קהילת תלת מימד (הדמיות אדריכליות ועוד)

מיועד לאנשי מקצוע העוסקים עם הדמיות ומידול בתלת מימד, מכל סוג ותוכנה.

אדריכלות ועיצוב פנים >> תוכן מקצועי

תיקי עבודות של הדמיות אדריכליות >> העבודות האחרונות, תהנו!

וילה ניו-יורקית
חדר שינה Master | שילוב חומרים וטקסטורות
בס"ד

הרבה זמן שלא העליתי משהו חדש מפרי עכברי ,[ לא שלא היו כאלה ...] אז הנה משהו חדש , לשיפוטכם ...

אבל לפני - משפט אחד על הלקוח .
רון (זהו אומנם שמו , אבל לא, זה לא הוא בכיסא) - סוכן עצמאי של חברת נסיעות מחו"ל שהגיע אליי דרך המורה שלי לשעבר (שהיה מפוצץ עבודה כשהוא פנה איליו) והוא הפנה אותו אליי . מתחילה החיבור בייננו לא היה לו טבעי , אך הוא נתן לזה צ'אנס (כהגדרתו) , ועכשיו "אני ממש לא מתחרט..."(מילים שלו) .

[ללמדך שאם מקשיבים באמת ניתן להבין איש את אחיו , והמחיצות בייננו הן רק ווירטואליות בדמיון ! לתשומת לבם של כל אלה החוששים מעבודה בעבור אלה שאינם נמנים על אנ"ש]

ופרוגרמה בשני משפטים ...
א. בקשתו של רון הייתה לתכנן מקום של כבוד לאוסף חפצי האומנות שברשותו שנרכשו על ידו מ-22 מדינות מדינות שבהן הוא ביקר מאז החלטתו לבנות לו אוסף שכזה , ולכן הקיר המרכזי הוא בעצם 'תערוכה' של 'חלק' מחפצי האומנות שברשותו .
ב. הדרישה הייתה ליצור מרחב שיראה כמשרד אך ידבר כמו בית , "גם בשבילי וגם בשביל הלקוחות שלי" כך ביקש\דרש.

והתוצאה כפי שכבר כתבתי הייתה בסיעתא דשמיא לשביעות רצונו המלאה .

מכם אחי ואחיותיי התלתיסטים אבקש חוות דעת מקצועית על עצם ההדמיה , ומי שיש לו משהו לכתוב גם על העיצוב , אדרבא ואדרבא אשמח מאוד לקרוא .

ולא יכול בלי נ.ב. ו-...נקודות :
הפעם לא היה לי מה לכתוב ב-נ.ב. אז פשוט לא כתבתי ...

הא רגע רגע מגיע לי בעצם מזל טוב היום אני בן ל"ג אביבים ויום אחד - אבל זה כבר לא קשור...
תלת מימד על שולחן העבודה

אחד מהטרנדים החמים ביותר בשוק הטכנולוגי היום הוא הדפסה תלת מימדית. בתי עסק ומשתמשים אמידים במיוחד יכלו להרשות לעצמם לרכוש מדפסת כזו ולהתחיל להדפיס כל אובייקט שרק רצו, החל מבובות פעולה בדמותנו, דרך כוסות לשתיה קרה ועד דגמים כמעט מוחשיים של דינוזאורים, מכוניות ומה לא. אם גם אתם, כמונו, הבטתם בערגה בטרנד הזה וייחלתם ליום בו תוכלו להרשות לעצמכם מדפסת שכזאת, ייתכן כי היום זהו היום שלכם.
המדפסת התלת מימדית Cube זמינה כעת לרכישה על ידי כל מי שרק ירצה בכך, ומדובר במדפסת קטנת מימדית המתחברת באמצעות WiFi אל המחשב הביתי שלכם, ומאפשרת להדפיס את האובייקטים שלכם ב-16 צבעים שונים, בגדלים של עד 140x140x140 מילימטרים. עם הרכישה של המדפסת תקבלו 25 קבצים חינמיים להדפסה, כאשר עבור דגמים נוספים תוכלו לבקר בחנות המקוונת של החברה.
עבור התענוג המדובר תתבקשו לשלם 1,399 דולרים, כ-5,074 שקלים וזה עוד לפני דמי משלוח, רכישת מחסניות דיו נוספות וכמובן, עמלת המכס שבוודאי תגיע. מצד שני, המדפסת הנוכחית הופכת את הטכנולוגיה לנגישה גם עבור המשתמש הממוצע, ואנו מקווים כי מדובר באבן הדרך הראשונה לקראת מדפסות זולות משמעותית, שיוכלו לככב גם על שולחן העבודה שלנו.
אופציה מסויימת במצלמה בבלנדר מאפשרת לרנדר פנורמה, הרעיון הוא לקחת את המצלמה למרכז האובייקט ואז לרנדר ברזולוציה גבוה (זה הולך להיות hdri לא?)
התמונה שתתקבל היא משהו כמו התמונה הבאה, ייצוא לhdri ונגמר העניין.

הקוביה לשעבר
צפה בקובץ המצורף 157518

וכך היא נראית בתפקיד hdri
צפה בקובץ המצורף 157519

למה זה טוב אתם שואלים? אז חוץ מליצור תמונות hdri כדי להקל את הפריסה כל פעם מחדש של התאורה וההשתקפויות זה גם יכול לעזור הרבה מאוד לתוכנה באנימציה.
על מה אני מדבר? אם יש לי אנימציה של דמויות עם רקע מפורט מאוד אבל הרקע הוא רק תפאורה אין עניין לסחוב את כל הכובד הזה על התוכנה כל פעם (אם היא בכל תחזיק), מה שעושים זה ייצוא של הרקע בhdri והוא משמש לנו בEnvironment לאחר מכן.

איך זה עובד עם hdri? משתמשים עם EXR והEnvironment מאונמץ בהתאם לתזוזות הדמויות, הEXR מגיע כsequins וכל פריים מופיע sequins אחר. כל מה שנשאר לעשות זה לשים רצפה פשוטה שרק תקבל את הצל של דמויות האנימציה ואז יש אשליה שהמודל הולך בתוך הhdri.

הסבר של הרעיון קצת יותר ויזואלי וקצת פחות מתאים לפורום בלינק הבא.
https://www.youtube.com/watch?v=p6NNQ3VAb3w&feature=youtu.be

דוגמה לשימוש שונה לרעיון (היי תמיר).
http://www.swfcabin.com/open/1361273484

אולי מעניין אותך גם...

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה