קהילת תלת מימד (הדמיות אדריכליות ועוד)

מיועד לאנשי מקצוע העוסקים עם הדמיות ומידול בתלת מימד, מכל סוג ותוכנה.

אדריכלות ועיצוב פנים >> תוכן מקצועי

תיקי עבודות של הדמיות אדריכליות >> העבודות האחרונות, תהנו!

וילה ניו-יורקית
חדר שינה Master | שילוב חומרים וטקסטורות
אז כך לאחרונה יצא לי להפגש עם כמה חומרים שממש התלהבתי מהם,
תלת ממד זה עולם נפלא, הרבה מהדברים שיש בו אנו עושים כי כך למדנו ואין לנו מושג מה החשיבה מאחורה או בעצם איך זה פועל.

אני מצרף כאן כמה לינקים שממש מסבירים את הרעיון בצורה טובה, אם יש לכם חומרים דומים רק תגידו, לא משנה איזה תוכנה ולא משנה מאיזה גרסה העיקר שהרעיון יובן.

הסבר של שימוש בנורמל מאפ ואיך הוא עובד, וידאו מעולה למרות שכבר ידעתי חלק מהדברים הוא מסביר את זה פשוט נפלא.
ולא הידע לא מוגבל לתוכנה מסויימת.
http://blendtuts.com/normalmaps_bakingtextures

הלינק הבא מסביר איך עובדים קרני הרינדור של מנוע סייקלס בבלנדר, הדגש הוא לא על קרניים כמו על איך לגרום לקרן הדגימה לבחור סלקטיבית את החומר אותו היא תדגום, הניצול של זה הוא כמובן לרנדר מהר יותר ולקבל פחות רעש.
מתאים לבלנדר אם כי אני חושב שהטכניקה עשויה לעבוד גם במנועים אחרים (צריך להפעיל את הראש קצת כדי שזה יעבוד)
http://cgcookie.com/blender/2013/01/14/reducing-caustic-noise-blender-cycles/

אם אני יתקל בעוד כמה דברים טובים אני יעלה, אתם יותר ממוזמנים להעלות לינקים אחרים עם מידע מועיל.
תהנו.
http://www.newsgeek.co.il/the-landscape-house-3d-printed/

אדריכל הולנדי החל לעצב במסגרת תחרות אירופאית לאדריכלים בניין המבוסס על טבעת מוביוס שיודפס במדפסת 3D. האם עתיד הבניינים הולך להשתנות בשנים הקרובות?

מקור: יח"צ, עיבוד תמונה

מקורות שונים ברשת מדווחים כי האדריכל ההולנדי Janjaap Ruijssenaars, מחברת Universe Architecture באמסטרדם תכנן בניין אינסופי המבוסס על טבעת מוביוס, הבנוי כמקשה אחת ויודפס במדפסת 3D. הוא מקווה כי יצליח לסיים את הדפסת את "הבניין המאוזן" (The Landscape House), עד שנת 2014.
בית כטבעת מוביוס

משטח אחד מקופל בטבעת מוביוס אינסופית, קומות שהופכות לתקרות ורצפה אשר נמצאת בחוץ ובפנים באותו הזמן, תוך שימוש בטכניקות ייצור והדפסת 3D חדשניות. Ruijssenaars עובד יחד עם המתמטיקאי והאמן Roelofs Rinus, לפיתוח הפרוייקט באמצעות טכנולוגיית הדפסת 3D. הרעיון הוא להדפיס את הבנייה בחלקים ואז לחבר אותם יחדיו בכדי ליצור פיסה שלמה. הזמן המוערך על ידי Ruijssenaars ו-Rinus לסיום הפרוייקט הוא שנה וחצי לערך, בשנת 2014.
Ruijssenaars מתכנן להדפיס כל חלק של הבניין בגודל של 6×9 מטרים, תוך שימוש במדפסת 3D מסיבית בשם D-Shape. ה-D-Shape, אשר עוצבה על ידי הממציא האיטלקי Enrico Dini, מסוגלת להדפיס בפוטנציאל בניין בן שתי קומות באמצעות שכבות דקיקות של חול ושימוש בחומר מקשר בלתי אורגני בכדי לייצב את המבנה.
האם התוצאה המודפסת תהיה מספיק חזקה בכדי להחזיק מעמד? Ruijssenaars טוען, כי Dini הציע להדפיס את צורת הבניין בלבד, כך שלאחר מכן קווי המיתאר של הבית ימולאו בבטון בכדי לקבל את החוזק הרצוי. יחד עם חברת בנייה הולנדית, Ruijssenaars עובד עם Dini להגשים את הרעיון "זהו יהיה הבניין המודפס בתלת מימד הראשון בעולם. אני מקווה שניתן יהיה לפתוח אותו לציבור כאשר נסיים את העבודה".
העתיד בבנייני 3D?

הבניין פותח במסגרת תחרות European, תחרות אירופאית אשר לוקחת חלק ב-15 מדינות, "הבית המאוזן" תוכנן כבית על החוף באירלנד "המיקום על החוף הוא כל כך יפה כי אנו רוצים שהעיצוב ישקף את הטבע. נופים הם אינסופיים והשאלה היא האם אנו יכולים לעצב בין ברוח הנופים הללו, שאין לו התחלה ואין לו סוף". האדריכל זכה לתהילת עולם עם עיצוב מיטה מרחפת (The Floating Bed), ומגזין "Time" בחר במיטה כאחת מההמצאות הטובות ביותר של שנת 2006.
זוהי לא הפעם הראשונה בה אנו רואים אדריכלים אשר משתמשים בהדפסות תלת מימד על מנת ליצור בניינים. בשנת 2009 היה זה האדריכל Andrea Morgante אשר השתמש במדפסת ה-D-Shape על מנת ליצור ביתן בגובה 3 מטרים, אשר היה למעשה העצם הגדול ביותר שנוצר אי פעם תוך שימוש במדפסת תלת מימד נכון לאותו הזמן. בחודש אוקטובר בשנה שעברה, ארכיטקטים בחברת Softkill Design חשפו הצעה להדפיס בית המבוסס על מבני עצם. אין ספק, כי עם התפתחות מדפסות התלת מימד, אנו צפויים לשמוע על עוד הרבה עיצובים מעניינים כאלו בעתיד.
לתמונות נוספות של פרוייקט The Landscape House
שלום וברכה,
אני עובד עכשיו על פרויקט שיש בו נוזלים.
גיליתי שהשיידר הרגיל של מאיה לנוזלים (ocen) לא עובד בווירי.
חיפשתי ברחבי האינטרנט ומצאתי את
זה , אך כשניסיתי להירשם, היה כתוב שלא ניתן, המנהל סגר את האפשרות להירשם.

בדקתי את ה - node - VRayWater, אך לא מצאתי חומר עליו שיסביר מה האפשרויות.

בקשתי, אם יש למישהו מידע, או שיידר שיתאים, ליצירת נוזלים גועשים, עם קצף וכו' כמו השיידר ocen של מאיה, אודה לו מאוד.

תודה מראש.
בהמשך לאשכול מכאן
http://prog.co.il/showthread.php?t=122850

אתם מוכנים לקרוא?
אז יאללה נתחיל...

ישנו גן בבני ברק שנקרא גן-ספר, גן חדש, הוא מיועד לארח את הגנים של עיריית בני ברק, ולהראות לילדים את חשיבות הספרים והקריאה.
וככה זה התחיל, התקשרו אליי, אמרו לי שרוצים לעשות סרט בתלת מימד, אבל, ואבל גדול, יש להם כבר בובה, בגודל של מטר+ שקוראים לה סיפורית, וצריך שסיפורית תככב שם.

דבר ראשון שעובר לי בראש זה - תסריט - קודם כל צריך תסריט, אבל אין זמן כי נשאר חודש להספיק לעשות את כל הסרט, ומי שמתעסק בתלת מימד ואנימציה, יודע טוב מאוד מה אומר אנימציה ורינדורים בלי סוף.
אז התחלנו לעבוד, לקחתי את האנימטור המוכשר "דודי" מהפורום שלנו, ואמרתי לו, מעכשיו "חיים לאחר המוות", אנחנו עובדים על הכל עד שזה גמור.
יום חולף לו ודודי שולח לי מייל נו מה לעשות? אני - שעוד לא התחלתי לכתוב תסריט אמרתי לו, תראה בא לאולפן נשב ונוציא משהו, (חשבתי שקודם אכתוב תסריט מסודר -מה שלא יצא עקב חוסר הזמן).
בקיצור דיברנו פה דיברנו שם, למחרת התגבש לי רעיון ושלחתי לדודי, אני רוצה שזה יתחיל בבמה גדולה שנפתחת ורואים את סיפורית יוצאת מתוך ספר ענק על הבמה ומזמינה את הילדים לבוא איתה ל"גן-ספר", וככה העבודה מתחילה לרוץ מידול סקיצה, תיקון, ואופס רגע שכחנו...

מה עם הבובה?

למדל את הבובה - נו, יש, תיקונים שיפוצים ,דיוק כמו המקור, יש, יומיים שלושה עוברים, וישנה בובה.
מה זה אומר שהיא חייבת להיות דומה למקור, אז ככה, קודם כל קוקיות, אבל רגע הם יזוזו לבד, כלומר סימולציה שהמחשב יעשה לבד כל פעם שהבובה תזוז ימינה ושמאלה, או שנעשה זאת ידנית? חצי יום הולך עם נסיונות - פה אחד הוחלט ידנית כי אנחנו רק בבובה ורק בקוקיות שלה, מה יקרה בהמשך? זה יהיה כבד מידי...
- ויתרנו על זה.
ריסים - חייבים תואם למקור, אבל העיניים צריכים להיסגר (בלנד שייפ) עוד שעות עבודה, זה לא יילך טוב, ידרוש הרבה אנימציה לכל סגירת עין, אז נשאיר אותם קבועות -לא רואים.
וככה עבודה על העיניים הגדולות שיהיו תואמות צורת הפנים וכו' וכו', עד שייצא לאחר שבוע בובה תואמת יחסית והלקוחות -אהבו.
ועכשיו הגענו לברוך, מתחילים אנימציה הבובה מתחילה ללכת באולם, מאחורי הספר (סצנה 1), שעות עבודה, זה לא הגיוני ככה , אנחנו נגמור בפורים.
דודי חוזר הביתה עייף וסחוט, ואני יודע ש-או שאני מתקשר ואומר שזה לא יהיה מוכן עוד 3 שבועות, או שהופכים את העולם.
וככה הגעתי לעולם המעניין שנקרא צילום ועקיבה באנימציה.

שעות הלילה המאוחרות עברו להן ביעף ואנוכי הקטן יושב על תוכנות הדורשות מצלמות מיוחדות KINECT, שמצלמות בתלת מימד, ומזהות תנועות שלי ולאחר מכן מעבירים את זה לדמות המיועדת.
מדריכים מפה, מדריכים משם, מי אמר שזה יעבוד? ה' יעזור, מתקשרים לחברה למכירת ציוד, אני רוצה 2 מצלמות מסוג כזה ו-3 מסוג ב' (2 סוגי עקיבה), תוריד במחיר, עוד , עוד, סגרנו.
4 ימי המתנה - בנתיים אני מחפש אלטרניטיבה למקרה שזה לא יצא טוב, שוב מחפש פה מחפש שם, פתאום (ס"ד) אני מוצא תוכנה שמכילה מאות סצנות וריגים מוכנים לאנימציה, מוריד אותה מתקין מפעיל, לא מסתדר לי, טוב זה דורש עוד תוכנה, מוריד מתקין, עוד שעות של צפיה במדריכים, ו...
קראש!
התוכנה מודיעה שגיאה, אני לא מצליח לייצא העברה ממנה לתוכנת האנימציה ובחזרה למאיה, האם זה בגלל שזה לא חוקי?, אז מה נקנה את התוכנה? 800$?
אני מעביר ימים בבדיקה שלה (כן, לא הייתי בפורום בחודש וחצי האחרונים:)), לכאורה זה אמור לעבוד טוב, בנתיים הגיעו המצלמות, ישר מחברים , וואו חסר חלק שמחבר למחשב, הזמנה דחופה שוב, עוברים יומיים ומגיע, מחברים למחשב, וואו, זה עובד יפה, אבל לוקח לתוכנה הרבה זמן ליצור כל תנועה ותנועה, אני לחוץ כבר מהזמן, דודי מגיע לעבוד באולפן עוד קצת אנימציות, נסיונות, באמצע העצבים והלחץ שזה זז לאט (וככה זה באנימציה!) אני אומר לו, יאללה קום מהכסא אני מזמין את התוכנה, פה ושם, דודי יוצא לעשן, טלפון, זה אני על הקו - דודי התוכנה כאן.

אני מסיר כל זכר לתוכנה הישנה, ומתקין מחדש מסודר את הכל, ואני רועד מפחד, אם עכשיו זה לא יעביר ויקרוס באותו מקום, אכלתי אותה. גם שילמתי וגם אין כלום...
פותח את התוכנה, עושה אנימציה פשוטה מהסיפרייה, מעביר לתוכנה השניה, לוחץ על הכפתור ו.... ישש! זה עבר, כנראה שהחוקיות עוזרת במשהו :)
אוקיי המצלמות עפות הצידה, ואני מתחיל ללמוד את התוכנה טוב, מאוחר בלילה, הולכים לישון.
השעה 4 אחה"צ דודי מקבל ממני טלפון, אתה חייב לבוא - הוא מגיע. אני לוחץ PLAY במאיה, והבובה הולכת לה לבד קצת עקום פיקשושים פה ושם אבל זה זז.
שנינו רוקדים...
מתיישיבים לסדר את הבובה כמו שצריך - PAINT SKIN מדוייק, וורטקסים מחושבים למילימטר, עבודה מסודרת בטיימליין, והאנימציה מתחילה לעבוד כמו שצריך.
כמובן שישנם דברים מורכבים, ולא תהיה ברירה חוץ מלשבת ולעשות את זה צעד אחרי צעד (תרתי משמע).

אבן נגולה מעלי ואנחנו מתחילים להריץ ת'סרט, נשארו פחות משבועיים.

מזמינים את הגננת שמייצגת את הבובה להקליט את הקריינות.
ומתחילם לעבוד
סצנה 1 (במה) יוצאת מספר ומדברת.
סצנה 2 (בתוך הגן) מספרת מזמינה, ו..
סצנה 3 (מטוס) יוצא מטוס מהספר שבסצנה 2 וטס בעננים לענן מסויים בה היא מוצאת ספר ולוקחת אותו איתה ע"י קפיצה מהענן.
עבודה: מידול מטוס ועננים, קונטיינר 3D לעננים שברקע, תנועת מטוס ע"י PATH, צירים, והכי חשוב תנועות מצלמה -4 מצלמות בזוויות מענינות.
וככה זה ממשיך הלאה-
סצנה 4 (סירה) יושבת בסירה ודגה ספר ונוסעת לה לשקיעה.
סצנה 5 (נוסעת בטרקטור בחווה מוקפת פרחים העשויים מספרים) מוצאת ספר על גבעה, נפתח הספר, ורואים את הדלת האמיתי של גן ספר בתוכו, ו.... סוף.

ככה נגמרו להם שבועיים, בהם נעשתה עבודה של מידול טיקסטור אנימציה מצלמות בימוי ותסריט, וכמובן בלנד שייפ הכולל עבודת נמלים -עד שכבר אין כח, רואים כפול ומשולש ומרובע....

במהלך הימים האלו אנחנו מרנדרים את הסצנות שכבר הכנו, כל פריים לוקח דקה! דקה של רינדור!
משתמשים בכל מחשב פנוי, תיקונים, ורינדורים חוזרים.
וככה מגיעים ליום האחרון כשהחומר הויזואלי בלבד מוכן.

עוברים מייד לעבודה של הפוסט פרודקשיין - הווי אומר
סידור קריינות לפי הפה, אפקטים של עשן והשתקפויות של שמש, מפת עומק וטשטוש מה שבפוקוס, אפקטים של סאונד, ומוזיקה, ו...............

כן, בס"ד הסרט מוכן...

אז זה נכון שהמפקח הגיע לגן ב 10:15 בבוקר, והסרט הגיע אליהם רק ב11, אבל השתלם לו לחכות, ככה הם טוענים.:)

-

זהו חברים יקרים מקווה שעניתי על השאלות שלכם, אצלי זה היה הפרוייקט הגדול ביותר שלי מבחינת כמות וסוג העבודה.

מי שבאמת מעניין אותו הפרטים הטכניים עוד יותר שיפנה בה"פ.

לילה טוב

אהה, שכחתי להגיד, כן, גם אני אמרתי לעצמי, בפעם הבאה אקח יותר...:)

בהצלחה לכולם
 תגובה אחרונה 
  • 992
  • הדבקה מבלנדר ישראל

סטודיו אנימציה בקוד פתוח – פיצ'י פוי

ריאיון עם גלעד רוזנאו, מנהל סטודיו פיצ'י פויי שהעביר אותו לשימוש בתוכנות קוד פתוח.
    במקור הריאיון נשלח על ידי עמותת StarTau (קישור לכתבה), אך נאלצנו לערוך אותו כדי להתאים לאתר. אז פה אני שם את הגרסה הלא ערוכה.

קודם כל, ספר על עצמך ועל הסטודיו שאתה מנהל
    שמי גלעד רוזנאו, בן 39 נשוי + 3 בננות. אני עובד כבר 12.5 שנים בפיצ'י פויי הפקות אנימציה. בית הפקות לאנימציה בבעלותו של נועם משולם.
    בדרך כלל אני משתדל במיטב כוחותיי הדלים לנהל את הסטודיו ובעיקר להיות אקזקיוטיב פרודוסר שזה אומר לדאוג לפרויקט עוד מלפני שהוא נולד (כלומר ליזום אותו) לגייס את הכספים הרלוונטים, להפיק אותו על הצד הטוב ביותר ובאופן רווחי לסטודיו. פיצ'י פויי קיימת כבר כ 25 שנה ומפיקה את כל סוגי האנימציה – אנימציה קלסית, קאט אוט ואנימציה דיגיטלית. אנחנו ידועים בתנועה הטוטאלית שלנו , בשילוב הטכניקות. אנחנו אחרוני המוהיקנים בארץ הקודש שמבצעים עדיין מדי פעם אנימציה קלסית על נייר (לאחרונה בפרסומות של מרקו ופינוקיו לטלוויזיה בכבלים הוט). חוץ מעיסוקיי בפיצ'י פויי אני גם מלווה סרטי גמר באנימציה ומלמד תכנון הפקה, ומלבד זה אני גם מתנדב כמנטור בקרן שמש.

על איזה פרויקט אתם עובדים עכשיו?
    אנחנו עובדים, כרגיל, במקביל על מספר פרוייקטים הגדול והחשוב מבינהם הוא סרט הקולנוע הראשון שלנו מעלה קרחות – המבוסס על ספר ומחזה באותו השם של אפרים סידון ויוסי אבולעפיה. לקח לנו הרבה זמן למצוא את המימון הרלוונטי לסרט וכרגע אנחנו רצים. אנחנו נמצאים עכשיו בתפר שבין שלב ה pre production בו למעשה אנו מסיימים את כל הפרמטרים ההפקתיים והקראטיבים (עיצובי דמויות ורקעים, אנימטיק (סיפור העלילה הקולנועי של הסרט) ופיילוט מתוך הסרט. במקביל אנחנו מפיקים את מרכז המבקרים החדש של עכו שכולל כ 15 סרטים, רובם באנימציה המבוססת על איורי אבירים – פרויקט מעניין מאוד ויפה. וחוץ מזה אנחנו מקווים להתחיל תוך כחצי שנה לעבוד על סרטנו החדש והנוסף "ארמון החול" כך שמכל בחינה מצבנו מצוין. היה נחמד אם התקציבים היו גדולים ב 30% אבל חוץ מזה אנחנו מאושרים למדי.

למה עברתם לקוד פתוח ואיך זה שינה את המודל העסקי שלכם?

אני איש אידיאלים די קטן והאינסנטיב הראשוני שלי בכל העניין היה כספי – גם ככה להפיק סרט קולנוע באנימציה זה לא דבר פשוט במיוחד וודאי כשיש לך תקציב צנוע. בהמשך גם מצאתי עניין בכל הפילוסופיה שמאוחרי העניין: כאידיאל לאפשר לנו כמפיקים לנתב את כל הכספים לטובת האנימציה עצמה וכמה שפחות לטובת ברזלים ותוכנות. בומבה!

איזה יתרונות וחסרונות מצאתם בשינוי זה?
    יתרונות – התוכנה משתפרת כמעט על בסיס יומיומי, לאנשים שעובדים אתה ואפילו מפתחים אותה יש תשוקה יוצאת דופן לעזור ולפתור בעיות למרות שבכל שהפרויקט שלנו הוא פרויקט מסחרי ולא פילנטרופי. החסרונות המרכזיים הם שכיום עדיין אין מספיק אנשי מקצוע בתוכנה ובנוסף, יש תחומים בהם הבלנדר אינה מספיק טובה, או לא נרכש בה מספיק ניסיון או שאנחנו מבצעים דברים שטרם נוסו בתוכנה
    איזה עצות אתה נותן ליזמים שיבחרו ללכת בדרך שלכם?
    כעצה כללית שאינה קשורה רק לאופן סורס אלא ליזמים בכלל – סבלנות והכי חשוב להיות נחום תקום.

מילות סיכום
    כל מי שיצירת תוכן ישראלי מקורי קרובה ללבו ורוצה להצטרף לסירתנו במלחמתה למול הגלים מוזמן להצטרף ולעזור – אנחנו נשמח למומחי פייט'ון, סקריפטרים (בפייט'ון) אנשים שיוכלו לעזור בחומרה. גם כאלה שיש להם ארסנל של בדיחות חדשות על יהודים יתקבלו בברכה. אני זמין לכל קושיה ב 0544973364,
    <לא ניתן לפרסם מיילים באופן פומבי>
    תודה!

*משהו שגלעד לא ציין, הוא שגם מערכות ההפעלה של הסטודיו שונו ללינוקס (אובונטו) בעקבות פרויקט זה. למי שלא יודע, ההספק של בלנדר בלינוקס גבוה בכ – 50 אחוז מבחלונות (ס.מ).​
    0 תגובות
    ב"ה קניתי מחשב חדש וחזק עם מעבד חזק הרבה זיכרון, משהו שיתאים לעבודה עם סצנות גדולות ורינדורים כבדים, כמובן שקניתי זאת אצל פופקו ואני רוצה לומר לכם ששרות מקצועי כזה כמו שקיבלתי אין לו אח ורע בשירות מחשבים, זה התחיל משיחות טלפון ומיילים בנושא המעבד, איזה מעבד בדיוק לקנות, כמה זיכרון כשעל כל דבר הוא בודק בפני עצמו מה הכי מתאים לי ויעבוד בצורה מושלמת, לאחר שהמחשב הגיע אלי התגלתה בעיה שהמחשב נתקע ופה עוד יותר ראיתי שהיה שווה לקנות אצל פופקו את המחשב, הוא בא לביתי והשקיע זמן כדי לעלות על הבעיה ולפתור אותה על הצד היותר טוב (זאת היתה בעיה מאוד נדירה שקשורה לתאימות חומרה), אני לא רוצה לתאר לעצמי מה היה קורה לו הייתי קונה את המחשב בעצמי או אצל מישהו אחר איך הייתי מסתדר, אני די מבין בכל העניין של מחשבים ואני רואה איך שבעלי חנויות מחשבים מסובבים לקוחות בחוסר ידע מקצועי ולא נותנים להם את החומרה המתאימה להם וזה גם כי אין להם ממש מושג איזה חומרה מתאימה למי ואצל פופקו מקבלים מחשב תואם כי הוא יודע להתאים את המחשב ללקוח לפי עבודתו.

אתם יכולים לראות באשכול הזה
    http://www.prog.co.il/showthread.php?t=119501 כמה חשוב המקצועיות של מוכר המחשבים שידע לכוון כל דבר כדי שיעבוד בצורה מקסימלית ואת זה ראיתי אצל פופקו כי הוא ישב וסידר גם בכל תוכנה שתעבוד בצורה מקסימלית עם החומרה וזה לא דבר שכל אחד יודע לעשות כמו שצריך.

אולי מעניין אותך גם...

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
    נקרא  2  פעמים
    למעלה