קהילת המעמדים

פורום קהילת המעמדים מהחברה הדתית והחרדית.
מנהל הפורום: גיוון
להצטרפות לקהילת המעמדים, הקש כאן | להצטרפות לקהילת המעמדים בתוכנת תג, הקש כאן

עימוד >> תוכן מקצועי

קהילת מעמדים בתוכנת תג

פורום קהילת מעמדי ספרי קודש מהחברה הדתית והחרדית. הכתיבה בפורום הינה לחברי הקהילה.
מנהלי הפורום: תג, ש. ברגר
להצטרפות לקהילת המעמדים, הקש כאן | להצטרפות לקהילת המעמדים בתוכנת תג, הקש כאן
פרטי
  • 6K
  • תחינות לאשה הטובלת במקווה

לפני הטבילה
    ריבונו של עולם, גלוי וידוע לפניך שקיימתי מצותך בשמירת ימי נידות וספרתי שבעה נקיים. והנה בעתה אנכי מוכנת ומזומנת לקיים מצות טבילה במים הכשרים, במצוותך אשר ציוויתני והנה אנכי מקיימת מצווה זו. לשם ייחוד קודשא בריך הוא ושכינתא ביחודא שלים, בשם כל ישראל לתקן שרש מצווה זו במקום עליון. ויעלה לפניך כאילו כיוונתי בכל הכוונות הראויות לכוון בזה. וכשם שאנכי מטהרת גופי מן הטומאה – במים,כן ברב חסדיך תטהר נפשי מכל בית המקדש למצוות הקשורות בו. הטומאה מרמזת לדבר שנפגם או חולל מקדושתו ולדרגה רוחנית פחותה."> טומאה וזוהמה. וקיים בנו מקרא שכתוב : " וזרקתי עליכם מים טהורים וטהרתם " .ונאמר: " מקווה ישראל – ה' ".

יהי רצון מלפניך ה' אלוקינו ואלוקי אבותינו שתהיה חשובה, מקובלת ורצויה לפניך מצות שמירת ימי נידות ומצות שמירת שבעה ימים נקיים ומצות הטבילה במים הכשרים, לתקן את כל מה פגמינו ופגמי אדם וחוה . ויתפרדו כל הסיגים מן הקדושה ונגה כאור תהיה אל מקום הקודש. ויהי רצון מלפניך ה' אלוקינו ואלוקי אבותינו שתתן לי ולאישי כח ויכולת ועזר וסיוע לזיווג שלנו ונזכה לבנים צדיקים, חכמים ונבונים בתורה. אנא ה' הושיעה נא, אנא ה' הושיעה נא . אנא ה' הצליחה נא . אנא ה' הצליחה נא .
    הריני מוכן ומזומן לקיים המצווה לטבול ולטהר אותי לבעלי, כמו שצווה לנו הקדוש ברוך הוא וברוך שמו הגדול. ומברכת:
    "ברוך אתה ה' אלוהינו מלך העולם, אשר קידשנו במצותיו וציונו על הטבילה".
    אחרי הטבילה
    ריבונו של עולם, בלב רגש אני מקיימת מצוות טבילה לשם טהרה, השתדלתי להיות נאמנה למצוותיך ומצפה לישועתך. וכשם שמי המקווה מטהרים אותי מבחינה רוחנית, כך אני מתפללת אליך, שתשטוף מעלי כל עברה ועוון, כל עצב ויגון.

ריבונו של עולם, אשר בידך נפש כל חי, חונן אותי ואת בעלי ואת משפחתי ואת כל קרובי וכל עם ישראל מברכותיך, לחיים ארוכים, בריאות, אושר, מזל טוב ונחת מבנים ותשרה עלי את רוחך הטהורה ושכינת קודשך ויהי רצון שיהא ביתנו, בית של שלום, אהבה ואחווה וחסדך לא יסור מעמנו נצח. ואהיה תמיד ראויה לטהרה הראויה לנשי עמך בית ישראל, אמן.
    0 תגובות
  • 6K
  • לא מצאתי אותו מנוקד...מי יכול לעזור לי?

"אנא ה`, תפנפח ותוציא ממני את היצר -הרע ואת המידות הרעות,
    אנא ה` עזור לנו לבחור בטוב..."
    סוכר: אנא ה` תן בנו מתיקות , מידת חסד ,לימוד זכות ועין טובה, וכל זה יקרין. אנא ה' , המתק לנו את הדינים
    מלח: אנא ה` ,עזור לנו לדעת את הגבולות ואת המידות בדרך התורה
    שמרים : אנא ה` ,תן בנו שמחה והתלהבות לעשות רצונך,שמירה -שמור אותנו מיצר -הרע ,מלשון הרע ,מכל מיני צרות,
    יה"ר מלפניך שנשמור על הצניעות ,הטהרה והקדושה
    שמן: אנא ה` שלח לנו עושר ,ברכה ,קדושה,שלח לנו:D משיח צדקנו במהרה בימינו. השפע עלינו שפע ברכה
    מים : אנא ה` עשה שכל מעשינו יהיו מחוברים לתור .אנא ה` עזור לי להתחבר אליך ויתחברו מתוך כך גם בעלי וילדי

בזמן לישת הבצק ביד אחת : אנא ה` ,עזור לי להתקרב אליך וקרב את הרחוקים .אנא ה` תן בי רכות ונעימות
    אנא ה` זכני שתהא הברכה שרויה בעיסתי ,כמו הברכה ששרתה בעיסתה של שרה אמנו.
    לפני ההפרשה : יהי רצון מלפניך ה` אלוקיי ואלוקי אבותינו שבזכות מצווה זו של הפרשת חלה יתוקן עוון חוה -אם כל חי שסיבבה מיתה לאדם הראשון שהוא עיסתו על עולם ובזכות מצווה זו תבטל המוות מן העולם ותמחה דמעה מעל כל פנים , ותשלח ברכה בביתנו אכי"ר , וכן יה"ר מלפניך שתברך עיסתנו כמו ששלחת ברכה בעיסות אמותינו-שרה ,רבקה , רחל ולאה ויקוים בנו הפסוק "- ראשית עריסותיכם תתנו לכהן להניח ברכה אל ביתך " אכי"ר.
    0 תגובות
    בע"ה.

יש לי את הנוסח. אשמח להיות עצלן ולקבלו כמנוקד, אם יש למישהו. הבנתי שישנן מס' עמותות המחלקות את זה ערב חג...

בתומ"ר.
    לְשֵׁם יִחוּד קוּדְשָׁא בְרִיךְ הוּא וּשְׁכִינְתֵּיהּ, בִּדְחִילוּ וּרְחִימוּ, וּרְחִימוּ וּדְחִילוּ, לְיַחֲדָא שֵׁם י"ה בו"ה בְּיִחוּדָא שְׁלִים בְּשֵׁם כָּל יִשְֹרָאֵל הנני מכוון בהדלקת נר חנוכה לקיים מצות בוראי כאשר ציווני חכמינו זיכרונם לברכה לתקן את שורשה במקום עליון:

ובכן יהי רצון מלפניך אדני אלהינו ואלהי אבותינו שיהא חשוב ומקובל ומרוצה לפניך מצוות הדלקת נר חנוכה כאילו כוונתי כל הכוונות שנהגו הכוהנים משרתי השם בעת אשר הערו נפשם בשביל כבוד שמך הגדול הגיבור והנורא, ואתה ברחמיך הרבים עוררת נצחך עליהם לנצח את אויביהם ולנצח על מלאכת בת אדני והנני עושה על דעתם ועל כוונתם ועל דעת כל הצדיקים והחסידים שהיו באותו הדור ששפעת להם נסיך וזכו לאור באור החיים ועל דעת כל הצדיקים והחסידים שבדורותינו ופי כפיהם ועשיתי כעשייתם ובזכות המצווה הזאת תזכנו לנצח את אויבינו ולנצח על מלאכת בית אדני ונגלה כבוד מלכותך עלינו מהרה ולא ימוש התורה מפינו ומפי זרענו ומפי זרע זרענו מעתה ועד עולם ונזכה לבנים תלמידי חכמים אמן כן יהי רצון:

קדשנו במצותיך ותן חלקנו בתורתך שבענו מטובך ושמח נפשנו בישועתך וטהר לבנו לעבדך באמת מלך על כל העולם כלו בכבודך והנשא על כל הארץ ביקרך והופע בהדר גאון עזך על כל יושבי תבל ארצך וידע כל פעול כי אתה פעלתו ויבין כל יצור כי אתה יצרתו ויאמר כל אשר נשמה באפו (בגימטריה חנוכ"ה) יהו"ה אלה"י ישראל"ל מל"ך ומלכות"ו בכ"ל משל"ה (בגימטריה כ"ו פעמים ח"ה אותיות חנוכ"ה ובגימטריה ממיה"ו ב"ן יוחנ"ן כה"ן גדו"ל חשמנא"י ובני"ו) אמן נצח סלה ועד:
    <?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:eek:ffice:eek:ffice" /><o:p></o:p>
  • 1K
  • אני מחפשת את הטקסט הזה מנוקד נכון, יש למישו?

יְהִי רָצון מִלְּפָנֶיךָ, ה' אֱלֹהֵינוּ וֵאלֹהֵי אֲבוֹתֵינוּ, שֶׁיַעֲלֶה זְכוּת לִמּוּד זֶה שֶׁאֲנַחְנוּ לוֹמְדִים, לְשֵׁם נִשׁמַת שמואל בן סעדה עָלְיו הַשָׁלוֹם, וּבִזְכוּת לִמּוֹד זֶה, הָאֵל הַגָּדוֹל הַגִּבּוֹר וְהַנּוֹרָא, שׁוֹכֵן עַד וְקָדוֹשׁ שְׁמוֹ, שֶׁתִּצְרֹר נִשְׁמָתָהו בִּצְרוֹר הַחַיִּים, וְתָשִׂים מְחִצָּתָו בִּמְחִצַּת צַדִּיקִים, חֲסִידִים, יְסוֹדֵי עוֹלָם הָעוֹמְדִים לְפָנֶיךָ, וְנֶהֱנִים מִזִּיו אוֹר פָּנֶיךָ, וְתִתֵּן לָו מַהְלְכִים בֵּין הָעוֹמְדִים לְפָנֶיךָ, וְתִמְחֹל וְתִסְלַח וּתְכַפֵּר וְתִמְחֶה וְתַעֲבֹר עַל מַה שֶּחָטְא עָוְה וּפָשְׁע לְפָנֶיךָ, אוֹ עָשְׁה דָבָר שֶׁלֹּא כִרְצוֹנֶךָ. וְאַל תִּזְכֹּר לָּו שׁוּם חֵטְא וְעָוֹן וָפֶשַׁע וַעֲבֵרָה, אֶלָּא כָל הַמִּצְוֹת שֶׁעָשְׂה תִּזְכְּרֵם לָו לְטוֹבָה, וְרוּחו תַּרְגִּיעַ בְּחֵלֶק הַיּוֹשְׁבִים בְּגַן עֵדֶן, וְנִשְׁמָתו תִּתְעַדֵּן בַּטּוֹב הַצָּפוּן לַצַּדִּיקִים, וְתָשִׂים כָּבוֹד מְנוּחָתו, וּלְקֵץ הַיָּמִין תַּעֲמֹד לְגוֹרָלָו, וְיִלָוֶה עָלֶיו הַשָׁלוֹם, וְעַל מִשְׁכָּבוּ יָבֹא שָׁלוֹם. כְּדִכְתִיב: "יָבוֹא שָׁלוֹם יָנוּחוּ עַל מִשְׁכְּבוֹתָם", הִיא וְכָל שׁוֹכְבֵי עַמָּו יִשְׂרָאֵל, בִּכְלַל הָרַחֲמִים וְהַסְּלִיחוֹת, אָמֵן כֵּן יְהִי רָצוֹן:
    0 תגובות

אולי מעניין אותך גם...

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
    נקרא  2  פעמים
    למעלה