Title

תחבורה ורכבים

פורום לענייני תחבורה ציבורית • תעופה • רכבים • לימוד נהיגה • וכל מה שקשור בתחבורה.

מאמרים אחרונים באתר

יום שישי בצהריים. חום איימים. הרכב – רותח. המזגן – מתאמץ. אני חוזר ממרכז העיר, עשר דקות נסיעה שהופכות לחצי שעה בגלל פקק לא ברור ברחוב רבי עקיבא.
מתקרב לצומת, רגל על הברקס, עיניים על המראה. פתאום – פוף! – ילדון בן חמש, פאות מתנפנפות, מגיח משום מקום ורץ לכביש.
אני בולם. חזק. הרכב כמעט קופץ. הילד ממשיך לרוץ כאילו כלום. ואני? אני כמעט חטפתי התקף לב.
שנייה אחרי, מגיע אבא שלו. נינוח. לא ממהר, סלולרי ביד, בכלל לא מסתכל על הכביש. גם לא עלי.
בואו נדבר רגע.
כנהג, אני לא נביא וגם לא קורא מחשבות. אני לא יכול לצפות שתפרוץ לי לכביש, מתוך שביל, בין שני טנדרים, עם שלושה ילדים קשורים לידיים, ותצפה שאני “אבין לבד” שאתה מתכוון לחצות.
זו לא מדרכה!!
ולא, זה לא מספיק שאתה מרגיש שזה בטוח – כי זה לא. כי אני הנהג, כן, אני – זה שאחראי לא לדרוס אותך גם אם אתה לא אחראי לחיים של עצמך.
ולא, אל תביט בי כאילו אני הפושע. אני עצרתי, ורק רעדתי על ההגה עוד דקה שלמה עד שהתאוששתי.
אז בפעם הבאה שאתה קופץ לכביש כי "הסופר ממול", רק תסתכל קודם. רק תרים את העיניים. תן לי שנייה להבין שאתה שם.
לא ביקשתי הרבה.
אה, וסליחה אם צפרתי. זה לא היה אישי.
זה היה מתוך פחד טהור.
שאתה לא תיפגע.

אולי מעניין אותך גם...

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה