפי איך שאני רואה את זה לפחות) אחת לצד השניה, העיגול יכול ליפול מהריבוע, אבל גם אם הוא יפול, הוא בעצם יתגלגל על המשולש לקרקע היציבה (הקו).
    הסט השמאלי התחתון - צפוף (עליון) ובודד (תחתון). אני חושבת שהתחושה הצפופה עברה עם הקווים המקבילים והצפופים, אני גם אוהבת את הזווית של הקוים. הבודד, בעצם קו שיכול להיות חלק והצפיפות, אבל ממוקם בדף אחר. המיקום של העבודות אחת מעל השניה באה להראות את הקו הבודד מול המסה הצפופה.

0 תגובות
    בהמשך לשאלה שעוררה TIP X
    (
    http://prog.co.il/showthread.php?p=227468#post227468),
    ברצוני לערוך דיון בין חברי הפורום, לשמוע את חוות דעתכם החשובה, בין כמורים ובין כתלמידים לשעבר, בנושא שבוודאי חשוב לכולנו:

כאשר מלמדים תוכנה (בפרט תוכנה גרפית, אך לא רק)- ניתן לתת תרגילים מפורטים ומודרכים, בהם כל התלמידים מגיעים לתוצאה דומה, אין (כמעט) טעויות ואי-הבנות, מהלך השיעור מובנה והיעדים ברורים.

לעומת זאת ניתן לתת תרגילים "פתוחים", חיפוש חופשי של תמונות ועיצוב כיד הדמיון, בתוך מסגרת מאד כוללנית.

איזו שיטה, לדעתכם, יעילה יותר מבחינת ההוראה?
    מתי תעדיפו ללמד בשיטה זו או אחרת?
    כתלמידים - מה העדפתם, ומדוע?

כיון שהפורום עדיין אינו סגור למורים בלבד, נשמח לשמוע את חוות הדעת של כלל חברי "פרוג", בעיקר לגבי השאלה האחרונה.

אולי מעניין אותך גם...

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
    נקרא  2  פעמים
    למעלה