קהילת דיגיטל ואינטראקטיב

פורום קהילת אנשי המקצוע מתחום האינטרנט: מעצבי אתרים, מתכנתים ומפתחים, אנשי UX-UI, וכו'. הכתיבה בפורום הינה לחברי הקהילות המקצועיות של פרוג.
מנהלת הפורום: סיון
להצטרפות לקהילת מפתחי אתרי אינטרנט, הקש כאן
להצטרפות לקהילת ux-ui, הקש כאן

בניית אתרים וחוויית משתמש >> תוכן מקצועי

תיקי עבודות של עיצוב אתרים >> העבודות האחרונות, תהנו!

SHUGE שפרה כהן.png
SHUGE שפרה כהן 01.png
אומנות האופציות שפרה כהן.png
WhatsApp Image 2026-03-10 at 2.11.40 AM (1).jpeg
WhatsApp Image 2026-01-07 at 11.45.24 AM.jpeg
קלף קליין.jpg
בראש פתוח.jpg
מכון ספורנוקטן.jpg
לב גדול.jpg
בלוי ספרים.jpg
הצגת אתר תדמית משרד שמעוני5.jpg
WST השקעות נדלן בדובאי-3.png
WST השקעות נדלן בדובאי-2.png
WST השקעות נדלן בדובאי-1.png
WST השקעות נדלן בדובאי.png
הצגת פרוייקט ישראל דיזקינד 4.png
שימון פרס הטוען לכתר נשיא ממלכת ישראל
פתח או יותר נכון פתחו לו ערוץ בטיובה
http://www.youtube.com/peres

לא חשבנו אף לרגע שהוא ישתמש בתבנית רגילה ופשוטה כמו כל טיובר פשוט וזול
אך הלא מיודענו הוא בעל חזון מפותח ביותר, ולהרים פרוייקט של בניית תבנית חדשה או למחצה אמור להיות משימה די קלילה במערב הפרוע של המזרח התיכון.
גם לא אחד ואפילו משונאיו המובהקים של החוזה הנ"ל יחלוק על כשרון האסטרטגיה או אם תרצו מילה מקבילה ושונה מהותית, אי לכך שונסו מותניים רבים להפקה הנשיאותית שפקודה אחת שובצה לה במקום נכבד, תוספת של מערכת סינון תגובות, יען וביען אדוננו הנשיא ירום הודו אוייבים רבים לו שיוכלו להצטרף לחגיגת טוקבקי שוד ושבר שיצטרפו חלילה וחס ללהקות טרולים מורעבים או סתם אנרכיסטים שונאי דת ודין, כאמור החזון לא היה גדול ובוודאי לא למידתו של קיסרנו הנעלה, מה שקרה זה כמו מה שקרה ויקרה לכל חזון היוצא מבית מדרשו של ההוזה הנ"ל.
מישהו, (והפעם לא תוכלו להאשים את שימון החביב בעסק כי הלא גם עדת מרעיו ולוקקיו יודו בפה מלא כי תיכנות או כל משימה מתמטית שוברת חזון נבואי בדיוני קטנה ממדותיו של הירום הודו), התפקשש לו, מערכת סינון תגובות, כן, מספור עמודי תגוביות מותאם למספר תגובות, לא, וכך תמצאו נכון לרגע זה 59 עמודי תגובות שמתוכם עמודים 21-59 ריקים מתוכן, לתפארת מדינת ישראל.
כבר כמה שנים שאני עובד עם עורך התוכן FCKeditor שהתפתח עד גירסא 2.5.
(עורך תוכן זה האזור שבו אתם כותבים כשמוסיפים תגובות והודעות)

העורך הוא אחד העורכים המקיפים ביותר שקיימים כיום ומכיוון שהוא גם קוד פתוח (וחינם) אז התאימות שלו מדהימה.

בין השאר ניתן להגדיר בו כמה גירסאות של העורך עם כפתורים שונים ולהציג בכל מקום את הגירסא המתאימה, בעיצוב, בגודל, בסידור שונה.

לפני כחצי שנה יצאה גירסא 3 בשם
ckeditor שבה הם בעצם בנו את כל העורך מחדש, בעיצוב מודרני יותר, ובמיוחד עם קוד נקי, ונוח מאוד (לכבודה הם אפילו העלו אתר חדש).

עד היום לא העזתי לעבוד איתו מכיוון שהם עדיין לא פירסמו תמיכה ל-asp.net אולם היום ניסיתי להתקין את גירסת הסקריפט (js) וזה אכן עובד בתקינות מלאה גם ב-asp.net.

מכיון שכך העזתי והתקנתי בנוסף גם את ckfinder שמאפשר העלאת תמונות לשרת ישירות דרך העורך (וכמובן שיבוצם בתוכן הטקסט, בדיוק כמו וורד).

היופי הוא ששניהם יודעים לעבוד ביחד ובתקינות מלאה ונהניתי לראות עד כמה שכיף לראות איך אפילו הטמעת פלאש מתבצעת לבד על ידי המשתמש.

אני ממליץ בחום!
אם יהיה לי זמן אני ישתדל לכתוב מדריך קצר על ההתקנה.

מדי פעם מתפרסמים סקרים כאלו או אחרים, על נתוני יהדות בישראל,
למעשה כיום תוכלו ליצור סקר שכזה בהקלקות בודדות בלבד ומאגר הנתונים שיעמוד לרשותכם אינו קבוצת מיקוד בת 100-1000 איש אלא כל המדינה כולה,
הכלי כמובן הוא ממשפחת גוגל טרנדס
http://www.google.com/insights/search/#

לקראת חנוכה חשבתי על האתגר למצוא את פך השמן הטהור במדינת ישראל באמצעות הכלי הנ"ל, צריך כמובן לדעת איך לנתח ולעבוד עם הכלי הזה, אם המומחים יצטרפו כמובן זה יהיה לעזר רב.

הנקודות שאני חושב עליהם הם:
= איזה מילות חיפוש ביהדות הכי פופולריות
= איזה מילות חיפוש יהדותיות שוברות מקבילות [לאוו דווקא] חילוניות
= ניתוחים מעניינים או אפילו פרדוכסים מוזרים.

הנה דוגמא,
צורת הבדיקה: בישראל, בגרף מתמשך מ2004 עד 2010 , ללא קטגריות - אם כי אם הייתי יודע לדייק בשיוך קטגורי התוצאות יהיו אחרת לגמרי!,
שבת, תפילין, ציצית, = שבת לקח את כולם בהליכה, למעשה זו צורה איננה נכונה, כי "שבת" מופיעה גם מחיפוש של חילוני המחפש בילוי ביום השבתון כך שאין כאן הוכחה לחיפוש דת, חשבתי והתמקדתי קצת בשבת, והגעתי למסקנה ש"כניסת שבת" זהו חיפוש המעיד על שמירת שבת, חפשתי כנגדו עוד הרבה דברים, ומצאתי בנתיים רק אחד שעולה עליו, המילה "יהדות" שנכתיר אותה ברגע זה לפופולרית ביותר, אם כי אני חושב שהמילה הזו אינה חד משמעית כמו "כניסת שבת" מה אתם אומרים?
נתון מעניין נוסף, 'יהדות' מ2004 עד היום בירידה חדה מתמשכת, לעומת 'כניסת שבת' שהינו בעליה חדה מתמשכת, מעניין מה ההסבר לזה?
שימו לב שבירושלים יהדות וכניסת שבת מבוקשים בהבדל הכי חד, ממש מוזר?
אולי אפשר להבין את כל הבלגן, ירושלים רובה מסורתים ויודעים זמני שבת מלוחות, ביהדות הם גם מעוניינים כמסורתים אבל כאן יש להם בעיות פוליטיות כמו ראש עיר חרדי\חילוני, בחירות, הפגנות, שהשפיעו על הביקוש ליהדות לרעה, בלי קשר להמשך הדלקת הנרות, אם זה נכון, [אפשר לבדוק לפי תאריכים] יתכן והרמה הגבוהה הכללית בארץ בביקוש יהדות הגיעה מירושלים כמו שתראו אותה עדיין כיום כצרכנית הגדולה, והירידה הארצית נובעת בגלל שהביקוש הגבוה ברושלים ליהדות פחת,

אני מצרף תמונה מהנ"ל,
יש לי פרויקט ישן של איסוף אינדקסים שבהם ניתן להוסיף אתרים חדשים חינם.

עקרונית הקריטריונים הם:

1. חינם.
  2. זמן רישום קצר (לפחות ביחס לערך האתר).
ניתן לצפות בתוצאות עד היום
כאן (בקישורים שם יש מעל 1000 אינדקסים!

בנוסף התחלתי בימים האחרונים לסנן את הרשימות, ולעשות רשימה מקוצרת של האינדקסים העדכניים שבאמת עונים על הדרישות (חינם, וקל), אשמח לקבל המלצות על אינדקסים נוספים, ובמיוחד על כאלה חרדים.

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה