קהילת הצלמים

פורום קהילת הצילום מיועד לצלמים ולנוגעים בתחום הצילום מהמגזר הדתי והחרדי.פורום קהילת הצילום המקצועי בחברה הדתית והחרדית. הכתיבה בפורום הינה לחברי הקהילה.
מנהלי הפורום: רותי המניק, נמש =), יואל ארלנגר - קקטוס, ראובן 10
להצטרפות לקהילת הצילום המקצועית, הקש כאן

צילום ועיבוד תמונות >> תוכן מקצועי

ילדות ובת מצווה

תת פורום בקהילת צילום של פרוג לשיתופים, טיפים וטכניקות צילום לתמונות ילדות (גילאי 3-12)
הפורום פתוח לצפיה לנשים בלבד.
פרטי

צלמות מקצועיות - הפורום הסגור

הפורום הסגור המחודש לצלמות מקצועיות.
מנהלות הפורום: רותי המניק, נמש =)
להצטרפות לפורום לחצי כאן ←
פרטי
  • 521
  • הלילה: גשם של מטאורים בשמי הארץ+טיפים לצילום.

מטאורים צפויים להופיע במהלך כל הלילה, אך השיא יגיע לקראת חצות. אורם של המטאורים חלש מאוד רוב הזמן ולכן על מנת ליהנות מתנאי צפייה מושלמים, יש להתרחק מהערים ולצאת למדבר או למקום חשוך ומרוחק. זאת, בגלל האור הרב שבאזורים עירוניים, שמוחזר מהלחות באוויר, מהאבק ומפיסות פיח. לתופעה זו קוראים "זיהום אור" והיא תפריע לכם להבחין במרבית המטאורים שיעברו בשמיים.

אם לא תצליחו לצפות הלילה בגשם המטאורים תוכלו לעשות זאת גם מחר בלילה. בין המקומות המומלצים לצפייה: פארק תמנע בערבה, שם גם מתקיימת תצפית מאורגנת של האגודה הישראלית לאסטרונומיה, הר הנגב והנגב בכללותו, בקעת הירדן ומדבר יהודה בחלקיו הגבוהים. על חוף הים אמנם אין תאורה ישירה בחלק מהמקרים, אולם גם שם קיים זיהום אור.

שי פוקס, העוסק בצילום כבר 15 שנה, ריכז כמה טיפים חשובים לצילום מטר המטאורים:

• חובה לצאת למקום חשוך מאוד. כל פנס רחוב או רכב חולף עלול למנוע את ההזדמנות לצילום המיוחד הזה.

על המצלמה לעמוד על חצובה יציבה לחלוטין. הצילומים החדים והטובים ביותר מתקבלים על ידי שימוש במצלמות SLR (מצלמות בעלות האופציה להחלפת עדשות).

• כיוון העדשה: יש לכוון על הצמצם הסגור ביותר ואת הפוקוס על מצב "אין סוף".

• כיוון המצלמה: יש לכוון על מצב B - צילום ממושך. לאחר מכן תכנתו את המצלמה לצילום עצמי עם טיימר.

• כוונו לפריים הרצוי ולחצו באופן רצוף מבלי לעזוב. בשניות בהן הטיימר סופר לתחילת החשיפה, החדירו קיסם שיניים שיצמיד את לחצן הצילום (Shutter) וישאירו במצב צילום. למעשה קיבלתם מצלמה יציבה עם תריס פתוח, עד שתחליטו שזמן הצילום הספיק. לאחר כשעה, משכו בעדינות מרבית את הקיסם להפסקת פעולת הצילום. שימו לב: כל תנועה של העדשה בשלב הזה תגרום להורדה בחדות התמונה.

• אם ברשותכם מצלמה בעלת שלט רחוק, ניתן לבצע את אותה הפעולה בעזרתו מבלי להשתמש בקיסם. בצילום תראו "שבילי כוכבים" הנובעים מתנועתו הסיבובית של כדור הארץ. אם יחלפו מטאורים בפריים, תראו פסי אור החוצים את כיוון שבילי הכוכבים.

• טיפ נוסף לשיפור התמונה: על מנת שהצילום לא יהיה משעמם, ניתן להכניס עצם נוסף לפריים שיכניס עומק לתצלום. עצמים כמו עצים, קו רכס או סלעים יאפשרו לכם להפיק צילום ייחודי.
    0 תגובות
    אני חושבת להכנס לתחום של צילום מוצר בתור עבודה משנית. עבודתי העיקרית היא בהוראה (שאינה קשורה לתחומי המחשב/גרפיקה / צילום) מה שמשאיר מרווח גם בחשבון הבנק ( ;)) וגם בשעות היומיום להיות פנויה לעבודה נוספת.

למדתי גרפיקה וצילום אבל אני אוהבת יותר את תחום הצילום ולכן חושבת לנסות להיכנס דווקא אליו.

הציוד שברשותי כרגע לא רב בכלל והוא כולל:
    מצלמת canon 400D, עדשת 18-55mm, עדשת 75-300mm, וחצובה.

הידע שברשותי מורכב משנתיים לימודי צילום (שעתיים שבועיות), קורס 10 מפגשים אצל יוסי מור והחשפות די מאסיבית מידי יום לידע רב בצילום בנט ובשאר מקומות.
    לכן בעיקר מה שנראה לי חסר לי בשלב הראשון זו התנסות פועל. למרות שאני עושה זאת מידי פעם, אבל לא מספיק מסודר. (העלתי מעט תמונות של צילום כללי לתיק עבודות, אבל חלקן ישנות, אז זה בעצם רק להתרשמות מהראיה הצילומית ולא מעבר)

לפני שאני מנסה לקפוץ למים רציתי את עזרתכם והכוונתכם:

1)האם יש ביקוש לצילומים בתחום של צילום מוצר או שבעידן הדיגיטליות כל אחד מצלם בעצמו ואילו הגופים הרציניים יותר פונים גם לצלמים הגדולים בתחום?

2)איזה ציוד ראשוני- התחלתי הכרחי עלי לרכוש כדי להתחיל לנסות?

3)האם ידע כללי בצילום,תאורה והבנה בתורת החומרים (מחזיר/ בולע אור, מחוספס, חלק וכד'...) מספיק כדי להתחיל להתנסות או שלימוד מעמיק של התחום הספציפי הוא חובה ראשונית?

4)ואם ללמוד, היכן / אצל מי הייתם ממליצים ללמוד את התחום? יצא לי ללמוד בכמה מקומות שיעורים בודדים והתאכזבתי- מוכרים לי ידע שאני מכירה. אם ללמוד זה רק במקום שיוסיף לי ידע (והרבה!) מעבר לידוע והמוכר לי ולא שיבזבזו לי 5 שיעורים על סגר צמצם קומפוזיציה וכו'....

אציין מה שבודאי ברור, שאין ברצוני להוציא מידי הרבה הוצאות לפני שאני נכנסת לתחום ורואה שאני יכולה להיות טובה בו ושיש לו ביקוש. לכן אשמח אם המלצות לגבי רכישות /לימודים יצאו מתוך נקודת מוצא זו.

לעזרכתם, הכוונתכם והמלצתכם אודה מאד מאד מאד.

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
    נקרא  2  פעמים

לוח מכירה - ציוד צילום

למעלה