קהילת הפרסום והקופירייטינג

פורום קהילת פרסומאים וקופירייטרים מהחברה הדתית והחרדית.
מנהלי הפורום: hershy sh, גבריאל פ.
להצטרפות לקהילת הפרסום, הקש כאן

פרסום וקופירייטינג >> תוכן מקצועי

הפקות דפוס

כל מה שקשור להפקות דפוס, הוצאת ספרים לאור וכדו'.
נושאים
8.6K
נושאים
8.6K
אני עומדת להוציא ספר לאור. סיפור לנוער.
חיפשתי משהו מקורי לא עוד ציטוט של כמה מילים מתוך הספר, אלא משהו שונה.

מה אתם אומרים על הטקסט הזה? חסר לי משפט סיום לקטע של הדמויות.

מעטפה של סטיבנס אדריכלים נותרת מיותמת על השולחן ואסיפה חשובה נקטעת בטריקת דלת. תקופה קצרה לאחר מכן נפתחת סיטונאות בדים בשכונת 'ליטל איטלי' שבניו יורק. לינדה מוזס לא ממש מרוצה מהעניין. עכשיו היא צריכה לצלוח את דרכה במסלול חדש לגמרי.

הדמויות שתפגשו כאן:
יוסל כהנוביץ עם הקסקט המהוה שמוצא את עצמו לבד מול פקיד ההגירה, סמי צ'ורטוי שמוכן להפסיד שעות מהעבודה, מיסטר ספיגלמן שמבשל ומכין את כל השמחות בעיר, ביתו ג'ודי ששולחת מכתבים כסדר, מלכי שהגיעה ממקום רחוק הרבה יותר מווינתרופ ביץ', מיסיס פרידמן המורה שמבינה כל כך, שיינדי שמתנדנדת בין שתי עולמות,רייזי שנסעה במשך ימים ארוכים יחד עם שני אחיה הקטנים, פרידא לזנובסקי ששולחת סיר עם תבשיל לוהט, רייצ'ל גולדסטין שהחלה מתרועעת עם ג'ורג'י, טים קוברין עם החליפה הצהובה, דייויד שנהנה לראות כל כך הרבה מכוניות, ג'וש שמביט בעניין על הפועלים, אלין שמגיעה לביקור ביום קייצי לוהט, ופנינה שלפני שהגיעה לבית יעקב נקראה פרני, דברה וייס ששופכת מים, אבל זה לא עוזר לה, ושרון וג'ורג'י, ואנקל לואי ומיסטר גולדסטין,

כל כך רציתי יותר יצירה הנושאת בחובה את הקסם של ימי הבראשית בעת התהוות יהדות ארצות הברית למרכז תורני.
כל כך רציתי יותר סיפור בלתי מוכר,על גבורתם של בודדים מהעם היהודי שעמדו בניסיונות הקשים ויכלו להם.
כל כך רציתי יותר יקח אתכם למסע מעבר לים יפגיש אתכם בניחוחות ובאווירה מיוחדת ויעניק לכם חוויה שתותיר טעם של הרבה יותר.
  • 763
  • הבוקר פתחתי את העיתון ואני רואה את הידיעה הבאה; רשת קוסט 365, הפסידה בשנה האחרונה 13 מליון ש"ח. מכיוון והפורום הנוכחי לא עוסק בחשבונאות ומודלים עסקיים, אתמקד בשני אלמנטים חשובים מהמשך הידיעה - (א) "מחזור המכירות היה נמוך ב60% מיעדי המכירות" (ב) "רוב הלקוחות שלנו הם קבועים (ניסים חסן, מנכל הרשת)". בקיצור, מי שבא מבסוט, אבל אנשים לא יודעים מזה שזה מקום טוב.

מאז פתיחת הרשת, כפי שחלק מכם שמו לב בפורום כאן, אני עוקב אחריה בסקרנות. אחרי הכל, מדובר ברשת חדשה, עם גיבוי של המשביר ומועדון לקוחות של מאות אלפי נאמנים, והמסרים הנועזים - שלא לומר החצופים, בפתיחתה גרמו לי להיות אובססיבי למידע עליה.

אבל לא צריך הפעם סטטוסקופ בכדי לדעת איפה הפאשלה שלה; מספיק להבין שאם הלקוחות הקבועים מרוצים, ואין לקוחות חדשים, זה אומר שהבעיה נמצאת בחדרי הפלנינג או הקריאיטיב של משרד הפרסום פוגל-אוגילבי, ולא במטה החברה. אחרת, הלקוחות הקיימים היו נוטשים.

יש כלל אצבע צרכני שאני אוהב לקרוא לו חוק הדיאט. למה דיאט? ככה. זה מה שיצא לי בראש.

אני מדבר כעת לקוראי הבלוג הרזים. שמעולם לא עשו דיאטה, ובעזרת השם עד מאה ועשרים בן פורת יוסף לא ייאלצו לעשות דיאטה. התיישבתם במסיבת יום הולדת לילד הקטן שלכם, והדודה הביאה ממתק מיוחד: ג'לי חמוץ מתוק. אמממה, היא הניחה על השלחן שני סוגים; אחד, בטעם תות-חמוץ רגיל. השני, בטעם תות חמוץ-בריאות.

מה מבין שני הטעמים תבחרו? שוב אני מדגיש - שניהם עם אותו כותר, עם אותו מיתוג, "תות חמוץ". אבל על אחד נוסף: תות-חמוץ-בריאות. סביר להניח שתקחו את הרגיל. ואני מוכן להתווכח שגם אם יהיה דיסקריפטור שירשום על הג'לי הבריא: "טעם נפלא", אתם עדיין תישארו ברגיל.

למה בעצם? מה איכפת לכם גם לעצבן את הלשון בג'לי חמוץ וגם להישאר עם גוף בריא בלי חומרים שרק האייבישטער יודע מאיפה הביאו אותם?

וכאן חבויה תסמונת חוק הדיאט. המוח שלכם כבר עובד על אוטומט - אתם בוחרים את הבריאות, אז ככל הנראה אתם מוותרים על טיפטיונת מהטעם. אולי זה לא משמעותי, אולי זה לא נכון, אולי הבריא דווקא יותר טעים - אבל לא. אין סיבה שתהיו פראיירים, אתם הולכים על הבטוח, לוקחים את הרגיל וזהו.

האוטומטיזציה הזו כמובן נוצרה מרוב הרגל. קוקה קולה דיאט פחות טעימה. לחם מלא פחות טעים. לסוכרזית'ים למיניהם יש טעם לוואי. אז תוספת ה"בריא" הרגילה אותנו למשוואה: יותר בריאות=פחות טעים.

וקוסט 365.

רמי שביט אמר בפתיחת הרשת שהמעלה של קוסט 365 שהיא גם נראית כמו סניף של בית מרקחת, וגם מוכרת הכי בזול. זה נשמע אולי פנטסטי, הנה הרשת הראשונה שמשלבת זול עם יוקרה. והוא אכן קיים את זה בשלימות; צבעי המותג היו כסוף-ירוק, שם באנגלית, אפילו בפרסום עצמו מידלו את החנות בתלת מימד... החנויות נראות מליון דולר מבחוץ.

וכאן אפשר להשוות את חוגגי היום הולדת והג'לי לצרכן שמסתכל על קוסט 365; במקרה הראשון החוגג מחפש פאן וטעם, במקרה דנן הוא מחפש זול.
    אם יש מולו שני רשתות, האחת נראית כמו סופר פארם, כמו מגה, גולד-טיים, והיא טוענת שהיא זולה כמו רמי לוי. וסמוך אליה יש רשת שנראית כמו שוק מחנה יהודה, עם שם בעברית, עם צנרת ביוב לאורך ולרוחב התקרה, ועם פרסום בנימה בזאר-ים-תיכונית - התשובה ברורה. הזול הוא הזול הוא הזול.

חוצמיזה מה? מקווה בשבילו שהוא יתעשת ומהר. מוצר טוב לא כדאי לפספס רק בגלל משרד פרסום שטעה.
    0 תגובות
    מי שנכנס לרשת חנויות הנוחות "יילו"
    בטח נתקל בסקר יילו הגדול
    שלצורך זה הם שמו קופה קטנה מחולק לשתיים
    ועליה היה כתוב "סקר יילו הגדול מי נותן יותר טיפ"
    ובצד אחד היה כתוב בנים ובקופסא השניה בנות
    אהבתי את הרעיון אבל אף פעם זה לא גרם לי להשתתף בסקר
    היום כשעברתי שם שוב ראיתי שהם שידרגו את הסקר
    ובמקום לכתוב בנים ובנות הם כתבו אשכנזים וספרדים
    וזה לדעתי רעיון כ"כ גאוני
    כיון שכל אחד רוצה לשמור על הכבוד של העדה שלו
    ועד כמה שהוא יודע שיילו מנצלים בדיוק את הנקודה הזאת בכל אופן הוא יהיה חייב לשים משהו
    ואני למשל אחרי שראיתי שהמצב בקופה של האשכנזים קשה (כצפוי...) לא התאפקתי מלשים שקל בשביל לנסות להציל במשהו
    וזה לדעתי רעיון כ"כ גאוני שאני מנסה לחשוב איך אפשר לתרגם את זה בעולם הפרסום
    ואני לא מתכוון ספציפית על הנושא הזה של אשכנזים וספרדים אלא בכללית על הרעיון הזה לגרום לבן אדם לרצות לשלם ע"י שהוא מרגיש שהוא מציל את הכבוד שלו בזה
    (דרך אגב שמתי לב לתופעה מענינת
    בקופה של הספרדים היה בעיקר מטבעות של 5 ו10 :cool:
    ובקופה של האשכנזים היה בעיקר שקלים ואגורות:()
    אני רכז קהילה באחד הגרעינים התורניים בארץ.
    כל שנה יש פה מבצע חסד, וכרגיל מבקשים מכולם לקחת חלק... השנה אני חשבתי לכתוב פנייה קצת שונה... אבל חסרה לי כותרת למייל........

מצד אחד - שידעו מה הנושא,
    מצד שני - שיפתחו את המייל
    מצד שלישי - שיהיה את מימד ההפתעה...

--------------------

בס"ד

שלום לכל החברים היקרים.

המכתב הבא חורג ממנהגי. בדרך כלל אני קורא לעשיה, אך הפעם לא אעשה זאת.

אם זה היה מכתב רגיל הייתי צריך לספר לכם על מפעל החסד המדהים של XXXXXX, על כך שהושמה השנה מטרה לחלק 1,000 סלי מזון לרשימה ענקית של נזקקים, על כך שבמבצע בעז"ה ייקחו חלק שותפים רבים, ועל כך שXXX והמפעל היקר צריכים את עזרתכם.​ ​

הייתי מספר על כך שכל סל מסובסד עולה כ-140 ש"ח ומבקש ממכם לסייע בתרומה כספית, או אולי לבקש ממכם להביא מצרכים (גם את החמץ!) למרכז החסד.

ואם ממש הייתי מגזים - הייתי מבקש ממכם לנסות לסייע לגייס תורמים לטובת המבצע שיתרמו כסף או מצרכים...

אבל אולי הייתי מתמקד בבקשה ספציפית:

הייתי קורא לכל אחד ואחד מחברי הגרעין, לקחת מודעה ולתלות במקום עבודתו. הייתי קורא לכם לקחת אחריות, להיות ממזכי הרבים ולנסות לדבר עם חבריכם שבעז"ה יתרמו וייקחו חלק במצווה חשובה זו.

הייתי פונה אליכם, אלו שעובדים בעכו, בנהריה, בקריות, בחיפה, בבתי הספר, בישיבות ובאולפנות, ברפאל ובשאר המקומות המרכזיים - והייתי מבקש מכם להיות הנציגים של כולנו באיסוף תרומות במקום.

אם הייתי רוצה - הייתי יכול לנסח מכתב כזה,
    ולסיים בקריאה לפעולה באיזה משפט כמו:

מוזמנים לפנות לXXX בטלפון XXX-XXXXXXXX
    ולהציע את עזרתכם!

או משפט כמו -

מוזמנים ליצור איתי קשר,
    או לבוא למשרד לקחת מודעות לתלייה!​

אבל אתם כבר יודעים את כל זה בעצמכם.​

אז אני פשוט אזכיר שב"ה לכולנו יש חלק וזכות בחסד העצום הזה שקורה בעיר. זה הכל... ;)

פסח כשר ושמח! ​​
  • 768
  • פרוייקט הפתעה של הסטודנטית המוכשרת מ. פרטוש שסיימה אתמול לימודי הפקה ועריכת סרטים...

לאחר כשנה וחצי של לימודי מקצוע מרתקים הסתיים בהצלחה קורס ייחודי לבימוי צילום ועריכת סרטים יסודות העריכה, תסריטאות, בימוי וצילום סרטים, את המסלול סיימו כ-16 תלמידות שנקראו לערב מיוחד של הקרנת עבודות הגמר וקבלת תעודות הגמר.

כל תלמידה יצרה את פרויקט הגמר שלה שהוקרן ע"ג המסך, סרטים שגרמו להתרגש, לחייך ולהזיל דמעות.

הסרטון המצורף כאן אינו הפרוייקט גמר, אלא הגשת הפתעה (שאכן הצליחה להפתיע---)
    שביימה, צלמה, וערכה סטודנטית מהמסלול.

צפיה מהנה!

בואו גם אתם להצטרף להצלחה -- לחצו כאן!
    0 תגובות
    סליחה על הכפילות אני מעלה שוב לגולשי פורום שיווק וקופירייטינג, (ולא גולשים ע"י "ההודעות מהיממה האחרונה")
    אני מחפש רעיון [עיצובי ו/או גרפי ו/או פרסומי] מפוצץ לבטאות רעיון דלהלן,
    מיועד לבעל רשת כוללים ארצית שרובם ליטאים,
    לאחרונה פתח כמה כוללים חסידיים,
    אנו מעוניינים לתת לו משהו שיבטא וידגיש את המעלה של הכולל החסידי, שהוא משהו אחד שמכיל את "כולם", דהיינו כל החסידויות, וכוחו והשפעת תורתו (הנלמד בזכותו) מתפשט אצל כולם על ידיו ברשת שלו, וכמו"כ את ההכרת הטוב ש"כולם", דהיינו כל החסידויות חייבים לו.
    נגעתי כאן בג' נקודות שהן קרובות א' לשנייה, אני רוצה שיבטא את א' מהם או את כולם.
    הכיוונים שחשבתי לדוג' תמונות של בניינים של חסידויות ובנין גדול שלו, או רעיון דומה בלוגויים.
    או למשל רעיון דומה לעשות בנין א' גדול של הכולל מהרשת שלנו, והרבה שבילים מכל החסידויות וכדו' וכו'.
    אשמח לשמוע כיוונים ורעיונות, אני מסכים גם לשלם (כמה שנוהגים לשלם) על הרעיון שאקח בסוף.
    בתודה מראש לכל העוזרים.

אולי מעניין אותך גם...

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
    נקרא  2  פעמים
    למעלה