קהילת תלת מימד (הדמיות אדריכליות ועוד)

מיועד לאנשי מקצוע העוסקים עם הדמיות ומידול בתלת מימד, מכל סוג ותוכנה.

אדריכלות ועיצוב פנים >> תוכן מקצועי

תיקי עבודות של הדמיות אדריכליות >> העבודות האחרונות, תהנו!

וילה ניו-יורקית
חדר שינה Master | שילוב חומרים וטקסטורות
טוב זה קרה ואחרי שנתיים של ימים סיימו 14 אנימטורים לעבוד על סרט אנימציה שעשוי כולו בתכנות גרפיקה קוד פתוח (blender, GIMP, MyPoint, Alchemy) אורך הסרט כ-15 דקות ובאיכות גבוהה של אנימציה, מה שזיכה אותו בפרס קולנוע של הולנד ( יורו 125,000) העלות הכוללת של הפקת סרט כזה עולה 400,000 יורו
מי ייצר את הסרט? אז כך כמו כל דבר בקוד פתוח הדבר נעשה בשיתוף הקהילה כל מי שרצה יכל למדל אובייקטים לסרט
מה מיוחד בסרטים האלו? כמיטב מסורת בלנדר מפתחים את התכנה במקביל לעשיית הסרט כך מוסיפים תכונות שהסרט צריך בעזרת ה' עד סוף השנה הלועזית תשוחרר הגרסה היציבה 2.6 (בינתיים יש את גרסת הפיתוח 2.5 שנועדה למציאת באגים והוספת תכונות חדשות)

בסרטון שוחרר יום שישי וביוטיוב יש לו כבר 424,659 צפיות

אחרי כל מה שאמרתי אני לא ממליץ לראות את הסרט
גם חיות בצורת אדם צריכים לדעת להתלבש

ואם כבר בענייני גרפיקה פתוחה אז תוכנת GIMP תשחרר לקראת השנה החדשה את הגרסה 2.8 שיש בה הרבה שיפורים ביניהם אפשר למצוא את האופציה לעשות את כל התכנה בחלון אחד ולא בשלושה כמו שהיה עד היום
בקיצור יש למה לחכות
היום יהיה שיעור בתלת מימד בתוכנת בלנדר
כל מי שרוצה להשתתף צריך להרשם לאתר
http://www.wiziq.com/ ולעקוב אחרי המשתמש יניב (הוא מוגדר כמורה)
ברגע שיהיה שיעור תקבלו מייל שיאשר את הכניסה שלכם לשיעור
מה שהולכים ללמוד זה יצירה של האפקט הזה
צפה בקובץ המצורף 72680
שאותו אפשר להחיל על כל אובייקט אחר בסצינה
כדאי מאוד להצטייד במיקרופון כדי לשאול שאלות (למי שאין לא נורא יש גם צ'ט)
מי שמצטרף שישלח הודעה כדי לדעת מתי לעשות את השיעור (מדובר על השעות הקרובות או שיהיה אפשר להחליט כבר)

תודה שקדיה שכחתי להגיד שזה בחינם
מקוה שהגעתי לפורום הנכון
באתר של מנהל מקרקעי ישראל
http://www.mmi.gov.il
אפשר לקבל מידע על תוכניות בניית ערים לפי מספר תוכנית
וכן אפשר להוריד קובץ ZIP שמכיל תיקייה של קבצים שכנראה מיועד לאדריכלים
סיומות של הקבצים הם :
sbn,sbx,shp,shx,prj,dbx ועוד כמה
ממה שמצאתי באינטרנט הבנתי שזה שייך לתוכנות של GIS
הורדתי תוכנת GRASS שהיא אחת מהם , אך לא הצלחתי לפתוח את התיקייה הנ"ל

אולי מישהו כאן יכול לעזור?
הדבקה

AutoCAD מסמנת את הקאמבק של המחשבים השולחניים של אפל

נתח השוק עמד ברבעון הראשון של השנה על כ-10% משוק ה-PC העולמי | צלם: אפל

גרסה ראשונה של תוכנת ההנדסה תשווק למחשבי מקינטוש השנה - אחרי שלא הופצה אליהם מאז שנת 1992. גידול של 33% במכירות המחשבים היוו זרז משמעותי בתהליך

01.09.10 | 10:36 ניו יורק טיימס
Software | Hardware

כשמדובר במוצרים של אפל, האייפד והאייפון נהנים מכל הכותרות. אבל בשנים האחרונות, מחשבי המקינטוש של החברה זוכים לתחייה מחודשת שמהווה חלק משמעותי מהכתרתה של אפל לחברת הטכנולוגיה המוערכת ביותר בוול סטריט. השלב האחרון באותו קאמבק הוא תוכניותיה של חברת Autodesk להכריז על הבאת תוכנות הדגל שלה לתכנון והנדסה למחשבי מק השולחניים בפעם הראשונה מזה עשרים שנה.
חזרתו של AutoCAD למק תסייע לאפל לשמור על התנופה שצברה בשוק התחרותי של מחשבים לצרכנים, בעיקר בקרב לקוחות עסקיים, אליהם הצליחה הענקית לחדור לאחרונה. Autodesk מעריכה כי 10 מיליון משתמשים נעזרים בתוכנת ה-AutoCAD מסביב לעולם, והחברה אמרה כי לקוחותיה שאלו בתכיפות גוברת על גרסה של התוכנה למחשבי מק. "מדובר בחיזוק משמעותי מצידנו לטענה לפיה מהנדסים ומתכננים פונים שוב למוצרים של אפל", אמר אמאר האנספאל, סגן נשיא בכיר ב-Autodesk.
בעבר היווה המק פלטפורמה פופולרית ל-AutoCAD, אבל אחיזתה של אפל בשוק הצרכני הידלדלה בתחילת שנות ה-90' כך שהגרסה האחרונה של AutoCAD למק יצאה בשנת 1992. החברה הפסיקה לתמוך באותה גרסה בשנת 1994 ומאז ייצרה Autodesk לפלטפורמת המק רק תוכנות אחרות, בהן מוצרים לתעשיית הבידור. לדברי האנספאל, החברה לא יכולה היתה להתעלם יותר מהקאמבק האדיר של מק.
נתח השוק של מק עמד ברבעון הראשון של השנה על קרוב ל-10% משוק ה-PC העולמי, כך לפי נתוני גרטנר, פי שניים מהנתח שלו בשנים האחרונות. ברבעון השלישי של 2010 מכרה אפל קרוב ל-3.5 מיליון מחשבים, עלייה של 33% מהתקופה המקבילה אשתקד - גידול מרשים עוד יותר ביחס לשוק כולו. פיליפ שילר, סגן נשיא בכיר באפל, מסר כי החברה נרגשת מכך ש-Autodesk מחזירה את AutoCAD למק, "אנחנו מאמינים שמדובר בשילוב המושלם עבור מיליוני מהנדסים ומעצבים", אמר.
גרסת המק תעלה 3,995 דולר ותהיה זמינה החל מחודש אוקטובר. Autodesk צפויה להשיק גם גרסת מובייל חינמית של התוכנה אשר תעבוד על אייפד אך תאופיין ביכולות מוגבלות יותר, כך לדברי האנספאל. מהנדס יכול יהיה, לדברי החברה, להגיע לאתר בנייה עם האייפד או האייפון שלו ולהציג את השרטוטים, במקום לסחוב את הלפטופ הכבד. האנספאל הוסיף כי Autodesk שוקלת עתה להוציא גרסאות מובייל לטאבלטים נוספים הנמצאים בשוק כיום.
http://www.wiziq.com
האתר הזה מאפשר לפתוח כיתה וירטואלית (גם בתשלום) וללמד וללמוד כל נושא בעצם.
מבוסס על פלטפורמת Flash וגם על Java (לשיתוף מסך שלם)
האתר מאפשר בין השאר:
* לצ'וטט בטקסט ובאודיו
* לשתף מצלמת אינטרנט
* לפתוח קבצי PDF ווורד וכו' במשותף
* לשתף יישום במסך מלא
* לכתוב ולצייר על לוח משותף
* מערכת מבחנים וכו'
* ועוד הרבה הפתעות!

לכל המעוניין, זהו הפרופיל שלי: http://www.wiziq.com/yaniv
אני נותן שיעורים בבלנדר, צריך רק לקבוע זמן (אפשר לסדר איזשהו שיעור קבוצתי...)
  • 695

• חברי פרוג היקרים, כולנו מכירים את ידידינו הותיק
    'שלמה' שכה עוזר תמיד במאור פנים ובחפץ לב עם כולם.

בשבועות האחרונים ידידנו ומשפחתו שרויים בצרה השם ירחם. כאשר ילד חמד אחיין של שלמה נכווה קשות בכל גופו, ומאז הפכו חייהם לחיי סבל ומכאוב.

המשפחה הרבנים הידידים וכל עם ישראל נלחצים כעת לעזרתם, אם בתפלה ואם בנדיבות לב כדי לקיים ולהחזיק את העלויות המטורפות של הטיפול.

לפרטים נוספים ולתרומות הקישו על הלינק

ו..... מי שיכול להתפלל לרפואת הילד חיים אליעזר לפמן בן דבורה לאה:

שִׁיר הַמַּעֲלוֹת מִמַּעֲמַקִּים קְרָאתִיךָ יְהֹוָה: אֲדֹנָי שִׁמְעָה בְּקוֹלִי תִּהְיֶינָה אָזְנֶיךָ קַשֻּׁבוֹת לְקוֹל תַּחֲנוּנָי: אִם עֲוֹנוֹת תִּשְׁמָר יָהּ אֲדֹנָי מִי יַעֲמֹד: כִּי עִמְּךָ הַסְּלִיחָה לְמַעַן תִּוָרֵא: קִוִּיתִי יְהֹוָה קִוְּתָה נַפְשִׁי וְלִדְבָרוֹ הוֹחָלְתִּי: נַפְשִׁי לַאדֹנָי מִשֹּׁמְרִים לַבֹּקֶר שֹׁמְרִים לַבֹּקֶר: יַחֵל יִשְׂרָאֵל אֶל יְהֹוָה כִּי עִם יְהֹוָה הַחֶסֶד וְהַרְבֵּה עִמּוֹ פְדוּת: וְהוּא יִפְדֶּה אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל עֲוֹנוֹתָיו
    0 תגובות
    קניתי מחשב חדש את זה כבר אמרתי
    יש לי את העבודות שאני עושה אבל לא נראה לי שזה באמת מה שלוקח אותו לקצה אז ביקשתי מיניב שישלח לי את הקובץ של
    האופניים שלו מה שבדקתי עד עכשיו היה מעולה דברים שלקחו לי רינדור של 5 דקות ירדו לזמן רינדור של חצי דקה
    לקחתי את הקובץ של יניב לסיבוב הוא אמר לי שהוא יקח לי הרבה זמן רק שלא חשבתי כמה זמן זה יקח (הקובץ בגודל 3000X4000)
    השתמשתי בתוכנת בלנדר 2.53 שזה הביטא החדשה שיצא בכללי הגירסה הזאת יותר יפה והיא מנצלת מעבדים מרובי ליבות חוץ מזה שהיא מהירה יותר
    זהו אז מה שיצא לי זה רנדור של שעה והוא סיים רק חצי תמונה אני מאמין שבשעתיים וחצי הוא היה מסיים הכל
    רק שלא היה לי סבלנות להמשיך להיות בווינדוס כדי שהוא יגמור לרנדר ורציתי להמשיך איזה עבודה בלינוקס אז סגרתי אותו
    שאלתי את יניב הוא אמר לי שזה עוד מהר מה שיצא לי אצלו זה לקח הרבה הרבה יותר זמן (12 שעות!) בקיצור הוא אמר לי שמהיום לא צריך יותר לעבוד קשה כל כך יש איזה פרוייקט שאתה שולח לו את הקובץ והוא מרנדר
    איך זה עובד?
    אתה מוריד תכנה למחשב שהיא מחברת אותך לפרוייקט כל מחשב שיש לו את התוכנה בזמן שהוא לא בשימוש הוא מנוצל על ידי התוכנה לעשות חישובים רינדורים של אנשים אחרים כך שמתקבל כח עיבוד נורא גדול כשהמחב בשימוש התוכנה לא עושה כלום
    אני יכול לומר לכם שהרינדור היה ממש ממש מהר וכל מי שיש לו פרוייקט מוזמן להרשם ולשלוח http://www.renderfarm.fi/
    חייב לציין שזה מבלנדר 2.53

אולי מעניין אותך גם...

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
    נקרא  2  פעמים
    למעלה