לכתוב? לא לכתוב? להגיב? לא להגיב? מישהו בכלל רוצה ומסוגל להקשיב או שעדיף לעבור הלאה באדישות..?
לכל הנפגעים מביקורת חדה ועניינית שלא עושה הנחות:
כולנו אוהבים לצלם, לכולנו יש המון תמונות בהם הפוקוס ברח, הנושא לא בא לידי ביטוי מספיק, הקומפוזיציה התבלבלה וכו'
במצב ההגיוני - את התמונות הגרועות אנחנו מוחקים מיד, את הבינוניות שמים בצד, את הטובות מסננים ובוחרים אחת ממש טובה, מעלים אותה לפורום לקבל קצת פידבקים ומחמאות.. וגם הערות וביקורת שתחדד לנו דברים ובעיות שאולי לא שמנו לב אליהן.
לפעמים מתפתח דיון פורה לגבי הולכת עין, סגנון צבע וכו' וזה תורם לכולנו.
קורה לעיתים שצלם לא מנוסה מעלה לחוות דעת החברים תמונה שהיא טובה לדעתו, אבל 'לא מתחילה' לדעת המנוסים יותר והביקורת שהוא מקבל חדה וישירה יותר. אם מעלה התמונה חכם - הוא לא נעלב אלא מקבל את הביקורת ומשפר את הבנתו ויכולותיו.
שהרי זו התועלת שהפורום הזה מנסה לתת למשתמשים - שיפור הידע והיכולות בצילום.
מקרה כזה הוא עדיין לגיטימי כשהוא נובע מתמימות של חבר שבאמת מנסה לדעת, רוצה ללמוד, חושב שהוא עלה על משהו, והחברים כאן משמשים לו 'מדד' להצלחתו, וכשהוא מבין היכן הוא יכול להשתפר - הוא עושה זאת וכולם נהנים לראות את השתבחות היבול שלו.. ויש כאן לא מעטים כאלו.
אבל.. כשחבר/ה מעלה תמונות שאין בהם כלום (וסליחה על הבוטות..) אבל ממש כלום, לא קומפוזיציה, לא צבע, לא פוקוס, לא סיפור, אפילו לא אבסטרקט.. וכאילו שלא די בזה - הוא מכריז בראש חוצות: "סתם רציתי להראות לכם שמכל דבר הכי פשוט אפשר לעשות תמונה" הוא בעצם מכריז: אני לא מחפש להשתפר, לא מעניין אותי חוות דעת, אפילו לא ניסיתי לעשות משהו בשביל התמונה הזו, זו תמונה של סתם, וסתם אני מעלה אותה לפה. (ונא לא להיעלב! נמאס ללכת על ביצים פה בפורום..)
זה כבר זלזול בפורום, זלזול באינטלגנציה של חברי הפורום, זלזול בצילום כאומנות וכאמנות, וזה בהחלט מקומם, מרגיז, פוגע ומעליב! תתפלאו.. אבל מי שהצילום באמת חלק ממנו ממש נעלב אישית מהתמונה הזו.. ותגחכו כמה שתרצו. 'זר לא יבין'.
אני בטוח שלא היתה כוונה לפגוע בפורום, אבל התמונה הזו מעידה על כך שהיחס לפורום הוא יחס חובבני, לא רציני, מקום חברתי להבעת כל העולה על הדעת, 'מקווה נייעס' שכזה..
אז זהו שלא!
זה פורום רציני! מקצועי! המיועד למי שהצילום בנשמתו והוא לא רוצה לרעות בשדות זרים (ויש שדות מרהיבים שכאלו.. תאמינו לי) אלא במסגרת שמתאימה לרמתו הרוחנית.
פעם היו כאן תמונות מרשימות, עבודות מורכבות ומושקעות, היית חושב פעמיים לפני שאתה מעלה תמונה לביקורת, וקנאת הסופרים הרבתה חכמה.
החומרים האיכותיים ומשובבי העין משכו לכאן צופים רבים מפורומים אחרים וזה הוסיף חן לפורום, מי מהם שגם הבין דבר או שניים הצטרף פה ושם לביקורת ולהערות וזה היה נחמד מאוד, וכשהצופים נכנסו יותר מידי לעניינים וגלשו להעלאת תמונות ברמה נמוכה מידי היתה הנהלה שהעמידה דברים על מקומם (ולא אכחש - היו גם חברים שהיו ציניים יותר מידי, קשה לאומן לראות בזילות אומנותו)
ההנהלה התחלפה, ולא אכנס לסיבות מה גם שאין לי מושג בהם וזה לא מענין אותי. נוצר וואקום בהקפדה על הרמה, חברים מקצוענים מסויימים פרשו, ואיכות החומרים כאן צללה לתהום. כבר לא בושה להעלות תמונה מטושטשת, תמונה עם צבעים 'מתים' להחריד, תמונה של אובייקט מ-ש-ע-מ-ם בלי שום אמירה, תמונות שמקומם בשיחת אמהות על הספסל בגינה 'תראי איזה חמוד מוישלה שלי' ולא בפורום רציני ששואף לרמה גבוהה של יצירה.
נכנס לכאן הסגנון של 'פורום עיצוב גרפי' של פירגון אוטומטי, עידוד וסלחנות לכל שגיאה, והעלאה חופשית של כל העולה על הדעת שגם ההנהלה החדשה לא יכולה לה.
אין לי דבר נגד פורום עיצוב גרפי, אני אף משוטט בו לעיתים ובהחלט נהנה. אבל כאן זהו לא 'עיצוב גרפי', כאן זה מקום לצלמים ומתנסים בצילום ששואפים להגיע לרמת צילום גבוהה, שמגישים את מיטב יצירותיהם ומבקשים חוות דעת, שרוצים לדעת שאם פרגנו להם על התמונה - הפרגון הזה שווה משהו ואינו נובע מנחמדות וסלחנות! שאם יש ביקורת היא תינתן ללא משוא פנים ותקדם את הצלם עוד שלב בראיה הצילומית ובביצוע המושלם.
אני חושב שזו התגובה הארוכה ביותר שכתבתי פה אי פעם, ותאמינו לי שזה נכתב בכנות, מתוך הלב וללא רצון להעליב מישהו או להתנשא על מישהו.
יש לי מה לעשות עכשיו, כשחזרתי מצילום אירוע ואני עייף.. אבל הנושא הזה ממש כואב לי, ולרבים אחרים שאולי קצת התייאשו מהמצב..
אנא, חברים! נשמור על הרמה של הפורום, נחשוב פעמיים לפני העלאת תמונה, נגיש את מיטב היצירה ונחזיר את הפורום למצב שבו הוא תורם לנו ומעשיר אותנו מעבר ל'שיחה בטלה'.
בואו נעדיף את האיכות על פני הכמות.