קבוצת אדריכלות ועיצוב פנים

פורום הבית של קבוצת עיצוב פנים של פרוג המאגד אנשי המקצוע מתחום האדריכלות, עיצוב הפנים, תכנון ובניה והום סטילינג.
מנהלות הקבוצה: רותי וינברג, חדוי פלבני, לינוי אלקין
להצטרפות לקהילת אדריכלות ועיצוב פנים, לחצו כאן ←

אדריכלות ועיצוב פנים >> תוכן מקצועי

תיקי עבודות של הדמיות אדריכליות >> העבודות האחרונות, תהנו!

וילה ניו-יורקית
חדר שינה Master | שילוב חומרים וטקסטורות
בס"ד
התוכנית היא כדלהלן:
להגדיל את המטבח כפי המינימום הנדרש, ולא כפי שהוא עכשיו, קטן מאוד.
להחליף את הבנייה מהשיטה המיושנת כפי שמופיע בשרטוט [מעברים גדולים, כניסה לחדר 3 דרך חדר 1, ועוד]
לבנות שירותים נפרדים
והכל בכמה שפחות הריסת ובניית קירות [מפני העלות] וברמה טובה ונוחה

העבודה הנדרשת היא כדלהלן:
1.לערוך שרטוט,
יש לי רעיון לתוכנית רק אני צריך שתבדוק לי אם הרעיון טוב, ולשרטט אותו
[הרעיון הוא, לשבור את הקיר בין שני החדרים הפנימים של הבית, ולבנות שם אמבטיה, ולהמשיך את המזדרון עד האמבטיה, בשביל שיהיה כניסה גם לשני החדרים הפנימים ]
{אני מקווה שדבריי מובנים}

2.להכין תוכנית עבודה לבעלי מלאכה:
כפי שמקובל, לחשמלאי, ולשאר בעלי מלאכה.

3.לעצב את הבית:
אם העלות בגין סעיף זה תייקר באופן משמעותי, אני אוותר עליו

מצ"ב התוכנית הנוכחית,
מתאים לי כל אחת, אפ' מתחילה, וכל שכן ותיקה.
מעוניין בהצעת מחירים, כאן בפורום, או באישי, או במייל
<לא ניתן לפרסם מיילים באופן פומבי>

וכן אשמח לשמוע חוות דעת מכולם
תודה רבה לכל המסייעים
  • 2K
  • שלום לכולם, רציתי לשתף אתכם במס' טיפים לשיפוץ הבית. אני באופן אישי השתמשתי במספר טיפים מהמאמר, בעיקר בכל הנוגע לטיפול ברטיבות שהיתה לי.
    0 תגובות
    סיטואציה שמענין איך הייתם מגיבים עליה: יש לי לקוחה שהשקעתי בתכנונן הדירה שלה יותר מתכנונים של 4 דירות, וזאת מפני שהלקוחות לא סגורים על עצמם מה הם רוצים מהדירה וכמה הם רוצים להשקיע כדי לקבל את מה שהם רוצים. בד"כ מה שאני נוהגת לעשות זה להראות את מקסימום השינויים שניתן לעשות מול מינ' , לראות מה הם מקבלים בכל אחת מהאפשרויות, בודקים עלויות ואז כשיש להם עלות מול תועלת קל להם יותר להחליט. במקרה הזה למרות שעבדתי באותה צורה, הם החליטו שהם לא מעונינים להשקיע מעבר לסכום שהם הקציבו לעצמם (אני מאד מעריכה אנשים שיודעים מה היכולות שלהם!) והמשכנו בקו הזה. יש לציין שהדירה בעלת 2 קומות ובתחילה סוכם שבקומה למטה כמעט לא נוגעים.אחרי שסיימתי את כל תכניות העבודה כולל כתב כמויות לקבלנים הם החליטו שבעצם הם רוצים דברים אחרים ושינו את כל התכנית ,למרות שהם חתומים שכל שינוי לאחר החתימה על הסקיצה גוררת תשלום נוסף, הבעיה היא שבד"כ אני לא מצליחה לקבל את התשלום הנ"ל :rolleyes:, שיניתי, שרטטתי, תכניות עבודה חדשות וכו וכו ו... שוב שינויים.(בעלי חושב ש... וכד'), אחרי שסוף סוף התחילו את העבודה אתמול היא קראה לי לראות שינוי נוסף ואז היא החליטה להכניס אותי לשכנה לראות מה הם עשו, ואז- וזה הפואנטה- השכנה הציעה להכנס איתנו ללקוחה שלי הביתה ולהראות לי איזה תכנית נוספת אפשר לעשות! חשבתי שאני מתפוצצת! מצד אחד אני צריכה להשאר אדיבה ונחמדה, מצד שני כמה אפשר לספוג??? כמובן שסרבתי ותרצתי את זה בכך שאני חייבת לרוץ לפגישה הבאה (מה שבאמת היה נכון.). איך אתם הייתם מגיבים?
    וסליחה על המגילה.
    אנו עומדים כעת בפני בניה. בשלב של בחירת אדריכלית.
    מקובל שהאדריכלית עושה תכנית אחת לעירייה לשם קבלת היתר בניה, ותכנית לקבלן שהיא התכנית האמיתית בשטח.
    הצרכים, החלומות, הדמיונות (מחק את המיותר, או שלא..) שלנו הם מורכבים יחסית. אנחנו רוצים גם.. וגם.. וגם.. וגם. מאידך, אנחנו יודעים שיתכן וחלק מהרצונות שלנו אינם ברי יישום, את זה תגיד לנו האדריכלית. כשתראה את המקום ותשמע אותנו.
    ייעצו לנו, שאחרי שהאדריכלית תתן את התכנית שלה, ללכת עם התכנית לאדריכלית נוספת או למעצבת פנים כדי לשמוע חוו"ד נוספת ורעינות נוספים.
    היום מישהו הציע לי הצעה שעל פניה יש בה היגיון, והייתי רוצה לשמוע מה אתם המקצוענים חושבים על זה. (גם האדריכליות וגם המעצבות פנים).
    הוא טען לי שיש מקצוע 'אדרכילות' ויש מקצוע 'עיצוב פנים'.
    מי שמתקצע באדריכלות, הוא יודע מעולה לייצר את השלד המתאים למבנה ולהתחשב בקונטרוקציות הקיימות, עמודים וכו', אבל הוא פחות מתמקצע בפרטי העיצוב הפנימיים, החלוקה הפנימית וכו'.
    מי שמתמקצע בעיצוב פנים, אין לו את הידע והסמכות לבצע את המעטפת החיצונית, עמודים, קורות וכו', אך הוא יודע שאם נוריד 5 ס"מ ברוחב השירותים אדם מבוגר שיכנס לשם לא יוכל לסגור את הדלת, או שאם נוסיף 8 מ"מ בגובה המדרגות ונקצר אותם בסנטימטר וחצי, הם יהיו מאד לא נוחות לשימוש. מה שלאדריכלית יש פחות ידע.
    ואם כן, העצה שלו היא ללכת לאדרכלית שתעשה תכנית למעטפת חיצונית ועמודים בלבד. ולאחר מכן ללכת למעצבת פנים שתעשה את החלוקה הפנימית.

האם יש צדק בדבריו ?

תודה מראש למשיבים, זה יעזור לנו מאד.

הבקשה פונה לנשים ולגברים כאחד.

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
    נקרא  2  פעמים
    למעלה