קבוצת אדריכלות ועיצוב פנים

פורום הבית של קבוצת עיצוב פנים של פרוג המאגד אנשי המקצוע מתחום האדריכלות, עיצוב הפנים, תכנון ובניה והום סטילינג.
מנהלות הקבוצה: רותי וינברג, חדוי פלבני, לינוי אלקין
להצטרפות לקהילת אדריכלות ועיצוב פנים, לחצו כאן ←

אדריכלות ועיצוב פנים >> תוכן מקצועי

תיקי עבודות של הדמיות אדריכליות >> העבודות האחרונות, תהנו!

וילה ניו-יורקית
חדר שינה Master | שילוב חומרים וטקסטורות
  • 57
  • מוזמנים לקרא ולהנות!
    0 תגובות
    אחרי שעיצבתי לר' חדר ילדים שב"ה יצא יפהפה ופרקטי (תמונות בקרוב בעז"ה, אחרי שניקנה את כל האקסוריז)
    היא ביקשה ממני שאעצב לה גם את החדר הזה:
    מדובר בחדרון, 299*292 +נישה קטנה של 193*35
    החלק שיותר סיבך את התכנון- שיש בחדר שני חלונות
    ככה שקיר אחד עם דלת, קיר שעליו נפתחת הדלת, ו2 קירות עם חלונות
    אין אפילו קיר אחד שלם ופנוי
    החדר אמור לשמש כחדר לימוד לבעלה
    ולאחסן הרבה הרבה ספרים. שימושיים ושאינם.
    זה, בנוסף על שני המקפיאים שקיימים שם כבר היום.
    בעלה של ר' אברך ת"ח,
    חשוב לו לשבת ללמוד בלי הפרעות במקום שיהיה נעים ונח ללמוד בו
    לעיתים מגיע חברותא ללמוד איתו בביתו
    כך שגם לחברותא צריך מקום טוב.
    "יש מצב שיכנסו שם גם מיטות לאורחים?" הם שאלו
    "שזוג יוכל לישון שם כשמתארחים בשבת?
    אבל לא ע"ח הנראות של החדר, שלא יחנוק בהרגשה"
    בפגישה מרוכזת של 3 שעות
    בחיסכון גדול של כסף וזמן
    עיצבנו את החדר המושלם
    (אגב, התוצאה המושלמת הרבה מאד בזכות ר' המאורגנת, שהגיעה עם רשימות ומידות מדויקות לה-כ-ל)

תודות ל @פנינה גולדברג האלופה,
    שהצליחה לבטא היטב את העיצוב והתכנון בצורה הטובה והמדויקת ביותר
    ע"י הדמיה ריאליסטית, כולל החומרים הנבחרים
    הלקוחות יכולים להיות רגועים
    הם כבר יודעים איך החדר הולך להראות
    לא צפויות הפתעות.
    ואכן, בימים אלו הנגר כבר מודד ומבצע

(לכל הדואגים- אזור המחסן סגור בארון בצד שממול לשולחן.
    הקיר שליד הארון עם הנישה -עליו נפתחת דלת הכניסה לחדר)

2 (1).png

1.png
    ''להכניס יופי לחיים בלי לוותר על נוחות ''– עיצוב למטבח ולחדר הילדים

0K0A2841 copy (1).jpg

כמעצבת פנים, אני מאמינה שהבית שלנו הוא לא רק המקום שבו אנו גרים, אלא הבסיס לחיים מלאי השראה, רוגע ונוחות. שילוב של עיצוב מרהיב יחד עם פתרונות פונקציונליים המותאמים לצרכים היומיומיים של בני הבית.

אני רוצה לשתף אתכם בפרויקטים שעיצבתי לאחרונה – מטבח וחדר ילדים קסום ומעורר השראה,

המטבח משלב קווים נקיים, חומרי גלם איכותיים וגוונים נעימים שמשרים תחושת חמימות וביתיות.

במטבח לכל פריט יש מקום משלו.
    ארונות האחסון מתוכננים לניצול מיטבי של החלל, עם מגירות נשלפות ופתרונות אחסון חכמים

0K0A2807 copy.jpg

משטחי שיש מרווחים, המספקים משטחי עבודה חוויתיים,

0K0A2861 copy.jpg
    0K0A2807 copy.jpg

יופי, סטייל עם פרקטיות מושלמת!

0K0A2812 copy.jpg

את העמוד שילבנו עם שולחן שיש מרווח ונח,

ואת ארונות הבילדאין, מיקרוגל ומזווה -הכנסנו בתוך נישה למראה ונוחות מקסימלית

0K0A2874 copy.jpg

ונעבור לחדר הנסיכות......

0K0A2899 copy.jpg

חדר הילדים
    נועד להיות מקום שמחבר בין עולמות –
    חלל שמאפשר לילדים לשחק, ללמוד ולחלום, אך גם עונה על הצרכים הפרקטיים.

0K0A2888 copy.jpg

פתרונות אחסון יצירתיים: יצרתי נגרות המאפשרת שמירה על סדר בקלות.
    ארגז מצעים פנימי, תליה נוחה, מגירות ביגוד מחולקות, מדפים רחבים,

פלטת צבעים נעימה: בחרתי גוונים רכים המעניקים תחושה רגועה אך מלאת חיים.

0K0A2882 copy.jpg
    0K0A2909 copy.jpg

כתביה נעימה עם מדפי אחסון ונוי, ניצול עומק השולחן לאחסון תיקים וילקוטים.

0K0A2933 copy.jpg

נשמח להגשים לכם חלומות!!
    סימי רוטמן- עיצוב ואדריכלות פנים.

חדר ילדים פונקציונלי וחלומי…. אין זו אגדה!​

"אני רוצה חדר אגדה שיהיה לבנות שלי כיף לשהות בו אבל אני גם רוצה שיהיה פרקטי. חזק. נוח ומרווח…"
    זה אפשרי?
    הי, אני לאה רבינוביץ, אדריכלית ומעצבת פנים.
    במשרד שלי אני מעצבת לאנשים עם חלומות גדולים את החלום שלהם וגורמת להם להתאהב בבית שלהם כל יום מחדש : )
    והפעם אני רוצה לדבר על חדר ילדים:
    חדר הילדים במשפחות ברוכות ילדים הוא חתיכת אתגר!
    כמעט תמיד הוא צריך להתאים לכמה ילדים, ושיהיה בו הרבה מקום אחסון, ומכתביה, ומקום למשחקים, וכמובן שיהיה פרקטי, וכמובן שיישאר עוד מקום לשחק בו ולבלות בו בנעימים…
    זה בערך מה שביקשה ממני גיטי כשהיא באה עם החלום שלה:
    יש לה כמה ילדים, מתוכם שתי בנות מתוקות, והיא רוצה בשבילן חדר אגדה!
    אבל…
    שיהיה פרקטי וחזק!
    שיאחסן את הבגדים שלהן!
    ואת המשחקים שלהן!
    שתהיה להן מכתביה לשיעורי בית!
    ונקודה ממש חשובה:

שתהיה אפשרות ל2 מיטות פתוחות באופן שהחדר יראה תמיד מסודר, ובנוסף חשוב לה שתהיה עוד מיטה לאורחות ואולי לעוד בת בהמשך—
    בנוסף לדרישות שלה אני לא מוותרת על הפרקטיות שלי בכל עיצוב:

פרקטיות שיכולה לעזור לכולן:
    כתביה:
    אני אף פעם לא אתכנן חדר עם כתביה קטנה, מכיוון שכתביה קטנה פשוט לא שימושית, והילדות יזנחו אותה לטובת השולחן בסלון.
    הפלוס הנוסף בכתביה ארוכה, הוא כמובן האופציה להביא חברות ללימוד.
    לכן המידה של כתביה בחדר מבחינתי הוא מינימום 120 ס"מ. מספיק מרווח בשביל 2 כיסאות ואם אין, אז פשוט לוותר עליו!
    חלוקה טובה בתוך הארון:
    חלוקה פנימית טובה עם מגירות פנימיות, וחלוקה גם לגובה, יגרמו שהארון יראה מסודר מבפנים גם אם הקיפול לא יהיה ממש על הסנטימטר.
    עמידה לאורך שנים:
    חלק משיטת העיצוב שלי הוא שעיצוב מוקפד זה לא רק לשנה, ואני ממש דואגת שהלקוחות שלי ייהנו מהעיצוב ומהמראה לאורך שנים. לכן אני לא מתפשרת על איכות ודואגת שהכול יהיה מהחומרים הטובים ביותר.
    יופי ואסתטיקה:
    אני מקפידה לא להתפשר על יופי. וממש מתמרנת בין הפרקטיקה והפונקציונליות ליופי, לכן אני גם לא אגיד שאני מוותרת על יופי בשביל פרקטיקה, כי זה לא יהיה ויתור אלא פשוט תכנון מותאם לצרכים.
    והנה התוצאה לפניכן:

כדי לפתור את הצורך בהשארת שתי מיטות פתוחות, ומצד שני שלא יתפסו את כל החדר, בנינו מיטת גלרייה.

כדי שיהיה נוח לעלות אליה, תכננו מדרגות ולא עם סולם, כך גם הפכנו את החיסרון ליתרון מלהיב בעיני הבנות.

מתחת למדרגות מיקמנו ארון לבגדים, משחקים ומצעים.

מתחת לגלריה תכננו כתביה ממש ארוכה וכיפית, ומעליה מגירות נוחות למכשירי כתיבה.

מתחת למיטה יש מיטה נשלפת וארגז אחסון ענק.

מאחורי דלת הכניסה יש ארון גדול ומרווח לתלייה, אחסון עליון, ומגירת נעליים פנימית, ובצד שמאל מתחת לכתביה במה לילקוטים.

וכפי שאתן רואות נשאר עוד הרבה מקום לשהות בחדר ולשחק בו בנעימים!
    וכמו שגיטי המאושרת הגדירה: "לאה, אני לא מאמינה שבאמת הגשמת לי את כל החלומות…"

אז כן! אפשרי ממש להגשים לכל אחת ואחד את החלום שלו.
    חכו לחלומות הבאים בפעם הבאה…

תכנון ועיצוב: לאה רבינוביץ
    צילום: סימי יעקובסון

מה עושים כשיש לך שטח של 4 מחסנים קטנים, וחלום להקים שם קליניקה טיפולית?
    ומה אם באותה נשימה – את גם צריכה לארגן חדר לאולפן ביתי לבת שלך, וגם חדר אירוח לשבתות?

ככה בדיוק התחיל הפרויקט הבא שלי:
    לקוחה שהיא מטפלת רגשית באמנות, פנתה אלי עם משאלה ברורה

- להפוך את השטח לקליניקה טיפולית.

-לקחת חלק עבור אולפן לבת.

-להקצות חדר עבור ארוח נעים ונגיש בסופי שבוע.

הייתה לה פרוגרמה ברורה לכל חלל:

-הקליניקה: חדר פגישות + חדר טיפול עם שולחן יצירה, שולחן חול, ארון אחסון גדול לבובות, ספרים וחומרי יצירה.
    -האולפן: מיקרופון ממוקם בקפידה, ציוד סאונד, איזורי ישיבה ותפעול.
    -חדר האירוח: אחסון למצעים, כריות, שמיכות – ואפילו מקום לעריסה מתקפלת.

שלב התכנון דרש לא רק הבנה של צרכים, אלא גם פתרון תכנוני שמחבר בין שלוש עולמות שונים למערך אחד הרמוני ומדויק.
    ידעתי שהמפתח טמון בתכנון חכם, גמיש ומדויק.

לאורך הדרך שמתי לעצמי יעד ומטרה ברורה:

*לתכנן כך שלא יהיה צורך לוותר על שום חלום.*
    *לנצל כל סמ״ר, מבלי לוותר על נוחות, פונקציונליות ואסתטיקה וליצור זרימה נעימה ויעילה בין האזורים השונים.*

וזה בדיוק מה שקרה.

אחרי מחשבה, דיוקים ושעות של תכנון – הגשתי לה את הפתרון.

וזה הרגע שאני הכי אוהבת:
    כשהלקוחה רואה את התוכנית ואומרת – "וואו. זה בול מה שחלמתי! לא מאמינה שהחלומות שלי היו מעשיים!"

מה כלל התהליך?
    הריסה. בנייה. העמדה.
    אבל בעיקר – הקשבה, תכנון ויצירה.

רוצים הצצה אל תוך הקסם?
    1746722291784.png

כך פתרנו בס"ד את האתגר הזה – שלב אחר שלב:

הריסה:
    1746722327575.png

בניה:
    1746722542914.png

התוצאה:
    1746722240616.png

קבלו טעימה קטנה מהתוצאה >>>הקונספט וההשראה שעמדו מאחורי עיצוב הקליניקה<<<
    זוכרים את זה?!
    הבניה מתקדמת בקצב שיא ונמצאת בעיצומה
    חייבת לשתף בתמונות מהשטח ובהדמיות חמות ומושלמות שביצעה @פנינה גולדברג המוכשרת
    הקיר הדומיננטי בחדר האוכל מורכב ממסגרות שבנויות מעיבוי גבס ,פלטות אחוריות של עבודת אומנות דמוי אבן בתוספת תאורת אווירה נסתרת.
    (מי שהולך לבצע אותו זה אומן ישראלי שייצר אלמנטים בדיסנילנד,עיר המלכים באילת ,ובעוד הרבה פרוייקטים .)
    תכנון התקרה היווה אתגר בשל קורת תמך מרכזית שהצלחנו להבליע.
    שימו לב לצורניות שעוברת כמוטיב חוזר בתקרה,בקיר הכח ואפילו בחלונות מהקולקציה החדשה של קליל סדרת בלגי ארט שכאילו ייוצרו במיוחד לכבודנו.
    הנוף לא פיקטיבי,צולם בשטח ונשתל בהדמיה.
    פינת נטילת הידיים משתלבת בהרמוניה עם מראה בצורניות זהה,חיפוי קיר תואם וכיור בנוי דמוי אבן.
    נכון עושה חשק לסגור תאריכים?!
    בתפילה שהאופק הנקי והיפה הזה יישאר חף מפטריות עשן ...

לובי (1).jpg
    פינת נטילת ידיים העתק.jpg
    סופי.png
    חדר סופי.png
    20240211_132831.jpg
  • 112
  • שמחים לשתף את האתר החדש שלנו
    משרדנו עוסק בתכנון נוף עבור חברות יזמיות בפרויקטים של מבני מגורים , מבני ציבור ותעשיה.
    דוידסון - אדריכלות נוף
    0K0A2679 copy 2.jpg

כשהלקוחה המהממת שלי, בעלת בית באלעבוסטע, פנתה אליי עם חזון ברור: מטבח תעשייתי שלא מוותר על חמימות, פרקטיות ויוקרה, ידעתי שמחכה לי פרויקט מיוחד במינו. הבית שלה, המשמש לאירוח שופע ולבבי, דרש עיצוב המשלב בין אלגנטיות מודרנית לנוחות יומיומית שתתאים לאורח החיים הדינמי שלה.

0K0A2748 copy 3.jpg
    מטבח תעשייתי בעיצוב מזמין לב ליבו של הבית הוא המטבח, שתוכנן כחלל מרכזי המאפשר בישול אפקטיבי לצד תחושה של ביתיות מזמינה. המטבח כולל תנור תעשייתי מרשים המסוגל לאפות עד 3 ק"ג בבת אחת – פתרון מושלם לאירוח רב משתתפים. לצד התנור, שולב דלפק מרווח עם שיש איכותי, שמוסיף גם יופי וגם נוחות.
    0K0A2774 copy 4 (1).jpg
    חלון עדן פנימי ונוף עוצר נשימה אחד האלמנטים הייחודיים במטבח הוא חלון פנימי עם משטח שיש, שמאפשר נוחות מרבית במהלך ההכנות. החלון ממוקם באופן אסטרטגי, כך שהוא משקיף אל נוף עוצר נשימה שמוסיף תחושת פתיחות ורוגע.
    0K0A2800 copy 3.jpg
    0K0A2679 copy.jpg
    קשתות להשלמת המראה העמוד הרחב שהיווה אתגר בעיצוב החלל הפך ליתרון עיצובי: שילבנו בו קשתות מרהיבות שהוסיפו תחושת רכות והרמוניה למטבח, לצד מראה מושלם שמשתלב באווירה הכללית של הבית.
    0K0A2783 copy 4 (1).jpg
    פתרונות אחסון חכמים ונסתרים בדלת הרחבה של הסלון, הצלחנו לשלב באופן נסתר מקפיא תעשייתי לצד מקרר ענק, כך שהמראה הכללי נשאר נקי ומסודר. בנוסף, תכננו ארון מעילים רחב שמשלב בתוכו מזווה נוח ומאורגן היטב, כך שהלקוחה יכולה ליהנות מאחסון יעיל ונגיש מבלי להתפשר על אסתטיקה.
    0K0A2722 copy 2 (1).jpg
    סלון מרווח ומזמין מעבר למטבח, הסלון מהווה המשך ישיר של תחושת האירוח הנדיבה. הוא עוצב כחלל רחב ומזמין, עם שפע של כורסאות המאפשרות אווירה מאוחדת ונעימה. תאורת החלל כוללת שילוב מתוחכם של תאורה מאירה ותאורת אווירה, שמאפשרת מעבר קל בין תחושת אינטימיות לבין פונקציונליות.
    0K0A2701-2 copy 2.jpg
    0K0A2714 copy 2.jpg
    שילוב מושלם בין יופי לפרקטיות הפרויקט כולו הוקדש למציאת האיזון המדויק בין עיצוב פרקטי לבין יופי יוצא דופן. הבחירות החומריות, הפרטים הקטנים והטאצ'ים האישיים נתפרו בדיוק למידותיה של הלקוחה המקסימה ולצרכיה הייחודיים.
    0K0A2743 copy 2.jpg
    על השיש ההשראתי כתבתי כבר לא פעם, למשל כאן, אבל גם אני לא תמיד מצליחה לעמוד בקצב החידושים. הפעם, מדובר בצעד מרגש ומתקדם בעולם המטבחים – שיש חכם שפשוט משנה את כל ההתנהלות היומיומית במטבח..

צילום מסך 2024-12-02 023735.jpg

קרדיט תמונה: https://www.porcelanosa.com/trendbook/en/smart-kitchen-countertop-xtone/

שכחו ממשטחי הטענה מסורבלים, שקעים בולטים וחוטים מסובכים. עם השיש החכם, הכל מתחבר ישירות למשטח ההשראה וניזון ממנו. בלנדרים, קומקומים ושאר מכשירי החשמל במטבח פועלים בצורה נקייה, יעילה ומתקדמת, ללא שום צורך בחיבורים גלויים או במראה עמוס ומבולגן.

וכמובן, גם הפלאפונים והמחשבים הניידים יכולים להיטען ישירות מהמשטח. מדהים בדיוק כמו שזה נשמע – בלי USB או כבלי טעינה! פשוט מניחים את הטלפון על השיש, והופ, הסוללה מלאה!

התוצאה? משטחי עבודה אלגנטיים, חכמים ומוקפדים, שמשתלבים בהרמוניה מושלמת בעיצוב המטבח המודרני.

אם תמיד חלמתם על מטבח שמצליח להיות גם יפה וגם חכם, השיש הזה נועד בדיוק בשבילכם!

האמת, לא מאמינה שזה כבר עכשיו נגיש במחיר עממי, אבל תמיד שווה להכיר חידושים מלהיבים כאלה. וכמו כל דבר טוב – עם הזמן המחירים ירדו, והם יהפכו ליותר שפויים ונגישים לכולם.
     תגובה אחרונה 
    לקוחה התקשרה אליי לפני כמה חודשים
    וסיפרה לי על הדירה החדשה שהם הולכים לעבור אליה.
    הכל היה נהדר,
    חוץ מדבר אחד - המטבח.
    הוא היה ישן,
    לא התאים לבית משום כיוון,
    ובעיקר - הוא היה קטן.
    היה חשוב לה שהמטבח יהיה גדול ומרווח,
    עם הרבה מקום, ומשטחי עבודה מרווחים.

איזה כיף היה לעבוד עם לקוחה
    שיודעת להעריך את החשיבות של מטבח מתוכנן נכון ומעוצב היטב!
    היא הבינה שהמטבח הוא לב הבית,
    ובשיתוף פעולה פורה יצרנו את המטבח המושלם לדירה החדשה.

באילו אתגרים נתקלנו?
    • מטבח קיים שלא התאים לצרכים ולסגנון.
    • עיצוב מיושן שלא השתלב עם שאר הדירה החדשה
    • ניצול לא יעיל של החלל, שהקשה על התנהלות יומיומית במטבח.
    • נישות ובליטות בקיר, שהיה חשוב מאד להסתיר.
    • מזגן בולט

והנה המטבח הישן:
    עיצוב ללא שם (1).png
    unnamed (1).pngנו" אותו בארונות
    איך פתרנו את הבעיות?
    פתחנו את החלל ע"י שבירת הקיר הנמוך וקיצור הקיר הגבוה
    ויצרנו תחושה של מרחב ואוורור,
    הוספנו פתרונות אחסון חכמים ומגוונים,
    ועיצבנו מחדש בסגנון שמתכתב עם שאר הדירה
    ותואם לסגנון הכללי של שאר הבית.
    בנישה הגדולה שמנו את המקרר ו"עטפ
    גבוהים עם מלא אחסון והרווחנו גם מקום אחסון מאחורי המקרר לכלי פסח.

והנה המטבח אחרי השינויים:

תמונה 5.png

2.png

1.png
    תמונה 8.png

5.png

4.png

תמונה 3.png

והנה התכנית החדשה:
    unnamed (2).png

מה דעתכם?
    אהבתם את המהפך שעבר המטבח? 🙂

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
    נקרא  2  פעמים
    למעלה