פורום קהילת מפיקי במה ואירועים

פורום קהילת מפיקי במה ואירועים מיועד לאנשי מקצוע מתחום הבמה והפקות האירועים מהמגזר הדתי והחרדי, הכתיבה בפורום הינה לחברי הקהילה.
מנהלת הפורום: אלישבע אבר
להצטרפות לקהילת במה ואירועים, הקש כאן
מישהי מצליחה להבין טענה זו מה טיבה ?
אשמח שתיכנסו ותגיבו גם אתן
זה ההודעה המדוברת היכנסו בקישור המצורף

לגבי אלו שמבקשים פלייבקים בחינם, או בכמה פרוטות עלובות, אני מבין. זו זכותם!
אבל מפיקות?? מעבדות? אולפנסטיות? מעבדים? אתם שרצים לנדב לכל בקשה- אני ממש!!! אבל ממש לא מבין!
הלא למען ה', כמה שעות ישבתם על זה? לנגן, ולהקשיב, ולתקן, ולמקסס - מי ישלם את כל זה!???
באיזה תירוץ אתם באים אח"כ לבית וטוענים שאין לקוחות? הרי אתם כורתים את ענף הפרנסה במו ידיכם!
מי מרוויח מזה שמחלקים פלייבקים לכל דורש? הלא גם ככה כל אתרי הפלייבקים מורידים כל יום 10 שקלים לשיר שאולי אולי אוליייייייייייי, הוא יצליח להביא כמה שקלים הביתה.
אם כולם היו מבינים כמה יש ערך לנושא ולמקצוע, אולי התופעה היתה נעלמת מספיק בזמן...וככה לא היינו עדים למצב שבו אולפניסטיות או מפיקות סוגרות את בסטה ומחפשת כיון פרנסה אחר.

חישבו פעמיים או שלוש על מה שאתם עושים.

https://www.prog.co.il/threads/אשכול-הפלייבקים.387618/page-3#post-5807159
  • תודה
Reactions: במת ההפקות1 //
19 תגובות
שלום ושבוע מקסים חברות מדהימות וקולגות מקסימות,
כבר כל כך הרבה זמן שאני רוצה לכתוב לכן,כ"כ הרבה זמן שיושב לי על הלב, וזהו אני הולכת לכתוב,לשתף,ולהתייעץ אתכן חברותי למקצוע....
אז ככה- "אומן שונא את בני אומנותו"- כנראה שזה לא קלישאה,
יצא לי להשתתף בכמה הפקות מאד מאד גדולות בקיץ האחרון,הפקות גם פרטיות שלי,וגם גדולות חיצוניות שהיה לי תפקיד משמעותי מאד,הן בימוי,הן משחק,והן כהפקה, ובכל מקום הרגשתי שכן יש תחרות והיא נוראית,בנות שמדברות אח על השניה מאחורי הגב, מריבות מטופשות בין חברות ממש טובות שנוצרו בגלל שאחת לקחה לשניה. הפרת אמון,שקרים,ועוד הרבה גועל נפש שאני לא רוצה לפתוח,אבל כן לדבר ולשים על הבמה הזאת,
הרי באמת באמת כולנו יודעות שמה שנכתב עלינו מלמעלה יגיע לנו וביושר,ואף אחד בעולם לא יקח לנו מה ששלנו...
אז למה?? למה כ"כ הרבה רכילויות שהזדעזעתי, נשים משלנו כ"כ מכובדות וערכיות פתאום נופלות בדברים כאלה???
כשחזרתי הביתה עשיתי עם עצמי חושבים וחשבתי אולי זה לא שווה,כי יום אחד את חברה של מישהי וברגע שאת מצליחה היא נהיית לך לאויבת???? וכן זה קורה,וקרה,
וזה עצוב לי ממש, שזה קורה בציבור שלנו, במקום להיות חברות למקצוע ולעזור אחת לשניה בכיף ובשמחה,נהיה אוירה של מתח לחץ ותחרות כואבת....
אז כן אשמח לשמוע מכן:)
חשבתי שעכשיו זה הזמן הנכון והמתאים לפני שנה חדשה קצת יותר להתחזק באמונה וביטחון מוחלט בה',
מבטיחה לכן שאף אחד לא יגע ולא נוגע במה שלא שייך לכן,ועל הדרך מחזקת את עצמי כמובן:)
שתהיה לכולנו שנה מבורכת בעשיה שנה מתוקה הכי בעולם!!!
שיהיה לכן מיליונים של פרנסה ופרסום...:))
  • 674
  • עם הרבה אומץ אני מעלה טריילר לסרט נוסף שהייתי חלק מההפקה שלו.
    סרט אחר שונה מהעליליתיות שמאפיינת אותנו. קצת מהז'אנר הטיפולי, הרגשי...
    ויש בו חדש, דיאלוג מחשבתי בין דמות על הבמה שרוקדת לבין הדמות במסך.

ולמה אומץ?
    כי ההפקה לא הייתה שלי במדויק.
    והיא הייתה דלת תקציב ממש.
    לוקיישנים ועוד כמה דברים טכניים לא הושקעו משהו.
    דווקא הצלמת הייתה טובה
    ולכן יצא נחמד.
    ועם עבודה מטורפתתת ודד-ליינים. הצלחתי להוציא יחסית משהו בסדר(לטעמי)
    והקהל? טוב ששאלתם, התלהבו מאוד מאוד מאוווווד!
    המסקנות שלי:
    1. אם את לא מקצועית, קחי אנשי מקצוע ותסמכי עליהם! את תעשי טובה רק לעצמך, תאמיני לה!
    2.אין לך מספיק כסף להשקיע בהפקה אל- אל -אל --- תעשי את זה ב"חאפריות" פליזזז למען השחקנים, למען אלו שעמלים לתקן את הפשלות במסגרת התקציב הזעום. (עד כמה שניתן בתוכנות המשוכללות ולא מספיק משוכללות עבור הפשלות...) ובכלל עבור הקהל שלך. רחמנות!
    3. הקהל לא שם לב לדיוקים מקצועיים! (למה?? כדאי להם! הסרטים יצאו טובים אם תהיה ביקורת ציבורית...)
    מבחינתם:
    נשמע טוב בלי 'קרעכצים'+ נראה יפה ואסטתי+ יש מסר אבל ברוור= זה מושלם!

לא יודעת אם להתנחם או לא אבל המסקנות זה לימוד לפרוייקטים הבאים.

ומה היה תפקידי בעסק?
    כתיבה, קצת ליהוק ובימוי מכורח הנסיבות... משחק, עריכת וידיאו וכמובן פסקול.
    היה קשה בטירוף מודה. אבל יצא טוב ואני דיי מרוצה בסופו של דבר.
    ואת זה אני מספרת כאן בפורום אז אל תגלו טוב?

מצרפת קישור בדרייב: (אין לי ג'מבו סורי)
    https://drive.google.com/file/d/1EHHMxaRxpUMQkbyW8OpezyFk3ftmpzlX/view?usp=drivesdk

אם משהי יכולה להעלות לג'מבו לטובת החסומות תודה מראש!פירסום.jpg

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
    נקרא  2  פעמים
    למעלה