Title

תחבורה ורכבים

פורום לענייני תחבורה ציבורית • תעופה • רכבים • לימוד נהיגה • וכל מה שקשור בתחבורה.

מאמרים אחרונים באתר

עדכונים ממבזקי העדכונים:

בעקבות היווצרות הבולען בנתיבי איילון: אגף התנועה נערך לאפשרות לסגור את הכביש מצפון לדרום. במשטרה לא ממליצים להגיע לאזור.

תגובת עזריאלי לאירוע הבולען: "סולל בונה פתחו שלושה מפעלי בטון על מנת לספק בטון לזירת האירוע על מנת לסגור את הבולען, בשעות הקרובות יגיעו מערבלי בטון כדי למלא את הבור והאירוע נמצא בטיפול על מנת להשיב את המצב לקדמותו במהירות האפשרית. האירוע בשליטה".

נתיבי איילון: "נערכים לחסימה מלאה ממחלף גלילות למחלף השלום לדרום. ברגעים אלה מתקיימת התייעצות מקצועית לגיבוש אופן הטיפול בבולען". נכון לשעה זו עומסים רבים בכביש 20 מההלכה עד השלום.

שרת התחבורה ⁦‪מירב מיכאלי‬⁩ סמוך לאזור בו נפער הבולען בנתיבי איילון: "כרגע מה שסגור זו רק העלייה למחלף השלום. בהמשך הערב תיחסם הכניסה לתל אביב מגלילות כדי לבדוק אם יש אזורים בעייתיים נוספים. אני קוראת לכל מי שיכול לא להגיע לתל אביב מצפון - ואם צריך, אז לעשות את זה בתחבורה ציבורית"

׳כאן 11׳: הבולען בנתיבי איילון - מבדיקה ראשונית עולה כי הדבר נבע מפריצת מי תהום בעבודות באזור, וכרגע קיים חשש לבולענים נוספים. ההערכות הן שייקח כ-48 שעות להחזרת הכביש לשימוש, ומחר צפויים עומסי תנועה כבדים עקב סגירת חלק מהנתיבים.

נערכים לפקקי ענק מחר: כביש איילון ייסגר ממחלף גלילות ועד מחלף השלום לכיוון צפון. עומק הבולען עומד ככל הנראה על 15 מטרים (אבי סדרינה).

עקב היווצרות הבולען בתל אביב המשטרה הורתה על סגירת מסילות הרכבת באזור. עקב כך, הופסקה תנועת הרכבות בין תחנות ההגנה (מדרום) וסבידור מרכז (מצפון). תחנת השלום נסגרה לשירות. בנוסף, חלים שינויים במסלולי הרכבות, תדירותן וזמני יציאתן. תנועת הרכבות תשוב לסדרה עם קבלת אישור המשטרה.
  • 164
  • בשורות טובות לתושבי בני ברק: אושרה הפעלת תחנת הרכבת התת-קרקעית •​

מפקד כבאות והצלה לישראל, מחוז דן, אישר את הפעלת תחנת הרכבת התת-קרקעית ברחוב ז'בוטינסקי בעיר בני ברק • זאת התחנה התשיעית מתוך 11 תחנות תת-קרקעיות שנבנו במרכז הארץ, כחלק מהתוואי החדש

• תושבי בני ברק? יש בשורות טובות בשבילכם. אחרי שנים של בנייה, החברה שבונה את הרכבת באזור גוש דן מודיעה הערב (שלישי) כי תחנת הרכבת שנבנתה בסמוך לעיר החרדית הגדולה בישראל, קיבלה אישור מטעם מפקד המחוז בכב"ה. ההודעה על האישור, הגיעה אחרי תרגיל נרחב שביצעו עובדי חברת נת"ע עם לוחמי כבאות והצלה לישראל,

"הבוקר, במפגש משותף בין מחוז דן לבין נת"ע, חתם מפקד המחוז, טפסר רונן מכטייב, על אישורי הפעלה מטעם כבאות והצלה לישראל על הפעלת התחנה התת קרקעית של הרכבת הקלה בקו האדום – תחנת אהרונוביץ' – הממוקמת על ציר רחוב ז'בוטינסקי בעיר בני ברק, התחנה התשיעית מתוך אחת עשרה אשר בתווך התת קרקעי", נכתב בהודעה.

עוד נמסר מטעם החברה, כי "לאחרונה בוצע תרגיל כבאות מחוזי בתווך התת קרקעי של הרכבת הקלה במתחם הבורסה ברמת גן, על מנת לשפר וליישם את תורת הלחימה באתגר הלאומי החדש. תרגיל רחב מימדים נוסף אשר יכלול את מגוון הכוחות החבירים עתיד להתקיים במהלך חודש נובמבר".

התרגיל שיבוצע בקרוב בתחנת הרכבת התת-קרקעית במתחם הבורסה ברמת גן, יתקיים "על מנת לחתום את ההערכות והמוכנות בהתאם לרוח נציב כבאות והצלה רב טפסר אייל כספי שהנחה לעשות כל מאמץ על מנת שהקו ינוע במועדו תוך הקפדה על בטיחות הציבור". לסיום ההודעה נמסר, כי "בשבועות הקרובים יאושרו שאר התחנות ומכלולי הקו האדום"
    0 תגובות
    קרה לי לא פעם,
    אבל הפעם זה היה אוטובוס שיוצא פעם בשעה, ואני עמדתי בתחנה והנהג פשוט התעלם.
    כנראה בגלל שראה מרחוק שרצתי לתחנה, אבל הייתי שם לפניו.
    למי אפשר להתלונן?? הבנתי שבחברה יפתחו פנייה ולא יקרה מזה כלום, כבר התלוננתי המון פעמים
    ומישהו אחר לי לדווח למשרד התחבורה , אבל אני לא יודעת איך ואם זה עוזר...

ומקרה עוד יותר מעצבן- אני מחכה בתחנה (ואיתי עוד עשר אנשים) וחולף אוטובוס של החברה שרשום עליו 'לא בשירות', או מספר קו שלא קיים באזור.
    אני מתקשרת לחברה לשאול איפה האוטובוס והם אומרים לי שלפי הג'י פי אס הם רואים מצוין שהאוטובוס חלף בתחנה שבה אני עומדת ממש לפני כמה דקות.
    האוטובוס היחיד שחלף הוא זה שכתב שהוא לא בשרות
    (גם במעקב של קל קו בטלפון זה בדיוק האוטובוס הזה)
    אבל בחברה אומרים לי באטימות שכנראה לא הבחנתי באוטובוס (ומה עם עשרת האנשים שבתחנה? כולנו עיוורים?)

זה ממש מוציא אותי מדעתי!! אני שונאת שהתופעה הזאת חוזרת על עצמה ואין עם מי לדבר

כמובן אני אפילו לא מדברת עם אוטובוסים שפשוט לא יוצאים
    התייבשתי בתחנה בגשם עם שתי תינוקות במשך שעה כי פשוט לא יצא שום אוטובוס

ויש גם את התופעה שהאוטובוס מחליט לקצר את המסלול ומדלג על כמה רחובות (קורה לאחותי כל הזמן כי היא גרה ברחוב סיבובי)
    ולחברת אוטובוסים הזאת יש שם יחסית טוב, אפילו שכולם באזורי זועמים על זה

אין שום דבר שאפשר לעשות??
    אם יש למישהו רעיון מה לעשות אשמח לשמוע כל הצעה!!

אולי מעניין אותך גם...

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
    נקרא  2  פעמים
    למעלה