Title

תחבורה ורכבים

פורום לענייני תחבורה ציבורית • תעופה • רכבים • לימוד נהיגה • וכל מה שקשור בתחבורה.
לכל נהגי הרכבים!
אני על הכביש כבר כ7 שנים, נוהג כעת על הרכב השלישי שרכשנו ותמיד הפריעה לי תופעה של שמשה קדמית "לא צלולה". לא צלולה כוונתי שגם מיד אחרי נקיון יש משהו בתוך השמשה שכאשר אלומת אור מכוונת עליה ניתן לראות כמו "כתמים" או איך שנקרא לזה וזה פשוט אוטם כביכול את הצלילות של הזכוכית, הדבר מורגש במיוחד בסינוור בעיקר בלילה בכבישים ללא תאורה כשרכב מגיע בנתיב הנגדי, וכשהוא על אורות גבוהים אני מוצא את עצמי לכמה רגעים נוסע בלי לראות כלום מה קורה לפני (והחברה מאחוריי כמובן מתעצבנים על ההאטה הפתאומית כל פעם שמגיע רכב ממול..).
השאלה שלי: האם עוד נהגים מרגישים/מכירים את התופעה שקצת שברתי את השיניים לנסות להסביר את התחושה שלי.. ושאלה עוד יותר חשובה, האם זה דבר שקשור לגיל הרכב כי כמעט לא יצא לי לנהוג על רכב בשנותיו הראשונות. אם זה באמת קורה עם הגיל, אולי ראוי לנו לשקול להשקיע ברכב חדש כי אני מרגיש שזה ממש משמעותי לבטיחות של הנהיגה.
אודה לכל בדל מידע.
נראה ממש משתלם!
רכב בחצי מחיר (ואף פחות מכך)!!
מישהו מכיר את האתר הזה?
למישהו יש נסיון עם זה או עם אתרים אחרים?
מה החסרונות בקניה ממקומות כאלו וממה צריך להזהר?
לכל השוכרים את רכבי "*** ***". דעו לכם שהחברה יכולה על פי החוזה שעליו אתם חתומים -לגבות מכם סכום גבוה ביותר באם קרה משהו

לרכב ואתם הייתם האחרונים שנסעתם בו, גם אם אתם יודעים שהכל היה תקין כשיצאתם מהרכב , הרי אם הרכב חונה ועבר אוטובוס ונתן מכה

לפנס והוא נשבר, נראה לכם שהחברה תספוג את הנזק ? מה פתאום! יש כספומט שיממן את הנזק, שזה הלקוח האחרון ששכר את הרכב .

הם ורק הם יחליטו מי עשה את הנזק ,"באוביקטיביות" כמובן, האם אתה -הלקוח האחרון שלקח את הרכב והכרטיס אשראי שלו אצלם,

או צד שלישי שנעלם ואיננו .כי למרות שכתוב על הרכבים וכן בחוזה שהרכבים מצולמים 24 שעות .בפועל כשאתה

מבקש מהם שיבדקו במצלמות הם אומרים שאין מצלמות ברכבים . המקרה הנ"ל קרה לי השבוע , ידע הציבור ויזהר

פניתי לעזרת "הפורום להגנת הצרכן החרדי " , הם ביקשו את תגובת *** *** שהחזירו תגובה לקונית עד כמה הם ישרים

וכו' ,החזרתי תגובה "לפורום להגנת הציבור החרדי" ולא קיבלתי מענה נכון לעכשיו . אם הם יעזרו נעדכן
דו"ח בקרה חצי שנתי על פעילות מפעילי התחבורה הציבורית 2024
שוב יצא סקר שביעות רצון על התחבורה הציבורית, ושוב התוצאות ברורות – הציבור לא מרוצה. אבל למרות התלונות שמוגשות על בסיס יומי, למרות הקנסות שמוטלים על חברות התחבורה, נראה ששום דבר לא באמת משתנה. התחבורה הציבורית נשארת תקועה, ואנחנו – הנוסעים – משלמים את המחיר.

אז אולי הגיע הזמן לחשוב על פתרון אחר?
מה דעתכם על אתר ציבורי, פלטפורמה שקופה ופתוחה, שבה כל נוסע יוכל להעלות את התלונה שלו על התחבורה הציבורית? אוטובוס שאיחר? תחנה שהייתה עמוסה מדי? נהג שהתנהג בחוסר אדיבות? הכל יעלה לשם, גלוי לציבור – והכי חשוב, גם למשרד התחבורה.

מה הרעיון?
  1. שקיפות מלאה: כל תלונה תהיה מתועדת, זמינה לציבור, עם אפשרות לראות את היקף התלונות, מתי הן הוגשו ואיזה חברות או קווים חוזרים על עצמם.
  2. מעקב וטיפול: במקום שהתלונות ילכו לאיבוד במערכות פנימיות, משרד התחבורה יחויב לענות ולטפל בתלונות ישירות באתר, מול העיניים של כולנו.
  3. לחץ ציבורי: כשכל המידע חשוף וזמין, יהיה הרבה יותר קשה להתעלם מהבעיות. הציבור יוכל לראות בדיוק מה נעשה – או לא נעשה – בנוגע לשיפור המצב.

כי בסוף, כמה סקרי שביעות רצון אפשר עוד לעשות בלי לראות שינוי אמיתי? אולי אם כולנו נאחד כוחות ונשתמש בפלטפורמה שקופה ונגישה, נצליח להזיז דברים באמת.

מה אתם אומרים? הייתם משתמשים באתר כזה? מה עוד אפשר לעשות כדי לשפר את התחבורה הציבורית? שתפו את הרעיונות שלכם – יחד נוכל לשנות!
אשמח לעצתכם ולעזרתכם
לפני תקופה עליתי על טיסה מורשה לתל אביב של חברת לוט . מספר דקות אחרי העליה למטוס הודיעו שהטיסה מבוטלת. והואיל וזה היה בחצות לילה של יום חמישי, נאלצתי להשאר בורשה עד יום ראשון בצהריים במלון לא כשר שסיפקה החברה . שכלל לינה וארוחת בוקר בלבד.
הנזקים היו, מחיר מלא של ארוחות כשרות לשבת וראשון , וכן הפסד יום עבודה ועוד נזקים קטנים מהצד כמו משקאות חריפים שנרכשו בדיוטי ונאלצתי להשאיר שם .
פניתי לחברה ולאחר המתנה ארוכה הם אישרו פיצוי של 400 יורו שזה בעצם בהתאם לחוק האירופאי ולא הסכימו לשלם על ההפסדים האחרים.
לפי הידוע לי ישנם שני חוקים בנושא זה האירופאי והישראלי, לפי האירופאי על מרחק טיסה כזה מגיע פיצוי של 400 יורו לכרטיס ולפי הישראלי מגיע כ2000 ש"ח לכרטיס,
לכן אני שואל 2 שאלות
1. האם ניתן לתבוע את החברה להתנהל לפי החוק הישראלי ?
2. אם כן באיזה צורה עושים את זה פניה חוזרת לחברה או לנציגיה בישראל, או תביעה בבית משפט לתביעות קטנות?
3. כמו כן האם ניתן לתבוע על הנזקים הנ"ל? לגבי אובדן יום עבודה לכאורה זהו נזק ישיר ממש . וכן לגבי האוכל, הם סיפקו רק ארוחת בוקר שאין לי מושג איך אמורים להסתדר עם זה ליום שלם, וגם אם כן יש בעיה של כשרות שלא אפשרה לי לאכול בכלל .
מה דעת המבינים ??

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה