Title

תחבורה ורכבים

פורום לענייני תחבורה ציבורית • תעופה • רכבים • לימוד נהיגה • וכל מה שקשור בתחבורה.

מאמרים אחרונים באתר

בס"ד

אחרי מספר שנים כמורה נהיגה ועשרות תלמידים ותלמידות שעברו טסטים אני יכול להגיד דבר אחד בוודאות:
ראיתי תלמידים עם כישרון טבעי שנכשלו,
וראיתי תלמידים שהתחילו חלש מאוד – ועברו טסט בצורה יפה ובטוחה.

ההבדל ביניהם כמעט אף פעם לא היה יכולת נהיגה.
ההבדל היה לקיחת אחריות.

תלמיד שכל הזמן מחפש הוראות

תלמידים שבאו לשיעור, עלו לרכב, חגרו חגורה – וחיכו.
חיכו שאגיד מתי לאותת, מתי להאט, מתי לפנות... מחפשים הוראות ולא ביצוע...
גם אחרי 20–25 שיעורים, כל טעות נראית אותו דבר...

לא אמרת לי
לא שמתי לב
חשבתי שאתה תתקן
ועוד הברקות ...

אלו תלמידים שלא באמת נהגו לבד – הם נסעו עם מורה לידם.
וכשאני שואל : מה לדעתך היה לא טוב פה?
התשובה הרבה פעמים היא:

לא יודע… אתה תגיד... ועוד הברקות...

וכשככה נראה הלימוד – הטסט מרגיש כמו קפיצה למים עמוקים בלי מצופים.

לעומתם – התלמיד שאומר: פה טעיתי וכבר בכיכר ,צומת הבאה מתקן מקדם את עצמו בענק להצלחה בטסט וזה בס"ד קורה!

ומצד שני, ישנם תלמידים אחרים..
לא תמיד מבריקים, לא תמיד חלקים, לפעמים אפילו לחוצים.

אבל אחרי פנייה לא טובה הם אומרים..

פה נכנסתי מהר מדי
הייתי צריך להסתכל עוד שמאלה
החלטתי מאוחר וכ"ו

אלה תלמידים שעוצרים רגע, חושבים, שואלים.
לא מחכים שאני אגיד להם הכול – אלא רוצים להבין למה.

אצלם רואים שינוי אמיתי משיעור לשיעור.
הטעות חוזרת פחות. הביטחון גדל.
והטסט? הוא כבר לא מפחיד – הוא פשוט עוד נסיעה של 20 דקות ולוקחים רישיון...

האחריות משנה הכול

כשאני רואה תלמיד/ה שלוקח אחריות, זה מתבטא בהכול:

הוא מגיע לשיעור עם מטרה
הוא יודע להגיד מה קשה לו
הוא לא נעלב מהערה – הוא משתמש בה
הוא מבין שטעות היא חלק מהדרך

וברגע הזה, גם אני כמורה יכול לדחוף אותו קדימה באמת.
לא לסחוב אותו – אלא ללוות.

הטסט לא בודק שלמות – הוא בודק בגרות ,קבלת החלטות בריאה וביצוע סביר ובטוח זה הכול!

הרבה תלמידים חושבים שטסט זה מבחן על לא לטעות.
אבל האמת היא שטסט בודק:

האם אתה שם לב
האם אתה מגיב נכון
האם אתה אחראי על ההחלטות שלך

תלמיד שלוקח אחריות לאורך הדרך:

לא קופא כשטועה
לא מחפש אשמים
יודע לתקן תוך כדי

וזה בדיוק מה שהבוחן מחפש.

משפט שאני אומר לתלמידים

אני אומר ואומר גם פה:
אני יכול ללמד, להסביר, לתקן ולהכווין –
אבל אני לא יכול לקחת אחריות במקומך.

ברגע שתלמיד מבין את זה –
הדרך לרישיון נהיית הרבה יותר קצרה, והרבה יותר נכונה.

לסיום

מי שלוקח אחריות בלימודי נהיגה:

עובר טסט
נוהג טוב יותר
ובעיקר – יוצא לכביש כנהג חושב ובטוח

בהצלחה.
בעקבות האסון ע"י נהג אקסטרה בירושלים
ובעקבות כך שתושבי ירושלים לא מופתעים בכלל(אם כבר מופתעים איך זה לא קרה עד עכשיו)
יצאה העצומה דלהלן הקוראת לכל הגורמים הרלוונטים להחליף כבר את אקסטרה
בבקשה שתפו ותחתמו רוצים כבר שינוי!!!!
בשנים האחרונות פורסם בתקשורת על שלושה פתרונות שונים המתוכננים ברמת תיכנון כזו או אחרת לתח"צ לכותל המערבי ולרובע
1. רכבל -מתחנת הרכבת הישנה
2.רכבת - להאריך את קו הרכבת הקים מת"א לירושלים עד לכותל
3.רכבת קלה - להאריך את קו הרכבת הקים
כמובן שכל פתרונות אלו דורשים שלל אישורים מהגורמים השונים ותקציבים בסך מיליונים או מיליארדים רבים.
אינני יודע היכן הדברים עומדים בפועל אך לפי המכלול תוכנית הרכבת הקלה אינה מקודמת.
הנה ידוע לכל המצב המזעזע השורר מזה עשרות שנים בקוים היוצאים מהכותל הדחוסים בנערים ואף זקנים נשים וטף הנוסעים כקרונות בהמות בכל ימות השנה ושלא לדבר על ימים מיוחדים כגון חוה"מ ובין הזמנים.
(וכמובן שאחד הגורמים ואולי המרכזי שבהם הוא הזילזול המובנה מזה שנים של אגד י-ם בציבור הנוסעים החרדי שהוא חלק הארי שבלקוחותיה דבר הבא לידי ביטוי אף בקוים רבים שלמרות העומס הרב אינם זוכים לאוטובוס מפרקי זאת לעומת קוים שמשמשים ציבור חילוני שיש בהם אוטובוס מפרקי למרות מיעוט הנוסעים )
וכמובן שבטוח הקצר הפיתרון הוא ללחוץ על החברה לשלוח יותר אוטובוסים.
אך זה עדיין לא יפתור את בעית הפקקים הנוראית שבהלןך לכותל אשר הנסיעה עלולה לקחת שעה ויותר
והנה עיקר המגיעים לכותל ובודאי בתח"צ הם חרדים שלא יועיל להם כלל פיתרון הרכבל או הארכת קו הרכבת מת"א זאת לעומת פיתרון הרכבת הקלה שהוא פיתרון טוב לכלל הציבורים (ולמעשה במגזר הכללי בדר"כ מגיעים ברכבם ).
ולכאורה יש להציף נושא זה בפני נציגי הציבור בכנסת ובעירית י-ם שבמקום לתקצב פתרונות שלא יועילו ידאגו לקדם את תוכנית הרכבת הקלה
ובעז"ה נזכה לעלות דרכה לרגל לבית תפארתנו
בעקבות כך שלא מצאתי דרך יעילה ממש ללימוד יעיל

הכנתי באמצעות קלוד AI קובץ HTML יחיד שכולל בתוכו את כל השאלות שיש במאגר מבחן התיאוריה לרכב פרטי.
הקובץ נפתח בדפדפן רגיל והוא אינטראקטיבי ומוצלח.

ויש בזה כמה מעלות:
א. כל השאלות מוצגות בפניך מיד וניתן לעבור במהירות ולסמן תשובה נכונה בכל שאלה.
ב. בסיום בחירת התשובות ניתן ללחוץ על כפתור בשם 'בדוק תשובות' , ויהיה סיכום ברור כמה הצליח וכו'
ג. וכאן העיקר, השאלות שנכשלת ניתן לייצא לקובץ נפרד וכך לשנן אותם בנפרד.
ד. ניתן לסנן מראש את מספרי השאלות שיוצגו דהיינו טווח מסוים כמו למשל 100-250.

כך שיוצא שניתן לעבור על הקובץ עוד לפני לימוד מעמיק ולנסות לענות באופן מושכל
ורק מה שטועים צריך לשנן ואז העבודה נהיית הרבה יותר קלה
וכל זה אופליין ללא צורך בשום חיבור.

בהצלחה!

עריכה:
מצו"ב קובץ משודרג
שנותן לך רק את השאלות שנכשלת בקובץ נפרד.

מצורף גם סרטון הדגמה.
אם יש בעיות בהצגת הוידאו מבו"ב קישור ל
דרייב

1766860701004.png
עדיף שמלמד על רכב אוטומטי רגיל ולא על טסלה.
עדיף מישהו שאפשר להגיע אליו בלי לעשות תיאוריה והוא יעזור בזה.
אולי מישהו מכאן?
הודעת דוברות – ארגון קו ישיר
04/01/2026

עיכוב ילדה קטנה ע"י שלושה פקחים – שערורייה חמורה ובלתי מתקבלת על הדעת

ע"פ התיעודים ועדויות נוסעים ועוברי אורח שהגיעו לארגון "קו ישיר" ילדה קטנה עוכבה בשל אי תיקוף ע"י פקחי חברת כפיר המפעילה את הרכבת הקלה בירושלים.
ארגון "קו ישיר" מוסר כי מדובר באירוע חמור ובלתי מתקבל על הדעת (ולכאו' אף מצדיק תביעה אזרחית כנגד הפקחים).
נוהל משרד התחבורה, קובע בצורה חד משמעית כי לא יושת תעריף מוגדל (קנס/דו"ח) על קטין מתחת לגיל 12.

עיכוב של ילדה קטנה ,ובפרט כאשר הדבר נעשה על ידי שלושה פקחים, אינו רק חורג מהנוהל, אלא מעיד על כשל ערכי, מוסרי וניהולי עמוק.

ארגון קו ישיר מגנה בתוקף את האירוע, ודורש מחברת כפיר לבדוק את האירוע באופן מיידי, ולהשעות את הפקחים המעורבים.

בנוסף, הארגון קורא למשרד התחבורה להתערב ולעקוב אחר התנהלות הפיקוח בכלל החברות, ולהבטיח שהשירות לנוסעים, ובעיקר לילדים, ייעשה בכבוד, ברגישות ובהתאם לחוק.

מצ"ב הסעיפים הרלוונטים מתוך נוהל פיקוח ותיקוף

לפרטים נוספים 053-4759060 (וואטסאפ בלבד)

להצטרפות לעדכוני הדוברות:
https://chat.whatsapp.com/IlEfm9WkLhFB7fwwWWlbUp
עקבו אחרנו ברשת X (טוויטר): https://x.com/kav_yashir
לקבלת עדכונים במייל: https://groups.google.com/a/kav-yashir.org/g/idkunim
1767558262354.png
אנו זקוקים לרכב 7 מקומות.
(השורה השלישית פחות מעניינת.. כי יש לנו בכל מקרה רק 6 נוסעים. וגם זה, נדיר שכולם יחד באוטו..)

בינתיים יש 2 דגמים ששמנו עליהם עין
טיוטה ורסו. 2015, 150,000 ק"מ - המחיר שלו נע באזור 62K. (מחירון יד2 44,600) - רכב די קשוח למציאה
סיטרואן פיקסו C4 בנזין. , 2015, 150,000 ק"מ המחיר שלו נע באזור 16K (מחירון יד2 17,200) - היצע מוגבר מאוד

כל מה שיש לרכב להציע מבחינת נוחות,
צריכת דלק, תאוצה וכל השאר - הדגמים די חופפים. (עד כמה שביררנו)

הפער ביניהם הוא האמינות.
השאלה שלי, האם האמינות שווה פי 4 במחיר של הרכב??

אני אסביר את הדילמה :
כלומר, על הנייר אפשר להוציא מהארנק רק 40,000 ולקנות 2 רכבים של סיטרואן, ולתת להם לשכב במוסך בתורנות, ולשלם עליהם עוד 10,000 ש"ח- תיקונים בשנה (+5,000 עבור ביטוח וטסט נוסף) , ועדיין לא להגיע למחירים ההזויים של הטויוטה.

אשמח להכוונה מבעלי הידע כאן.
תודה 🙏
  • וואו!
Reactions: יראת גאולה1 //
22 תגובות

אולי מעניין אותך גם...

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה