תפילת רבים

פורום לבקשות תפילה

מאמרים אחרונים באתר

שלום לכולם,

אין צורך להכביר במילים אודות סגולותיהם של הימים הגדולים בהם אנו נמצאים כעת - תענית אסתר ופורים.
קרובת משפחתי - שולמית רבקה בת אסתר - אישה צעירה מאד אמא לארבעה קטנטנים חולה במצב לא פשוט בכלל.
אני מתחננת - כל מי שיכולה לקחת חלק באמירת תהלים לרפואתה - משמיים ישולם שכרה בכפל כפלים!!!
שמה כאן קישור לאקסל משותף - גליון ראשון תהלים בזמן של תוספת שבת וגליון שני תהלים לומר החל מהיות תענית אסתר עד מוצאי פורים.
מדובר ביום אחד שניתן לקרוא אותו בארבעת הימים הקרובים... לא מדי קשה... (ולמי שכן - כגודל הקושי כן גודל השכר...)

בבקשה, קחו חלק, אנו מוכרחים לקרוע שערי שמים!!!!! שד' הטוב ירחם עליה, על בעלה, ילדיה הקטנים וכל משפחתה ויזכו לצאת בקרוב מאפילה לאור גדול ולראות נסים ונפלאות!!!!

https://docs.google.com/spreadsheets/d/1azsQxVR4uwKNnnzcqez0w2WsywCQYEH27tjbC0YvMDk/edit?usp=sharing

מעתיקה כאן קטע שקראתי על סגולת הימים -
כתב ה 'קב הישר':
"ביום תענית אסתר כי יום זה הוא מסוגל מאד שיוקבל תפילתנו בזכות מרדכי ואסתר
וכל מי שצריך רחמים על איזה דבר שהוא צריך להתפלל יקח פנאי לעצמו ביום התענית אסתר....
ייעתר לו הקדוש ברוך הוא ויפתחו לו שערי רחמים ותקובל תפלתו ברצון...
כי יום תענית אסתר ויום הפורים הם ימים של רצון ואהבה לכן טוב להתפלל...
ושומע תפילה יקבל ברחמים וברצון את תפילתנו אמן
"

תודה גדולה מאד ובשורות טובות בקרוב!!!

נ.ב. מי שיכול להקפיץ את ההודעה כשרואה אודה לו מאד!!!
  • תודה
Reactions: ר' יהונתן1 //
4 תגובות
"לך כנוס את כל היהודים"- תענית אסתר בצל מלחמת חרבות ברזל, עצרת התפילה תועבר בשידור ישיר לעשרות אלפי אנשים בארץ ובעולם!!!

היום, יום חמישי, צום תענית אסתר מוקדם י"א אדר ב', ה-21/03/2024 תתקיים מרחבת הכותל המערבי, עצרת תפילה מיוחדת וקריאת שמע ישראל המונית כאשר יהודים מרחבי הארץ והעולם כולו יתחברו ויתאחדו בקריאת 'שמע ישראל' למען חזרתם של החטופים לביתם ולשלום חיילי צה"ל. העצרת תתקיים במעמד נציגי ונציגות משפחות החטופים והנעדרים ובהשתתפות רבים, אשר יתכנסו כאיש אחד – בלב אחד לעורר רחמי שמים לביטול הגזרות בהן שרוי עם ישראל.
במהלך עצרת התפילה יאמרו פרקי תהילים ותפילה מיוחדת לחזרתם של החטופים ובשיאה יקבלו יחד 'עול מלכות שמיים' בקריאת 'שמע ישראל'.
עצרת התפילה תועבר בשידור ישיר לעשרות אלפי אנשים בארץ ובעולם ובשיתוף הקהילות היהודיות ברחבי העולם, אשר ישתתפו גם הם בקריאת 'שמע ישראל' במקביל לתפילה שתתקיים ברחבת הכותל באותה העת, בעשרות מוקדים שונים בכדי שכל יהודי באשר הוא יוכל להצטרף ולהשתתף בה בכל מקום בו הוא נמצא.

• תודה
Reactions: ;בינארית1 //
5 תגובות
אני לא אחד שאוהב להתפלל
כן, אני יודע שזה מצווה, שזה קשר עם ה' וזה מאד חשוב, שזה הדרך היחידה שלנו להשפיע טוב על עצמינו, אבל קשה לי.
אבל אתמול שמעתי הרצאה של הרב גדליה הופנון (מרבני ערכים) והוא נתן לי כיוון חדש
במגילת אסתר כתוב שאחרי שהמן התעצבן על מרדכי שלא השתחווה, אמרה לו זרש אשתו שילך מחר למלך ויאמר למלך לתלות את מרדכי. (ממתי אומרים למלך? מהמלך מבקשים, מתחננים, לא אומרים!)
והמן סמך על זה שהוא הולך להגיד למלך, עד כדי כך שכמו שכתוב במדרש העץ היחיד שהיה בגודל 50 אמה, היה היסודות בבית של המן, והמן פשוט פירק את הבית בשביל לתלות את מרדכי.
ואיך זה יכול להיות? למה שהמן יפרק את כל הבית שלו בשביל לתלות את מרדכי, עוד לפני בכלל שהוא קיבל אישור מהמלך לתלות את מרדכי? שיחכה לבוקר, או ללילה, קודם ילך לבקש מהמלך אישור להרוג את מרדכי, ואז יפרק את הבית, מאיפה הביטחון הגדול שלו שאחשוורוש יקשיב לו?
וכשנדדה שנת המלך ואחשוורוש שמע רעשים בחצר, הוא שאל את נעריו מי בחצר, מה אומרת המגילה? (ואני מצטט) "וְהָמָן בָּא, לַחֲצַר בֵּית-הַמֶּלֶךְ הַחִיצוֹנָה, לֵאמֹר לַמֶּלֶךְ, לִתְלוֹת אֶת-מָרְדֳּכַי עַל-הָעֵץ אֲשֶׁר-הֵכִין לוֹ").
ושוב פעם אותו קושיה, למה המן בא להגיד למלך ולא לבקש או לשאול?

אלא, (ואני לא האחד שחשבתי שאני ישב ויכתוב את זה), בפורים יש דין של "כל הפושט יד נותנים לו"! וממילא אפשר גם "להגיד" למלך (וכל פעם שכתוב המלך- הכוונה למלכו של עולם), כן כן, אם מישהו צריך שידוך, אז כל השנה צריך לבקש מהמלך, אבל בפורים אפשר פשוט להגיד למלך!
(הוא הביא לזה מקור, אני לא זוכר את המקור וממש חבל לי על זה, אם מישהו כאן מכיר אותו אני אשמח אם הוא ישאל אותו מה המקור לזה..)
תקשיבו! אם חסר לכם משהו, שמחה, ביטחון עצמי, כסף, זוגיות, בריאות, ולכל אחד חסר..
רוצו ותנצלו את היום הזה!!!
פורים! היום שנאמר עליו כל הפושט יד נותנים לו!
אחים, יהודים, בבקשה תנצלו את היום הזה!
ושה' ישמור על אשר אריה בן עטרה בתוך שאר חיילי ישראל
וישלח זיווג הגון לחיים אליהו זלמן בן נחמה פרומה בתוך שאר רווקי ורווקות ישראל
וישלח לי ביטחון עצמי, שמחה, וכסף
ושתמיד נודה לו!
אליהו בן אלזה (שטיבל).
חולה במוטציה נדירה של סרטן בראש.
בן 24 סה"כ, אב לשלושה, נשוי לאשה שכבר שתתה מכוס התרעלה.
אנא העתירו לרפואת אליהו בן אלזה לרפו"ש בתושח"י.
האריכו בפרטי המקרה המצמרר באשכול אחר:
 תגובה אחרונה 
בבקשה עם ישראל יקר תתפללו על הילדה המתוקה הזו שלא חטאה
ילדה בת כחמש שחולה במחלה עברה הקרנות קשות והשתלה לפני כמה ימים
המצב שלה התדרדר והרופאים לא נותנים לה סיכוי בארץ
מטיסים אותה ביום יומיים הקרובים לחו"ל לנסות להציל את חייה
שמה לתפילה נועה בת חן חנה
שנתבשר ונבשר רק בשורות טובות אמן!

אמרו עכשיו פרק תהילים!
פרק קכא:
א) שִׁיר לַמַּעֲלוֹת אֶשָּׂא עֵינַי אֶל הֶהָרִים מֵאַיִן יָבֹא עֶזְרִי: ב) עֶזְרִי מֵעִם ד' עֹשֵׂה שָׁמַיִם וָאָרֶץ: ג) אַל יִתֵּן לַמּוֹט רַגְלֶךָ אַל יָנוּם שֹׁמְרֶךָ: ד) הִנֵּה לֹא יָנוּם וְלֹא יִישָׁן שׁוֹמֵר יִשְׂרָאֵל: ה) ד' שֹׁמְרֶךָ ד' צִלְּךָ עַל יַד יְמִינֶךָ: ו) יוֹמָם הַשֶּׁמֶשׁ לֹא יַכֶּכָּה וְיָרֵחַ בַּלָּיְלָה: ז) ד' יִשְׁמָרְךָ מִכָּל רָע יִשְׁמֹר אֶת נַפְשֶׁךָ: ח) ד' יִשְׁמָר צֵאתְךָ וּבוֹאֶךָ מֵעַתָּה וְעַד עוֹלָם:

המורה מרת בלהה גבירר ע"ה הלכה לעולמה​

האישה החשובה הרבנית בלהה גבירר ע"ה מחנכת בסמינר שצ'רנסקי עשרות בשנים הלכה לעולמה בליל שבת והיא בת 85 בפטירתה​

ברוך דיין האמת: בליל שבת קודש לאחר סעודת שבת הלכה לעולמה האישה החשובה הרבנית בלהה גבירר ע"ה מחנכת בסמינר שצ'רנסקי עשרות בשנים והיא בת 85 בפטירתה.

המנוחה ע"ה נולדה לאביה הרה"ח ר' שמואל לייב אייזנשטט ז"ל

בהגיעה לפרקה נישאה לבעלה המחנך הדגול הרה"ח רבי שלום גבירר ז"ל, מחשובי חסידי סלונים ומפקח בתלמוד תורה צאנז בבני ברק שהלך לעולמו לפני בחודש תמוז תשע"ט כשהוא בן 78 בפטירתו.

במשך עשרות שנים שימשה כאשת חינוך דגולה. כמורה ומחנכת בסמינר שצ'רנסקי בתל אביב.

היא הייתה מאבני היסוד של עולם החינוך התורני לבנות ישראל בתקופת התקומה של עולם הסמינרים בארץ הקודש. תחת ידה חונכו אלפי תלמידות בנתיבות דרכי התורה והיראה.

זכתה להקים משפחה מפוארת בישראל בנים ובני בנים הולכים בדרך התורה והיראה. זכתה לראות דור רביעי בחייה.

הלוויתה תצא ביום ראשון בשעה 10:00 בבוקר מביתה ברחוב הרב שך 8 בבני ברק לבית החיים ויז'ניץ שם תיטמן.

תהא נשמתה צרורה בצרור החיים
בבקשה לומר תהילילם לזכות מושקא בת חנה שהתאשפזה בטיפול נמרץ בעקבות דלקת ראות חריפה
פרק ב' (בת שנה) ופרקי תהילים לזכותה וכן מעשים טובים והוספה במצוות והידורים עבורה
[בת שנולדה אחרי שנות ציפיה ארוכות, נא קרעו שערי שמים]

תהילים פרק ב​

א לָמָּה, רָגְשׁוּ גוֹיִם; וּלְאֻמִּים, יֶהְגּוּ-רִיק.
ב יִתְיַצְּבוּ, מַלְכֵי-אֶרֶץ- וְרוֹזְנִים נוֹסְדוּ-יָחַד: עַל-אֲדֹנָי,וְעַל-מְשִׁיחוֹ.
ג נְנַתְּקָה, אֶת-מוֹסְרוֹתֵימוֹ;וְנַשְׁלִיכָה מִמֶּנּוּ עֲבֹתֵימוֹ.
ד יוֹשֵׁב בַּשָּׁמַיִם יִשְׂחָק:אֲדֹנָי, יִלְעַג-לָמוֹ.
ה אָז יְדַבֵּר אֵלֵימוֹ בְאַפּוֹ;וּבַחֲרוֹנוֹ יְבַהֲלֵמוֹ.
ו וַאֲנִי, נָסַכְתִּי מַלְכִּי: עַל-צִיּוֹן, הַר-קָדְשִׁי.
ז אֲסַפְּרָה, אֶל-חֹק: אֲדֹנָי, אָמַר אֵלַי בְּנִי אַתָּה--אֲנִי, הַיּוֹם יְלִדְתִּיךָ.
ח שְׁאַל מִמֶּנִּי--וְאֶתְּנָה גוֹיִם, נַחֲלָתֶךָ; וַאֲחֻזָּתְךָ, אַפְסֵי-אָרֶץ.
ט תְּרֹעֵם, בְּשֵׁבֶט בַּרְזֶל: כִּכְלִי יוֹצֵר תְּנַפְּצֵם.
י וְעַתָּה, מְלָכִים הַשְׂכִּילוּ;הִוָּסְרוּ, שֹׁפְטֵי אָרֶץ.
יא עִבְדוּ אֶת אֲדֹנָי בְּיִרְאָה; וְגִילוּ, בִּרְעָדָה.
יב נַשְּׁקוּ-בַר, פֶּן-יֶאֱנַף וְתֹאבְדוּ דֶרֶךְ כִּי-יִבְעַר כִּמְעַט אַפּוֹ: אַשְׁרֵי, כָּל-חוֹסֵי בוֹ.
  • תודה
Reactions: HennyS1 //
6 תגובות

אולי מעניין אותך גם...

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה