קהילת המאיירים

פורום קהילת המאיירים הגדולה והמקצועית בחברה החרדית

איור ודמויות >> תוכן מקצועי

אתגרי איור

אתגרים שבועיים של אמני האיור בקהילת המאיירים של פרוג
נושאים
117
נושאים
117
בהחלט מצטרף.

כבר דיברת על זה בעבר, ואני גם אז הייתי ממש בעד.
לדעתי אתה פשוט צריך להתחיל בעצמך; עם תמונה וכמה איורים שלך, השאר כבר יצטרפו...
אני מוכן ומזומן לפתוח את האתגר הבא
אתגר זה מיועד לאימוני ציור קריקטורות
האיש הראשון זה ראש הממשלה(מר בנט)
מבקשים דבר ראשון לעלות תמונות או קריקטורות של ציירים אחרים שמופיע בהם ראש הממשלה (מר בנט)
(לי אין גישה לתמונות לכן אני מבקש מכל מי שכן יכול לעלות לפה)
ואח''כ כל אחד יצייר בסגנונו קריקטורה
כמובן שכל אחד ישתף מה נתן לו את הכיוון
וביחד בעזרת ה' יתברך נתעלה ביכולות שלנו כציירים וכמאיירי קריקטורות
כבר הרבה זמן שאני רוצה להתאמן על ציור קומיקס ולא כל כך מצאתי זמן, ותמיד הסיפורים הקטנים שהיו לי בראש התפתחו לסיפורי ענק שאין סיכוי שהייתי מצליח לגמור אותם אם בכלל להתחיל,
אז החלטתי לקחת סיפור כלשהו מהגמרא, ולעבד אותו לקומיקס..
את האמת, בחיים שלי לא חשבתי שציור קומיקס לוקח כל כך הרבה זמן, וזה היה חתיכת ברוך התהליך, אבל למדתי ממנו המון.
ניסיתי גם לתמצת את הסיפור ולהיצמד למקור כמה שיותר, אז ישר ניגשתי לסיפור עצמו לפי הגמרא, ולא הרחבתי יותר מידי (אולי כן הייתי צריך?)
אז כרגע יש רק עמוד אחד מוכן (השני בתהליך), ויותר מאשמח לקבל כל חוות דעת שיש לכם, טיפים, וסתם הערות שיקדמו.
עם הכיתוב קצת הסתבכתי, אז למי שיש דרך להוסיף טקסט לקומיקס בצורה נוחה אשמח לדעת איך!
אז ככה לכבוד ט"ו בשבט, קבלו את חוני המעגל ועץ החרוב עמוד ראשון!
בעזה בהמשך יבוא השני.
החלק הראשון של הסיפור בלשון הגמרא-
אָמַר רַ' יוֹחָנָן:
כָּל יָמָיו שֶׁל אוֹתוֹ צַדִּיק הָיָה מִצְטַעֵר עַל הַמִּקְרָא הַזֶּה:
"שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב ה' אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים" (
תהילים קכו, א) –
אָמַר: "וְכִי יֵשׁ מְנַמְנֵם שִׁבְעִים שָׁנָה בַּחֲלוֹם?"
– פַּעַם אַחַת הָיָה מְהַלֵּךְ בַּדֶּרֶךְ, רָאָה אָדָם אֶחָד שֶׁהוּא נוֹטֵעַ חָרוּב.
אָמַר לוֹ: זֶה לְכַמָּה שָׁנִים טוֹעֵן פֵּרוֹת?
אָמַר לוֹ: לְשִׁבְעִים שָׁנָה.
(מסכת תענית דך כג ע"א)

חוני ועץ החרוב.jpg
שבוע טוב,
קצת לחץ פעם ראשונה שאני מעלה פה ציור לקהילת המוכשרים
סיימתי לפני שנה ו.... לימודי איור גרפי בפורג, אצל המרצים הכי מקצועיים ונחמדים שיש (שולם, אבימי, אורי, וזמורה) שפיתחו אותי לימדו אותי עזרו ושיפרו , ובעיקר חיזקו לי את הביטחון.
ואחרי הקורס . הביטחון העצמי ירד, החיים התגלגלו, הלחץ בעבודה, במשפחה, הקורונה שמסתובבת באוויר,
אז המשכתי לעשות סקיצות לעצמי.
..
..
באזור חגי תשרי נפטר אהרון גור,
חבר שלי שאל אותי אם אני יכול לצייר את אחיו, התחלתי והפסקתי/ המשכתי ומחקתי/ שכחתי וחזרתי / דייקתי ופישלתי.
..
אחרי תקופה ארוכה של עבוד על ציור פה ושם מגיש תוצאה לפניכם(יש לי עוד מלא לשפר)
שרצתי לדעת עם יש זיהוי לציור כמה אנשים שלא מכרים את אהרון אמרו לי ציירת את יצחק מאיר?,, ידעתי שבזיהוי לפחות הצלחתי(אהרון באצת מזכיר מאוד את יצחק מאיר).
.
(לא רק ציורי עצב אני מצייר, בעקבות הכוח של הציור ושנכנסתי כבר לעומק התעסקות בה פנה אלי חבר אחר ושאל אם אני יכול לצייר אותו ואת ארוסתו, כמתנה לחתונה, כמובן שהסכמתי {הביטחון חזר})
בזאת רציתי להגיד תודה לפרוג. זכות שלמדתי פה.
באיחור אופנתי :cool: קבלו את המאייר, אשף הקומיקסים @יחיאל ב.
הוא גם אגב הראשון שהחליף את הכותרת ל-"אמן" עד עכשיו היו רק אמניות (איפה אתם אמנים, להתעורר :sleep:).

קבלו אותו ומבחר שיתופיו המסוגננים :D

ספר קצת על עצמך

שלום לכולם !
קוראים לי יחיאל בלאיש , בן 25 ואבא לשני חמודים.
מגיל 5 בערך (לא גיל 0 …) אני מצייר ומשרבט, ובאיזשהו שלב החלטתי להפוך את הכיף שלי למקצוע.
למדתי איור דיגיטלי בפרוג , אצל @שולם ו @אבימי התותחים, וסיימתי את הלימודים לפני כשנתיים בערך.
מאז ברוך ה׳ נכנסתי לתחום, וכיום אני מתמקד בקומיקס, אבל לא רק.
בין הלקוחות שלי נמנים אברהם אוחיון, עיתון קינדליין, מגזין פאמיליע, צעירי חב״ד ועוד , מהארץ ומחו״ל.

הגישה שלי לציור היא כאל כלי.
הציור הוא כלי עוצמתי מאד, שדרכו אני יכול להעביר מסרים, תחושות ורגשות בלי סוף.
עד כמה שהביצוע והכללים חשובים, הכי חשוב הוא מה הצופה קלט, מה הוא מרגיש. כשאני ניגש לציור, עוד לפני הסקיצה, זה הדבר הראשון שאני חושב עליו, ועל זה אני מבסס אחר כך את כל הציור.
בנוסף, אני משוכנע בכך שלציור אין מה להתבייש מהמילה הכתובה, וזאת מהסיבה הפשוטה שכל אחד מהם פונה לאזור אחר בתאים האפורים שלנו (ואל תסמכו עליי רפואית, לא למדתי נוירולוגיה). רבים היום , בציבור החרדי בעיקר , חושבים שציורים, ובעיקר קומיקס, מגבילים את הפעלת הדמיון , וזה ממש לא נכון !
אם תשאלו אותי, מה שגורם לאנשים לחשוב כך זה ההיצע הקיים כיום בשוק , שמשיקולים כספיים ואחרים
הוא לא איכותי כמו שהוא ראוי להיות.
לא, אני לא אומר שהציורים שלי מושלמים וחפים מכל חסרון … :D מה שאני אומר זה שאני משתדל ככל יכולתי (בהתחשב בדרישות הפרנסה, הזמן ושאר מרעין בישין) להתמקד במסר שיוצא מהציורים שלי, ולא להיגרר לעבודה טכנית-אוטומטית מוכתבת שוק וביזנס.
מקווה שלא הארכתי מדי :cautious:
תסלחו לי, אני מקווה ...

אמן שהשפיע עליך רבות
מלא …
אבל מי שבפועל הכי השפיע עליי, ‏זהו כנראה סקוט מקלאוד, בספרו understanding comics
קריאה מומלצת לכל אחד, גם מי שלא יצייר אף פעם.
מבטיח לכם שתסתכלו אחרת על קומיקס אחר כך…

תחום באיור שאתם אוהבים במיוחד
הכל … :LOL:
אולי אני נמשך יותר לציורים שיש בהם אינק.
בתוכנה , אני כמובן משתמש כמעט רק בקליפ סטודיו.
התחלתי לאחרונה לגלות את פרוקריאייט, נדווח כשיהיה מה ;)

כמה מילים לקהילת פרוג והמקום שלה אצלך
וואהו ...
גדלתי בפרוג ... :giggle:
כמי שאין לו גישה לרשתות חברתיות ורבים מהאתרים הרלוונטיים, בפרוג קיבלתי המון , במיוחד בתחילת דרכי. אם זה מעצות ושיתופים של יוצרים שמלמדים אותך המון, אם זה מעבודות שקיבלתי דרך האתר...
תודה רבה !

לעוד עבודות ויצירת קשר
כאן אפשר להסתכל בתיק העבודות שלי, ואפשר ליצור איתי קשר במייל yehielb.iyour בג'ימייל

עבודה שלך שיש לך חיבור מיוחד אליה

עבודת הדגל של פרוייקט הגמר שלי ללימודי איור.
כמה שעות עבדתי על זה ... ואין מה לעשות, עבודה קשה יוצרת חיבור ליצירה שלך...

סופי עם תאורה copie - יחיאל בלאיש.jpg

שיתוף עבודות נבחרות!

2 - יחיאל בלאיש.jpg3 - יחיאל בלאיש.jpg10 nuajr - יחיאל בלאיש.jpg11 11 - יחיאל בלאיש.jpg13 nuajr - יחיאל בלאיש.jpg33 - יחיאל בלאיש.jpg34 - יחיאל בלאיש.jpgציור 3 - יחיאל בלאיש.jpg
שלום לכולם , איזה כיף שביקרתם שוב בפינת הטיפים החודשית :cool:
והפעם ——
טדאאם——-
ה———————-…..
האמת, אין לי מושג איך קוראים לזה בשפה המקצועית :D:unsure: , אבל אנחנו נקרא לזה
״ תיקון קו וקטורי״ או בקיצור :

״תקו״ :geek:

איך זה עובד?
בדיוק ככה!

אז יש לנו איור חמוד, סיימנו אינק, הכל נראה נחמד למדי,
משהו כזה , בא נגיד
31ED7BC7-D586-425E-BE5A-488E8896BBF0.jpeg

והאמת, הפעם אנחנו מרגישים ״בשיא״ שלנו , ובא לנו לשדרג, ככה, להביא את ה״בסט״ שלנו , :unsure:

בעצם האינק שלי כרגע די בנאלי, פחות או יותר באותו גודל לאורך כל האיור,
מה שיכול לשדרג אותו כרגע- זה בעצם להרחיב את הקו במקומות בהם יש צל, ולצמצם אותו במקומות אליהם מגיע אור , כדי לתת תלת מימדיות לאינק,
הבנתם?,
קדימה! , תנו לי להראות לכם טריק קטן

אם ביצעתם את האינק בשכבה הויקטורית בקליפ סטודיו ( שאגב , מומלץ מאוד כדרך עבודה )
פשוט גשו לחלונית מצד שמאל ובחרו באופציה הנ״ל, להלן הדגמה,
C6388464-37BB-408C-A54C-6203FF20E28A.jpeg

מה שנעשה כרגע, זה לעבור על הקוים שוב, ובעצם להתאים אותם לגודל שנרצה אותם בו,
רואים את סרגל המספרים למטה? ,אם לדוגמה נשים אותו על 30, ואז נעבור על קו שאיירנו קודם באותה שכבה וקטורית, הקו פשוט יקפוץ לגודל 30,
כנ״ל אם נשנה אותו לגודל מס׳ 5, הקו יתקטן ויעבור לגודל 5
זה מה שעשיתי בעצם באיור הזה, הנה הוא עכשיו:
7FB43CC7-7D22-4B49-A2EB-C197DC22B03A.jpeg

ועכשיו בא נראה אותו ב״ לפני ואחרי ״
26BD9115-E179-47F5-B5DB-3D0B019B4673.jpeg

נחמד, לא?,
עכשיו יש בו הרבה יותר עומק,

טוב, ועכשיו כבונוס -
קבלו את האיור צבוע, כי, איך אפשר בלי? :giggle:
DF3F616D-E30A-45C8-874F-ACAA3BC99655.jpeg

ניסיתם?
קדימה, שתפו בתוצאה!
נפגש בחודש הבא
הני פנט :geek:

כאן אפשר לצפות בטיפ הקודם:

בהצלחה!

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה