קהילת המאיירים

פורום קהילת המאיירים הגדולה והמקצועית בחברה החרדית

איור ודמויות >> תוכן מקצועי

אתגרי איור

אתגרים שבועיים של אמני האיור בקהילת המאיירים של פרוג
נושאים
117
נושאים
117
בעקבות האשכול המקומם של @מרימוש על היעלמות לקוחות חשבתי לעצמי, למטבע הזה יכולים להיות שני צדדים.
נניח וכל יוצר שנתקל בלקוח שנמנע מלשלם, יפרסם את שמו + המקרה ברשימה שחורה שמיועדת לכך (אשכול נעוץ בפורום, למשל )
הרי שכך נרוויח
1. הרתעת לקוחות כאלו.
2. נמנע מהם קבלת שירותים במידה כנגד מידה.
3. והכי חשוב, בכך נגן על עצמנו כקולקטיב מחוויות דומות.
הרעיון הזה יכול להתקיים כמובן גם בשאר קהילות היוצרים כמו עיצוב גרפי, צילום, וכו' וכו'.
מה דעתכם?
סקיצה ראשונית:
סקיצה 1.jpg

נסיון בפרספקטיבה:
סקיצה2.jpg

מחכה להערות והארות!!!!
הנושא עדיין לא ברור לי כל צרכו,
(למשל -הדלת הפתוחה- לאיזו נקודת מגוז היא משתייכת?
והאם היה טוב יותר לעשות את הציור על 2 נקודות מגוז?)
להתחיל את הסיפור מהתחלה, זה קצת מורכב, אז אשאיר את ההתחלה להזדמנות אחרת, ואתחיל איפשהו מהאמצע,
מהמקום בו הבנתי שמשהו השתנה בתפיסה שלי.
בשורה האמצעית, יש לי הזכות לתת את כל הקרדיט למורת הדרך היקרה שלי,
@הגיבן , שחוץ מהכל-
היא כל מה שהייתי צריכה להתקדמות המקצועית שלי.

אחד התרגולים שלי עסק ברכבים.
המלצה שלי: אם גם אתם רוצים לעשות את זה, תתמקדו בדגם אחד בלבד.
אף פעם לא שמתי לב כמה הרכבים מגוונים בעיצוב שלהם. כמעט כמו בחנות בגדי נשים...
ראשית, הייתי צריכה להיאבק עם ההרגלים הישנים והטובים שלי- ליצור קופסאות, צילינדרים וליישר על פרספקטיבה,
ובקלות אפשר לראות את ההשפעה של הניטרול.
מכונית.jpg
נסיון שני על פי המלצת @הגיבן היתה לעבור לפי הסדר הבא: צורה כללית, דיוק, פרספקטיבה, דיוק.
יתרון: מה שתמיד הייתי עושה
חסרון: לא רכשתי כלים לפעם הבאה. כלומר, אם ארצה לשחזר את התהליך, לא אזכור כלום.
רכב 3.jpg

בנסיון השלישי אני מחפשת את הדרך שמתאימה לי: מנסה להתמקד ביחסים, תפיסה כללית, עדיין לפי השלבים שיושמו למעלה.
יתרון: לא משהו חדש
חסרון: עדיין לא נותן לי כלים לפעם הבאה.
רכב 2.jpg רכב2.jpg

נסיתי לעבוד בקטן.
נכשל.
רכב 5.jpg
בנסיון האחרון, הכנסתי שלב נוסף: פרוק לצורות לאחר שלב הפרספקטיבה. כמדומני שזה הצליח.
רכב1.jpg

לאחר שבוע- זה מה שזכרתי, ללא רפרנס:
תיקון מול רפרנס 1.jpg

מול הרפרנס בדקתי טעויות שנבעו בעיקר מיחסים לא נכונים. וערבוב לא מקצועי של דגמי-רכבים.
הקווים האדומים מציינים טעויות במבנה, הכחולים- פרטים שלא זכרתי כי לא נתחתי אותם לצורות.
אובייקטים שלא תפסתי כצורות, לא נשמרו בזיכרון הפעיל שלי.
כמה ימים אחרי, ללא רפרנס כמובן:

נסיון שני.png

ועכשיו אני מתחילה שוב את המסע, עם דגם אחד בלבד. הנה התהליך:
שלבים.png

וזה הסופי:
רכב 11.png
טוב, אז מה שקרה הוא, שהמשחק הזה נעשה אי שם בסביבות חנוכה, בזמן הרחוק ההוא שעוד הספקתי רק חדר אחד לפסח.
אי שם, בתקופה הרחוקה ההיא, מישהו הצליח לשכנע אותי שזה יהיה רעיון טוב לצייר משחק שלם תוך שבוע ויומיים.
ובכן בלי להתעכב על הצלקות שנותרו בי מאז, אני יכולה לספר לכם שהמשחק עצמו חמוד ומעניין מאד, ושלצייר אותו- בין לבין התקפי האסטמה ופרפורי החדרים שגרם לי הלחץ בזמנים- היה כיף בסך הכל. הדמויות היו מעניינות, ומהלך המשחק מגוון ומרתק.
ביקשו ממני ליצור דמויות בלי זיהוי מגזרי, אבל שיעברו ביקורות של כל המגזרים... כן, קל בסך הכל, לא?
אבל אחרי הכל, המזמינים היו די נוחים וזרמו עם השטויות שלי, פחות או יותר.
והרגשתי גם סוג של שליחות לעזור לארגון המדהים הזה.
ואפילו הכנסתי ילד שחום חמוד כמו שאני אוהבת!
(אבל יצא חיוור בהדפסה, ממש כור היתוך הבית דפוס הטורקי ההוא)
בקיצור, בלי לחפור יותר מדי, ערב פסח בכולופן,
תהנו מהציורים, וכתבו לי בתגובות מה הייתם משפרים וכאלה.
תהיו רגועים, כבר עברה תקופת הצינון, אתם כבר יכולים לבקר את התוצר בכיף. אני 'עברתי הלאה' כמו שאומרים, נמצאת במקום אחר.
יום מוצלח ופורה!
בית מתנדב2.jpg
גלידה.jpg שדה עתופה2.jpg קריאה (2).jpg אופנולנס (2).jpg אמבולנס.jpg חנון2.jpg ילד עם תיק צבוע.jpg שמנדריק 2.jpg וסט צבוע.jpg

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה