קהילת דיגיטל ואינטראקטיב

פורום קהילת אנשי המקצוע מתחום האינטרנט: מעצבי אתרים, מתכנתים ומפתחים, אנשי UX-UI, וכו'. הכתיבה בפורום הינה לחברי הקהילות המקצועיות של פרוג.
מנהלת הפורום: סיון
להצטרפות לקהילת מפתחי אתרי אינטרנט, הקש כאן
להצטרפות לקהילת ux-ui, הקש כאן

בניית אתרים וחוויית משתמש >> תוכן מקצועי

תיקי עבודות של עיצוב אתרים >> העבודות האחרונות, תהנו!

SHUGE שפרה כהן.png
SHUGE שפרה כהן 01.png
אומנות האופציות שפרה כהן.png
WhatsApp Image 2026-03-10 at 2.11.40 AM (1).jpeg
WhatsApp Image 2026-01-07 at 11.45.24 AM.jpeg
קלף קליין.jpg
בראש פתוח.jpg
מכון ספורנוקטן.jpg
לב גדול.jpg
בלוי ספרים.jpg
הצגת אתר תדמית משרד שמעוני5.jpg
WST השקעות נדלן בדובאי-3.png
WST השקעות נדלן בדובאי-2.png
WST השקעות נדלן בדובאי-1.png
WST השקעות נדלן בדובאי.png
הצגת פרוייקט ישראל דיזקינד 4.png
  • 739
  • בהמשך לזה הדבקה מהבלוג של חץ בן חמו

יש מכונות לנסיון

בתור לקוח של חברות הוסטינג כבר הרבה זמן, סבלתי מכל מיני התנהגויות מוזרות של חברות הוסטינג למיניהם, והחלטתי שבעסק שלי אני לא אבצע את אותם דברים.
    אחד הדברים שהכי התמיהו אותי, היא העובדה שאין לך אפשרות לקבל מוצר לנסיון. אינני מדבר על כך שאדם רוצה לשכור שרת פיזי (שאז מדובר על הכנת שרת, הרכבה, פירמוט וכו' וכו') אלא על דברים כמו מכונות וירטואליות, חשבונות שיתוף וכו'. איש המכירות בד"כ יפליג בשבחים על המוצר, יבטיח את השמים והארץ. מה עם איזו שעה שעתיים חשבון לניסוי כלים? חס ושלום! רוצה? תחתום פה ופה ואם לא תרצה, אז אולי נזכה אותך כספית, תלוי כמה תנדנד/תהיה קשוח/תאיים/תתבע (מחק את המיותר).
    אני חושב שכל ההתנהגות הזו היא פסולה. מכונה וירטואלית לוקח מס' דקות לשכפל ממצב של מכונה מוכנה ללא פונקציות מיוחדות, חשבון hosting ב-shared (תחום שאינני נכנס אליו) לוקח גם מס' רגעים להכין, אז אם המוצר שלך כה דגול, מדוע לא תתן ללקוח לנסות? יותר קל לשכנע קיר..
    אז החלטתי שכאן אני אתנהג שונה מאחרים, ואני מציע ללקוחות פוטנציאליים שלי וגם לאלו המעוניינים להתנסות, לבוא ולקבל מכונה וירטואלית וחשבון ל-3 שעות נסיון. באותם שעות, עשו מה שתרצו (טוב, כמעט, בלי כל מיני התקפות DoS, טורנטים וכו') במכונה. אחרי 3 שעות היא תיכבה ומה ששמתם ימחק.
    האפשרויות הן:

• CentOS 5.5 (גירסת 64 ביט) עם התקנת Server default בלי שום ממשק וובי. קבלו טרמינל ומשם תמשיכו. מיועד לחובבי לינוקס.
    • CentOS 5.5 (גירסת 64 ביט) עם התקנת ברירת מחדל Server ועם cPanel גירסה נסיונית. מיועד לבוני אתרים, מתחזקי אתרים וכו'.
    • Windows 2003 Enterprise – מיועד גם לבוני אתרים, ללא ממשק ניהול.
    כדי לקבל חשבון לנסיון, שלחו לי אימייל לכתובת: <לא ניתן לפרסם מיילים באופן פומבי> עם הפרטים הבאים:

• שם מלא
    • סיסמא רצויה (המשתמש יהיה root או ב-Windows – זה Administrator)
    • מה מטרת הניסוי?
    • האם תרצו לרכוש?
    • האם אתם משתתפים בפרויקט קוד פתוח או מתכוונים להשתתף ואם כן – איזה פרויקט מעניין אתכם (השאלה הזו היא לשלב מאוחר יותר בו אתרום כמה מכונות לטובת פרוייקטים בקוד פתוח). לא חובה לענות.
    מכיוון שאינני רוצה לחנוק את השרת (למרות שהוא די חזק), יכול להיות שיקח כמה שעות עד שתקבלו מכונה לניסוי.
    0 תגובות
    איגוד האינטרנט הישראלי יוצא בהליך מקדים לרישום שמות מתחם בעברית בסיומת .il

ביום שני ה-30.8.2010, החל תהליך הרישום המוקדם (Sunrise) לשריון שמות מתחם בעברית, במסגרת הגנה על סימני מסחר רשומים ועל שמות של גופים מאוגדים.
    תהליך הרישום המוקדם, הנוהל המקובל בעולם במסגרת פתיחת מרחבי שמות חדשים לרישום, ימשך כשלושה חודשים, ונועד בעיקר למנוע מחלוקות משפטיות בהמשך הדרך. במסגרת התהליך, יוכלו גופים מאוגדים רשומים, כגון חברות ועמותות, ומחזיקי סימני מסחר, לשריין לעצמם שם מתחם בעברית. הליך זה מאפשר להם להבטיח את זכותם לרשום שמות מתחם בעברית, המשקפים את סימני המסחר המוגנים שלהם או את שמותיהם הרשומים.
    עם תום תהליך הרישום המוקדם, בעוד כשלושה חודשים, יפתח איגוד האינטרנט הישראלי את רישום המתחם בעברית לציבור בכללותו, וניתן יהיה לרשום כל שם מתחם שלא נכלל במסגרת הליך הרישום המוקדם, ועומד בכללי הרישום.
    לפרטים נוספים אודות רישום שמות מתחם בעברית
    http://www.isoc.org.il
    אפשר להתייעץ בבקשה?

פנה אלי לקוח שרוצה להוציא 2 ספרי תוכן (בינתיים)
    המיועדים לציבור הדתי נוטה יותר לחרדי
    איש חינוך מוכשר עם ידע מעמיק...

א. ספר דידקטי למורים/ות.
    ב. ספר תוכן/ידע לנשים לפני לידה (שהוא רוצה להוציא עם אשתו שהיא מתעסקת בתחום).

השאלה שלו היא כזו,

עמיתו למקצוע טוען שעזוב אותך מספרים, היום אנשים פחות קוראים, פחות קונים ספרים,
    תקים אתר/פורטל/פורום אינטרנט,
    גם רווחי יותר, וגם אפקטיבי יותר...

אך הוא (הלקוח שלי) טוען שאנחנו תמיד נשאר עם הספר :)

ויתרה מכך - בציבור שלנו לטענתו, פחות גולשים באינטרנט מהציבור הכללי ששם זה יותר אפקטיבי ולכל נושא יש קהילה/פורטל/פורום וכדו'
    ומי שגולש אצלנו אלו יותר אלו נשים שעובדות במחשבים/גרפיקה וכדו'
    אבל לכלל המורות/גננות ושאר המקצועות שאינן דורשות מחשב,
    אין את ההרגל הזה של לחפש כל מידע באינטרנט...

ז"א אם בציבור הכללי יש קהלי יעד לכל נושא,
    הרי שאצלנו זה עדיין לא נכנס ולא שווה להקים אתר בשביל קהילה מצומצמת.

אולי למישהו יש ידע שמתבסס על סקרים/סטטיסטיקות בנושא,

נצא מנקודת הנחה שזה או ספר או אתר,

אודה ליעוצכם!
    לכבוד השידרוג של הפורום לא ידעתי שיש כל כך הרבה מתכנתים אחרי שראיתי שאכן יש בנתי שיש מה לשתף

אודות מה מדובר
    אודות לינוקס [FONT=Frank Ruehl CLM, serif]([/FONT]איך לא[FONT=Frank Ruehl CLM, serif])[/FONT]
    כך אחרי שאני התקשיתי בכמה דברים ומסתבר שיכולתי לעשות אותם בקלות יתר החלטתי לשתף גם את האחרים

לא מזמן הגיע אלי דיסק שלא הצלחתי להעתיק אותו למחשב למרות שהכל עובד בו ולא אין לו איזה הגנה כל שהיא לא משנה עם איזה כלים ניסיתי לא הלך גם בווינדוס וגם בלינוקס חיפוש קטן מה אפשר לעשות גילה לי כלי חזק הוא מיועד לעוד דברים הנה השימוש בו

לפקודה קוראים [FONT=Frank Ruehl CLM, serif]dd_rescue [/FONT]השימוש בה הוא כזה

קוד:
    dd_rescue /dev/cdrom /home/user/

הסבר בחלק הראשון אתה אתה משתמשים בפקודה ופונים לנתיב של הכונן [FONT=Frank Ruehl CLM, serif]([/FONT]איזה שהוא יהיה[FONT=Frank Ruehl CLM, serif]) [/FONT]לפני העיגון קרי [FONT=Frank Ruehl CLM, serif](/dev/cdrom) [/FONT]החלק השני מתייחס לאיפה אתה רוצה לשמור את החומר ואיך לקרוא לו

למה אני אומר שהיא שימושית[FONT=Frank Ruehl CLM, serif]? [/FONT]
    כי היא גם קוראת דיסקים קשיחים שנדפקו ומעתיקה את החומר שלה למחשב [FONT=Frank Ruehl CLM, serif]([/FONT]לפעמים זה לוקח ימים[FONT=Frank Ruehl CLM, serif]!) [/FONT]אבל התוצאות ממש מדהימות
    כמו כן אפשר להעתיק מחיצה שלמה מדיסק קשיח ולהעביר אותה לדיסק אחר בלי שום בעיות
    הכל זה עניין של פרמטרים אותם אפשר לראות ע[FONT=Frank Ruehl CLM, serif]"[/FONT]י כתיבה של [FONT=Frank Ruehl CLM, serif]dd_rescue [/FONT]הוא ייתן את כל הפרמטרים ומה כל אחד מהם עושה

עוד פקודה קצת יותר מוכרת שמה [FONT=Frank Ruehl CLM, serif]cat [/FONT]אבל לא כולם מכירים את כל השימושים שלה
    נגיד ויש לי כמה קבצי טקסט ואני רוצה לשרשר את כולם לקובץ אחד זה יראה כך

קוד:
      cat file.txt file2.txt >> file3
    מה שהוא יעשה הוא יצור קובץ חדש תחת השם [FONT=Frank Ruehl CLM, serif]file3 [/FONT]אם יש קובץ כזה הוא יצרף לו את הפלטים בסוף הקובץ
    אם למשל נרשום

קוד:
      cat file.txt file2.txt > file3
    רק עם [FONT=Frank Ruehl CLM, serif]> [/FONT]אחד אז אם יש קובץ בשם הזה אז הוא ימחק אותו וישכתב עליו
    עד פה החלק המוכר החלק הלא מוכר הוא שאפשר לעשות את זה גם עם קבצי ראר או וידאו או שירים
    ניקח את הדוגמה של השירים אם יש לי שתי שירים ואני רוצה לחבר אותם לשיר אחד הפקודה תראה כך

קוד:
      cat file.mp3 file2.mp3 >> file3.mp3
    והנה יש לנו קובץ אחד שמורכב משתי שירים
    אותו דבר אם יש לי קובץ ראר שמחולק לכמה פרקים נגיד שהשם של הקובץ זה [FONT=Frank Ruehl CLM, serif]trew.rar.part1 [/FONT]כך יש לי [FONT=Frank Ruehl CLM, serif]5 [/FONT]פרקים זאת אומרת [FONT=Frank Ruehl CLM, serif]part2 [/FONT][FONT=Frank Ruehl CLM, serif]part3 וכו'[/FONT] הפקודה תיראה כך

קוד:
      cat trew.rar.part{1,2,3,4,5}  >  trew.rar
    עכשיו אני יכול לחלץ אותו בלי בעיות ואם מדובר על משהו שאמור לעלות [FONT=Frank Ruehl CLM, serif]BOOT [/FONT]כמו קובץ ISO מחולק זה לא מפריע לו אחרי הצריבה
    למי שלא הבין ה[FONT=Frank Ruehl CLM, serif]-{} [/FONT]מונעים ממני לרשום את כל שמות הקבצים אלא לרשום רק את החלק שהם שונים אחד מהשני כמובן שצריך להפריד בפסיקים

נאמר ויש לי קובץ ISO ואני רוצה לעגן אותו למערכת (כמו שעושה דיימון טולס) הפקודה תראה כך

קוד:
    mount -o loop file.iso /home/user/iso
    כמו שהבנתם או לא החלק האחרון של /home/user/iso הכוונה לתיקיה שאתם רוצים לעגן לשם את הקובץ
    אגב זה צריך להעשות עם הרשאות ROOT

נשמח מאוד אם גם לכם יש טיפים
    האתר שלי - http://seofree.co.il/ ,
    היה מקום ראשון בביטוי " קידום אתרים בחינם " במשך כתקופה/
    היום אני סתם מחפש , והאתר לא מופיעה במילה בביטוי המדובר..

האם מדובר בארגז החול? או שYahoo הענישו אותי על משהו?

תודה..
    האבולוציה של ההרשאות: יוזר, אדמין, אלוהים (=חול, תרגיעו)

http://it.themarker.com/tmit/article/12026

בצל הסערה סביב הסרט החדש העוסק בתהליכים שהובילו ליצירת פייסבוק והתככים שבין מארק צוקרברג לחבריו מהקולג', עולה עתה סאגה נוספת סביב מייסד ומנכ"ל האתר. בלוגים טכנולוגיים מדווחים כי צוקרברג בן ה-26 הפך את פרופיל המשתמש האישי שלו בפייסבוק לחשבון "אלוהים", חשבון עליו לא חלות מגבלות כלשהן - הוא אינו ניתן לחסימה על ידי משתמשים אחרים ברשת ואי אפשר לדווח או להתלונן עליו למנהלי פייסבוק.

500 מיליון המשתמשים ברשת החברתית נהנים מהיכולת לחסום כל אדם המבקש להיות בקשר עמם וכן לדווח על פעילות של משתמש אחר, ארגון או קבוצה, במידה והם מפרסמים תכנים פוגעניים אשר נוגדים את חוקי האתר. לפי הפרסומים האחרונים נראה כי צוקרברג אינו רואה עצמו כמשתמש מן המניין, והאפשרויות הללו אינן חלות עליו. הפרטים נחשפו עת ניסה ג'ק מק'קנה, כתב אתר טק קראנץ', לחסום את המנכ"ל הצעיר ולהוציא אותו מרשימת החברים שלו, אך נתקל בהודעת שגיאה לפיה החסימה נכשלה. בבלוגים הטכנולוגיים ציינו היום כי אין זה מפתיע שצוקרברג מחזיק בחשבון נטול מגבלות, אך ספק אם היה מקשר חשבון שכזה לשם המשתמש הפרטי שלו, בו הוא עושה שימוש יומיומי.

סוגיות הפרטיות בפייסבוק עוררו לא פעם מהומות בשל ההגדרות הסבוכות באתר והשינויים התכופים שנערכו במדיניות הרשת. גם במקרה של דיווח על משתמש אחר בוחנים אנשי פייסבוק את פרופיל המתלונן בכדי לבדוק האם הטענה מבוססת וקוראים את התכתבויותיו הפרטיות. במקביל מספקת הרשת החברתית לרשויות אכיפת חוק גישה לחשבונות של משתמשים במקרה ומדובר בנעדר או בפושע הנמלט מן החוק.
    סתם כי חשבתי שיהיו כאלה מהפורום שזה יעזור להם קדימה תנו הצעות הדבקה

מחשבות על "ניעור" שוק ה-VPS

פורסם בתאריך 21 באוגוסט 2010 מאת חץ בן חמו
    <!-- .entry-meta --> אני מכיר את תחום ההוסטינג כבר משנת 95 לערך (עוד מהימים של ISDN NET ז"ל) ובד"כ הקשר שלי לשוק זה היה קשור ל"טובות": חברה שמכירה אותי מעוניינת לארח אתר שלהם ורצו שאעשה להם טובה ואבדוק להם את השוק, אז הייתי בודק את השוק בשבילם, מהספקים הקטנים עד הגדולים בארץ וחלק בחו"ל, עושה בדיקות שונות ולבסוף נותן המלצות. "טובות" כאלו הייתי עושה אחת למס' חודשים כל השנים האלו.
    לאחרונה שמתי לב למשהו מעניין: מחירי השרתים והציוד הנלווה יורדים, אך המחירים בארץ לדוגמא – לא יורדים. כמה לא יורדים? מספיק בשביל לראות כל מיני הצעות על מכונות VPS הכוללות רבע ג'יגה זכרון, כתובת IP אחת, 10 ג'יגה דיסק וקו 10 מגהביט "בלתי מוגבל" (הוא מוגבל אחושקשוקה!) במחירים שמטפסים מ-200 שקלים ומעלה. אה, המחיר הזה חודשי. הצעות מקוממות אחרות הן לקחת PC פשוט שעולה 2300 ש"ח (בערך) שכוללת דיסק טרה, 2 ג'יגה זכרון, תעבורה "בלתי מוגבלת" על 100 מגהביט (שהם כמובן משותפים) ועל זה תשלם יותר מ-650 ש"ח לחודש (כולל מע"מ).
    לאחרונה ניכרים סמנים של תחרות בארץ בשוק ה-VPS, אפשר למצוא חבילות זולות יותר עם טריק ידוע: מציינים לך איזה מעבד רציני יש בשרת, אבל אתה הרי לעולם לא תדע אם אתה יושב יחד עם עוד 30 שרתים וירטואליים על אותו שרת, ומעבד XEON, כמה שיהיה חזק, עדיין יש לו מגבלות.
    בקיצור, טריקים לא חסרים על ימין ועל שמאל.
    לאחרונה החלטתי לסיים את תקופת השכירות של השרת הוירטואלי שלי (זה שעליו יושב הבלוג הזה ועוד כמה דברים שלי) ותהיתי ביני לבין עצמי: אם כבר אני הולך לחזור לכל עניין ה-VPS (כן, השרת הזה הוא VPS), מדוע בעצם לא להציע זאת לאחרים גם? הרי ידע בטכנולוגיות וירטואליזציה יש לי כבר כמה שנים..
    הנה כמה נקודות שחשבתי לגביהן:

1. אני לא הולך להתחרות בכל אלו שמציעים Shared Hosting וחשבונות ריסלר ל-Shared Hosting
    2. אני לא הולך להציע שרותי ניהול שרתי Windows. אני בטוח שיש מספיק פרילנסרים שישמחו לעשות זאת במחיר שלהם.
    3. אני לא מחפש "לעשות מיליונים" מזה.
    4. אני כן רוצה למכור VPS במחיר הוגן. מה זה מחיר הוגן? מחיר שיכסה עלות מכונת VPS עם ליבה לכל מכונה, עם זכרון בלי טריקים (OverCommitting) ועם שטח דיסק גדול פר מכונה, פלוס מיסים ועלויות נוספות. לא יותר מזה.
    5. אני כן רוצה להציע שרותי תמיכה בסיסיים ללא תשלום (Reboot, קונסולה וכו')
    6. ואני בהחלט חושב להציע גם הפצות לא סטנדרטיות (SuSE, FreeBSD, Plan 9 וכו')
    7. השרתים ישבו בחו"ל אצל ספק שמאוד "עשיר" בחיבורים החוצה, כך שמהירות הורדה ותגובה תהיה כמו בארץ.
    כמובן שיהיו שרותי תמיכה כמו טלפון, טיקטים וכו'.
    לפני שאני בכלל חושב להציע דבר כזה במיוחד לחברי קהילת הקוד הפתוח (ואגב, אני בהחלט חושב לתרום לקהילה משאבים שונים), רציתי לשמוע את דעתכם מה המחירים שאתם הייתם מוכנים לשלם. אני אציע כאן מס' הצעות, כתבו בטוקבקים מה המחיר שהייתם מוכנים לשלם, ומה הכי חשוב לכם.
    להלן ההצעות:

1. חבילת בסיס: זכרון 1 ג'יגה, דיסק 40 ג'יגה, מערכת הפעלה לבחירתכם (Windows בתוספת תשלום, מה לעשות, מיקרוסופט רוצים את ליטרת הבשר שלהם), 10 מגהביט רוחב פס עם מקסימום חצי טרה הורדות בחודש, כתובת IP אחת. פאנל ניהול בתוספת תשלום זעירה (בדיוק כמו המחיר בחו"ל, לא מחפש להרוויח על כך).
    2. חבילת כסף: ליבה מובטחת, זכרון 2 ג'יגה, דיסק 80 ג'יגה, מערכת הפעלה לבחירתכם, 100 מגהביט רוחב פס עם מקסימום 1 טרה הורדות בחודש, 2 כתובות IP, פאנל ניהול בתוספת תשלום.
    3. חבילת זהב: 1 ליבות, זכרון 3 ג'יגה, דיסק 200 ג'יגה, מערכת הפעלה חינם (לא חשוב איזו מערכת הפעלה תבחרו כולל של מיקרוסופט), 100 מגהביט רוחב פס עם הגבלה לעד 2 טרה הורדות, 4 כתובות IP, פאנל – עליי.
    4. חבילת פלטניום: 2 ליבות, 4 ג'יגה זכרון, דיסק 200 ג'יגה + 200 לגיבוי (אפשרי להשתמש בשניהם), מערכת הפעלה חינם, חיבור 1 ג'יגהביט עם הורדות עד 50 טרה לחודש, 8 כתובות IP. פאנל – עליי.
    מה דעתכם? אשמח לשמוע תגובות ממכם.
    תודה
    מישהו, שהיה לו אתר מכירות במשך יותר משנה, בנוי אצל איזה ספק איחסון שנותן לבנות אתר מתבניות מוכנות כמו http://www.livecity.co.il .
    בניתי לו אתר חדש, לגמרי שונה מהישן, כמובן שכל כתובות העמודים השתנו.
    כאשר אני בודק ב- "כלים למנהלי אתרים של Google ", אני רואה שהוא מתייחס עדיין לכתובות הדפים שהיו בשרת הישן , למרות שהוא מציין שהאתר נסרק ע"י גוגל בקביעות ובתדירות סבירה. למרות שהאתר הועבר לשרת החדש לפני כחודשיים.
    אם הבנתי נכון, טופס 301 עוזר רק להעברה לשם דומיין חדש, אך לא אותו דומיין.
  • 801
  • ענקית החיפוש גוגל אישרה כי היא מפתחת כלי חדש אשר יתאים את תוצאות החיפוש בזמן אמת במקביל להקלדות המשתמשים, כך דיווח אתר טק קראנץ'. לפי האתר, דובר מטעם החברה הסביר כי בכל זמן נתון נערכים בגוגל בין 50 ל-200 ניסויים שונים ואילו מקורות בענקית אישרו לטק קראנץ' כי בחברה אכן עובדים על הטכנולוגיה. לא צוין האם הפונקציה צפויה לנחות בקרוב במחשבי המשתמשים.

הדיווח באתר טק קראנץ' הופיע לאחר שרוב אוסביי, מומחה לאופטימיזציה של מנועי חיפוש, גילה לפתע שבעת חיפוש בגוגל התוצאות מתאימות עצמן להקלדה שלו. אוסביי ציין כי "שמתי לב שאני כבר לא צריך ללחוץ על כפתור 'חפש' וגוגל מעדכנת את התוצאות תוך כדי הקלדה". אוסביי אף מיהר לפרסם סרטון של הטכנולוגיה החדשה בפעולה.
    http://it.themarker.com/tmit/article/12007

אני חושב שגוגל חושפים בפנינו פונקציה כבדה, מבחינה סטטטיסטית הניסוי הרנדומלי היה צריך ליפול באסיה, או 80% של משתמשים פרט לארה"ב או UK, לא רק, אלא גם אחד מהמשתמשים הממוצעים בעולם, שלא מבין מה מתג'ברש לו האינטרנט, מקלל, וממשיך הלאה, כמה אחוזים יש שהניסוי יפול על מומחה מחשבים כלשהו, במדינה מתפתחת, ובנוסף לכל מומחה SEO, ושיהיה טיפוס הרץ לספר לכולם, אה?
    מה קיבלנו? דיוור ישיר של הרובוט הגוגלי עם קהל מאונדקס ומתוייג כדבעי.

תגידו, יהיה נחמד לחפש בגוגל מתנה לשוויגער, ולקבל לינק ליוטיוב כיצד שוויגער מבצעת זממה בחתנה, על מתנה שאינה תואמת?....
    0 תגובות
    דרופל. אחת מהמערכות ניהול תוכן החזקות ביותר בשוק. ידועה כמכונת לגו שניתן להרכיב ולפרק ככל העולה על רוח זה שבונה אותה, כבר מתקרבת ל-3000 מודולים שונים שמעצימים אותה והופכים אותה למערכת מועדפת ע"י בונים מתחילים כותיקים לבניית אתרים וכן אתרים ממש גדולים וענקיים. די אם נאמר שלא מזמן הבית הלבן בנה את האתר שלו ע"ג דרופל מה שנתן לדרופל תהודה לא קטנה והעצים אותה. הממשלה שלנו גם החליטה להצטרף לחגיגה ולבנות ע"ג דרופל, http://www.shituf.gov.il/ האתר הזה נבנה בדרופל. הכח של דרופל עולה מיום ליום, והביקושים גדלים למתכנתי דרופל. במיוחד מבעלי עסקים שרוצים להתחיל בקטן ולגדול ולהתרחב בהמשך.
    אני יתחיל בסקירה והכרת המערכת, כך שבמאמרים הבאים אני יעמיק את ההכרות עם המערכת ועם המודולים המומלצים שלה.
    דרופל היום היא כצעד לפני גירסתה השביעית. כבר רוב הבאגים תוקנו נשאר בסה"כ 29 באגים קריטיים לתקן, אבל בדרופל, לעולם אי אפשר לדעת תאריך שחרור גרסה, ביום שכל הבאגים הקריטיים יתוקנו אז היא תשוחרר.

דרישות התקנה

אז כמו כל התקנת מערכת CMS חייב שיהיה לך שרת שמותקן על המחשב. בשביל שיהיה לך אחד כזה מומלץ להכנס לקישור הבא http://www.wampserver.com/en/ ולהוריד משם את הגירסא האחרונה ולהתקין
    • כיוון שהיום עדיין כדאי להתקין גירסה 6 שלא עובדת על php גרסה 5.3 מומלץ להכנס לקישור הבא http://www.wampserver.com/en/addons_php.php לאחר התקנת השרת, ולהוריד משם את PHP גירסא 5.2 ולהפעיל אותה כדי שלא יהיו לכם הודעות שגיאה לרוב כמופיע בתמונה

לאחר ההתקנה תיווצר תיקיה בשם WWW שזה בעצם תיקיית השורש של כל מה שתרצו להתקין.

לשם נכניס את כל הקבצים של ההתקנה של דרופל ניתן להוריד את ההתקנה מההאתר של דרופל ישראל http://www.drupal.org.il/drupal-he זה כולל תרגום לעברית.
    או את הגירסא ללא העברית מאתר דרופל העולמי בלינק הבא http://drupal.org/
    או את גרסא 7 מכאן http://drupal.org/drupal-7.0-alpha6

קבצי הליבה

הסקרנות הרגה את החתול, ככה אומרים. אבל זה לא צריך להרוג את האתר שלך. כדי לעזור לכם עם פענוח קבצי הליבה נעשה סקירה קטנה על הקבצים. שלעולם אבל פשוט לעולם אל תנסו לנגוע בהם. כי הכלל הראשון בדרופל הוא "אל תגע ב-CORE"
    כל התיקיות של הליבה, הם קבצים שמריצים את המערכת בברירת המחדל שלה, תיקיה אחת חשובה לנו שם כבוני האתר והיא SITES. אם נרצה להתקין מודולים לא נתקין אותם לתוך תיקיית המודולים בתיקייה הראשית כי שם זה הליבה אלא נלך לתיקיית SITES ושם ניצור תיקייה חדשה בשם MODULES ובה נכניס את הרכיב (Module) שברצוננו להתקין.

התקנה

נכנס ל phpMyAdmin ניצור דטה בייס בשביל ההתקנה של דרופל השם חייב להיות באנגלית בלי פסיקים ובלי רווחים.

לאחר ששמנו את התיקייה של דרופל (לא מכווצת כמובן) בתיקייה הראשית WWW ניגש אל תיקיית SITES\default יש שם את הקובץ default.settings.php יש לשכפל אותו ולשנות לו את השם settings.php

ניגש אל תיקיית השורש מהדפדפן http://localhost/folder-name

השלבים הבאים הם די קלים

וברכותינו יש לכם אתר.

דרופל 7 עברה שדרוג רציני ונכנסו אליה יותר מ-70 מודולים לליבה אחד מהם הוא הרכיב המאוד נפוץ והוא הmenu admin שזה בעצם התפריט השחור שמוקף באדום מה שנותן למנהל האתר לגשת בצורה מהירה לתוך האתר.

בגירסה 7 שמו דגש על עיצוב ממשק משתמש שיהיה קל לתפעול ואת כל החלק של הניהול שמו בתוך חלון שצף על האתר האמיתי. נכנסים, עורכים, מאשרים ויוצאים חזרה לאותו מקום שהיית שם קודם. קל מהיר וחכם.
    גם שינו את עיצוב הדפולט שהיה בגרסה 6 לערכה ששמה bartik.
    content - כאן מרוכז כל התוכן שכבר פרסמתם באתר ושכתבתם ועוד לא פרסמתם עם אפשרות למיין ולבצע פעולות פרסום, מחיקה, הסרת פרסום, קידום לעמוד הראשי ועוד.
    structure - מכאן מנהלים את המבנה של האתר אם זה מערכת הבלוקים (blocks) או מערכת סוגי התוכן (content types) התפריטים (menus) והסיווגים (taxonomy)
    appearance - מכאן קובעים איזה תבנית של ערכת נושא תהיה לאתר
    people - כל הרשומים שיש באתר. מה הסטטוס שלהם מה התפקיד שלהם לפני כמה זמן הם נרשמו ועוד.
    modules - כל המודולים שקיימים בתיקיית הSITES שדברנו עליה ומכאן בעצם מתקינים את המודולים של האתר שעובדים עליו.
    configuration - מכאן שולטים על כל הקונפיגורציה של האתר כל מודול שנתקין אם יהיה לו דברים שיצטרכו קונפיגורציה לרוב נמצא אותם פה.
    reports - אחד הדוחות החשובים זה ה status reports בעצם הוא מביא לך דו"ח מה מצב האתר האם הוא מעודכן או שיש בו בעיות של אי עדכון. האם עשית הרצת cron שזה בעצם סוג של ניקוי האתר מזבל ועוד המון דברים אפשר לקבוע לו שיעשה ויעדכן וכו' רק על זה שווה מאמר נפרד.

עד כאן סקרתי מלמעלה את הרכיבים שבונים את האתר, עכשיו בתור דוברי עברית בעצם המשימה הראשונה שלנו היא להפוך את האתר לעברית וזה יהיה כבר בפרק הבא.
    • תודה
    Reactions: סוסיתא1 //
    4 תגובות
    שיעור 1

קובץ שנוצר בשפת HTML הינו קובץ סטטי – כאשר הוא נפתח בדפדפן – הוא מציג "תמונה דוממת" של טקסט או גרפיקה. כל תגי שפת HTML נועדו לעיצוב הפלט בלבד, אך אין באפשרותם לבצע "פעילות" כלשהי בעמוד או אינטראקציה עם הלקוח. (מלבד תג <a> - שיוצר לינק הפניה אך אין זה בגדר "אינטראקציה")
    (התג היחידי של HTML היוצר "תנועה" הוא <MARQUEE> אבל הוא כבר לא תג תקני בתקני HTML החדשים, למרות שהוא עדיין עובד ברוב הדפדפנים)

על מנת ליצור תוכן דינמי (מה שמכונה DHTML) או אינטראקציה עם המשתמש, אנחנו זקוקים לשלב תסריטי תוכנה (Scripts) כלשהם בתוך תגי HTML. שפת התסריטים הנפוצה ביותר והנתמכת ע"י כל הדפדפנים היא JavaScript.

במאמרים הבאים נסקור בס"ד את כללי השימוש הבסיסיים של JavaScript וכן נציג דוגמאות.

דבר ראשון – בשביל להכניס סקריפט לתוך העמוד אנחנו, כמובן, צריכים לציין את זה עם תג מתאים:
    קוד:
    [LEFT]<script>
     [כאן בא קטע קוד]   
    </script>[/LEFT]

התג script מקבל 3 פרמטרים:

1) language - כאן אנחנו "מסבירים" לדפדפן באיזו שפה כתוב הסקריפט. במקרה שלו זה כמובן: language="javascript"

2) type – סוג הסקריפט (זה הופיע לראשונה ב-HTML 4.0) . אצלנו זה - type="text/javascript". אם משתמשים בתג זה אין צורך לציין language

3) src – במקרה שמשתמשים בקובץ חיצוני של javascript מציינים כאן את שם הקובץ ומיקומו. למשל: "src="Scripts/somescript.js
    שימו לב:אם משתמשים בהפניה לקובץ חיצוני ע"י - src אי אפשר לשלב שורות הקוד נוספות בתוך התג script – הדפדפן יבצע רק את קוד שבקובץ ויתעלם משורות קוד ה"מקומיות".

ישנם מקרים שבהם הסקריפטים לא יעבדו - אם למשל מטעמי אבטחה ה-Scripting מנוטרל בהגדרות דפדפן, או אולי הדפדפן לא תומך בסקריפטים כלל. במקרה כזה כל שורות הסקריפט ייפלטו כטקסט רגיל לתוך דפדפן הלקוח.
    ע"מ למנוע זאת מכניסים את כל הקוד לתוך "תגי הערות" של HTML (<!-- -->):
    קוד:
    <script language="javascript" type="text/javascript">
     <!--
    [כאן בא קטע קוד] 
     // --> 
    </script>
    שימו לב: לפני תג סגירה של הערות באים כאן שני קווי אלכסון (סלאש) זה בא על מנת לסמן ל – javascript שכאן נגמר הקוד שלה ומתחיל שפת HTML.

ואם אתם ממש רוצים להתחשב באותם אנשים שהדפדפן שלהם לא תומך בסקריפטים מסיבה כלשהי – קיים תג מיוחד למקרה כזה: <noscript> למשל:
    קוד:
    <script language="javascript" type="text/javascript">
     <!--
    [כאן בא קטע קוד] 
     // --> 
    </script>
    <noscript>
    <p> הדפדפן שלך לא תומך סקריפט</p>
    </noscript>

מותר לשלב תג script בכל מקום בתוך הדף, דהיינו בתוך body , אך נכון למקם אותו בתוך head.

באו ונכתוב "תוכנה" ראשונה שלנו:
    קוד:
    <html xmlns="http://www.w3.org/1999/xhtml">
    <head>
        <title>Javascript lessons</title>
        <script type="text/javascript" >
            document.write("שלום לכולם");  
        </script>
    </head>
    <body dir="rtl">

</body>
    </html>
    כאשר תפתחו את העמוד הזה בתוך דפדפן תראו שורה אחת: "שלום לכולם"

כיצד זה עובד?

הדפדפן יוצר עצמים (objects) שבנויים בצורה היררכית למשל:
    צפה בקובץ המצורף 69551
    לכל עצם (object) יש מאפיינים (properties) ושיטות (methods).
    צפה בקובץ המצורף 69556

נוסיף עוד 2 שורות לקוד שלנו להדגים אפשרויות נוספות:
    קוד:
    <head>
        <title>Javascript lessons</title>
            document.bgColor = "#80FFFF"
            document.title = "New Title"  
            document.write("שלום לכולם");  
        </script>
    </head>
    <body dir="rtl">
    </body>
    שינינו כאן צבע העמוד וגם את הכותרת.
    שימו לב: למרות שבתוך התג <title> מצויין טקסט אחר – הסקריפט "גובר" על תוכן התג והדפדפן מציג את הכותרת הכתובה בסקריפט !

ועוד דוגמה שימושית במאפייני אובייקט: מדידת מידות המסך של המשתמש:
    קוד:
            document.write("רוחב המסך שלך הוא: ");
            document.write(screen.width);
            document.write("<br />");
            document.write("גובה המסך שלך הוא: ");
            document.write(screen.height);
    </script>

לא לשכוח לכתוב "נקודה-פסיק" ;)) בסוף כל שורת פקודה

נ.ב. למרות שבהיררכית האובייקטים document הוא "בן" של window והתחביר המלא הוא:
    window.document.write ניתן לכתוב בתחביר מקוצר כמו בדוגמאות שהבאנו document.write
    כבר הרבה זמן שהרעיון מתבשל אצלי, ובעקבות האשכול של GMACH חושבני שהגיע הזמן לשתף אתכם ולשמוע את דעתכם.

יש חסר גדול מאוד בציבור שלנו במגזין מקצועי שיציג את החדשות והעדכונים בתחום האינטרנט.

הביקוש לדעתי הוא עצום, כל הזמן אני מקבל פניות ובקשות למידע וייעוץ, וניכר שציבור בוני ומעצבי האתרים מעוניין ללמוד ולהתמקצע.

כיום ניתן בהשקעה לא מרובה להשיק ניוזלטר שבועי\דו חודשי, ואני מוכן לקחת על עצמי את הקמת התשתית הטכנלוגית (יש לי כבר את רוב מערכת השליחה מוכנה).

קיבלתי כבר הסכמה עקרונית מכמה מהתותחים הגדולים ביותר בארץ, כל אחד מוביל בתחומו, שמוכנים לשתף פעולה איתנו.

הבעיה העיקרית שלי היא שאין לי את הזמן לבצע את הכל בעצמי, ולכן עד היום זה לא יצא לפועל.

ואז חשבתי, לבד זה קשה, אבל ביחד זה יכול להיות חוויה אדירה!

הוכחתם את עצמכם עד כה בנכונות וברצון לסייע ולעזור לחדשים ולמתקדמים כאחד, למה שלא ניקח את זה שלב קדימה ונהפוך את המגזין לפרויקט משותף של כל הפורום?

ובקיצור, דרושים מתנדבים ל:

• עיצוב המגזין.
    • עריכת ואיסוף התכנים.
    • כתיבת מדורים.
    מי מרים את הכפפה?

נ.ב במידה ותהיה היענות אני מתחייב להביא כתבות מקצועיות מהתותחים הגדולים ביותר בכל תחום שתבקשו!!

עדכון:
    ניתן להירשם לקבלת המגזין בטופס הבא:

<iframe frameborder="0" height="100px" scrolling="no" src="http://www.drvvv.info/Newsletter/FrameRegistration.aspx?ListsId=1&FirstName=true&LastName=true" width="300px"></iframe>

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
    נקרא  2  פעמים
    למעלה