Title

תחבורה ורכבים

פורום לענייני תחבורה ציבורית • תעופה • רכבים • לימוד נהיגה • וכל מה שקשור בתחבורה.

מאמרים אחרונים באתר

• תודה
Reactions: צפונבון1 //
19 תגובות
אני רוצה לדעת האם יש פרוטוקול וכללים לחברות המבצעות עבודות בכבישים, איך מוחקים את הסימון הקודם?
האם מגרדים את הסימון הקודם, או רק צובעים אותו בצבע שומני שחור....?

ואני יסביר.
אני נתקל במלא מלא, מקומות שמתבצעים בהם עבודות, וכחלק מהשינויים מצמצמים את הנתיבים, ומסיטים אותם למקומות שהיו בהם נתיבים אחרים.
ואז כשאני נוהג בכביש, ופתאום מגיע שלב, שאני לא אוחז היכן בדיוק הנתיב שלי?
וזה קורה גם כשהסימונים הכתומים דוהים, אבל הסימון השומני השחור, משום מה מחזיק יותר מעמד, בפרט בשמש בוהקת, או שהכביש רטוב במיוחד.
וכאן מגיע מקום שיכולים להיות ח"ו תאונות או כמעט תאונות.
ונכון שצריך ליסוע יותר לאט, אבל לא תמיד זה בפועל...

אציין מקרה שאירע לי בכביש בגין בירושלים מכיוון צומת רמות בעליה לגבעת שאול, בנתיב השמאלי יש סימון שהנתיב מסתייים, כמובן כנהג זהיר אני מאט ויוצא לנתיב האמצעי, אך לתדהמתי אני מגלה שאחרי שנגמרו הסימונים שהכביש מצטמצם, פתאום הנתיב השמאלי (השלישי) כן ממשיך! והוא לא נגמר!
אולי היו עבודות בכביש, שאז צמצמו, אבל למחוק את הסימונים, לא מחקו, או רק מרחו משהו!

אני מצרף תמונה.תצלום1522.jpg
  • תודה
Reactions: יעקב הרמתי1 //
17 תגובות
נהוג בעמנואל וגלילותיה להעלות לאוטובוסים בינעירוניים עם עגלות קניות עמוסות. להעמיס את השקיות והעגלה בתא מטען.
הסיבה לזה ברורה מאוד ומורכבת מהמרכיבים הבאים:
1- בעמנואל העליות קשות מאוד, והסופר נמצא הכי למטה שיש. (עד שיפתחו יש ליד המועצה.)
2- אין בעמנואל אוטובוסים עירוניים.
3- לאוטובוס בינעירוני לא מעלים עגלות אלא רק בתא מטען.
4- זה מצוי גם באנשים שעושים קניות בבני ברק או באריאל.
אבל מה?
היום עליתי עם עגלה מלאה בקניות לשבת על אוטובוס מהסופר הביתה (עגלה כבדה+ קור כלבים+ עליה קשה מאוד+ דרך של 25 דקות בערך+ ילדה בת 4 שהצטרפה לקניה.) אחרי 10 שניות בערך של העמסה הנהג מתחיל לצפור ולצעוק עליי מה אני מעמיסה שקיות בתא מטען! "מה אני? נהג ספיישל?" כשלונו.
וגם בירידה הציב דרישה בלתי הגיונית בעליל של 2 שניות! (אציין שכל הסיפור הסתכם ב5-6 שקיות+ עגלה.)
הנהג אנטישמי מובהק, אבל לפני שאני מתלוננת, אני רוצה לדעת האם הנוהג הזה חוקי או רק מטעמי נוחות מקומיים. (להעמיס קניות בתא מטען.)
טסתם עם תינוקות? כדאי לרכז מידע ועצות בנושא.

הנושא הראשון שהייתי רוצה לבדוק, התבקשתי ע"י זוג הטסים עם תינוק בוויז אייר, לברר עבורם את הפרוצדורה. מתברר שזה די מורכב.

בעיקרון טיסה עם תינוק בן פחות משנתיים לא אמורה לעלות כסף אם לא רוכשים עבורו מושב נפרד. הוא יכול לשבת על ברכי ההורים. צריך לרכוש עבורו כרטיס תינוק ולשלם רק את מיסי הנמל.

אבל מה, יש לפעמים שזה יוצא יקר יותר מאשר לרכוש לו כרטיס עם מושב בפני עצמו. ניקח למשל טיסה שעולה 42 שקל לכיוון (כן, יש כזאת), מס הנמל שצריך לשלם על התינוק הוא אחיד, 131 שקל לכיוון. כבר משתלם יותר לקנות לו כרטיס מבוגר או ילד, הבעיה שזה אפשר רק באמצעות סוכן נסיעות, מכיון שברכישת כרטיס רגיל באתר אין אפשרות להזין תאריך לידה בן פחות משנתיים.

סוכן נסיעות כבר יבקש את עמלת התיווך שלו....

כך יצא לזוג הזה, שטיסה מרובת יעדים שעולה להם 240 שקל לאדם, אבל לתינוק שישב על ברכיהם יצטרכו לשלם 393 שקלים.

יש למישהו נסיון או ידע בדוק בנושא?
  • 18
  • בס"ד
    למה חשוב להבין את הכישלון בטסט – ולא רק “לנסות שוב ושוב" ולקוות שאולי אליהו הנביא יהיה הטסטר הבא או שפשוט הוא יירדם בטסט שלכם ל 20 דקות...

כישלון בטסט נהיגה הוא רגע לא נחמד...
    עבור תלמידים רבים זו תחושה של אכזבה, תסכול ולעיתים אפילו חוסר צדק ( הטסטר ... הרחובות ... השעה... הרכב... האישה שבחוצפתה רצתה לעבור מעבר חצייה...ועוד)

הטעות הנפוצה היא לחשוב שטסט הנהיגה בוחן רק אם הנהיגה הייתה בטוחה או חוקית. בפועל, הטסט בוחן דבר נוסף ועמוק יותר אף יותר איך הנהג מקבל החלטות בזמן אמת. הבוחן לא רק מסתכל על התוצאה, אלא על הדרך – על הביטחון, הזרימה, היכולת להשתלב, לבחור נתיב ולהגיב לסביבה בלי היסוס מיותר.

לעיתים, היסוס קטן בהשתלבות לנתיב, או תיקון קל בהגה, לא גורמים לשום הפרעה לתנועה. אף רכב לא בלם, אף נהג לא נפגע – ובכל זאת, בטסט זה יכול להירשם ככישלון. למה?!

כי מנקודת מבטו של הבוחן, זה סימן לחוסר ביטחון או לחוסר שליטה במצב שבגינו התלמיד/ה לא זכאי לעלות לכביש לבד...

כאן נכנסת החשיבות של הבנת התבחינים ( מניסיון אחוז אפסי של תלמידים באמת מסתכלים עליהם וחבל...)

כאשר תלמיד יודע מה בדיוק נרשם בדוח הטסט, ואיך הבוחן מפרש את הסיטואציה, הכישלון מפסיק להיות “גזירת גורל” והופך לכלי לימודי. במקום לקבל את ההודעה שלא עברת את המבחן המעשי, אפשר להבין למה, איפה, ומה צריך לשנות בפעם הבאה.

למידה מתוך טעויות –דרך צפייה בסרטונים, שחזור מצבים והסבר מקצועי עם המורה – מאפשרת לתלמיד לפתח ביטחון אמיתי. לא ביטחון מזויף, אלא ביטחון שמבוסס על הבנה, על תרגול נכון ועל קבלת החלטות בזמן.

הכנה טובה לטסט אינה מסתכמת רק בעוד סיבוב בכיכר או עוד חניה היא כוללת גם עבודה מנטלית, להבין איך לחשוב כמו בוחן, איך לזהות רגעים קריטיים ואיך לפעול בהם בצורה ברורה ובטוחה.

בסופו של דבר, מי שמבין את הטסט – לא רק מגדיל את הסיכוי לעבור, אלא גם יוצא ממנו נהג טוב יותר, רגוע יותר, מודע יותר, ובטוח יותר בעצמו על הכביש.

בהצלחה ושבוע טוב מלא תשובות "עברת את המבחן המעשי בהצלחה"!
    0 תגובות
    בשם ה' נעשה ונצליח

אשכול - תחבורה ציבורית ביהודה ושומרון

אם אתם מכירים בעייה בתחבורה ציבורית ביישוב/ בעיר שלכם ביהודה ושומרון, תכתבו כאן
    אוטובוס שאיחר או שלא הגיע, צורך בשיפור הקווים, רעיונות לשיפור ועוד...

שמות המועצות האזוריות ביהודה ושומרון:
    מועצה אזורית גוש עציון, מועצה אזורית הר חברון, מועצה אזורית מגילות ים המלח, מועצה אזורית מטה בנימין, מועצה אזורית ערבות הירדן (בקעת הירדן), מועצה אזורית שומרון

שמות היישובים/ הערים ביהודה ושומרון:
    אביגיל, אבני חפץ, אבנת, אדורה, אורנית, איתמר, אלון מורה, אלון שבות, אלמוג, אלעזר, אלפי מנשה, אלקנה, אפרת, ארגמן, אריאל, אש קודש, אשכולות, בית אל, בית אריה-עופרים, בית הערבה, בית חגי, בית חגלה, בית חורון, בית יתיר, ביתר עילית, בקעות, ברוכין, ברקן, בת עין, גבע בנימין, גבעון החדשה, גבעות, גבעת הראל, גבעת זאב, גיתית, גלגל, גני מודיעין, גנים, דולב, הדר בית"ר, הר אדר, הר ברכה, הר גילה, הר ינון, ורד יריחו, היישוב היהודי בחברון, חוות טליה, חוות יאיר, חומש, חיננית, חמדת, חמרה, חרמש, חרשה, חשמונאים, טל מנשה, טלמון, טנא עומרים, ייט"ב, יפית, יצהר, יקיר, כדים, כוכב השחר, כוכב יעקב, כפר אדומים, כפר האורנים, כפר עציון, כפר תפוח, כרם רעים, כרמי צור, כרמל, לשם, מבוא דותן, מבוא חורון, מבואות יריחו, מגדל עוז, מגדלים, מגרון, מודיעין עילית, מחולה, מיצד, מכורה, מעון, מעלה אדומים, מעלה אפרים, מעלה חבר, מעלה לבונה, מעלה מכמש, מעלה עמוס, מעלה רחבעם, מעלה שומרון, מצפה דני, מצפה יריחו, מצפה כרמים, מצפה שלם, משואה, משכיות, מתתיהו, נגוהות, נווה דניאל, נווה צוף, נופי פרת, נופים, נוקדים, נחליאל, ניל"י, נעלה, נעמה, נערן, נתיב הגדוד, סוסיא, סלעית, סנסנה, עדי עד, עטרת, עלי, עלי זהב, עלמון (ענתות), עמיחי, עמנואל, ענב, עפרה, עץ אפרים, עשהאל, עתניאל, פדואל, פסגות, פצאל, צופים, קדומים, קידה, קידר, קידר דרום, קליה, קריית ארבע, קריית נטפים, קרני שומרון, ראש צורים, רבבה, רועי, רותם, רחלים, ריחן, רימונים, רמת קדרון, שא-נור, שבי שומרון, שדמות מחולה, שילה, שמעה, שני, שער שומרון, שערי תקווה, שקד, תומר, תל ציון, תלם, תקוע
    הרבה אנשים אומרים נקנה רכב חשמלי במקום לשלם 1,500-2,000 שח על דלק נשלם את זה החזר לרכב חשמלי חדש
    גם נרוויח את ההפרש (אם בכלל) וגם נתפנק על רכב טוב עוצמתי וחדש
    ברור שמי שקונה רכב חדש אין מצב שהוא חוסך משהו כי הירידת ערך ברכב חדש בכלל וברכב חשמלי בכלל היא פסיכית
    אמנם הם חוסכים 2000 שח בחודש על דלק אבל הירית ערך ב4 שנים היא 100,000 ש"ח בחשבון פשוט: ירידת ערך של 25,000 ₪ בשנה = 2,083 ₪ הפסד בכל חודש והם לא מחשבים את הביטוח היקר (מגיע בקלות ל10 אל"ש) ולא את העמדת טעינה ולא את החשמל (גם אם זה קצת אבל זה גם כסף)
    רכבים שעלו 150,000 שח יכולים להימכר היום אחרי 4 שנים ב50,000 שח רנו זואי (130 אל"ש) ניסאן ליף (150 אל"ש) GAC (140 אל"ש) MG ZS EV (130, אל"ש) JAC (133 אל"ש) וכן הלאה ואפשר למצוא אותם כיום ביד 2 את הרכבים האלה במחיר 50,000-60,000 ש"ח
    השאלה האם אפשר לרכוב דווקא על אלה שכן עשו את הטעות הזאת וקנו את הרכב הכי מתקדם לפני 4 שנים והיום הרכב הזה איבד בערך 60% מהערך שלו מציין שהרכב לפעמים עדיין באחריות כללית וודאי הבטריה באחריות יש לה בד"כ 8 שנים או 150-160 אלף קילומטר
    או שלא הרכב ימשיך לאבד את הערך שלו אז בקצב הזה נראה עוד 3 שנים רכבים חשמליים ב15-20 אל"ש (ואז כל אברכי הפריאוס יעברו לחשמלי) שזה הרבה יותר חסכוני הרבה פחות כאב ראש הרבה פחות טיפולים להתקדם לפחות 10 שנים בשנתון
    רק מציין שכל הרכבים הזולים האלה הטווח שלהם יחסית קטן 200-260 קמ טווח ריאלי
    וצריך לבדוק את הסוללה לפני שקונים רכב כזה וכמובן שיהיה אופציה לעמדת טעינה (אלא אם אתם גרים במודיעין עילית)
    יאלה תגיבו מי שיש לו חשמלי וחוסך (לטענתו) ומי שנגד ונשאר עם ההיברידי

אולי מעניין אותך גם...

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
    נקרא  2  פעמים
    למעלה