Title

שאלות ודיונים

שאלות, בקשות עזרה, דיונים ונספחים בנושא הבינה המלאכותית

בינה מלאכותית >> תוכן מקצועי

האם חייבים להיות תמיד שמחים...???
ניגש אלי אברך צעיר ושאל אותי שאלה מעניינת: תגיד, האם זה בסדר להיות לפעמים עצוב?? הרי כתוב "עבדו את ה' בשמחה" וגם "מצוה גדולה להיות בשמחה תמיד!!!" אז איך זה מסתדר עם זה שלפעמים אני מרגיש עצוב??? האם אני עובר על איסור???
אה... שאלה טובה!!!
בוא נתחיל מזה שיש לנו טעות בסיסית בהבנה... אנחנו חושבים שיהודי צריך להסתובב כל היום עם חיוך מרוח על הפנים כמו איזה סמיילי של וואטסאפ... אבל זה ממש לא ככה!!!
תרשה לי לספר לך סיפור קטן: לפני כמה שבועות הבן שלי בן השלוש נפל ונחבל... ומה עשיתי?? התחלתי לצחוק ולחייך אליו??? מה פתאום!!! ניגשתי אליו בפנים רציניות, חיבקתי אותו חזק ובכיתי יחד איתו... למה??? כי ככה מתנהג אבא אמיתי!!!
(אגב: יש לי חבר שתמיד כשהילד שלו בוכה הוא מנסה להצחיק אותו... אבל תכל'ס... זה רק גורם לילד להרגיש שאבא לא מבין אותו... שאבא לא "שומע" את הכאב שלו...)
ואתה יודע מה??? בדיוק אותו דבר עם אבינו שבשמים!!!
כשיהודי עצוב... הקב"ה לא אומר לו: נו... תפסיק להיות עצוב... תחייך כבר... הקב"ה יושב איתו בעצב שלו!!! כי ככה נראה טאטע!!! אבא אמיתי!!!
אז מה בכל זאת הכוונה "מצוה גדולה להיות בשמחה תמיד"???
התשובה היא: יש הבדל עצום בין להיות עצוב לבין להיות בדיכאון!!!
עצב זה רגש!!! כמו כל רגש אחר... כמו שמותר לכעוס (במינון הנכון), ככה מותר להיות עצוב... אבל!!! אסור ליפול לייאוש!!! אסור להיכנס לדיכאון!!! כי דיכאון זה כבר לא רגש... דיכאון זה מצב של חוסר אמונה!!!
ולכן... דווקא ברגעים הכי קשים... דווקא כשאתה הכי עצוב... פה מגיע הניסיון האמיתי: האם אתה נותן לעצב להפיל אותך??? או שאתה זוכר שיש אבא??? שיש מישהו שמנהל את העולם???
זה!!! זה מה שנקרא "להיות בשמחה תמיד"!!! לא להסתובב עם חיוך מזויף... אלא להאמין!!! להאמין שגם כשקשה... גם כשעצוב... יש אבא!!!
 תגובה אחרונה 

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה