קהילת דיגיטל ואינטראקטיב

פורום קהילת אנשי המקצוע מתחום האינטרנט: מעצבי אתרים, מתכנתים ומפתחים, אנשי UX-UI, וכו'. הכתיבה בפורום הינה לחברי הקהילות המקצועיות של פרוג.
מנהלת הפורום: סיון
להצטרפות לקהילת מפתחי אתרי אינטרנט, הקש כאן
להצטרפות לקהילת ux-ui, הקש כאן

בניית אתרים וחוויית משתמש >> תוכן מקצועי

תיקי עבודות של עיצוב אתרים >> העבודות האחרונות, תהנו!

SHUGE שפרה כהן.png
SHUGE שפרה כהן 01.png
אומנות האופציות שפרה כהן.png
WhatsApp Image 2026-03-10 at 2.11.40 AM (1).jpeg
WhatsApp Image 2026-01-07 at 11.45.24 AM.jpeg
קלף קליין.jpg
בראש פתוח.jpg
מכון ספורנוקטן.jpg
לב גדול.jpg
בלוי ספרים.jpg
הצגת אתר תדמית משרד שמעוני5.jpg
WST השקעות נדלן בדובאי-3.png
WST השקעות נדלן בדובאי-2.png
WST השקעות נדלן בדובאי-1.png
WST השקעות נדלן בדובאי.png
הצגת פרוייקט ישראל דיזקינד 4.png
שלום לכם,

אתר עוצמה

אני מצפה לתגובתך, היא מעשירה אותי ומשפרת את עבודתי.

האתר מבוסס ג'ומלה, המערכת עברה שינויים ושיפורים מאסיביים,
ייתכן שישנם תקלות ב-CSS עם בראוזרים מיותרים :)
אני צריך לדעת עליהם.
ייתכן שישנם שגיאות ג'אווה סקריפט,
אני צריך לדעת עליהם.
ייתכן עוד הרבה דברים

אנא עזרתך הדחופה.
הבלוג WEBMAGAZINE עידכן פוסט השראה של 40 אתרי וורדפרס מעוצבים להפליא. אז גם אם אתם לא ממש מחובבי וורדפרס, אתם מוזמנים להציץ באוסף מעניין של אתרים יפים:
קליק כאן לפוסט

הרבה פעמים שאלו כאן בפורום על זיהוי המערכת עליה עובדים אתרים מסויימים. לחובבי הקוד שבינינו זה לא היה קשה במיוחד. קליק ימני > הצג מקור > ובד"כ היינו מקבלים תשובה. אבל פיצ'ר חדש שיצא לדפדפן כרום של גוגל מאפשר לנו לזהות כמעט כל אתר אינטרנט על איזו מערכת קוד פתוח הוא מתבסס.
קליק להתקנת התוסף

איזו חברה טובה יותר, מייקרוסופט או אפל? מי עובדת נכון יותר, גוגל או אפל? פוסט מאלף של מנהל הפיתוח בדה מרקר, נתן ליפסון, מעלה נקודה חשובה ומעניינת במיוחד.
קליק לפוסט

SEO: אם חשבתם שכבר ראיתם הכל בגוגל, אז תרשו לי לנסות להפתיע – נדמה לי שכזה עוד לא ראיתם: דף תוצאות חיפוש שמפנה ל-6 דפים שונים מאותו אתר.
קליק לפוסט של שוקי גלילי

סוף סוף זה קורה. יהושע החליט לעדכן קצת את בלוג העיצוב, אותו הוא מתפעל בעיקר בעיתות רגיעה... האם באמת יש תחליף לפורמט הדחיסה הנפוץ בעולם התמונות - JPEG?
קליק לפוסט המעניין

ע"כ הרידר הראשון

* אתם מוזמנים להוסיף רשימות לינקים מעניינים
* השתדלתי להביא לכאן לינקים לאתרים מקצועיים גרידא. אם נתקלתם בלינק סורר, אל תהססו,,,
לא ייאמן! לאחר שהפרסום הסמנטי והממוקד די בחיתוליו, הוא בחר לאטום במקצת את מכרה הזהב, ביוזמה עצמאית, (או שמא פחד משפטי) כן זה לא ייטחן עד דק, אבל ההשפעה ניתנת לתאור של לא פחות מ דור ה WEB 4.0 או כל מספור אחר שתמצאו לנכון, הגולש ולטטתתתת!!!!1

http://it.themarker.com/tmit/article/12531

הפרטיות המקוונת זוכה לחיזוק נוסף: קבוצת איגודים מקצועיים של חברות פרסום הודיעה אתמול (ב') על תוכנית רגולציה-עצמית שתאפשר לגולשים להסיר מעל עצמם מעקב מצד מפרסמים ברשת. בתוכנית מפורטים עקרונות לניהול פרסום התנהגותי ברשת אותן נקראות חברות הפרסום לאמץ, כפי שהוגדרו בדו"ח שפורסם בחודש יולי האחרון. בין היתר כוללת התוכנית נהלים לשימוש באייקון ה- Advertising Option Icon ("אייקון האפשרות הפרסומית"), אותו מפרסמים יכולים למקם לצד המודעות שלהם או באתרי האינטרנט שאוספים מידע המשמש לפרסום מבוסס-התנהגות. לחיצה על האייקון, משולש עם האות i, תאפשר לגולש להסיר את המעקב אחריו. לאחר שמשתמש בוחר שלא להיות תחת מעקב, המפרסמים נדרשים להציג לו מספר מצומצם בלבד של מודעות, או לא להציג מודעות כלל.

התוכנית הנוכחית צפויה להשפיע על כ-5,000 חברות פרסום החברות בארגונים המקצועיים המדוברים. האחריות על ניטור ואכיפת הציות לתוכנית תרוכז בידי קבוצת ה-Better Business Bureaus והאיגוד השיווק הישיר. איגודים אלו ירכזו ויטפלו בתלונות הצרכנים בנושא הפרסום המותאם. כמו כן יפיקו הארגונים סמינרים מקוונים שיכללו מידע על התוכנית החדשה למפרסמים, וישתמשו בשטח פרסום מקוון שנתרם כדי לפרסם את התוכנית בקרב קהל הצרכנים. מפרסמים האוספים נתונים לצורך פרסום מבוסס-התנהגות יוכלו לבקר ב-AboutAds.info כדי להירשם ולהחיל שימוש באייקון האפשרות הפרסומית או להירשם למנגנון הבחירה. האיגודים המקצועיים חברו ל-Better Advertising, סטארט-אפ ניו יורקי, שיספק את הטכנולוגיה לניטור המודעות המקוונות.

למרות התוספת המעודדת לזכותם של הגולשים, אין פירוש הדבר סימן שהדיון בנושא הפרטיות הסתיים. "זהו צעד גדול קדימה לקראת דיאלוג מתמיד למשך שנים רבות", אמר סטיוארט אינגיס, שותף בחברת עורכי הדין Venable ועורך דין המייצג את חברות הפרסום. מנגד טוענים תומכי הפרטיות כי רגולציה עצמית אינה מספיקה. "התוכנית הזו היא פשוט הגרסה האחרונה בסדרה ארוכה של מאמצי רגולציה-עצמית שכשלו", אמרה פאם דיקסון, מנהלת ה-World Privacy Forum, קבוצה ללא מטרות רווח מקליפורניה. "הממשלה צריכה להיכנס לתחום ולהציב חוקים בפני התעשייה".
הוא גאון אני ידע
עכשיו גם תורכם לדעת.
תרשו לעצמכם להגדיל כדי לעיין טוב
אתמול השתתפתי בכנס של בית הספר לחווית המשתמש, UXI שהתקיים בשפיים,
מה אומר ומה אדבר - ציפיתי ליותר....
ציפיתי שבאחד ההרצאות המרצה יוציא בריף פיקטיבי, (לאלו מבינינו שלא מכירים - המושג בריף בא מעולם הפרסום וכוונתו מסמך דרישות וצרכים שהתקבל מהלקוח), וידגים לנו בלייב כיצד הוא עובר את תהליך אפיון ממשק המשתמש לאתרים אבל זה לא קרה.

במקום זה שמענו הרצאות מאוד מעניינות על עצם התחום והמושגים, prototype's וכמובן על usability testing, ועוד כל מיני מושגים שמי שלא חי את העולם של בניית אתרים - בטח ובטח שלא מכיר אותם.
אבל כאחד שאוכל שותה ישן ונושם בניית אתרים - ציפיתי שאעשיר את ידיעותי ונסיוני
ולא שידברו איתי על מושגי יסוד שכל בונה אתרים מכיר אותם או אמור להכיר אותם.

לא אכחיש ואומר שנהניתי מכמה הרצאות שהיו שם כמו למשל ההרצאה על עידן ה-Offline החדש, והפרזנטציה על חברת soluto והמוצרים המדהימים שלה, למרות שההסברים על התהליך שהם עברו היה קצרצר מידי לטעמי.

למה אני מספר את כל זה?

לקראת סוף היום נערך פאנל מומחי UI שהיו אמורים לתת מענה לשאלות הקהל,
אך משום מה ברק דנין החליט לקחת את הפאנל לכיוון של תעסוקה בתחום, מהו הפרופיל הקלאסי של איש UI,
האם יש עבודה בתחום, ומה יעזור לאיש UI להצליח בראיון עבודה וכו'

ת'אמת - השתעממתי וכמעט שנרדמתי...
החלטתי לעשות מעשה, האולם מלא ב450 איש - הרמתי יד לאות שיש לי שאלה,
לפני שאספר לכם על השאלה אקדים ואומר שברק (דנין) נתן רק לאחד מבין מומחי הפאנל לענות עליה
ואלו האחרים שרצו לענות עליה נדחו על הסף, גם התשובה שקיבלתי היתה תשובה בלתי מקצועית אבל אני מאשים את עצמי בזה
עקב כך שלא פרסתי בפניהם את התמונה המלאה.

השאלה שלי היתה כזאת:
עסק של ליווי עסקי שאת הכסף הישיר המיידי והזמין עושה לאו דווקא מהליווי העסקי אלא ממוצרי הקצה
כמו חבילות המיתוג שהוא מוכר (כ. ביקור, עיצוב לוגו, נייר מכתבים וכדו')
או חבילות הנוכחות באינטרנט (אתר, פייסבוק, פורומים וכו')
ישבתי איתם לאפיין את האתר שלהם והם רצו שבדף הבית יוצגו מוצרי הקצה כיון שהם אלו שהכי נסחרים.

מה אתם הייתם עושים?

האם להציג את הקטגוריות הראשיות בדף הבית כמו ליווי עסקי, ייעוץ עסקי, וכדו'
או שבונים חבילות ומציגים גם את מוצרי הקצה בדף הבית?

הלקוח לא מבין בדברים האלו והוא מצפה ממפני כמומחה לאפיון ממשק משתמש לפתרון טוב עבורו

(נ.ב. כשסיימתי להציג את השאלה - ברק היה מופתע.. הוא פנה לפאנל ואמר להם:
מישהו רוצה לענות פה על שאלת הכה את המומחה? כאילו הוא לא חשב שבאמת מישהו ירצה לענות עליה)

אז באמת - מה אתם הייתם עושים?

שלומי קוריץ
היי לכולם,
זה בסדר אתם לא צריכים לקום, אתם יכולים לשבת, אין צורך במחיאות כפיים..
אז אחרי ש..... טוב, לא משנה, גם אני נכנסתי לפה, המנהל <איזה מילה מפחידה> שכנע אותי..
אמר שיש פה אנשים מדהימים ונחמדים,
אז תנסו להיות ככה לפחות לשבוע הקרוב כדי לא להוציא אותו מטומטם....

אז שלום לכם, נעים להכיר אתכם, לי קוראים שלומי קוריץ
אני בא מהעולם של תכנות ופיתוח, בניית אתרים, וכל מה שהרבה פה עושים.
בשנתיים האחרונות - עיקר העבודה שלי היא בתחום הנוכחות ברשת,
החל מבניית אסטרטגיה למותגים ולבעלי עסקים וכלה בניהול נוכחות ברשתות חברתיות,

לחלקכם יצא להיתקל בי במגזין הראשון והשני (יצא כבר - שמואל? אני יכול לכתוב "והשני"?)
במדור ניהול נוכחות באינטרנט - שיווק ברשתות חברתיות,
בחרתי להתחיל דווקא עם פייסבוק כי זו הרשת שכיום - רוב הציבור הישראלי נמצא שם,
הרבה יותר מאשר טוויטר ויוטיוב,
<מישהו פה יודע שיוטיוב נחשבת לרשת חברתית לכל דבר?>
מי שיעקוב אחרי כל המאמרים והטיפים שנתתי ושאתן -
יוכל לצאת עם תוכנית ברורה ומסודרת כיצד לשווק בפייסבוק עם תוצאות,
טיפים שעמדו במבחן התוצאה והמציאות,
מידי פעם גם אתן טיפים סתם כך לשימוש מתקדם בפייסבוק וטריקים מעניינים,

לסיום חשוב לי להבהיר - אני לא מטעם פרוג, אין לי שום קשר אליהם,
ואני לא חושב שהם מכירים אותי בכלל,
יוזמה שלי נטו (בעצם גם של שמואל, שלא יאשימו רק אותי),
מי שלא מתאים לו - שלא יספר לי, אני יודע...

אז אם אתם מחפשים אותי - זה הכתובת:
http://fb.me/shlomikoriz

חורף בריא ותהיו נחמדים... אני לא נושך
נתקלתי בין השנים 2004-2009 בערך בלקט אתרים מעניינים בכתבה מאת www.pcmag.com (כמדומני), אתר אחד בלט בעיצוב מדהים בצורה יוצאת דופן כולו בצבע לבן בפורמט פלאש SWF מבוסס על רעיון של "מגזרת נייר" כשכולו זז (אולי גם בדימוי תלת מימדי), שם האתר היה ארוך בסביבות 15 אותיות, זה כל המידע, אני נואש לאחר חיפושים ארוכים שונים ומשונים, מי מסוגל? למוצא היקר יוענק תואר אבירות ומוכשרות בטירוף!!
  • 680
  • http://10k.aneventapart.com/

כאן תוכלו להרשם לתחרות פיתוח של אפליקציה שלא תעלה בגודלה על 10 קילו בייט
    כאשר האפליקציה מממשת את הפיתוחי החדשים ובעיקר את התקן HTML 5

מעניין
    0 תגובות

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
    נקרא  2  פעמים
    למעלה