קהילת תלת מימד (הדמיות אדריכליות ועוד)

מיועד לאנשי מקצוע העוסקים עם הדמיות ומידול בתלת מימד, מכל סוג ותוכנה.

אדריכלות ועיצוב פנים >> תוכן מקצועי

תיקי עבודות של הדמיות אדריכליות >> העבודות האחרונות, תהנו!

וילה ניו-יורקית
חדר שינה Master | שילוב חומרים וטקסטורות
  • 629
  • הצלחנו לייצב את מערכת הקניות והיא עובדת מצויין
    אנו עדיין מנסים למנוע עוד תקלות בהמשך
    אם נתקלתם בבעיה אשמח מאוד אם תפנו אלי באישי
    או למשרד בטלפון 072-2201431
    כתובת האתר לרכישת כרטיסים מוקדמת בהנחה משמעותית היא:
    https://www.prog.co.il/ticket.php
    כמו כן להזכירכם קנייה עד סוף שבוע מכניסה אותכם להגרלה על סופ"ש זוגי
    הזכייה תנתן לפי המס' הסידורי

מחכים לראותכם צוות פרוג

נ.ב. לשאלת רבים ביום האירוע אין הנחה על כרטיס זוגי ומחיר כרטיס בודד יעלה 160
    0 תגובות
  • 1K
  • המדריך נראה ארוך כי הסברתי הרבה על איך עושים מה (כגון איך נכנסים למצב עריכה איך בוחרים ועוד)
    כאלה שיש להם יש ורגל בבלנדר יכולים לדלג על רוב ההסברים ורק לראות את התמונות זה יספיק

כל מה שנכתב פה נכון לבלנדר מורידים תמונה מהנט
    צפה בקובץ המצורף 64529
    מכניסים אותה לתוכנה כך שהיא תהיה ברקע (יש אפשרות לקבוע את האטימות) את זה עושים דרך view > beckground image ובחירת התמונה שימו לב שהתוכנה בגרסה 2.49 לא תומכת עברית
    מוחקים את הקוביה שיש שם ועל ידי לחיצה על רווח > ADD מוסיפים plane עוברים למצב עריכה על ידי לחיצה על טאב (חייבים לפני כן לבחור את הפלאטה שלנו לפני כן בחירה עושים על ידי לחיצה ימנית בעכבר) ביחד עם שיפט אפשר לבחור כמה קודקודים של האובייקט אנו נבחר שלושה ונמחק אותם עם האות X מהתפריט העולה בוחרים קודקודים מה שיש לנו זה רק קודקוד אחד אותו אנו ניקח למרכז התמונה למטה (תגדילו תראו נקודה צהובה משהו זורחת)
    צפה בקובץ המצורף 64530

המטרה זה לצייר מה שיש בתמונה מתחילים מהאמצע ועם לחיצה על קונטרול +העכבר תיצור נקודה עוקבת חדשה כך נעשה רק חצי אובייקט

צפה בקובץ המצורף 64536

בתפריט הזה אתם מגדירים 360 מעלות מתחת לאיפה שרשום spin ולידו 12 שזה אומר שהוא יכפיל ב-12

צפה בקובץ המצורף 64532

חשוב לציין שבלנדר מתייחס לזווית הסתכלות שלכם על האובייקט ומשם הוא מכפיל מסובב ועושה כל דבר אחר
    לכן כדי שלא יהיה משהו שטוח נלחץ על מקש 7 בלוח המספרים (שזה אומר צפייה מלמעלה) ולחיצה על 2 כדי לקבל מצד שלא יראו כלום חוץ מקו במרום רשת (כך נבטיח שהצפייה שלנו ישרה והסיבוב יהיה ישר) נמקם את הכוונת לצד שאנו רוצים שהוא יהיה במרכז (טיפ קטן לחיצה על שיפט + S ובחירה של cursor to grid תצמיד את הכוונת לרשת במדוייק וכך הסיבוב יהיה יותר מדוייק)
    לחיצה על spin תכפיל כמו שאתם רואים

צפה בקובץ המצורף 64533

אני יודע שזה נראה זוועה בשביל זה יש את הכלי מודיפייר שם תבחרו את מה שאתם רואים בתמונה תחת הלשונית מודיפייר

צפה בקובץ המצורף 64535

מה שהוא עושה זה לחלק הכל השניים וכך המראה נהיה יותר חלק
    אפשר לצאת ממצב עריכה על ידי לחיצה על טאב לחיצה על הסמל של הכדור הקטן תוביל אתכם ליצירת החומר לאובייקט
    במטריאל תוכלו לבחור איזה חומר אתם רוצים שיהיה האגרטל, זכוכית, טקסטורה, צבע, צל, וכל דבר אחר

הרבה הצלחה
    0 תגובות
  • 615
  • http://www.musaf.prog.co.il/

זכרו בקנייה מוקדמת של כרטיס נהנים מ2 הטבות: 1. כרטיס מוזל 2. הגרלה על סוף שבוע בכינר.

בהצלחה
    0 תגובות
  • 947
  • טוב יש אנשים טובים בעולם (כן כן פגשתי כמה כאלה)
    כך נראה הפרסום של בגיליון
    באתר של שלומי ישראלי
    (לאלה שבנינו שלא יודעים מה זה בלנדר אז בלנדר זאת תכנת תלת מימד אנימציה ומשחק. אני מניח שלא יהיו עוד הודעות בפרטי)

תרגום עברי לגיליון 27 של המגזין BlenderArt

לאחר מספר ימים ארוכים של עבודה קשה, אני שמח להודיע שסיימתי לתרגם את הגיליון האחרון של המגזין BlenderArt. והיום הוא הועלה לאתר.

הגיליון מתעסק בכל הנושא של התאורה. תחום מאוד נרחב וחשוב בכל סצנה תלת ממדית או מציאותית. זהו נושא שאם אדם מסויים ילמד אותו מספיק, הוא יהיה יכול לעשות דברים פשוט מדהימים.

אתם מוזמנים לקרוא אותו בעברית באתר של המגזין. משום מה הלינק בדף הגיליונות שבור, הלינק שאני מפרסם פה אמור להיות הקישור הנכון.
    קריאה נעימה!

רישיון המגזין: Creative Commons Attribution-NoDerivs 2.5 license

הוספתי קובץ ישיר לטובת הנתיבים
    הרבה הצלחה

0 תגובות
    איך לקפוץ למים עם בלנדר?

פורסם על ידי sijp ב- יום רביעי, יוני 02, 2010

יש אמרה שאומרת שאם תתנו לאדם דג הוא יהיה שבע ליום אחד אבל אם תלמדו אותו לדוג הוא יהיה שבע כל חייו. אלא אם כן הוא לא אוהב דגים או שהוא צמחוני. מה שאני מנסה להגיד זה שעדיף ללמד איך אפשר להשיג מידע ומאיפה מאשר המידע עצמו. מאמר זה יתמקד במקורות המידע הקיימים בזמן כתיבת מילים אלו, יסקור מדריכים, מאגרי מידע, מקורות משאבים וכו'.

אז החלטתם שאתם רוצים לנסות בפעם הראשונה את בלנדר, אז ברוך הבא! וכל הכבוד על הצעד הראשון שלכם לעולם הקוד פתוח בתחום הגרפיקה. אני זוכר כשהתחלתי לעבוד עם בלנדר הלכתי לאיבוד לחלוטין, ממשק המשתמש, לכאורה, לא ברור והמורכבות של בלנדר גרמה לי להסתבך איתו יותר מדי. ואז גיליתי מקורות מידע אשר עזרו לי להיכנס אל העולם הזה שנקרה בלנדר. אני יודע שאילולא מצאתי את אותם משאבים, לא הייתי יכול להמשיך לעבוד עם בלנדר כל כך הרבה שנים.

מדריכי וידאו
    אם תשאלו אותי, הדרך הכי טובה לדעת איך לעבוד עם בלנדר היא דרך מדריכי וידאו. למרות שישנם המון מדריכים גרועים ישנם לא מעט כאלו שיגרמו למספר נורות אומני־כיווניות להידלק אצלכם. המדריך וידאו הראשון שאני צפיתי בו היה מדריך הסוקר את הממשק של בלנדר בצורה כל כך טובה, שהרגשתי שזהו – אני מבין הכל. אם אני זוכר נכון זה היה מדריך בשם Interface Concepts עבור בלנדר 2.34 מאת Glen Moyes אשר זמין בדף הבא:

אך כמו שאפשר לראות באותו דף, רוב המדריכים ישנים ולא מעודכנים, הגרסה האחרונה שהם סוקרים היא גרסה 2.42, כאשר בזמן כתיבת מדריך זה אנחנו מתקרבים לגרסה 2.6 (כאשר 2.5 היא גרסת הפיתוח).

שלב אחר שלב
    עבור הגרסה היציבה האחרונה לזמן זה, הלוא היא גרסה 2.49, קיימים מספר מאגרי מידע שכדאי לעקוב אחריהם. סביר מאוד להניח שאותם אנשים ישחררו בעתיד מדריכים נוספים עבור גרסאות מתקדמות יותר של בלנדר. לדעתי אחד המדריכים היותר טובים שראיתי עבור בלנדר הוא המדריך המקיף של דיויד אלן וורד הידוע בכינויו ב־YouTube כ־ward7299. המדריך שלו בן 28 חלקים המאוחסנים ב־YouTube מדגים את כל השלבים הנדרשים לבניית דמות משלכם. המדריך מאוד מפורט ואני אישית למדתי ממנו המון ועדיין משתמש בו לפעמים כייחוס ליצירות שלי כיום.

הסיבה שמדריך מסוג זה כל כך יקר ערך היא בגלל שהוא לא רק מלמד אתכם להשיג מטרה מסוימת הוא מדגים ומלמד על בלנדר.

אתר יקר ערך נוסף הוא של לא אחר מאשר אנדרו פרייס מקים האתר blenderguru. אנדרו פרייס הוא אחד האנשים היותר מוכשרים בקהילה אשר טורח לשחרר עשרות מדריכי וידאו מעולים הסוקרים מספר רב מאוד של טכניקות הניתנות ליישום בבלנדר לביצוע אפקטים מדהימים.

מגזינים וספרות

לצערי לא קיימים מספיק מגזינים אודות בלנדר, המוכר ביותר הוא BlenderArt Magazine מאת סנדרה גילברט. פעם בחודשיים משוחרר לו גיליון חדש, בעל נושא קבוע, של המגזין וכולל מאמרים, מדריכים וטיפים מועילים.

אנדרו פרייס, סיים להפיק חבילת לימוד חדשה בשם The Wow Factor כ־e-book בן 105 דפים. אנדרו מספר שפעם הוא היה מאוד גרוע בגרפיקה עם בלנדר, אבל אחרי שנים של ניסיונות גילה פתאום את הקומפוזיטור של בלנדר ומאז למד איך אפשר ליצור אפקטים שיגרמו לכם להזיל ריר. את כל שנות ניסיונו הוא איחד לספר חדש:

אנדי גורלציק, שאני אישית מעריץ שלו, פירסם גם כן DVD עם ספרות כתובה, מדריכי וידאו, קבצי דוגמה וטקסטורות תחת הכותרת Creature Factory. אשר מופץ תחת רישיון ייחוס 3.0 של Creative Commons.

כמובן שיש להזכיר את אוסף המדריכים הנרחב שנאגר באתר של בלנדר:

למחפשי הספרות העברית, קיימים מספר משאבים נוספים שלצערי כיום רק חלקיים, שעומדים לרשותכם:
    ויקיספר: Blender 3D ממתחיל למתקדם
    אתר יחסית חדש בשם blender.org.il אשר עתיד להוסיף תכנים ומדריכים.

פורומים, משאבים ואתרי חדשות

באופן אישי, אני מתעדכן קבוע באתר "אומת בלנדר", בנוסף לחדשות חמות ומאמרים מעניינים על בלנדר, לעתים די קרובות מתפרסם קישור למדריך, ורובם די טובים.

עבור פורומים קיימים 2 מקורות בשפה האנגלית:
    פורום קהילתי מקיף סביב בלנדר, הממוקם באתר blenderartists.org – בנוסף לפורומי תמיכה כלליים זהו מקום מצויין לפרסם עבודות שלכם ולקבל טיפים ועזרה לשיפורם. מניסיון אני יכול להגיד שיש שם המון אנשים רציניים שיביעו ביקורת איכותית מאוד ויעזרו לכם להשתפר.

פורום נוסף מאוחסן כחלק מפורום CGTalk של האתר Computer Graphics Society.

לגבי משאבים, קיימים לא מעט אתרים המכילים חומרים ומודלים עבור בלנדר. אך אני מכיר את אלו:
    חומרים: http://matrep.parastudios.de
    מודלים: http://e2-productions.com/repository

אני מקווה שקישורים אלו יהוו צינור חדש עבורכם לקבל מידע חדש ומרענן על בלנדר. אני גם מקווה שבאמצעות מידע זה תוכלו לרכוש ידע נוסף וליישומו בצורה מיטבית.

הערה: מאמר זה מועמד לפרסום עבור פיילוט מגזין הגרפיקה החופשית בעברית. אם יש לכם רעיונות למאמרים דומים אנא צרו עימי קשר.
    בעקבות האשכול הזה הרשאתי לעצמי להעלות גם קצת עבודות
    כולם במסגרת האימוון שלי בתלת מימד (כמובן ניסוי ותהיה)

אולי מעניין אותך גם...

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
    נקרא  2  פעמים
    למעלה