קהילת המאיירים

פורום קהילת המאיירים הגדולה והמקצועית בחברה החרדית

איור ודמויות >> תוכן מקצועי

אתגרי איור

אתגרים שבועיים של אמני האיור בקהילת המאיירים של פרוג
נושאים
117
נושאים
117
אהלן חברים,
לאחרונה יצא לי להיות במספרה של חבר,
וכך לראשונה נחשפתי לתקנון הקשוח לו הם כפופים, כלומר אמצעי ההגנה עקב הוירוס.
עובד אחד במיוחד קפץ לי לעין, הוא פשוט היה נראה כמו דמות מסיפור מדע בדיוני!
הרגשתי מחוייב לפנות אליו ולהסביר לו שאולי הוא לא יודע את זה אבל הוא ציור מהלך.

לאחרונה יצא לי להתאמן על צביעה ותאורה, והרגשתי שיש פה מקום ליצירה מעניינת.
אשתף אתכם בכל תהליך היצירה, מקובץ הרפרנס (התמונה של הספר שלקחתי) עד סיום הצביעה.

נתחיל מהצילום-
כמו שאתם רואים, לא משהו שנתקלים בו הרבה בלשון המעטה, סוג של ספר נינג'ה :D

Haircut.jpeg

נתחיל בהתחלה - שלב הסקיצה הראשונית
כמובן שלמטרות עיצוביות בחרתי לתת לו תנוחה זקופה ומבנה מוצק יותר -
ת'כלס בתמונה אני משתמש בעקר בשביל האביזרים ואולי קצת הרקע. כל השאר אני מחליט.
Haircut1.jpg

לאחר מכן סקיצה שניה - קצת יותר מדויקת - בכדי שאוכל לאחר מכן לדייק באינק בלי לדאוג מה הולך לאיפה...

Haircut2.jpg

את האינק עשיתי לדמות בלבד, ובכך הדמות "קופצת" יותר לעין ביחס לרקע..

Haircut3.jpg

ועכשיו להכניס את הרקע ובמקביל ליצור כיווני תאורה
הדמות היא זו שמושפעת מהסביבה ולא להיפך, לכן לדעתי כדאי להתחיל מהרקע..

Haircut4.jpg

להצללת הדמות עצמה בחרתי בטכניקה שונה - שחור לבן.
הטכניקה הזו מאפשרת ריכוז נטו בתאורה, מבלי להתבלבל בגוונים של הצבע שמתקבלים בעקבותיה.

כמובן שכל חלק בשכבה עצמאית - ההצללה והתאורה... ניתן אפילו לתת 2 שכבות ויותר לכל קטגוריה, בהתאם לצורך.

Haircut5.jpg

ועכשיו להוסיף צביעה שטוחה, ולשחק עם ההגדרות של השכבות עם התאורה בשחור לבן - למשל הצללות בMULTIPLY ותאורה בOVERLAY (לאו דוקא ההגדרות האלו, הכל תלוי בתוצאה...)

ואז "להדק" את הרקע, ולתת צבע לקוים של האינקינג איפה שצריך,

Haircut6.jpg

ולסיום- הקפצה סופית של כל העסק, לצערי אין לי שום דרך להסביר זאת בכתב,
אבל בגדול זה לתת צבע להצללות ולתאורה, ולהוסיף אפילו עוד תאורה והצללות כדי להקפיץ את הקונטרסטיות וכו' וכו'..

Haircut7.jpg

עד כאן,
מקוה שמצאתם בזה עניין :)

רק בריאות בעז"ה
חברת קליפ סטודיו פיינט תוכנת הציור הידידותית יוצאת במבצע זמני של חמישה ימים,
גרסת הPRO עומדת כרגע על 25$ במקום 50$, והEX על 109$ במקום 219$.
כמו שהגענו להבנה
בדיון הקודם, אין צורך מהותי בגרסת הEX שמצדיק את המחיר המופקע, לפיכך ממליצה לכם אם אתם כבר מתלבטים לקנות- אז את גרסת הפרו. מספר הרישיון מגיע במייל שהכנסתם בזמן ההרשמה, את המספר מזינים בתוכנה לאחר ההתקנה, הרישיון הוא לשני מחשבים ולכל החיים.
אם שקלתם לרכוש את התוכנה, אולי זאת הזדמנות טובה בשבילכם, המבצעים הבאים יהיו כנראה רק בסוף נובמבר בבלאק פריידי, או בדצמבר בחגאות של הגויים.
לרכישה:
להורדת קובץ התקנה:
https://www.clipstudio.net/en/dl
העמודה הימנית זה הגרסה העדכנית ביותר, בהתאם למכשיר שלכם.
שלום לכולם,
להלן שיתוף של יצירת עמוד קומיקס, לא מורכב במיוחד ולא פשוט במיוחד, בגדול עמוד שגרתי למדי...
בסרטון המצורף תוכלו לצפות בתהליך היצירה במהירות X4 , מתחילת שלב הסקיצה עד סוף האינקינג (את הצביעה אני שולח לאיש מקצוע אז עמכם הסליחה..).

אני חושב שהעמוד הזה מקדם פלאים את כל העניין של האיור דיגיטלי - כפי שתוכלו לראות בסרטון אני עושה שימוש מאסיבי בכל היתרונות העומדים לרשותי בעזרת התוכנה. העתק הדבק, שינוי גדלים ומיקומים וכו וכו'.
אפשר להגיד ללא צל של ספק שאם היתי מאייר את אותו העמוד ידנית היה לוקח לי לפחות פי שלוש מהזמן עם תוצאה ככל הנראה נחותה.

במיוחד במשבצת הראשונה שיש יחסית הרבה דמויות תראו שפע של העתק הדבק וקומבינות כאלה ואחרות.

שורה תחתונה כל אחד שיודע לצייר יכול לעבוד בתחום, אבל לא כל אחד יכול להתפרנס מזה.
לעניות דעתי חייבים לשמור על איזון בין איכות המוצר לכמות הזמן שהוא דרש.
במילים אחרות אנחנו חייבים לצייר הרבה ולצייר מהר.

קצת נתונים:
צוייר בקליפ סטודיו 1.8.2
אורך הסרטון 20 דק (במהירות X4). הסרטון ללא סאונד בכלל (מפאת חסכון בגודל הקובץ ובנוסף בטעם האישי של כל אחד מכם), ממליץ לכם לשים מוזיקה ברקע.
סה"כ זמן נטו על העמוד שעה וחצי

להלן הקישורים לצפיה בסרטון -
גוגל דרייב -
https://drive.google.com/file/d/1FUV9S0irHI8-YwPIlTijEH-xMDBogScl/view?usp=sharing
יוטיוב - https://youtu.be/K2OIU_aSrgA
ג'מבו - https://jumbomail.me/j/Yh2weIRQKkqwT5V
למי שעדיין הקישורים חסומים אני מתנצל, זה מה יש..

ולסיום העמוד עצמו

Bailis_25_1.jpg

Bailis_25.jpg

למעוניינים - צירפתי את המברשת בה אני משתמש לאינק, תרגישו חופשי להשתמש בה-
פשוט תורידו את הקובץ, תחלצו אותו, ותגררו על חלון המברשות בתוכנה וזה אמור לעבוד..

בתקווה שמצאתם בזה עניין :)
שבוע טוב

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה