קהילת הצלמים

פורום קהילת הצילום מיועד לצלמים ולנוגעים בתחום הצילום מהמגזר הדתי והחרדי.פורום קהילת הצילום המקצועי בחברה הדתית והחרדית. הכתיבה בפורום הינה לחברי הקהילה.
מנהלי הפורום: רותי המניק, נמש =), יואל ארלנגר - קקטוס, ראובן 10
להצטרפות לקהילת הצילום המקצועית, הקש כאן

צילום ועיבוד תמונות >> תוכן מקצועי

ילדות ובת מצווה

תת פורום בקהילת צילום של פרוג לשיתופים, טיפים וטכניקות צילום לתמונות ילדות (גילאי 3-12)
הפורום פתוח לצפיה לנשים בלבד.
פרטי

צלמות מקצועיות - הפורום הסגור

הפורום הסגור המחודש לצלמות מקצועיות.
מנהלות הפורום: רותי המניק, נמש =)
להצטרפות לפורום לחצי כאן ←
פרטי
  • 1K
  • אשר כותבת submitted a new Article:

מרענן וחגיגי- כוסות אננס ומוס קצפת

כשאני מבקשת 'מרותיז'- יופי של טעם' מתכון מרענן, היא מצביעה על החלון הרטוב מטיפות המלקוש והשמים האפורים הניבטים מבעד.
    'קחי משהו קליל וטעים שיהיה אפשר להכניס בתוך העומס של בישולים לשבת חג רצופים'. וממליצה על המתכון המאלף הזה, שהוא שילוב של פרי האננס, ג'לי מרענן וקצפת פטיסייר מפנקת.
    אז לכו להכין מהר, ולאכול לאט...

הכינו לפניכם:
    80 גרם ג'לי אננס. (קופסא קטנה),
    שימורי אננס. (קופסא קטנה).
    1 ריצ' 250 גרם.
    2 כפות פודינג וניל.
    2 כפות גדושות של קרם פטיסייר פרווה.

אופן ההכנה:...

Read more about this article here...
    0 תגובות
    אזזזזזז הנה זה בא!!!
    אין מה לאמר, עשיתם לי עבודה קשה ;) :(
    אחרי התלבטויות והשוואות, וחישובי לייקים, ותוצאות סקר, ו... שקלול של כל הנתונים,
    נעזרתי הערב גם בייעוץ מקצועי, נטרלי, שלא היה מעורב במהלך האתגר וזהות משתתפיו.
    כל זה ועוד גרמו לעיכוב קל בהכרזת התוצאות. אל ייחר אפכם.

קבלו בתרועות את שלשת הזוכים:

במקום השלישי והמכובד:
    @פנחס עמנואל
    יש לנו כאן צללית מוקפדת מאוד. מספרת סיפור אהבה. בשחור לבן שמבליטים לנו מאוד את הנושא. ויצירה יפה עם התאורות מאחור. גם האיכות ללא פשרות.
    ו... גם הלייקים עזרו לנו ;)

במקום השני והמיוחד: @רבקי פרידמן
    גם הלייקים צעקו זאת, וגם הסקר מוכיח. ו... גם דעתי האישית.
    תמונה עם סיפור, עם אמירה, עם מחשבה. מלאה באוירה ובביצוע טכני מעולה.
    פריטים משלימים ומוסיפים.

ובמקום הראשון: @שושי סירקיס
    אהבתי מאוד את הפטרן. :)
    היא עשויה טכנית ברמה מצויינת.
    תאורה נכונה. קומפוזיציה מעולה! תמונה מושקעת מאוד.
    התוצאה נעימה מאוד לעין.
    ו...גם הלייקים מספרים לנו שממש הרבה אנשים אהבו את התמונה הזו!
    שושי, מוזמנת לפתוח לנו את האתגר הבא בתוך 24 שעות.
    במידה ואת לא מעוניינת/אין לך רעיון - התפקיד עובר לזוכה במקום השני.
    סומכת עלייך שלא תאכזבי ;)
    הצלחות! :)
    ויקיפדיה: רד דלישס (Red Delicious): תפוח אדום, כיום הנמכר ביותר בעולם. גודלו בינוני. טעמו מתוק, בשרו רך יחסית. קליפתו אדומה כהה ועליה פסים ארגמניים, עם חמש נקודות בולטות בתחתיתו.
    :)
    ולעניינינו סוף שנת גן חובה
    הגן של ריקי מגיע מחר לצילומים
    ניסיתי דוגמית על ריקי
    שרה טירהויז (6).jpg שרה טירהויז (8).jpg שרה טירהויז (7).jpg
    של משפחת אווזי במאנסי נ.י.
    עדשת סיגמה 100-400

אחרי מנוחה ליד האגם הפרחונים מתחילים להשתעמם והאבא... שמקבל קצבה מורחבת, לא ממהר לשום מקום...
    אפרוחים 001.jpg
    אחרי שהצליחו להעיר את האבא חוצים את הכביש בביטחה לעבר חצר עם דשה ירוקה שם כנראה יהיה יותר מעניין...

אפרוחים 002.jpg
    וכאן מתחיל האקשן...

אפרוחים 004.jpg
    אפרוחים 005.jpg אפרוחים 003.jpg

היה מעניין ,
    "ערכה של ירושלים לא ניתן להימדד להישקל ולהיספר, כי אם יש לארץ נשמה- הרי ירושלים נשמתה של ארץ ישראל" ( מתוך ההקדמה של בן גוריון לספר ירושלים השלמה-ד"ר בנו רותנברג )

אנשי ירושלים, הם אותם אנשים שמסרו את נפשם למען עיר הקודש, בגבורה חיו בה בתנאים לא תנאים, בתקופות קשות ללא לחם ומים, כשהעיר נצורה והערבים שולטים בה, הם הלכו לשבי, נלחמו בה, בתיהם נחרבו, רחובות נהרסו, אבל רוחם נשארה איתנה וחזקה.

19 שנים, הייתה העיר העתיקה והכותל סגורים בפני היהודים, 19 שנים של תפילה, תקווה ואמונה, וביום רביעי כ"ח באייר תשכ"ז קבלו יהודי ירושלים וארץ ישראל מתנה, את הכותל בחזרה.

*
    לכבוד יום ירושלים אני יוצאת במסע צילום בשחור לבן, מרגישה את ירושלים מבעד לעדשה
    תצטרפו אלי, לטיול נטול צבע אבל מלא בטעם, רגש וחיבור לעיר של כולנו :)

*

קצת על צילומי רחוב: צילום רחוב הוא צילום שנועד להעביר את סגנון החיים, את הסיפור והרגש בתמונה, וכמובן להנציח רגעים. בצילום רחוב מומלץ לצלם בשחור לבן, מכיוון שכך אנו חווים את הסיפור בתמונה בצורה עוצמתית יותר. בצילומי רחוב פחות חשוב שהתמונה תהייה איכותית, חשוב יותר הסיפור שבתמונה והרגע שהנצחתם.

לפני שאתם מצלמים כדאי לבדוק את ענין החוק בנוגע לצילום אנשים ופרסום התמונות.

אני מפרסמת דווקא את התמונה הזו, למרות שיש רבות יפות וטובות בפוסט שבבלוג, אבל אהבתי אותה, גם בגלל הסיפור שבה, וגם כי היא נראית מהתקופה העות'מאנית והיא צולמה השנה.

IMG_9802 copy.jpg
    אז חלף לו השבוע הראשון.
    והאמת?! ממש הופתעתי מהכמות ועוד יותר נדהמתי מהאיכות.
    הועלו פה לאתגר תמונות ממש טובות ומגוונות, כל אחת ברעיון ובניצול שונה של התאורה.
    מקסים מקסים!
    ועכשיו - הגענו לחלק הכי קשה (בשבילי לפחות)
    השלב שבו אני אמורה לבחור את 3 התמונות המנצחות של התחרות הזו.
    תגידו לי איך עושים את זה?! :(
    הכל כל כך טוב ויפה!
    טוב. אז מתוך 20 צלמים וצלמות שהשקיעו וחשבו, וצילמו, ועיבדו והעלו לנו לכאן.
    יש כמה שמבחינה מקצועית מוצלחות יותר.
    אני מעלה לכאן את 10 הטובות בעיני, ואתם תצביעו ל-2 התמונות הטובות בעיניכם.
    ואני מבקשת: רק ניק שיש לו הרשאת השתתפות בפורום צילום רשאי להצביע.
    חשוב שהשפיטה תהיה מקצועית ולא אישית.
    כמובן שההצבעה תופסת אחוז מסויים בהחלטה הסופית.
    ואני בעז"ה אעלה עוד היום את התוצאות.
    (סדר התמונות אקראי, הסקר יסגר בעוד שעתיים.)

1.
    @BRACHY
    brachy.png

2. C H A N Y
    C H A N Y.jpg

3. GILIKE
    GILIKE.jpg

4. naomif
    naomif.jpg

5. מירי פוטוגרפי
    מירי פוטוגרפי.jpg

6. פנחס עמנואל
    פנחס עמנואל.jpg

7. רבקי פרידמן
    רבקי פרידמן.jpg

8. רותי המניק
    רותי המניק.jpg

9. שושי סירקיס
    שושי סירקיס.jpg

10. שרה אשכנזי
    שרה אשכנזי.jpg

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
    נקרא  2  פעמים

לוח מכירה - ציוד צילום

למעלה