קהילת תלת מימד (הדמיות אדריכליות ועוד)

מיועד לאנשי מקצוע העוסקים עם הדמיות ומידול בתלת מימד, מכל סוג ותוכנה.

אדריכלות ועיצוב פנים >> תוכן מקצועי

תיקי עבודות של הדמיות אדריכליות >> העבודות האחרונות, תהנו!

וילה ניו-יורקית
חדר שינה Master | שילוב חומרים וטקסטורות
שלום חברים, חלקכם מהותיקים מכיר אותי היטב והדור הצעיר והחדש פחות.

שמי עמיר כהן, חבר טוב של ר' חיים דיקמן מלפני שנים. ליוויתי את פרוג עוד מהגלגול הקודם בהיידפארק.

היו כאלו שלא תמכו בבניית פלטפורמה חדשה ורצו להשאר בקודמת. אני לעומתם, דחפתי את חיים לבניית אתר/פורום/בי"ס עוד מתחילת הדרך ולמרות שהוא ניצח בגדול על התזמורת, נתתי נגיעות ודחיפות קלות על מנת להזיז את הגלגל קדימה.

בקיצר, זמן רב שלא ביקרתי פה. לנגד עיני אני רואה היום את האתר במימדים שלא תיארתי עוד אז לאן זה יגיע.

כמו כל אחד שמגיע למקום בו לא התארח זמן רב, גם אני מביא מעט דוגמאות מעבודות שעשיתי לאחרונה.

אקווה כי אוכל למצוא זמן לענות לשאלות ולבקר שוב את הילד שעשיתי עליו בייביסיטר והפך לאחר התקופה לבוגר וחזק ביותר בתחום הגרפיקה.

נתחיל עם מידול תלת מימד של בניין ישיבת בית אליהו:
צפה בקובץ המצורף 147651

גם בניתי את המודל בחיתוך לייזר כמתנה לתורם:
http://www.youtube.com/watch?v=5nQCKCe3zT4&feature=plcp

עוד מידול של אולם שמחות מבפנים, שאמור להבנות בתוך ישיבה:
צפה בקובץ המצורף 147652

בדרך גם כתבתי והפקתי ספר תלת מימד בשם "ברכה ראשונה" למשקפי תלת מימד (נותר לי עותק בודד ואין לי יותר, יתכן ובעתיד אפיק עוד מהדורה)

צפה בקובץ המצורף 147653

צפה בקובץ המצורף 147654

צפה בקובץ המצורף 147655

צפה בקובץ המצורף 147656

צפה בקובץ המצורף 147657

צפה בקובץ המצורף 147658

צפה בקובץ המצורף 147659

צפה בקובץ המצורף 147660

אם מצאו אלו חן בעיניכם, תכננתי כמה ספרי ילדים (שעוד לא יצאו לפועל...) בהם ישנו שימוש של תלת מימד וגם תלת מימד למשקפיים מתוך תלת מימד. ואלו הדוגמאות:

הגעתי למכסה, אני מעלה את התמונות הבאות בתגובה הבאה. חכו שניה, אני תכף חוזר.
  • 820
  • הדבקה מבלנדר ישראל

גרסה זו מלאה בתכונות חדשות והרבה תיקוני באגים

בין התכונות שאפשר למצוא בגרסה זו הם

• שדרוג משמעותי לסימולציית העשן.
    • שכלול של כלי ה bevel, כעת אפשר להוסיף סיגמנטים נוספים עם הגלגלת.
    • כלי סמטריה וכלי השמדת מש חדשים.
    • הוספת תמיכה בסקריפטי OSL
    • סייקלס מקבל אופציית motion blur
    • צמתים חדשים לסייקלס כמו חומר אניזוטרופי OA ו Refrection.
    • צומת באמפ ותמיכה במפות נורמל.
    ועוד הרבה דברים נחמדים
    בגרסה זו תוקנו מעל 200 באגים!

פירוט מלא יותר של התכונות אפשר למצוא בלינק הבא
    http://wiki.blender.org/index.php/Dev:Ref/Release_Notes/2.65

כל השיפורים מעולים ביותר כל התוספות לסייקלס ממש נחמדותאבל הדבר שהכי הפתיע אותי ושלא הבנתי בהתחלה את העוצמה שלו זה אוצפציית הסקריפטים לשל OSL, זה חתיכת דבר מדהים.
    בקצרה מה זה אומר, נכון שממש כיף להשתמש עם טקסטורות פרוצדורליות? אפשר ליצור מהם דברים מדהימים ואין להם בעיית פקסול וכו' אז בין יתר היכולות שלו הוא מאפשר ליצור מגוון עשיר ביותר של טקסטורות כאלו.
    לא רואה את עצמי יושב לכתוב קוד כדי לממש את זה בקרוב אבל מי צריך בכלל לכתוב קוד כשאתה בבלנדר, תראו את האשכול הזה.
    0 תגובות
    מכיון, שנהנתי לראות שאנשים אוהבים ריג. הוצאתי מהספריה שלי ריג שעשיתי לעבודת גמר.
    הוא לא ריג מסובך, אבל בעקרון, זה הרעיון, להשיג את התפקוד הרצוי לאנימטור, ללא סיבוכים מיותרים.

באשכול הקודם הוצע האפשרות להשתמש באופן אחר מ - curves על גבי המסך, אני מסכים עם
    התשובה שנתנה להצעה זו, ומוסיף שתלוי מאוד באופן העבודה של האנימטור, אם חשוב לו ערכים מספריים אז עדיף לו לעבוד מה - channel box, אך אם הוא לא צריך לכך ויש לו צורך בזרימת עבודה עדיף לו באופן שהובא באשכול הקודם.
    בסרטון הבא, היה עדיף לאנימטור להשתמש ב - channels box בשל השימושים בערך מספרי מדויק, וכן בשל מיעוט האפשרויות הנצרכות.

בבקשה - הסרטון. תהנו.

נ.ב.
    מידול וכו' - נעשה, בס"ד, על ידי.

אולי מעניין אותך גם...

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
    נקרא  2  פעמים
    למעלה