קהילת המאיירים

פורום קהילת המאיירים הגדולה והמקצועית בחברה החרדית

איור ודמויות >> תוכן מקצועי

אתגרי איור

אתגרים שבועיים של אמני האיור בקהילת המאיירים של פרוג
נושאים
117
נושאים
117
ממשיכים!
צחקו על השיניים שנפלו כי תשא 3.jpgלהתפלל על חולה קורונה.jpgעוגה לכבוד יום הנישואין.jpgקבצנים לא מוזמנים.jpgהכרטיס זוכה או האדם.jpg
והנה הסיפור של הציור האחרון למי שיש כח לקרוא;)

הכרטיס זוכה בהגרלה או האדם זוכה?
איש פשוט ועני היה משה. מדי בוקר יצא לעבודתו בסופר השכונתי והיה מסדר ומארגן את המוצרים על המדפים. מדי פעם היה מחליק לכיסיו מוצרים מעטים שהיו חסרים בביתו. הוא ידע אמנם שהדבר אינו ראוי ואף נקרא גניבה, אך הוא התקשה לשים לב לכך. בתחילה עבד מצפונו שעות רבות. אולם, ככל שעבר הזמן התרגל משה לגנוב ואף היה מתגאה בפני אשתו על שאינו נתפס במעשיו. אשתו שניסתה בתחילה להניעו ממעשיו נהנתה אף היא מהמוצרים היקרים שהיה מביא בעלה ושכחה לעיתים שהיא נהנית מגניבות.
יום אחד, בדרך חזרה מביתו החליט משה לעשות מעשה. כבר כמה ימים רואה שלטים על הגרלה ענקית כשהפרס הגדול הוא על סך עשרות אלפי שקלים. "ארכוש כרטיס ומי יודע, אולי אזכה בהגרלה הגדולה" אמר לעצמו ומיהר לעבר עמדת הרכישה.
לתפילת ערבית הגיע משה בהתרגשות גדולה. לאחר תפילה מרוממת ומלאה בתחינה לבורא עולם שיזכה אותו בהגרלה הגדולה.
למחרת, בהגיעו לתפילת שחרית נשמעה בשורה גדולה. רב מהשכונה, הרב אלתר, זכה לארס את ביתו בשעה טובה ומוצלחת. אולם, הכל ידעו כמה עני הוא. הכיצד יעמוד בתשלומים הגבוהים כעת? איש לא ידע, אך לפתע אמר יצחק, הידען של השכונה: "רב אלתר קנה כרטיס להגרלה הגדולה. בא נתפלל כולנו שיזכה בכרטיס ויוכל להשיא את ביתו בשמחה וברווחה" כולם הנהנו ולפתע נפתחה הדלת ורב אלתר נכנס פנימה כשכולם מלווים אותו בשירה וריקודים. הרב הודה לכולם, הוריד את מעילו ותלה אותו במתלה. התפילה החלה.
משה, ששמע את כל המתרחש הבין פתאום שאזלו סיכוייו לזכות בכרטיס. "הרי מה שווה תפילת גנב לעומת תפילת הרב וכל הקהל?" משה לא הצליח להתרכז בתפילתו כלל, ולפתע עלה רעיון בראשו. "גאון!" אמר לעצמו ומיהר לעבר הכניסה. הוא חיפש ומצא בקלות את מעילו המרופט של הרב אלתר. הוא פשפש מעט בכיסים ומצא את מבוקשו- כרטיס הגרלה. בזריזות וביעילות, תוך שהוא מביט לכל עבר החליף את כרטיסו שלו בכרטיסו של הרב וחזר למקומו בתוך בית הכנסת. "כעת כולם מתפללים על כרטיסו של הרב אך אינם יודעים שהכרטיס נמצא אצלי" צחק לעצמו.
יומיים לאחר מכן נערכה ההגרלה הגדולה. השמועה עברה מפה לאוזן כמהירות הבזק. הרב אלתר זכה בהגרלה הגדולה! גם משה שמע זאת אך זעקה נמלטה מפיו, הרי הכרטיס שזכה היה בעצם כרטיסו שלו!
למי שייך הכסף? למשה הגנב שרכש את הכרטיס מלכתחילה והניח אותה בכיסו של הרב אלתר? או לרב אלתר שלא ידע כלל על ההחלפה שנעשתה?

והנה התשובה,
תשובת האור שמח הגאון הרב מאיר שמחה מדווינסק זצ"ל: הקב"ה דרכים שונות לו להיטיב או להרע עם בני האדם ואם הגיע לאדם לזכות בפרס ישלח לו הקב"ה גנב כדי לספק את אותה זכייה.
הצענו את הדברים לפני הגאון הרב יעקב אריאל שליט"א, וכך הסביר:
לא שמעתי מה שאומרים בשם האור שמח. ואם אכן נאמרו הדברים על ידו כנראה שהם נאמרו במישור האמוני. ובפרט לאדם שהחליף את כרטיס ההגרלה בגנבה מבחינה מוסרית אין לו זכות לתבוע את מי שזכה בהגרלה. אך מבחינה הלכתית צרופה הזכייה שייכת לכרטיס ומי שהיו בעליו החוקיים הם הזוכים.
אולם במקרה שלנו האדם שהחליף את הכרטיס בגניבה מצידו למעשה הקנה את הכרטיס שלו ברצונו הגמור לגנב. אמנם הנגנב לא ידע ולא הסכים, אך מבחינת הגנב הוא ויתר על זכותו על מנת לזכות בכרטיס המקורי שלו ולא יכול עכשיו להתחרט. כעין זה מצינו באדם שתבע את חברו שהוא חייב לו חיטים והנתבע הודה לו שהוא אכן חייב לו אבל שעורים ולא חיטים, הדין הוא שהתובע לא מקבל את השעורים כי בכך שהוא טען חיטים ולא שעורים הוא הודה שהנתבע לא חייב לו שעורים.
לסיכום: הכסף לא שייך לגנב אלא לנגנב.

שבת שלום!
:)
ב"ה

אוקיי אז כנראה שהגיע תורי :D
כמה נחמד להיות כאן.

אז אמנית השבוע שלנו היא לא אחר מאשר אנכי הקטנה, מיכל אברהמוב (נעים להכיר) -
@מ. אברהמוב
(תיוג עצמי עובד, מי היה מאמין שיהיה לזה שימוש...)

ונמשיך בפורמט הרגיל... :geek: מקווה שתהנו!

ספרי קצת על עצמך:

אז היי לכולם ונעים להכיר, הנה אני מהצד הזה של הבמה חח
שמי מיכל ואני מאיירת.
תמיד ציור ואיור היו חלק ממני, המקום האישי שלי לביטוי עצמי ושפיכת רעיונות ורגשות.
אף פעם לא למדתי ציור בחוג או מקום מסודר - בשבילי זה היה הגן עדן הפרטי שלי (שלא יתערבו לי!).
אני אוהבת מאוד ללמוד בעצמי, ולהתפתח בתחומים שמעניינים אותי באיור. לומדת הרבה מהסתכלות, מהדרכות ומהתנסות.
למי שתוהה על התג, למדתי בפרוג עיצוב גרפי (וככה הכרתי למעשה גם את הפורום הזה), ואני שמחה שיש לי את הידע של העיצוב גרפי גם עבור האיור זה עוזר לי בהרבה דברים.

אמן שהשפיע עליך רבות:
אממ אני חושבת שיש לי הרבה אמנים שאני לוקחת 'משהו' מהעבודות שלהם, חלקם אני אפילו לא יודעת את שמם.
אבל אם להניח פה שם, אז יש מאייר בשם marco bucci שהאיורים שלו "תפסו" אותי כמה פעמים בשיטוטים שלי - יש לו משהו מאוד מיוחד בגישה שלו לצביעה ושימוש במברשות, והוא גם מאייר בצבעי מים (שאני מאוד אוהבת, ראו המשך...).

תחום באיור שאת אוהבת במיוחד:
צבעי מים - אלא מה.
גם בדיגיטל מנסה להכניס 'רגש' ידני כשזה מתאפשר לי.
לא יודעת אם זה ממש תחום, אבל תמיד אוהבת להכניס עוד רובד של 'סיפור' באיורים שלי. לעורר איזה רגש או מסר. וחושבת שזה מאפיין את העבודה שלי בדיגיטל ובכלל.

כמה מילים לקהילת פרוג והמקום שלה אצלך
כאן למדתי שיש מציאות כזו להתפרנס מאיור, וואו זה היה חידוש גדול בשבילי.
למדתי הרבה משיטוט פה בפורום עוד לפני שבכלל כתבתי כאן, ועדיין לומדת ונהנית להיות חלק מהקהילה כאן.
איך משהי כתבה בפוסט מקביל "מאיירים הם עם מוכשר ושמח", וגם מאוד מפרגנים ועוזרים בשמחה וזה ממש משובב נפש.

ליצירת קשר
אפשר לראות עוד עבודות שלי - כאן באתר
וליצור קשר במייל michal1mel בג'ימייל

עבודה שלך שיש לך חיבור מיוחד אליה
טוב זה מהאתגר האחרון של אינקטובר. לא יודעת למה אבל מאוד אהבתי את האיור הזה, יש בו הרבה התרחשות כזו, ואני מחייכת כשאני מסתכלת עליו (במיוחד על החבר'ה האלה עם הפסלונים - מה הם חושבים לעצמם... כאילו שזה הולך לעזור להם...)

ink3.jpg

שיתוף עבודות נבחרות!

מנגן3.jpg

שבת הארץ שבת בראשית.jpg

הצגה5.jpg

ילד ואיכר.jpg

איור מ אברהמוב (12).jpg

ילדה.jpg

אינקים.jpg

חברים3.jpg

איור סיפור.jpg

היה לי יום עמוסs.jpg
ברוכים הבאים, ותודה שעצרתם לבקר בפינת הטיפ החודשי :)

בכל חודש אני אשתדל להעלות טיפ קצרצר שימושי שנתקלתי בו במהלך השנים, ואני משתמשת בו באופן קבוע במהלך עבודתי, לתועלת ציבור המאיירים,
מוכנים?

מצוין!

אז קבלו את הטיפ החודשי, הראשון בסידרה,
והוא———
שכבת האוברליי

כן בסדר בסדר, אני יודעת שאתם מכירים, יודעת :)
אבל,
הנקודה שלי היא,שאני משתמשת באוברליי בכ——-ל איור שאני מוציאה,
כן, גם קומיקס, גם איור מתוק לספר,גם איור ריאליסטי, בהכ———ל!
באיזו צורה?
טוב ששאלתם,
בדיוק ככה—- :giggle:

אז סיימתם אינקינג, צבע, אור וצל, מה עכשיו?
האמת שהאיור נראה מצוין,
רק רגע, כמעט מצוין , וזה מה שנעשה,
אז פותחים שכבה נוספת מעל כל שכבות הצבע, (מתחת לשכבת האינק כמובן)
מגדירים לoverlay
IMG_0299.jpg

דוגמים צבע כתום/אדום ( איפשהו בגיזרה הזאת),
בוחרים את כלי. אייר בראש, מפחיתים brush density, ומגדילים את המברשת מאוד, מאוד
כמו בדוגמה כאן:
image_6487327.JPG

עומדים על שכבת ה overlay ומברישים בכל מקום שנראה לכם, ווישים גדולים כאלה,
זהירות! לא חזק מידי, כן? להוסיף ל א ט ל א ט צבע, עד שאתם מרוצים מהתוצאה
(בסוגריים, אפשר להשתמש בצבע כיד הדמיון הטובה עליכם, אני דוגמת בד׳׳כ צבעים כמו כתום, אדום, צהבהב, כחול, זהו)
זה פשוט מקפיץ את האיור רמה אחת מעל,

אני מצרפת לכם 2 דוגמאות כדי שתראו את ההבדל בתוצאה

שימו לב להבדל לפני ואחרי:
להלן הראשון:
השוואה.jpg

ולהלן השני- בעמוד קומיקס:
השוואה 2.jpg

ראיתם איזה הבדל? שידרוג כיפי :geek:

ניסיתם? קדימה שתפו בתוצאה!
נפגש בחודש הבא :)
הני פנט
--
  • 618
  • מה ההבדל בין התוכנה הימנית לשמאלית?

תודה!
    ערב טוב!
    (שמתי לב שאחרי שלא הייתי פה כמה זמן, קצת שכחתי איך להתחיל פוסטים. כאילו מה, אני פתאום מתחילה לדבר? מה הולך)
    בכל מקרה עלתה מחשבה מלפניי לשתף אתכם בתהליך שלי ליצירת העיצוב לדמויות (או בלע"ז: הקרדו"ז) של הקומיקס החדש שלי נרו יאיר. המחשבה שעלתה לפניי לא ידעה כמה זמן זה ייקח לאסוף את כל התמונות ולהכין את הפוסט, אבל נו בסדר.
    אתן לכם הקדמה לפני כל דמות למקרה שלצערכם אינכם נמנים על קוראי משפחה

בת 9 בערך, לבקנית, מצחיקה וחכמה ומאד עצמאית. יש לה יכולת להאט את הזמן. היא ילדה קלילה ולא מתעכבת על שטויות, בגדול אפשר לומר שהייתם שמחים להיות חברים שלה אבל לא בטוח שהיה לה זמן לשטויות שלכם

זה הסקיצה הראשונה שיצרתי בשביל להראות לעורכת העיתון. נראית קצת עקומה אם תשאלו אותי
    IMG-1096 (1).PNG
    פה היא כבר משודרגת יותר ביחד עם החבר המקרקר שלה. הסיכה שלה עדיין לא נראית כמו קקטוס מה חשבתי לעצמי

IMG-1097 (1).jpg
    כאן היא בתוך הקומיקס עצמו, מה אומרים, יתפוס?
    1636923068299.png
    1636923099763.png

בן 27. בחור רציני בסך הכל, לב זהב תאמינו לי. עובד חרוץ במאפיה, היה לו איזה עבר קצת מסובך עם ארגון ביון שלא כאן המקום להזכיר את שמו שלא נסתבך. עכשיו הוא רק מנסה לחיות בשקט, אממה לא נותנים לו. מקווה שיסתדר

זו הסקיצה הראשונה כנ"ל. נראה כמו מישהו שלא ראה תספורת מאז תחילת הקורונה
    IMG-1106.PNG
    פה הוא כבר עם צורה קצת. רק בלי הפאות כי עוד לא ידעתי שהוא צדיק
    אליק.png
    והנה הוא בתוך הקומיקס, כאילו נולד שם תאמינו לי
    1636923437374.png
    1636923499761.png

אפרופו גיברת איזק (כן זה עם י', תודה), הנה היא

גיברת איזק
    בת הרבה שנים. תאמינו לי. הרבה.
    זהו זה מה שאתם יודעים כרגע

אצל גיברת איזק לא היו סקיצות. היא מהדמויות שנולדו לתוך הדף ככה דוך
    1636923607227.png
    1636923633907.png

והנה אחת חביבה לסיום כדי שתצאו עם נעים בלב

גבי (אביגיל)
    בת 25, חוזרת בתשובה. אשתו של איליה. בחורה חיובית אבל אי אפשר לעבוד עליה בקלות. יש לה כישורים של שרלוק זאתי. עוד תשמעו עליה

1636923762305.png
    1636923808624.png
    1636923826265.png

אז יאללה, לילה טוב ותכתבו בתגובות מה דעתכם! ואם אתם קוראים של הסיפור, אז גם עליו
    להת'!
    שבוע טוב לשכנינו היקרים מעבר לגדר!
    מי שכבר מכיר הידד, ומי שעוד לא מכיר שילחץ
    כאן חזק ויכיר:
    תחרות הקומיקס בפורום הכתיבה באמצעה, ועם הכותבים יוצא בקריאת קודש פה אחד: קראו לעמיתנו המאיירים!
    מנהלכם הנערץ @אבימי והמאיירת @בת שבע אינגבר-הבלין כבר שם, אבל עבור שיתוף פעולה אמיתי אנחנו צריכים את נוכחותכם, אנשי המקצוע, בשטח.
    תודות להנהלת פרוג - הוענקה לחברי הפורום האגדי שלכם הרשאות כתיבה בקהילתנו בשבועיים הקרובים.
    פותחת בזאת הזמנה חגיגית לנצל אותה לשיתופי פעולה, סיעור מוחות ועזרה הדדית.
    כנסו אלינו, התרשמו מהאווירה, שימו לב לשאלות הרבות המופנות אליכם, ענו עליהן אם יש לכם מה לענות, הקשו עליהן אם יש לכם מה להקשות, ובעיקר דאגו לכך שהצוות יהיה מושלם.

אשכול האתגר | הנספח הכללי | הנספח המקצועי | נספח ליצירת קשר ושאלות שת"פ

בהצלחה לנו!

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
    נקרא  2  פעמים
    למעלה