קהילת המאיירים

פורום קהילת המאיירים הגדולה והמקצועית בחברה החרדית

איור ודמויות >> תוכן מקצועי

אתגרי איור

אתגרים שבועיים של אמני האיור בקהילת המאיירים של פרוג
נושאים
117
נושאים
117
ב"ה

לקראת סוף חג החנוכה המאיר שעבר (ועובר) עלינו, מה יותר מתאים לחזור לשיתוף השבועי שלנו עם חביבת הקהל הבלתי מעורערת
@מרים יעל :cool:
היא מעל הטבע, לכן יצא להתחיל את השבוע שלה ב'זאת חנוכה'

קבלו אותה!

ספרי קצת על עצמך:
כמה טוב להיות כאן! אני מרים יעל, בת 24, ואני כותבת ויוצרת קומיקס במקצועי, וגם מאיירת לספרי ילדים ונוער.
תמיד אהבתי לצייר ככה שאם תשאלו מתי התחלתי- אני לא ממש זוכרת. בגיל 13 למדתי במשך שלוש שנים ציור ורישום אצל מינה מונק, וקיבלתי ממנה הרבה אהבה והערכה לכל אמנות באשר היא. העבודה הראשונה שלי באיור הייתה בערך באותו זמן והכניסה לי משהו כמו 50 ש"ח, ממש שובר קופות הא. בשביל העבודה ההיא למדתי לסרוק איורים ולצבוע אותם במחשב, וזו הייתה התחלה נהדרת...
בהמשך למדתי קורס איור דיגיטלי קצר אצל טובה זרביב המדהימה, שלימדה אותי את הבסיס של קליפ סטודיו פיינט (בזמנו קראו לתכנה מנגה) ובעיקר הקפידה שאתרגל לקיצורי מקלדת, כדי שהעבודה שלי תהיה קלה יותר. תודה, טובה! אני עדיין זוכרת שבאמצע שיעור על התוכנה הייתה אזעקה, אחח זכרונות ילדות מאושרים.
בכל מקרה, איפה היינו?
כן, מאז אני מציירת, בעיקר בקליפ סטודיו פיינט, בעזרת סינטיק 24 פרו, ואוכלת ראשים. אגב, אם שמעתם את השם שלי זה כנראה בגלל הקומיקס לנערות 1:0 שהתפרסם עד לא מזמן בעיתון ילדים של משפחה, וזקני פרוג יזכרו גם את הסקר שפרסמתי כדי לבדוק אם הקהל מוכן לקומיקס לנערות, עוד לפני שהקומיקס בכלל חשב להיות נוצר.
לשמחתי התגובות לסקר היו טובות, מה שעודד אותי לשלוח מיילים למו"לים ועורכים, אז תודה, חבר'ה! כרגע אני כותבת ומאיירת את הקומיקס 'קופסה שחורה' בעיתון ילדים, קומיקס מדע בדיוני על ילדה לבקנית חמודה בשם רובי. בואו, יהיה אקשן!

אמן שהשפיע עליך רבות:
האמת שזה ישמע מצחיק אבל זה כנראה יהיה מארק קרילי (Mark Crilley). מארק הוא יוצר קומיקס אמריקאי שעבד כמורה במשך תקופה ארוכה ביפן, העבודות שלו מושפעות מאד מסגנון המנגה היפני, אבל הוא גם אלוף בציור ריאליזם.
בתקופה שבה התחלתי להתעניין בקומיקס, וניסיתי לתור את הרשת בחיפושים אחר סרטוני הדרכה והשראות, נתקלתי בסרטונים שלו ביוטיוב, להם יש מליוני צפיות. הייתי אז צעירה וההסברים וההדרכות שלו עזרו לי לצבור אומץ וידע צעד אחר צעד.
בהמשך, התחלתי לצפות בסרטונים בהם הוא משתף טיפים ותהליכים ביצירת ספרי קומיקס- משלב יצירת הדמויות, ועד לבניית עלילה ודיאלוגים מעניינים, זוויות מצלמה, טכניקות באור וצל, יצירת אוירה מורכבת, ועד לשלבי עריכה והוצאה לאור. בניגוד לאחרים שהיו ארוכים ומשעממים, הסרטונים של מארק בדרך כלל קצרים והוא מסביר הכל בפשטות ובנחת (בטח ההשפעות של התקופה שהיה מורה), ככה שגם לטווח הקשב שלי היה מענה.
בלי להניד עפעף אני יכולה לומר שלמרות כל ההשפעות וההשראות שצברתי מאז, שהן לחלוטין כפולות ומכופלות משעות המארק קרילי שלי, עדיין קרילי הוא האמן שהשפיע על הקומיקס שלי בצורה המכריעה ביותר.

תחום באיור שאת אוהבת במיוחד:
אני אוהבת הכל, אבל קומיקס זה התחום שכבש אותי ולא עזב. השילוב של כתיבת תסריט יחד עם ציור, שתי האהבות הגדולות שלי, עדיין מרתק אותי כל יום מחדש. אני מרגישה גם חצי שליחות בלהביא קומיקס איכותי לשוק שלפעמים נראה כאילו עבר עליו יום די קשה, וגם עוד חצי שליחות קטנה בלהביא קומיקס למבוגרים, ועוד לא אמרתי את מילתי האחרונה בנושא... :)

כמה מילים לקהילת פרוג והמקום שלה אצלך
בזכות הקהילה קיבלתי את העבודה המקצועית הראשונה שלי באיור, ובזכות התמיכה שלכם בקומיקס לנערות יכולתי להאמין בו ולהצליח איתו בס"ד, למרות הכל. תודה לכולכם!

שיתוף לטובת הכלל
אפשר לבקר בערוץ יוטיוב שלי לצפיה בתהליכי עבודה:

ליצירת קשר
וגם לעוד עבודות באתר שלי:

עבודה שלך שיש לך חיבור מיוחד אליה
למה דווקא את האיור הזה? אין סיבה מיוחדת, פשוט כל פעם שאני מציירת משהו אני אוהבת אותו הכי הרבה, עד הילד הבא :) ברמה שאני עושה ממנו שומר מסך, הרקע של השולחן עבודה, מדפיסה ותולה על הקיר... עד שאחרי שבוע שבועיים מגיע הציור המועדף הבא ואני מנשלת את הקודם מהירושה שלי.

חנות המתנות מרים יעל - מירי ב.ד..jpg

שיתוף עבודות נבחרות!

מרים יעל - מירי ב.ד.(1).jpg

מרים יעל - מירי ב.ד..jpgמרים יעל - מירי ב.ד.(2).jpg

מרים יעל עץ - מירי ב.ד..jpgמרים יעל - מירי ב.ד._1.jpg

מרים יעל פוסטר-01-01-01 - מירי ב.ד..jpg

מרים יעל - מירי ב.ד.(4).jpg

מרים יעל - מירי ב.ד.(3).jpg

מרים יעל (2) - מירי ב.ד..jpg
לצערי לא הסרטתי תהליך,
אבל הנה צילומי מסך.
שלב הסקיצה כרגיל- מיקום אובייקטים, תכנון קומפו,
ואיזשהו פינטוז בראש על הגוונים והאוירה שתהיה..
1638697048614.png
יש פה כמה דברים שבסופו של יום זזו..
וגם תכנון לקרני אור שיבואו מלמעלה שבסוף ויתרתי והעברתי אותם לחלק אחר,
כאן העדפתי לשמור על התאורה ממקור אור אחד, להעצמת הקומפוזיציה.
הכיף של העבודה בצורה הזאת זה קפיצת הדרך נחמדה- הישר מהסקיצה עוברים לביצוע,
לשפוך צבעים ולהתלכלך..:)
אז שמתי שכבת צבע מלא כבסיס
1638697337616.png
וכבר בשלב זה מעליה שכבה בחום כהה עם מולטיפליי, כדי להתחיל להתייחס לתאורה.
1638697398843.png
מעליה שכבת אוברליי אדמומית
ליצירת משחק מענין של גוונים
(הכי טוב לעשות את זה תמיד עם מסכות, כך הכי קל לשנות בהמשך את המקומות שהשכבה תופיע והמקומות שלא.)
1638697511142.png
לאט לאט נוצר הרקע,
ע"י שכבות מעל הבסיס עם מולטיפליי
1638697598481.png
ואז באו הדמויות
1638697637225.png
תחילה בשכבה אחת בצבע שטוח, (ליתר קלות עובדים בשכבות שונות ומאחדים)
מעליה במולטיפליי 2 שכבות הצללה, שכפול של השכבה החומה שמחשיכה הכל, תחומות בתוך הבסיס של הדמות
1638697764224.png
1638697820329.png
עכשיו מתחילה להופיע התאורה
משחק של כמה שכבות בגוון צהוב, מסכות ושיטות שילוב
1638697898207.png
והנה שאר הדמויות, הכד המסתורי והכדים השבורים מסביב..
1638697985591.png
והחלק הכיפי- הארות
שוב עם שכבה צהובה, מסכה ושיטת שילוב
עשיתי שימוש פה גם במברשת ספריי, ליצירת מרקם מענין
1638698077341.png
תוספת של הצללה דרמטית מאחורי הדמויות
1638698162868.png
כמעט הסוף...
הוספת הרמזים ושאר פרטים קטנים..
1638698238737.png
ולקינוח טקסטורה מגורענת עדינה,
היא הגיעה בשלב הרבה יותר מוקדם, שכחתי להוסיפה פה לצילומי מסך..
1638698307848.png
לכבוד חנוכה מגזין הפסקת קפה יצא בהפקה מדהימה של מסיבת חנוכה
עם הפעלות, חוויות, והמון תוכן מושקע ומרתק.
נתבקשתי לצייר חידת חדר בריחה דרמטית, עם מערות חשוכות, יהודים נמלטים ויוונים מאיימים..
זה היה אתגר גדול, להפיק תוצאה הכי טובה שאפשר במינימום זמן,
על הכל חיפתה האהבה הקדומה שלי לתחום עיצוב המשחקים...
בחרתי סגנון שהוא קצת חדש אצלי,
ובהמון משחקי תאורה וקונטרסט.
מוזמנים להיכנס לחידה באתר, לקרוא את ההוראות ולענות תשובות כאן-
בכל יום אעדכן בעז"ה את החלק שעלה לאתר באותו יום. מוזמנים לעקוב!
נר ראשון:
1638357836225.png
@אלמוג מ. ממש סיקרן אותי, ואהרן בלייז עוד יותר..
אז ניסיתי קצת סגנון צביעה שונה ונחמד מאוד על פי שיטת הנ"ל, אך אבוי! למצולם אין קשר לכתבה בכלל.
טוב לא נורא, תהנו קצת מה יש, אתה יודע מה זה לשמח יהודי..

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה