קהילת דיגיטל ואינטראקטיב

פורום קהילת אנשי המקצוע מתחום האינטרנט: מעצבי אתרים, מתכנתים ומפתחים, אנשי UX-UI, וכו'. הכתיבה בפורום הינה לחברי הקהילות המקצועיות של פרוג.
מנהלת הפורום: סיון
להצטרפות לקהילת מפתחי אתרי אינטרנט, הקש כאן
להצטרפות לקהילת ux-ui, הקש כאן

בניית אתרים וחוויית משתמש >> תוכן מקצועי

תיקי עבודות של עיצוב אתרים >> העבודות האחרונות, תהנו!

SHUGE שפרה כהן.png
SHUGE שפרה כהן 01.png
אומנות האופציות שפרה כהן.png
WhatsApp Image 2026-03-10 at 2.11.40 AM (1).jpeg
WhatsApp Image 2026-01-07 at 11.45.24 AM.jpeg
קלף קליין.jpg
בראש פתוח.jpg
מכון ספורנוקטן.jpg
לב גדול.jpg
בלוי ספרים.jpg
הצגת אתר תדמית משרד שמעוני5.jpg
WST השקעות נדלן בדובאי-3.png
WST השקעות נדלן בדובאי-2.png
WST השקעות נדלן בדובאי-1.png
WST השקעות נדלן בדובאי.png
הצגת פרוייקט ישראל דיזקינד 4.png
  • 15K

• קצת מושגים בתרגום

אתר בנלאומי הוא מושג מאוד רחב שכולל בתוכו קשת רחבה של מושגים, כדי להפוך אתר לבנלאומי, ולתת לכל משתמש, להגדיר את השעה של הארץ שבה הוא נמצא, את כיווניות האתר, את השפה, ועוד. זה בעצם תהליך של תרגום ולוקליזציה.

לכן נתחיל בהכרת המושגים שכוללים בתוכם שני מושגים עיקריים תרגום ולוקליזציה (localizing and translating).

מיקום Localizing - מתייחס לשינוי של ממשק המשתמש זה עשוי לכלול תרגום של תפריטים, כפתורים, קישורים, ואזור ההנהלה, או לשנות את הפורמט של תאריכים, שעות, מטבעות, וכן הלאה.

Locale - זה השם של המודול בדרופל שנמצא בליבה שמגדיר את הלוקליזציה של האתר.

(Translation) תרגום - לתרגם כל דבר, שזה מאמרים, דפים וכל תוכן שתרצה שהוא לא בשפת הברירת מחדל של האתר שלך.

Content translation - הוא שם המודול שנמצא בליבה המאפשר לך לתרגם את התוכן שלך.

i18n - +זה קיצור של המילה internationalization, בגלל שהמילה כל כך ארוכה אז הביאו את האות הראשונה והאחרונה והמספר אותיות שיש באמצע, בדרופל זה שם של מודול שנועד גם כן לתרגם את התוכן של האתר
    המודול זמין
    http://drupal.org/project/i18n.

l10n - גם המודול הזה נקט את אותה השיטה לקיצור השם וזה קיצור של המילה localization. המודול הזה הוא גם כן הרחבה של היכולות של דרופל בלוקליזציה של האתר.

ההבחנה החשובה ביותר היא שיש את המושג של תרגום ויש את המיקום או לוקליזציה, כאשר הלוקליזציה מתיחס לכל הנושא של תרגום הממשקים או המודולים של דרופל ותרגום זה למעשה תרגום התוכן שאתה מוסיף לאתר.

לוקליזציה

בגלל שדרופל היא כל כך ענקית ונמצאת בכל העולם אז החליטו כדי שיהיה קל לעבוד איתה היא תגיע בשפה האנגלית וכל מי שירצה להוסיף שפה יוכל להוסיף עליה את השפה שהוא רוצה בקלות. ולשנות בקלות את העיצוב של פריטים כגון תאריך, זמן, אזורי זמן, וכדומה.
    אנחנו נתחיל עם הגדרות הבסיס ונוסיף עליהם את כל השאר

Regional Settings

Configuration ➪ Regional Settings זה המקום שבו נגדיר את אזור הזמן ברירת המחדל של האתר וכן את התאריך של האתר ונחליט אם כל משתמש יוכל לשנות את זה לפי רצונו. והאם לשאול אותו בשעת ההרשמה (רק אם סימנת את הוי שליד Users may set their own time zone.)

date and time

הגדרות פורמט הזמן, דרופל מגיע עם שלוש פורמטים וניתן להוסיף עליהם עוד פורמטים למי שיודע לתכנת יוכל לראות את הAPI של פורמט הזמן בכתובת הזו http://api.drupal.org/api/function/format_date/7
    .
    לוקליזציה של האתר

עד כאן הגדרנו את האתר לעבוד על שפה אחת בצורה טובה עכשיו הגענו לצעד הראשון המשמעותי בהפיכת האתר לרב לשוני

• צריך לאפשר את המודול locale (למי שלא יודע הולכים לmodules לוחצים וי ליד המילה locale ולעשות Save )
    • כדי לקבל את קובצי השפה תכנסו לאתר הזה http://localize.drupal.org/ זה שרת מיוחד לתרגום של דרופל משם ניתן לעשות אקספורט לכל שפה שתרצה
    • אחרי שעשינו אקספורט לוקחים את כל התיקיות שירד משם ושמים אותם בתיקייה הראשית של דרופל המחשב ימזג את התיקיות ביחד (אל דאגה הוא לא דורס אם אין קבצים כפולים).
    • אם שמתם לב נוסף לכם שני אפשרויות Regional and language נכנסים Configuration ➪ Languages ולוחצים על add language.
    • ושם מוסיפים את השפה העברית, ברגע שתבחרו את השפה העברית כברירת מחדל יהיה לכם דרופל בעברית.

שיטה נוספת וטוענים שהיא עדיפה על המוצעת לפניכם
    1. מוסיפים שפה ב Configuration ➪ Languages את העברית למשל
    2. הולכים לשרת הלוקלייז http://localize.drupal.org/ ושם עושים אקספורט לשפה שאנחנו רוצים.
    3. ההגדרות הם כמו בתמונה המצורפת

4. עכשיו הולכים לאתר וב Configuration ➪ Languages interface עושים Import לקובץ שירד. 5. אחרי שעשינו את הImport ניתן לראות כי כמות המשפטים המתורגמים התמלאו בלשונית הOverview.
    0 תגובות
    שם קוד: diaspora – רשת חברתית מבוזרת על בסיס קוד פתוח

נמאס לכם שמתעסקים לכם בעמוד הבית בפייסבוק וקובעים לכם מה כן יופיע, מה לא יופיע? שהתמנוות שהעליתם כבר לא שייכות רק לכם? שלמישהו יש שליטה בכל המידע שלכם? והכי חשוב, שהפרטיות שלכם כבר לא בידיים שלכם? לרפי, איליה, דניאל ומקסוול, חברי פרוייקט diaspora יש פיתרון עבורכם.

רשתות חברתיות כמו פייסבוק העולמית או מקושרים הישראלית בנויות על העיקרון על פיו כל מחשב מחובר למכונה אחת מרכזית ומשם המידע ממשיך למחשבים אחרים וכו'. המתכונת הנוכחית יוצרת בעיית פרטיות גדולה מאוד, מכיוון שברגע שהמשתמש מעביר מידע מהמחשב שלו כגון תמונה לאתר מרכזי כדוגמת הפייסבוק,האתר מאחסן על שרתיו את התמונה ומעכשיו היא שייכת לו והוא רשאי לעשות כל העולה על דעתו בתמונה, והדבר מעוגן על פי ההסכמים עליהם חותם המשתמש בעת ההרשמה לאתר.

החידוש הגדול שמציעים חברי צוות הדיאספורה הוא הדגש על הפרטיות. טענתם הבסיסית היא כי בחיי היום יום אנו מנהלים שיחות מבלי להשתמש בצד ג' על מנת להעביר הודעות מאחד לשני, אלא ישירות אחד עם השני, וככה גם צריכים להיראות החיים הדיגיטליים שלנו – מחשב א' מתקשר עם מחשב ב' מבלי מתווך. מטרת הפרוייקט הינה אם כך- לתת לכל אדם את היכולת לשלוט ולהיות אחראי על המידע הדיגיטלי שלו ולאבטח אותו, אפילו לאנשים שלא יודעים דבר וחצי דבר על האינטרנט, ובטח שלא על אבטחת מידע אבל חוששים לפרטיות שלהם. אגב, אחד הדברים הטובים ברעיון, שהצוות אומר ומבטיח, מהרגע שהשלב הראשון של ההקמה יסתיים, הם ישחררו את התוכנה כתוכנה חופשית – AGPL, וישחררו את קוד המקור לכולם, ככה שכולם יוכלו לשנות ולהוסיף ולשפר את דיאספורה אפילו יותר.
    בפרוייקט כל מחשב נקרא זרע – seed – אותו "זרע" משמעותו שכל מחשב הוא שרת אינטרנט בפני עצמו שמאחסן את כל המידע הדיגיטלי שברצונו של המשתמש לשתף עם אחרים (ציוצים מחשבון הטוויטר, פרופיל פייסבוק, תמונות , מידע אישי נוסף ועוד). דיאספורה שמה דגש על אבטחת המידע, חברי הצוות יודעים איך לשתף ברמת אבטחה גבוהה את כל המידע הדיגיטלי באמצעות שימוש ב- GPG (תוכנת הצפנה חופשית). הדבר היפה בפרוייקט הזה, שהמשתמש שולט בכל המידע שלו באופן בלעדי. ברגע שיש למשתמש זרע של דיאספורה, יש לו שליטה מושלמת על הזהות שלו ברשת, ובאמצעות ההצפנה לא משנה איזה מידע מועבר מזרע לזרע, המשתמש יכול להיות רגוע לחלוטין וידע שהכל מאובטח.
    אפשר לומר שדיאספורה הינה בעצם רשת חברתית מבוזרת שעושה הכל, עם דגש רב על אבטחת המידע, והינה פרויקט קוד פתוח.

כרגע עומד צוות דיאספורה בשלב בו אב-טיפוס ראשוני רץ על השרתים שלהם, והדברים הראשונים שהם רוצים ליישם בו הם הצפנת ה GPG, לקיחת מידע מ-Twitter ו-Flicker, עיצוב איכותי ואת השלבים הפנימיים בתשתית החיבור של הפרויקט – כלומר החיבור בין זרע לזרע. המטרה הראשונה של הצוות היא לשחרר את דיאספורה בסוף הקיץ – ספטמבר 2010 עם קוד מקור פתוח תחת רישיון AGPL עם היכולות הבאות: תקשורת מלאה בין זרעים, הצפנת GPG מקצה לקצה, הצהרת המידע – שכל משתמש יוכל להחזיר אליו את המידע שלו מאתרים נפוצים, גירסא 1 של דיאספורה עם ממשק תכנות יישומים (API) עם תיעוד ושימוש בשירותי אתר GitHub על מנת לאחסן את כל הקוד של דיאספורה.
    המטרות הבאות של הצוות הן: OpenID ( כלומר משתמש אחד, לכמה מקומות ) , שירות VoIP (שיחות קול על גבי הרשת) , גיבויים מוצפנים ומבוזרים בכמה מקומות, פרוטקול למסרים מידיים ועוד הרבה דברים טובים.
    הצוות משתמש באתר KickStarter על מנת לגייס כספים, המטרה הראשונית שלו הייתה 10,000 דולר, הם הצליחו לגייס 188,181 דולר (נכון לזמן הפרסום) - כלומר, 1882 אחוז מהיעד, הישג מדהים לדעתי ורק מראה את הכמיהה של משתמשים לרשת הזו.
    טוב אני התחלתי ללמוד גרפיקה וגם קצת מטיולים בפורום הסמוך ראיתי שיש בעיה עם תוכנות אדובי שיכול להיות שאחרי זמן מה של עבודה על קובץ מסויים התוכנה "דופקת" אותו וכל העבודה שנעשתה עליו יורדת לטמיון

עלה רעיון במוחי הקודח לכתוב תוכנה קטנה שכל תפקידה מאז שמפעילים אותה (או שהיא תעלה עם תוכנת אדובי הנצרכת) לעשות לתוכנה שעליה מלבישים אותה "שמירה בשם" והשם של הקובץ החדש יהיה, שם הקובץ המקורי + התאריך והשעה של הזמן שהתוכנה שמרה את זה

יהיו כאלה שיגידו שזה לא כדאי כי התוכנה הזאת תגרום שיתפס הרבה מקום מכל קובץ, כי אם המקור שוקל 10MB אז שמירה של כל 5 דקות תתפוס סתם מקום על המחשב

וכאן מגיעה הרעיון ואני צריך את הידע שלכם או רעיונות ממכם לממש דבר כזה

הרעיון הוא כזה שהתוכנה תעבוד כל פעם שעושה המשתמש שמירה ומאז היא רצה ושומרת כל 5 דקות רק שמה שהיא שומרת זה רק את ה"ביטים" שהשתנו מקובץ המקור (מזה שממנו התוכנה התחילה לרוץ)
    זה אומר שכל שמירה תשקול רק את השינויים בקובץ (מדובר בחיסכון של 95% מקום) אם מדובר על אילוסטרייטור אז זה רק כמה קילובייטים כל שמירה
    ובסוף היא תציע במידה וירצו לשחזר את העבודה לשעה ותאריך מסויים(כי נפל המחשב, כי הקובץ נהרס, כי לא יודע למה, לא חסר דוגמאות)

השאלה שלי כזאת אתם מכירים כלי שיודע להשוות ביטים בין שני קבצים שעובד בווינדוס (בלינוקס יש את diff) אני מדבר גם על שימוש בספריה כזאת או אחרת (אם יש) של שפת תכנות

שאלה שניה איזה שפת תכנות הייתם בוחרים למשימה כזאת?
    כאן ניתן לראות תצלום שדלף ממיקרוסופט-רוסיה שייתכן שמופיע בו הממשק המיועד של IE9.

כמו כן, מיקרוסופט צפוייה להזרים את אירוע ההשקה בשידור ישיר ב: http://www.microsoft.com/presspass/presskits/internetexplorer/
    האם הגנת ה-HDCP נפרצה?

מאת אור בוטון, ספטמבר 15, 2010.

מה שהתחיל כפרסום אנונימי הולך כנראה להיגמר רע עבור ענקיות המדיה: שנים לאחר הכנסתה לשימוש, נראה שטכנולוגיית ההגנה נגד העתקה שמותקנת על מכשירי HDMI נפרצה על ידי אנונימי שפרסם ברשת את מפתח המאסטר של מנגנון ההצפנה.
    הקטנת טקסטהגדלת טקסט
    מה שהתחיל כפרסום אנונימי ב-Pastebin ו-Twitter הולך כנראה להיגמר רע עבור ענקיות המדיה: שנים לאחר הכנסתה לשימוש, נראה שטכנולוגיית ההגנה נגד העתקה שמותקנת על מכשירי HDMI נפרצה על ידי אנונימי שפרסם את התוצאות ברשת. כרגע לא ידוע האם המידע שפורסם שלשום הכולל את מפתח המסטר של HDCP, הוא אמיתי או זיוף – אך עם ההתרגשות העופפת את הפרסום אפשר להניח בבטחה שבקרוב נראה את התוצאות הראשונות של הניסיונות לנצל את המפתח לצורך העתקת סרטי בלו-ריי מוצפנים.

איך זה עובד

הגנת ה-HDCP פותחה על ידי אינטל ויושמה במכשירי HDMI כחלק ממאבקן של חברות המדיה בהעתקות בלתי חוקיות של סרטים ומוזיקה. אופן ישום ההצפנה הוא מחמיר למדי: ההגנה מתוכננת למנוע כל שימוש במכשיר אשר עלול לאפשר ללקוח לשמור עותק נוסף של המדיה, בין אם לשימוש לגיטימי או לא.

מכשירים המשתמשים ב-HDCP מצפים מכל המכשירים המחוברים בינם למסך לתמוך בהגנה, ויחסמו את שידור המדיה במידה והמכשיר אינו מאושר כיאות. מכשירים התומכים בהגנה גם מתחייבים בחוזה שלא לתמוך בחיבורים אנלוגים אשר עלולים לאפשר ללקוח לחבר מכשירים שלא אושרו על ידי חברת Digital Content Protection, LLC, בעלת ההצפנה וחברת בת של אינטל.

כל מכשיר המאושר על ידי חברת DCP מקבל סט של 40 מפתחות הצפנה סודיים, ומפתח "ציבורי" אחד. מפתחות ההצפנה יוצרו במיוחד עבור המכשיר על ידי מטריצת מסטר סימטרית סודית בבעלותה של DCP. התקן התומך ב-HDCP שולח את המפתח הציבורי שלו אל ההתקן המרוחק כחלק מתהליך הווידוי שההתקן המרוחק תומך בהגנה. במידה וההתקן המרוחק מגיב בצורה הצפוייה, שני ההתקנים מתחילים לתקשר באופן מוצפן בשביל למנוע מבעלי המכשירים להאזין לתקשורת שעוברת על החוט.

איך זה כבר לא עובד

אבל נראה שההגנה אינה חזקה כמו שאינטל קיוותה: בשנת 2001 חוקר בשם סקוט קרוסבי (Scott Crosby) מאוניברסיטת קרנגי מלון פרסם מאמר עם חוקרים נוספים שבו פורטו מספר חולשות בשיטת ההצפנה. מסתבר שעל ידי איסוף של לפחות 39 מפתחות הצפנה ממקורות שונים ניתן למעשה לשחזר את מטריצת המסטר – דבר שישבור את ההצפנה לחלוטין ויאפשר ליצור מפתחות הצפנה עבור מכשירים שלא אושרו על ידי DCP, כמו וגם להאזין לתקשורת של מכשירים קיימים. ההנחה כרגע היא שזה בדיוק מה שקרה השבוע – 9 שנים לאחר פרסום המאמר המקורי. בדומה לכל הגנה שהייתה לפניה, ברור שסופה גם של HDCP להיפרץ בסופו של דבר, השאלה היא האם חברת DCP לקחה את זה בחשבון והאם כבר יש באמתחתה תוכנית גיבוי למקרה כזה?
    איך יודעים באיזו שפה נבנה אתר מסויים,
    האם שאני עושה בדיקת 301 ב
    http://web-sniffer.net/
    והוא מראה לי נתונים (סימנתי בחץ)
    זה מראה את שפת האתר?

ושאלה נוספת, אם אני רואה אתר שיש לו friendly url
    מקודד לעברית,
    בהשערה שזה לא נעשה עם בניית האתר אלא החולף אח"כ - -
    איך אני בודקת שאכן נעשתה הפניית 301 מהכתובת הלא ידידותית?
    (הרי איני יודעת מה היתה הכתובת הקודמת).

התמונה המצורפת שייכת לשאלה הראשונה:
    פרצו לי את אתר הסוכות שלי
    להבדיל מפריצות רבות שחחויתי בעבר
    הפעם הם השמידו את החומר
    מחקו לי את הדטה בייס עם כל הנתונם ורק הכניסו את הקלללות שלהם עם סירטון קצר
    בגלל השינוי אני חושד אולי מישהוא רוכב על הגל ומנסה בדרכים לא ישרות להוריד אותי מהתחרות
    מה אתם חושבים

לגבי האתר אני עובד על החזרתו לחיים
    כבר הורדתי אותו כליל ועכשיו בדרך לשיקום
  • 803
  • לאלו מכם שהאתרים שלהם אינם תומכים או מוצגים כראוי בIE6 או דפדפן אחר; להלן סקריפט וותיק ושימושי שיודיע לגולש שהדפדפן שלו צריך למות.

IE6 Update
    תרגמתי וביצעתי יישור לימין RTL-LTR עבור האתר שלי והחלטתי לשתף אתכם

בצעו 3 שלבים פשוטים
    1. הורידו את הקובץ המצורף ie6update.1.0.0-HE.rar
    2. העלו את התקייה ie6update לשרת שלכם
    3. הוסיפו את הקוד הבא לפי הסגירה של הbody

This user does not have permission to use the HTML BB code.זה הכל

סקריפטים נוספים
    http://code.google.com/p/ie6-upgrade-warning/
    http://www.browserupgrade.info/tools/
    http://www.browser-update.org/
    0 תגובות
    בסיכומה של שנה אחת ותחילתה של שנה חדשה, ניסיתי לחשוב מה עבר עלינו בשנה האחרונה.
    מי שנזכר בעוד, מוזמן להוסיף, הדברים לפי הסדר שבו הם קפצו לי לראש.

יש לי הרגשה ששכחתי עוד הרבה דברים, מישהו זוכר?

שנה טובה ואל תפספסו את ההזדמנויות שתקבלו בשנה הבעל"ט!
    גוגל מציעה כלי חדש בשם "גוגל סקריב" או "גוגל הסופר\לבלר"
    http://scribe.googlelabs.com/

מה הקאץ'? לא ברור, להכניס כתבה ולקבל אופציות נוספות להמשכתה?!
    או כלי נוסף ממשפחת מילות המפתח? ולמה?

התחלתי לכתוב "I" והנה כרונולוגיית ההצעות המוצעות:
    i think it is a good idea to have a look at the new version of the Macromedia Flash Player to view this video in a new window in your browser to use this featur.

עוד על החיבור בין סקריב לSEO
    http://andybeard.eu/3132/google-scribe-seo.html
  • 863
  • בהמשך לזה
    הדבקה מהבלוג של שלומי ישראלי

הוסף לעולמך קרוסלה

פורסם על ידי sijp

במאמר הקודם על דרופל, דיברתי על מערכת ניהול התוכן רבת העוצמה הזו. מערכת שהפכה להיות בסיס לאתרים רבים בעולם, המאפשרת דינמיקה גבוהה במיוחד בהתאמת אתר אינטרנט לצרכים שונים ומשונים.

במהלך, שיטוטים באינטרנט, אחר רעיונות לבניית אתר החברה שאני עובד בה, שמתי לב לתבנית (Pattern לא Template) די קבועה בהמון אתרים, תכונה שחזרה על עצמה פעמים רבות היתה תמונות מתגלגלות בעמוד הראשי שמציגות מספר פתרונות שאותו גוף ידע לספק.

התקנה

הבנתי את חשיבות הרכיב באתר די מהר ולכן ידעתי שאנחנו נצטרך אחד כזה גם. חיפשתי רכיב כזה לדרופל ומצאתי את Views-Carousel. רכיב קרוסלה המשתמש במערכת ה־Views המדהימה שבדרופל.

ההתקנה היתה קצת מסובכת למתחיל כמוני, אבל בדיאבד אני לא חושב שהיא כזו קשה. ראשית יש צורך להוריד מספר מודולים עבור דרופל; Views כמובן, Jcarousel ו־Views-Carousel (גרסת הפיתוח). אני לא זוכר בדיוק למה בחרתי להתקין את גרסת הפיתוח, אבל אני מניח שיש סיבה הגיונית לכך :).

ניתן להתקין מודולים במספר תיקיות - באופן גלובלי בתיקיה /modules/, או עבור אתר ספציפי (במקרה ומותקנים על אותה מערכת מספר אתרים) תחת /sites/SITE_NAME<site_name>/modules/ .</site_name>

עכשיו, צריך להגיע אל עמוד המודולים בדרופל, ולאפשר את המודולים שהתקנו.

הגדרת קרוסלה
    אנחנו בעצם הולכים לעבוד עם Views, למרות שלא אסקור כאן בדיוק מה זה (מומלץ לחפש על זה מידע, זהו כלי חזק מאוד), אומר שזהו כלי שמאפשר להציג מידע לפי חתכים (פילטרים) מסויימים.

מצאתי, שעבור המטרה הספציפית שלי, יהיה מאוד קל להגדיר סוג נתונים בשם Carousel Slide ולעשות חתך לפי Node:Type. לשם כך הלכתי לתפריט Content ויצרתי Content Type חדש בשם הזה.

לאחר מכן הלכתי ל־Views תחת Site Building והוספתי Node View חדש. לצורך ההדגמה בקופסה Fields הוספתי Node: Body ובקופסה Filters הוספתי Node: Type = Carousel Slide.

אחר כך, בתיבת הגלילה מצד שמאל, איפה שכתוב page בחרתי block ולחצתי על Add Display. סימנתי את ה־Display Block. בקופסה Basic Settings יש לשנות את השדה Style מ־Unformatted ל־Views Carousel. ואז ללחוץ על הכפתור Override, ולאחר מכן Update.

עכשיו תלחצו על גלגל השיניים שליד השדה Style ונגדיר אותו כך:

לא לשכוח לשמור! תלחצו על הכפתור Save.

הוספת הקרוסלה
    נלך עכשיו אל Sites Building>Blocks ושם נראה למטה את הבלוק שיצרנו קודם (כן, זה מה שעשינו בעצם). נשים את הקרוסלה במקום המתאים ונשמור.

עכשיו צריך להוסיף תכנים לקרוסלה. ליחצו על Create Content וביחרו בסוג Carousel Slide. הוסיפו כותרת ותוכן ושמרו. בצעו זאת מספר פעמים. לאחר מכן תגלו קרוסלה לתפארת.

למידע נוסף ניתן לראות סרטון הדגמה באנגלית
    0 תגובות
    הדבקה מהבלוג של שלומי ישראלי

דרופל כשער לעולמך

פורסם על ידי sijp

טוב, המאמר הזה יושב אצלי כטיוטה כבר כמה שבועות ולא הרגשתי שאני מוכן לשחרר אותו עדיין. קרה מה שקרה וקיבלתי קצת חשק לעבור עליו באופן סופי והרי הוא לפניכם:

בוודאי, מי שמתעדכן במקורות התוכן הקבועים, שמע על האתר הממשלתי החדש "שיתוף הציבור בנושאים משולחן הממשלה", הוא בטח גם שמע בערוצים המקובלים בקהילה, שהאתר החדש מופעל ע"י מערכת קטנה וחמודה בקוד פתוח בשם דרופל. וזה לא מפתיע בכלל שהמערכת הזו משמשת את האתר כמערכת לניהול תוכן מוצלחת במיוחד. לאור הניסיון הקטן שהיה לי איתה בעבר, והעובדה שהיא מערכת ניהול תוכן כל כך חזקה, החלטתי להשתמש בה עבור אחת המטלות שלי בעבודה - יצירת אתר הבית של החברה.

בדרופל האלמנט הבסיסי ביותר הוא הצומת (Node), הוא מהווה את מבנה הנתונים המופשט ביותר במערכת. עליו מתבססים רכיבי המערכת השונים. סקירה זו תתבסס על 2 דברים שחשוב לעשות במערכת שלכם - הגדרת תצורת המראה וההתנהגות של האתר, באמצעות ערכת נושא מותאמת אישית והתקנת פונקציונליות נוספת באמצעות מודולים שונים.

את דרופל הכי קל להתקין בלינוקס, למה? כי סביר להניח שהיא נמצאת במאגרים. באובונטו ניתן פשוט להתקין את החבילה drupal6 באמצעות מנהל החבילות הגרפי סינפטיק (או מרכז התוכנות של אובונטו). אבל אם אתם עובדים מול שרת מרוחק או סתם אוהבים את שורת הפקודה: sudo apt-get install drupal6 יעשה את העבודה: יתקין את התלויות אוטומטית ויגדיר את כל ההגדרות שצריך.

במקרה ומר גורלכם ואתם משתמשים במערכת ללא ניהול חבילות, או פשוט מעדיפים להתקין את הכל ידנית עליכם להשיג שרת אינטרנט, כדוגמת Apache, שרת מסדי נתונים - MySQL או PostgreSQL ותמיכה ב־PHP.

הדף הראשון שצריך להגיע אליו הוא ‎<hostname>/drupal6/install.php (ולא משנה כל כך איך התקנתם את המערכת). פה דרופל יגדיר לכם את כל מה שנשאר להגדיר בשביל להתחיל לעבוד עם המערכת. </hostname>

<hostname>עכשיו אם הגדרת הכל כמו שצריך אתם תקבלו את המראה הסטנדרטי של דרופל עם דף שאומר לכם שכדי להפטר ממנו אתם צריכים לפרסם משהו בדף הראשי. כמובן שאין שקר גס יותר מזה - אבל נגיע לכך מאוחר יותר.</hostname>
    <hostname>
    </hostname>
    <hostname>פונקציונליות</hostname>
    <hostname>פונקציונליות באתר היא דבר חשוב. בהתאם לתכנים ולסוג האתר שאנחנו רוצים להקים אנחנו צריכים לספק פונקציות אלמנטריות אשר יגשימו את תכליתו. חיפוש באתר של דרופל בדרך כלל יספק את המודול המתאים בשביל הפונקציונליות הנדרשת, ולכן לא אסקור את כל המודולים שיצא לי להתקל בהם, אבל אתמקד במודול מאוד חשוב בשם Views.</hostname>
    <hostname>
    </hostname>
    <hostname>Views הוא אחד המודולים החשובים ביותר לדעתי במערכת, הוא מאפשר להציג מידע, אשר מתקבל באמצעות שאילתות שונות, במספר דרכים: כעמוד או פשוט כבלוק וכמובן בעוד דרכים כאשר מוסיפים מודולים חדשים.</hostname>
    <hostname>
    </hostname>
    <hostname>ישנם מספר תצורות מוגדרות מראש, כמו frontpage_view שמאפשר להחליף את הדף הראשי בדף אחר ובכך להציג דברים עניניים, גם כאשר שום דבר לא קודם לדף הראשי. view שמצאתי אותו כשימושי מאוד עבור אותו אתר שהתבקשתי לבנות היה Carousel View, שמתקבל באמצעות התקנת המודול הרלוונטי. באתר של אובונטו העולמי יש דוגמה יפה לשימוש הזה (יכול להיות שהם השתמשו במודול אחר).</hostname>
    <hostname>
    </hostname>
    <hostname>מראה והתנהגות</hostname>
    <hostname>הרבה אנשים כנראה לא מבינים את זה, אבל מראה זה לא הכל באתר, אבל אין ספק שהוא חלק חשוב מאוד. כמובן שאם התכנים של האתר יהיו רדודים ומשעממים אנשים יכנסו אליו לכמה שניות וילכו, אבל אם האתר יהיה מכוער ולא קריא יכול מאוד להיות שהם ישארו אבל הם יהיו רק המעטים שמסוגלים להסתכל מבעד לקליפה של האתר ולגלות את פניני החכמה הנצורים בו.</hostname>
    <hostname>
    </hostname>
    <hostname>התנהגות לעומת זאת, היא אלמנט חשוב מאוד בכל אתר, היא מאפשרת להחליט איזה אלמנט רוצים להדגיש, מה הדבר הראשון שאנחנו רוצים שהגולש יחשף אליו, כמה קל יהיה לו לגלוש באתר והאם הוא ירצה להשאר ולקרוא עוד קצת. שילוב של מראה והתנהגות נכונה ביחד עם תכנים טובים, היא המפתח ליצירת אתר שכיף אבל יותר חשוב נוח לגלוש בו.</hostname>
    <hostname>
    </hostname>
    <hostname>ואם אחרי החפירה הזו, נגיע לתאכלס אני רוצה להמליץ על ערכת הנושא Zen. לאחר מכן נגיע ביחד למסקנה שזו ערכת הנושא היפה ביותר הקיימת בעולם, היא תגרום לכל גולש לפעור את פיו ולריר ואז אחרי שנתקין אותה נקבל מראה פשוט של טקסט שחור על רקע לבן עם סמל מכוער של משהו שכתוב בסינית. לא הבנתם? לא נורא. הערכה הזו מכוערת אבל רק בהתחלה.</hostname>
    <hostname>
    </hostname>
    <hostname>ובכן, Zen כברירת מחדל היא ערכת נושא מינימליסטית מאוד עם מעט מאוד דברים יפים. אבל היא מהווה את נקודת ההתחלה המושלמת לעיצוב ערכת נושא מותאמת אישית משלכם. באופן אישי אני ממליץ על הורדת המודול zenophile, שמקל על יצירת העתק של Zen בתיקיה חדשה.</hostname>
    <hostname>
    </hostname>
    <hostname>לאחר שיצרת העתק של ערכת הנושא, תוכלו ליצור קובץ fresh.css בתיקיה css שנמצאת תחת התיקיה החדשה שנוצרה. שם תוכלו להגדיר את העיצוב והמראה שלכם. בשביל לבנות את התבנית עצמה תמיד תוכלו לערוך את הקובץ page-template.php שנמצא בתיקיה template.</hostname>

<hostname>לסיכום, אפשר לומר שמערכת דרופל מספקת תשתית רבת עוצמה עבור מי שרוצה להציג תוכן דינאמי וסטטי כאחד. היא מספקת פונקציונליות רבה באמצעות מודולים הניתנים להתקנה ואפשרויות לשינוי מראה ועיצוב בצורה מתקדמת מאוד. </hostname>
    <hostname>
    </hostname>
    <hostname>בחלק הבא אסקור באופן כולל איך מגדירים View Carousel באמצעות המודול views. </hostname>​

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
    נקרא  2  פעמים
    למעלה