קהילת תכנות

פורום קהילת אנשי המקצוע מתחום התכנות, והנדסת תוכנה.
הרשאת פתיחת נושאים הינה לחברי הקהילה בלבד.
מנהלת הפורום: פרוגיוזרית
להצטרפות לקהילת תכנות הקש כאן

מאמרים אחרונים באתר

קהילת מתכנתות

קבוצה סגורה לנשים שעוסקות בתיכנות
מנהלת הפורום: פרוגיוזרית
להצטרפות הקישי כאן
פרטי
היי כולם.
למי שלא מכיר, אני שכן בקהילת הכתיבה, ואני המחבר של הסיפור הזה:
סיפור מתח / אימה בהמשכים.
בכל מצב, בשביל הפרקים הבאים - אני זקוק למידע בנוגע לענייני טכנולוגיה ומחשוב. לא עבודה שדורשת מאמץ, אלא רק תשובות למספר של שאלות בעניינים טכניים הנוגעים לנושאים כמו - פריצה למערכות מחשוב, שחזור קבצים, חשבונות מאובטחים וכיצד ניתן לחדור אליהם, סממני זיהוי באמצעותם ניתן לדעת ידיעות שונות על קבצים שונים, ועוד דברים שמערכות חקירה עשויות להתעסק איתם.
האמת שכבר פניתי לקהל הקוראים של הסיפור בבקשה לעזרה, אולם עד עתה - לא מצאתי מה שאני מחפש.
אז פתאום חשבתי, שאולי כאן יימצא מישהו שיוכל לעזור לי. אני צריך מישהו שיוכל לענות לי בפרטי, מצידי בתשובות קצרות ויבשות.
תודה! מצפה לתגובה, אל תתנפלו כולם בבת אחת.
מבררת על לימודים ב-2 המקומות הנ"ל
בארכיטקט הגנת סייבר (
CSTP) או בקורס סייבר ואבטחת מידע Ethical Hacking
זה 2 קורסים שונים השאלה שלי איזה מקום מומלץ יותר.
בנוסף אני לומדת עכשיו מדמ"ח בפתוחה והבנתי שאם אני הולכת לסי סיקיוריטי אין לי טעם להמשיך את התואר, עד כמה זה נכון?
אשמח מאוד לשמוע מנסיונכם
תודה
נתקלתי בספרייה שמאפשרת הורדה של פלייליסטים של spotify

אפשר להשתמש בה כספרייה של פייתון. אבל לא כל כך הלך לי. היו איזה בעיות של ssl - לא התעמקתי.
במקום זה השתמשתי בדוקר שלהם.

הם טוענים שזה לא מפר זכויות של ספוטיפיי, בגלל שההורדה היא ממקומות אחרים (לגבי הפרת זכויות של ״המקומות האחרים״ לא ברור לי) ובספוטיפיי הם משתמשים רק ב-API שלהם שהוא פתוח לכולם.
  • 402
  • שלום,
    היות שנכתב לי עכשיו הודעה אישית, וציין בה שהיא נשלחה לכל הניקים הפעילים בפורום זה.
    ראשית - לא מכירה את השולח, ולכן לא ממליצה ולא מתנגדת אליו אישית.

אחרי 16 שנה בהייטק חשוב לי להגדיש,
    קיימים 2 סוגים :
    1. יועצים פיננסים/פנסיה וכו - אנשים  שלמדו את המקצוע, שלוקחים ממכם כסף לפי פגישה/ תיק וכו. אלו אנשים שעל פי רוב באמת  נטרלים, אנשים שמרווחים יפה לפעמים הולכים אליהם לייעוץ ואסור להם למכור לכם / לשכנע אותכם לעבור לחברה / מוצר מסויים, ואסור להם לקבל עמלות.
    2. משווקים שעובדים במשרדי ביטוח / סוכני ביטוח וכו - והם לא לוקחים מכם כסף אך מקבלים עמלות נחמדות מהצד שאליו תעברו וכו. יש בהם ישרים ויש פחות. הם בהחלט אינטרסנטים וחובה לבדוק ב100 עיניים הצעות שלהם. אני בהחלט נעזרת בכאלו, שומעת, מתלבטת, בודקת שמה שאמרו נכון ורק אח"כ מחליטה. בטח ובטח לא על סמך זה שהם "ללא עלות".... כי כל המשווקים הם ללא עלות.
    שימו לב! אתן עובדות הייטק, בחברות טובות, רוב הסיכויים שיש להן דילים טובים מאוד עבורכן הרבה יותר מסתם סוכנים חיצוניים. בדגש על רוב אך לא תמיד.

אתם/ן מרוויחים טוב? אתן "בשר" טוב, כבדהו וחשדהו

@פרוגיוזרית יקרה מקווה שלא חרגתי מכללי הפורום (הפנייה הייתה אלי כחברת פורום שלכן לדעתו עונה על: "ההתמחות שלי היא בשכירים בעלי שכר גבוה (15K+ ברוטו)", כולל "שוחד" של 500 שח לפניות שאביא)
    אני לומדת תכנות ויוצא לי להשתמש מלא עם GPT 4o ללמידה של שפות תכנות חדשות או פרויקטים לצרכים שונים.
    מצד הלימודים כל הזמן אומרים שזה טיפשי להשתמש עם זה כי זה לא יעיל בעבודה,
    למרות שכרגע אני רואה את עצמי מצליחה לכתוב קודים מושלמים ומסובכים ( כן, צריך להשקיע קצת מאמץ ואנרגיה כדי להבין איך לנסח לו את מה שאני צריכה...) לא מבינה למה שזה לא יהיה שימושי בעבודה.

יש לי שאלה-
    האם יש פה מתכנתות/ים שלא משתמשים עם בוטים למיניהם ועדיין כותבים את כל הקוד בעצמם??
    או שאני סתם נמצאת בסביבה שלא מבינה את היכולות ההזויות של הבינה המלאכותית?

ועוד שאלה-
    למה בלימודים כל כך מגנים את השימוש עם בינה מלאכותית ועדיין מתעקשים לתת לנו להיבחן עם דפים ועטים כמו לפני 30 שנה?
    בכל המקצועות שראיתי עד היום, כל שנה מעדכנים את שיטת הלמידה (האם בגרפיקה עדיין לומדים "לעטר" כותרות באמצעות עטים קליגרפיים? בחשבונאות עדיין עובדים עם חשבונייה וספרי הרישום הידניים למיניהם?...) ודווקא במקצוע שהכי מתפתח מבחינה טכנולוגית, ממשיכים לכתוב על דפים ועטים, ומי שמעז להשתמש בפרויקט עם משהו שנראה מדי מתוחכם- נפסל
    זה לא הזוי?

אולי מעניין אותך גם...

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
    נקרא  2  פעמים
    למעלה