קהילת המאיירים

פורום קהילת המאיירים הגדולה והמקצועית בחברה החרדית

איור ודמויות >> תוכן מקצועי

אתגרי איור

אתגרים שבועיים של אמני האיור בקהילת המאיירים של פרוג
נושאים
117
נושאים
117
זה לא ממש ציור ראשון.
לפני כמעט עשור ניסיתי את התוכנה.
אז ממש לא התחברתי וחזרתי מהר לפוטשופ.

אבל עכשיו אני ממליצה בחום...

ולהוראות:
1. אחרי שציירתי בעיפרון ועברתי בעט, אני סורקת ושומרת כקובץ PSD
2. בפיינטר בחלון השכבות אני פותחת שכבה חדשה ומגדירה אותו במקום DEFAULT
שכבת GEL (מה שהופך אותה לשכבה שקופה ומאפשר לצבוע מעל הקווים השחורים)
3. במברשות בצד ימין למעלה יש מבחר ע-נ-ק!!! אבל בשביל צביעה מהירה ונוחה אני
אוהבת להשתמש במבחר אישי ומצומצמם. ניתן ליצור ערכה אישית של המברשות
שלכם מה שחוסך עבודה במעבר בין מברשת למברשת.
גוררים מברשת אחת אל משטח העבודה ואז נוצר חלון שנקרא
CUSTOM (התאמה אישית)
4. לתוך החלון הזה אני גוררת את המברשות הבאות:
א. OIL - סוג המברשת שבה אני צובעת
ב. BLENDER - מסוג BLUR - מברשת שמטשטשת בין הצבעים
ג. עיפרון - PENCIL - על מנת להוסיף קווים חסרים
ד. ועוד פעם BLENDER - מסוג POINTED STUMP- בשביל המריחה
5. עכשיו אני מתחילה בצביעה: אני צובעת צבע פנים בסיס, אח"כ אני מתחילה להצליל
בשכבות - שכבת צבע בדרגה יותר כהה, ועוד שכבה בדרגה יותר כהה.
6. באמצעות המברשות אני מטשטשת ומורחת.
7. לבסוף אני בוחרת בצבע הבהיר ומוסיפה במקומות הנחוצים ושוב מטשטשת ומורחת
8. כמובן אותן הפעולות בעיניים, בשיער, בביגוד וברקע.
בקשו שאראה את שלבי העבודה שלי. ניסיתי כעצתכם פה לנסות לעשות הכל במחשב. אז קניתי כמובן את האינטוס והתאמנתי לעשות את כל שלבי העבודה רק במחשב(בלי סריקות) בתקוה שאוכל לקצר את הזמן. בינתיים אינני רואה שהצלחתי במשימה... אולי עם הזמן אצליח לצמצם את שעות העבודה.

השלבים:
א. ציור מהיר של תפיסת הצורה.
למרות שכאן צרפתי את הציור שביצעתי במחשב, עדיף ,לדעתי, לעשות את השלב הזה ביד. נראה לי שזה יותר זורם חופשי, וגם אפשר כך לתפוס צורה של אדם שמציג את התנוחה המבוקשת. (כמובן רק צורה כללית כ-30 שניות)

וכפי שכבר כתבתי כדאי להתאמן בציורים מהירים. ככל שמתאמנים יותר, זורמים תנועות ותנוחות טבעיות יותר, ואין צורך להעזר בהסתכלות.

ב. ביסוס הצורה.
אפשר בכל דרך ע"י גלילים , קוביות. איך שמתחשק...
ומסמנים את אברי הפנים.

ג.הציור עצמו
אני מאוד אוהבת להוסיף בבגדים הרבה קיפולים בקו הקונטור וקצת 'קשקושים' בודדים בבגד בפנים כדי להדגיש את הצורה.

וכמה עצות:
בציור עם הרבה דמויות כדאי לצייר כל דמות בשכבה נפרדת, תמיד צריך ל'שחק' איתן.

אני אישית אוהבת לעשות את הציור המהיר בלורד ארטליין או צבע עבה. כי כשיש ביד עפרון או משהו אחר דק נתפסים לפרטים ולא תופסים את הפרופורציה והתנועה של הצורה הכללית.

בשלב הסופי אני מגדילה מאוד את הציור על המסך ואז יכולה לעבוד על פרטים קטנים ולדייק. ואז בהקטנה זה נראה יפה ואמיתי יותר.

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה