קהילת הצלמים

פורום קהילת הצילום מיועד לצלמים ולנוגעים בתחום הצילום מהמגזר הדתי והחרדי.פורום קהילת הצילום המקצועי בחברה הדתית והחרדית. הכתיבה בפורום הינה לחברי הקהילה.
מנהלי הפורום: רותי המניק, נמש =), יואל ארלנגר - קקטוס, ראובן 10
להצטרפות לקהילת הצילום המקצועית, הקש כאן

צילום ועיבוד תמונות >> תוכן מקצועי

ילדות ובת מצווה

תת פורום בקהילת צילום של פרוג לשיתופים, טיפים וטכניקות צילום לתמונות ילדות (גילאי 3-12)
הפורום פתוח לצפיה לנשים בלבד.
פרטי

צלמות מקצועיות - הפורום הסגור

הפורום הסגור המחודש לצלמות מקצועיות.
מנהלות הפורום: רותי המניק, נמש =)
להצטרפות לפורום לחצי כאן ←
פרטי
יש לי לקוחה וותיקה, שעד תקופה לא ארוכה החליטה לחסוך בעלויות של עבודתה ולכן דרשה ממני בתוקף שאהיה הצלמת הקבועה שלה, ולכן "בזכות" כך שאני כביכול "שייכת" אליה, היא שילמה לי פחות מחצי מחיר ממה שאני דורשת בפועל. מאז שנכנסתי לשוק בעצם, בתחילה צילמתי לה בחינם, כי היא "עושה לי טובה שהיא מפרסמת אותי" בפועל לא הגיע בזכותה אף לקוח...)

בנוסף היא יכלה להתקשר אלי ולהודיע לי שיש לה היום בערב דד-ליין, ולכן אני חייבת הרגע לצלם..

בתקופה האחרונה החלטתי שעד כאן, ויותר אני לא נסחפת, העבודה שלי שווה, ואני לא מוכנה שתשלם פחות, הודעתי לה חד משמעית שאני לא מוכנה לעבוד בכאלו תנאים.
הודעתי לה מהם תנאיי, כולל דרישה לחתימה על הסכם עבודה, היא מאוד נפגעה ממני וניתקה קשר, אני אישית חשתי רווחה, כי חשתי מאוימת ומנוצלת ולא חשתי סיפוק בעבודתי, למרות התמונות היפות שיצאו לי, אף אחד לא אוהב להרגיש מנוצל, ק"ו לחוש שמתרימים אותו בלי ידיעתו...

אחרי תקופה היא יצרה איתי קשר ושאלה אותי מהו המחיר עבור כל תמונה, הודעתי לה את המחיר והיא ממש "נדהמה" היא אמרה לי שהבנות שלה מצלמות נהדר ויש להן מצלמה מצוינת, וחו מזה היא בטוח תצמא מישהי שהעבודה שלה כמו שלי ופי כמה יפה יותר בתשלום פחות, אמרתי לה שאדרבה, אשמח אם תמצא מישהי כזו.
אחרי מס' ימים היא צלצלה שוב ואמרה שהיא מוכנה לתנאים, אבל שאני אשוחח קודם עם בעלי ואסביר לו את המצב שלה (הכלכלי) אמרתי לה שלא כדאי לה, כי ייתכן והוא יידרוש מחיר כפול, כי הוא זה שבפועל רואה אותי עובדת וטורחת עם הציוד והכל.

אחרי יומיים התקשרה שוב וציינתי לה שלא ירדתי במחיר, ואם היא מעונינת-זה המחיר, דיברתי איתה על הסכם, ועוד טרם הספקתי להכין אותו היא צלצלה אליי וביקשה 2 תמונות, אמרתי לה שבשמחה, ואפילו שטרם חתמה על ההסכם, מבחינתי אני עובדת כמו ההסכם, סיכמתי איתה שאני מצלמת לה כל מאכל ב-2 סגנונות ואני אבחר מה אני חושבת שהכי יפה, כי היא יצאה לנופש ל-3 ימים.

באמת צילמתי, התמונות יצאו מקסים, כל מאכל עבר 2 סגנונות סטיילינג וצולם פעם מלמעלה ופעם מהצד.
לטעמי התמונות מהצד היו יפות מאוד, ישבתי וערכתי ושלחתי.
קיבלתי ממנה מייל שהתמונות מדהימות "אבל סיכמנו שיש תמונות גם מלמעלה, איפה הן?" כתבתי לה שסיכמנו שהתמונות היפות יותר יישלחו, והן יפות יותר, היא כתבה לי בחזרה "אבל אני רוצה לראות אותן" כתבתי לה שאני לא מוכנה לשבת על עוד 2 תמונות ושתשלם לי רק על 2 שבפועל ייצאו, כי אני לא עובדת לחינם"

שורה תחתונה, נשלחו אליה 2 תמונות יפות ערוכות ו-2 פחות לא ערוכות.
אל תגידו לי עכשיו כן לקבל אותה או לא, כי היא אצלי כרגע ב"תקופת נסיון"

וסליחה על המגילה...
אני כותבת עכשיו את ההסכם, מה מקובל לרשום על מקרים כאלו שלא יישנו?
תודה!

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים

לוח מכירה - ציוד צילום

למעלה