קהילת הצלמים

פורום קהילת הצילום מיועד לצלמים ולנוגעים בתחום הצילום מהמגזר הדתי והחרדי.פורום קהילת הצילום המקצועי בחברה הדתית והחרדית. הכתיבה בפורום הינה לחברי הקהילה.
מנהלי הפורום: רותי המניק, נמש =), יואל ארלנגר - קקטוס, ראובן 10
להצטרפות לקהילת הצילום המקצועית, הקש כאן

צילום ועיבוד תמונות >> תוכן מקצועי

ילדות ובת מצווה

תת פורום בקהילת צילום של פרוג לשיתופים, טיפים וטכניקות צילום לתמונות ילדות (גילאי 3-12)
הפורום פתוח לצפיה לנשים בלבד.
פרטי

צלמות מקצועיות - הפורום הסגור

הפורום הסגור המחודש לצלמות מקצועיות.
מנהלות הפורום: רותי המניק, נמש =)
להצטרפות לפורום לחצי כאן ←
פרטי
הוא שייך ל-DARK LIGHT
או אם תרצו לקרוא לו LOW KEY LIGHT
בתוכם יש לנו את ה-MYSTIC LIGHT או MOODY'S LIGHT
ונעבור לעברית: התאורה הכהה טרנדית בעיקר בתחום צילום המזון, (אם כי לא רק) אבל היא כבשה את התחום ובגדול.
היום אנחנו לא מפחדים לצלם ככה, עם טיפלה אור, בצילום הכהה, יש לנו כל מיני סוגים של "כהה" יש כהה קונטרסטי מאוד, יש דרמטי, יש עמום ומיסטי, יש יותר אפל, ויש פחות. מה שבטוח לא קל לצלם מזון בתאורה כהה, הרעיון הוא לשלוט על האור ולהכניס אותו בכמות מדויקת מאוד.
יש כאלה שיאהבו את התמונה דרמטית וקונטרסטית ויש שיעדיפו את התחושה המיסטית שהיא בעצם רכה יותר, (פחות ניגודיות) מה שצריך לדמיין זה פשוט בית שלפני 200 שנה (נגיד..אל תצפו ממני לדייק) בזמן הזה שלא ידעו לבנות חלונות גדולים בבתים, ובבית אחד ענק היה חלון אחד קטן וצר, ודרכו חדר האור.
האור הזה, זה מה שאנחנו רוצים ליצור, כיום אנחנו פשוט שמים תאורה ומתחילים לחסום את האור, ונותנים לו להכנס דרך פתח צר.
מכיוון שהתאורה הזו הגיעה מפעם...אז גם הסטיילינג תואם, והתאורה המיסטית משתלבת מעולה עם כלים ישנים, חלודים, שרוטים, הם פשוט מצטלמים טוב ועושים את העבודה נהדר.
כמובן שאנחנו צריכים להשתמש ברקעים ומשטחים כהים, וכלים כהים, את הצבע הבהיר תנו במנה, תשתמשו גם בשוקולד נוזלי, מייפל ועוד שמקבלים הברקות יפות ונותנים לנו תוספת יפה של אור בתמונה.

אז הנה דוגמא קטנה למודי לייט:

moody light-0341 copy.jpg

וכך זה נראה

IMG_20180425_171736.jpg

מה יש לנו?

תאורת סטודיו + רפלקטור על העוצמה הכי נמוכה
רקע כהה מאחור+ משטח כהה+ לוח שחור מצד ימין לחסימת החזרי אור + לוח שחור מעל המנה לחסימת אור מהתקרה + קאפה עם חור באמצע ומלבנים שחורים דבוקים לקאפה במרווחים כדי ליצור צל ולחסום חלק מהאור שמגיע מהפלאש.
אח"כ חסמתי עוד קצת, לוח שחור בצד שמאל שחוסם חלק מהבצקים.
רפלקטור כסף קטן להאיר טיפה על האביזרים שם מאחור.

נתוני תמונה: F5.6 עדשה 100macro

כך זה היה נראה לפני כל חסימות האור (כמובן גם לפני סטיילינג וכו)

IMG_0319.JPG

> למי שסקרן לראות עוד זה נמצא ממש כאן >
קרוב משפחה הכניס השבוע ספר תורה,
והאמת שבזכות האתגר החלטתי לקחת איתי את המצלמה.
היה שווה :) נהיניתי מכל רגע.
התרגשתי. מאוד. ושמחתי שיש לי איך להנציח את הרגעים המדהימים האלו.

רגעים שנדמה שהעולם עוצר מלכת.
שלא מרגישים כלום ולא זוכרים שום בעיה שהטרידה לפני דקה.
איך שאני אוהבת את הפשטות הזו, התום, האמת, השמחה האמיתית.
אהה, ממלא לי את הלב.
מרחיב אותו.
לראות אותם רוקדים יחד, חבוקים, בלי חשבונות של מגדר ועדה,
בלי להביט ולתהות לרגע על זה שלצידך.
אלא לרקוד איתו. ריקוד של מצווה.
להתרגש יחד בשמחה,
לקבל כל אחד, כי הוא יהודי. אח.
זו התורה שמאחדת אותנו.
שבעוד ימים ממש ממש ספורים אנחנו מקבלים אותה.
ממש במתנה.
שנזכה לקיים! אמן.

אז.... תפסתי כמה וכמה רגעים מכריעים, אבל החלטתי שבשביל האתגר אני רוצה יותר.
מקסימום, אם לא יצא לי לצאת לצלם, אני כן אעלה אחת מאלו.
טוב, תאלצו לסלוח לי על העומסס.
זה קמצוץ של קמצוץ של קמצוץ. :rolleyes:

*התמונות בלי עיבוד.
קחו בחשבון שזה צילום לא מבויים אז יש אי אלו פספוסים טכניים.

אותיות אחרונות
01 כתיבת אותיות.jpg

הדקות שלפני
02 הדקות שלפני.jpg

אחד השילובים שראיתי...
04 אחד השילובים.jpg
06 אחד השילובים.jpg

אין צורך במילים...
08 אין צורך במילים.jpg

השניה לפני הכניסה לחופה
09 השניה לפני שנכנסים אל מתחת לחופה.jpg 11 איזו אחדות.jpg
הרגע שהספר עובר ידיים
14 הרגע שהספר עובר ידיים.jpg 16 סתם אהבתי.jpg

מבט למצלמה ;)
18 מבט למצלמה.jpg
כוס.jpg צפה בקובץ המצורף 352978 באמצע הכוס יש איזשהו ישטוש שאני לא מצליחה להבין למה הוא קרה לי
אשמח לעזרתכם איך אפשר לצלם את זה יותר נכון

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים

לוח מכירה - ציוד צילום

למעלה