פורום מחשבים

פורום לענייני מחשבים, תוכנות, אינטרנט, סינונים, שרתים, חומרה, רשתות, תקשורת ועוד.
מנהל הפורום: יעקב ויצמן

מחשבים ותוכנות > תוכן מקצועי

• 133
  • שלום וברכה,

לכל מי שרוכש תוכנות, אשמח להמליץ על כמה אתרים שיש בהם הנחות ומבצעים ממש טובים שיעזרו לכם לחסוך המון כסף.
    בעניין שימוש בתוכנות פרוצות יש אולי צדדים להקל בהלכה, אבל בכל זאת כדאי להחמיר מי שיכול שאולי יש פה חשש גזל, ובמיוחד אם מדובר בתוכנה של יהודי שאז אין אולי מקום להקל. (כדאי תמיד לנסות לחפש אלטרנטיבה חינמית, יש היום המון תוכנות חינמיות ממש טובות)

אתרים עם הנחות ומבצעים מיוחדים לתוכנות:
    StackSocial
    Shareware.Deals
    SharewareOnSale (תוכנות בחינם)

דעת תורה בעניין שימוש בתוכנות פרוצות:
    * הרב יהודה סילמן שליט"א (בינינו):

שאלה:
    האם בזמנינו אפשר להתיר לצרוב תוכנות שלא למטרת מסחר (מדובר בתוכנות שעל פי רוב הבעלים שלהם אינם יהודים?

תשובה:
    א)אין הדין תלוי ברוב או מיעוט וורוב רובן של התוכנות הן של חברות הנסחרות בבורסה ויש להם גם בעלים יהודים
    ב) אם לולי העתקה הייתי קונה הרי העתקה היא דבר מכוער דמאי דסני לך לחברך לא תיעביד ויש להימנע מזה
    ג) אם אחר מעתיק לי והוא מתפרנס מזה בכל אופן אסור מצד הדין.

שאלה:
    האם יש מקום להתיר העתקת תוכנה שקרוב לוודאי שהבעלים שלה ואלה שהשקיעו בה כולם גוים שלא למטרת מסחר וגם אם נחשוש שיש שם גם יהודים האם תאורטי זה מותר?

תשובה:
    1)אני חוזר על מה שנאמר בתשובה הקודמת: יש להניח בקרוב לודאי שבכל תוכנה ידועה שותפים הרבה יהודים דרך הבורסה.
    2)הסגת גבול אם מותרת לגוי היא נושא שהסתפקו בה חכמי זמנינו
    3)האופנים שהורה העתקה כפי שביארנו בתשובה קודמת והיינו שיש להימנע אם בלא העתקה הייתי קונה. ובכל אופן אם המעתיק עושה זאת עבור שכר אסור מדינא

שאלה:
    אחלק את השאלה לכמה דרגות האם מותר ללמסור לטכנאי מחשב שיתקין בו תוכנות העולות סכום יקר יותר אצל המקור. ואם אסור האם יהיה מותר כאשר אני קונה ממנו מחשב מוכן והוא יתחייב לי מחשב ומצידו הוא מכניס את התוכנות הגנובות אך מאחר וזהו מחשב מטכנאי עולה יותר בזול אך לא רק מחמת זה שאי"ז התוכנות המקוריות. וכן אם כל אלו האופנים אסורים האם אדם אשר לא קנה זאת אלא קיבל מתנה מאחר מחשב עם תוכנות אלו האם מותר לו השימוש. תודה רבה!

תשובה:
    בכל האפשרויות האלו אין זה איסור ממש אבל הוא דבר מכוער ליהנות צעבודה של אחר שעובד לפרנסתו ואני הייתי מוכן לשלם לקבלה ומצאתי שיטה ליהנות ממנה בלא לשלם.

* אתר דין:
    פריצת תוכנה במקום לשלם
    שימוש בתוכנה ללא תשלום

* הרב בן ציון מוצפי שליט"א:
    שאלה - 455
    שאלה - 6392
    שאלה - 215130
    שאלה - 183202
    שאלה - 99311
    שאלה - 86750

* מורשת מרן (מביאים את דעתו של הרב יצחק יוסף שליט"א):
    תוכנת מחשב, השימוש בה ללא רכישתה
    0 תגובות

אולי מעניין אותך גם...

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
    נקרא  2  פעמים
    למעלה