Title
  • בעקבות ניצול הפורום למטרות אחרות ההרשאה לכתיבה והעלאת נושאים הינה רק למנויים, לקבוצות מקצועיות ולחכמת נשים.

תרומה וחסד

אשכולות תרומה ובקשות תמיכה מאושרים ללא תשלום, בפורום תרומה וחסד בלבד.

מאמרים אחרונים באתר

שלום וברכה,

השנה בערב יום כיפור, בין הסעודה של הבוקר לסעודה המפסקת, לא הלכתי - כמו כולם - למקווה ולמנחה ולנוח.
השנה, מצאתי את עצמי בלי התרעה מוקדמת שועט לכיוון בית ההלוויות שמגר. שם התקיימה הלווייתו של בן-דודי ר' מיילך פקשר, שהתגורר כאן בביתר, לידינו.
הבשורה המרה הכניסה אותנו להלם טוטאלי. בראש השנה באומן התפללתי עמו יחד במנין מצומצם שהתקיים בביתו. משום כיוון לא הייתי מוכן.
הוא פשוט קיבל קוצר נשימה, ומול עיני הילדים, בסלון ביתו - שבק חיים.

ר' מיילך - כפי שכולנו היינו רגילים לכנות אותו - היה יהודי לא-בריא בשנים האחרונות.
הוא סבל מאוד. אך רוחו העזה והאיתנה חיפתה על הכול. הוא היה פעיל בכל כך הרבה מישורים.
בעינינו - הוא היה כאן כדי להישאר. פשוט לא התאים לו ככה ללכת, בפתע פתאום.
צריך לכתוב ספר, אולי אפילו סדרה, על כל הפעילות המיוחדת שלו במשך השנים.
אבל עד אז - צריך לדאוג לאלמנה ו-10 היתומים שנותרו לבד. לבד. לבד.
בחוסר-כל אמיתי-אמיתי!

היהודי הזה שהפקיר את חייו למען הכלל, שפעל גדולות ונצורות למען משפחות ונפשות שבורות, לא השאיר אחריו ירושה מנופחת.
בעצם, את חשבון החשמל הקרוב, אין לאלמנה מושג מאיפה היא משלמת, ומי מדבר על חתונות הילדים (7 מתוכם עדיין לא נשואים).
הקישור הבא מוביל אל עמוד היעד האישי שלי. אני מבקש מכם מעומק לבי: אנא, היכנסו אליו, תתרמו סכום קטן כפול כמה חודשים.
https://www.charidy.com/yetomim/38175
תשמחו אותי. תשמחו אותם. וה' ישמח גם אתכם בכל מה שאתם צריכים!

שלכם, בידידות עוז,
אשר
 תגובה אחרונה 
ערב יום כיפור. כמה דקות אחרי הסעודה של הבוקר.
מול עיני הילדים, קיבל בן דודי הרב אלימלך פקשר זצ"ל קוצר נשימה.

במשך 40 דקות ניסו להחיות אותו, להציל אותו,
כשסביבו אשתו המסורה והילדים.
אבל כבר נגזרה גזירה...

את 'ברכת הבנים' זכו לקבל ממנו רק שתי הבנות
שנסעו לעשות את היום הקדוש בצפת אצל הסבא והסבתא.

מכאן והלאה, במרוץ כנגד השעון, הובהלה ה'מיטה' אל בית ההלוויות שמגר, ומשם להר המנוחות.
הם הספיקו לשבת 'שבעה' במשך דקות ספורות, לפני שרצו לסעוד את הסעודה המפסקת.

רגע לפני ההלוויה אהרן הקטן, בן העשר, מירר בבכי:
למה לא זכיתי שאבא יברך אותי?!

עשר ילדים הוא הותיר אחריו!
מתוכם שבע שלא זכו שהוא יוביל אותם לחופה!
אי אפשר לתאר את החלל שנוצר בחייהם!
כמה הם היו גאים בו!
ר' מיילך היה יהודי מיוחד, משכמו ומעלה!
כל חייהם הסתובבו סביבו!
הם העריצו אותו!
ראו איך למרות הייסורים - הוא ממשיך לחייך!
ממשיך לפרנס!
ממשיך לנהל את הבית ביד רמה!
ממשיך לההדיר ספרים
ולהיות שקוע כל כולו בתורה וביראה!

ועכשיו הוא איננו!
והם לבד!
הפך לאבל מחולם!
מי ידאג להם?
איך אפשר לחזור לחיים אחרי טראומה כזאת?!

רגע לפני הם סעדו איתו את סעודת היום, ורגע אחרי הם ראו מול העיניים את ההחייאה שלא צלחה!!
בבוקר שתי הבנות נסעו לצפת, לאחר שקיבלו ממנו את הברכה, ואחרי כמה שעות הם הובהלו במהירות להר המנוחות,
להספיק ללוות את האבא הנערץ בדרכו האחרונה!

אפילו 'שבעה' לא היה להם בכדי לעכל את האבל, לעכל את האסון!

עכשיו זה התפקיד שלנו! של עם ישראל!
להיות כאן בשבילם! לאמץ אותם ללבנו!
לומר לשבעת היתומים ולאלמנה:
אתם לא לבד!
אנחנו נדאג לכם!

ידידים ומכרים, חברי קהילת פרוג הנכבדים,
אנא, עזרו לי להגיע ליעד שלקחתי על עצמי:
  • 934
  • ילדו.png

נתוודעתי מקרוב לכלה אומללה שמועד חתונתה בימים הקרובים וסיפור חייה הוא נורא ומסעיר כשבתור נערה צעירה ננטשה על ידי הוריה עם שאר אחיה ובכוחות אדירים העדיפה להישאר ללא בית מלחיות כחילונית אצל סבתה ובנתה את עצמה במסירות עד שזכתה להתארס עם חתן תלמיד ישיבה מצוין כשאין לה מאומה עם מה לגשת לחתונה ןתקופת החגים הקשתה על ההתארגנות המורכבת בלאו הכי כשכמה מקורות שלכאורה עשויים היו לעוזרה מתקשים כרגע בזה
    מנסה להתייעץ ולשאול אם למישהו יש מה להציע בענין לעזרה באופן כללי
    וכן לעזרה בפרוייקט התרמה בזמן כה קצר
    כאשר סכום של מאה אלף שקל פה הוא מינימום שבמינימום הנצרך ומצורף פה מכתב מגדולי ישראל שנחרדו לשמוע על הענין וכן קישור לתרומה

https://www.kupat.org.il/views/DonationPage?pid=497
    -השאלה אם יש דרך להגיע לסכומים גדולים היה מי שהציע למצוא דרך להגיע לאלף אנשים שיתרמו מאה שקלים כל א' --השאלה אם זה ריאלי ומעשי נשמח לשמוע ונודה לכל עצה ורעיון
    בכל אופן מצורף קישור לתרומה כשכל סכום יתקבל בברכה ויסייע מאוד וביותר

https://www.kupat.org.il/views/DonationPage?pid=497
    אפשר גם לתרום ישירות לקופת העיר קרן "והשם יאספני " מס' 5630

unnamed.jpg

כלה בודדה דחויה ונטושה אך גיבורה

יתומים יכולים לבכות בקבר של אבא ואמא, כאן אין אפילו היכן לבכות. כלה יתומה יכולה לשפוך
    ים של דמעות שישטפו את המצבות, וההורים ירעישו בשבילה את השמים. אפילו מעולמות
    רחוקים- הם לא ישאירו את ילדיהם לבד. יתומה לפחות יודעת שאמא אהבה אותה ורצתה

אותה בכל נשמתה. לרחלי הכלה יש אמא, אבל היא מתנכרת, נוטשת ודוחה.
    המצב הוא באמת קשה כי אחרי הכל כשבסד נזכה והיא תזכה שהחתונה תתקיים במועדה
    אבא ואמא שלה לא יהיו שם. כי אבי ואמי עזבוני. אולי נזכה להיות השליחים של הבורא לעזרתה
    0 תגובות
    קיבלתי מקודם במייל ואני מעוניינת לתרום אבל שהסכום יגיע במלואו למשפחה.
    מישהו מכיר את הסיפור העצוב הזה מקרוב ויודע איך ניתן לעשות זאת??

קוראים לי יוכבד אטיאס והיום אחה"צ בעזרת ה' נחגוג את הברית של התינוק שלי.
    כל אמא מתרגשת לפני הברית של הבן שלה, אבל ההתרגשות שלי מהולה בצער עמוק.
    מסתכלת על הפנים המלאכיות של התינוק שלי, מי יחזיק אותו כשאמסור אותו לידי המוהל? מי ימחה לו דמעה? מי יקרא לו בשם?
    עוד מעט כולם יברכו אותי שאזכה לגדלו לתורה לחופה ולמעשים טובים ואני ארים עיניים למעלה, אחפש את יעקב ז"ל שיענה אמן …
    לפני שיצאתי ללידה לקחתי את התמונה של יעקב במעטפה שהכנתי מזמן. הרגשתי שהנשמה שלו נמצאת יחד איתי בחדר לידה ולא רציתי שזה יגמר. יעקב כל כך רצה בן זכר ולא זכה לדעת אפילו שנפקדנו.
    אולי אקח אותה גם לברית.

לעולם לא אשכח את הרגע שבו התבשרתי על ההריון. יעקב כבר היה מורדם ומונשם במחלקת קורונה ולא יכולתי לספר לו שאנחנו מחכים לעוד ילד.
    במוצאי שבת, שלושה שבועות אחרי שהתאשפז התקשרו אלי מבית החולים אסף הרופא והודיעו בצורה לקונית שהוא נפטר. חשבתי שאני מאבדת את שפיות דעתי והתחלתי לצעוק: לא יכול להיות! הבנות שלי מחכות לו לרגע שיתעורר! הוא חייב לחזור הביתה, הוא רק בן 42!​

שכנים וקרובי משפחה הגיעו לעזור לנו ולאט לאט התחלנו לעכל את האסון. היום אני סוגרת מעגל והלב שלי בוכה מצער מהול בשמחה.
    התינוק שלי נולד בריא ושלם בסיעתא דשמיא. הבן הראשון והאחרון של יעקב האהוב, הנחמה והאבל כרוכים יחד.
    אני לא יודעת מאיפה לאסוף כוחות ליום של מחר והלב שלי מלא בדאגה עצומה. עד היום עבדתי כפאנית עצמאית והשתדלנו לחיות בצמצום, עכשיו אני יוצאת לחופשת לידה, הבית ריק ואין מי שיתמוך בי בכל ההוצאות של הברית וחופשת הלידה.
    מחכה לי דרך ארוכה ולא פשוטה, אנא תנו לי כוח לימים הבאים שיבואו, תעזרו לי לגדל את הקדיש של יעקב ז"ל מתוך שמחה ולהיות אמא בריאה לשלושת הבנות שמחכות לי בבית.

ה' יברך אתכם שתזכו לשמחות בלב שמח, יוכבד.​
    לא עת לחשות!!!!! עתיד הקהילה התורנית בסכנה!!!!
    מגבית אחת שאלתי למען מוסדות קרית אתא!!!!

העיר 'קרית אתא', השוכנת במחוז חיפה, הולכת ומתפתחת בשנים האחרונות, ומהווה היום פתרון אמיתי למצוקת הדיור ההולכת וגוברת.
    לפני כ-4 שנים, קם דבר, ובעיר 'קרית אתא' הוקם תלמוד תורה "תורה בתפארתה" לבני האברכים. התלמוד תורה עומד בנשיאותו של המרא דאתרא הרה"ג אברהם שמעון ליפשיץ שליט"א, ובו מתחנכים על טהרת הקודש עשרות ילדים מתושבי המקום.

עד להקמת התלמוד תורה, נאלצו בני התורה בעיר לשלוח את ילדיהם ללמוד במוסדות חינוך הסמוכים לעיר מה שגרם להגירה שלילית של אברכים מהעיר. הקמתו של התלמוד תורה מהווה בשורה של ממש להתפתחות החרדית בעיר. רק בשנה האחרונה, הגיעו להתגורר ב'קרית אתא' עוד משפחות רבות, שהצטרפו למעל 100 משפחות שכבר נטעו את ביתם בעיר. לתלמוד תורה, מצטרפים שאר מוסדות התורה והחסד ההולכים ומתפתחים בעיר, כאשר ביחד מהווים בשורה של ממש לציבור בני התורה.

יחד עם התפתחות הקהילה, נתגלו קשיים קיומיים שאינם מאפשרים עוד להמשיך את ביסוס הקהילה, וקיים חשש ממשי מפני המשך התפתחותה של הקהילה, עד כדי סכנה ממשית!

מבנה התלמוד תורה נמצא בבניין ישן בן 100 שנים, שנבנה טלאי על טלאי על מנת להיות מותאם לצרכי הילדים. "הגענו לקצה גבול היכולת, אין עוד להיכן להתרחב, וצריכים לחשוב ברצינות כיצד מתקדמים הלאה ומרחיבים את הקהילה" אומר בכאב מנהל הת"ת הרב שלמה ויספיש. "רק על ידי עזרה של הציבור, נוכל להמשיך ולהרחיב את ההתפתחות של הקהילה, ולהיות אנשי בשורה לציבור".

בעקבות כך, הכריזו בקהילה החרדית על הימים שלישי ורביעי כ"ג-כ"ד אלול תשפ"א, כימי התרמה לטובת ביסוס וחיזוק המוסדות ב'קרית אתא', וקוראים לציבור לסייע בהקמת מקום תורה חדש בארץ ישראל, המהווה בשורה אמיתית לכאו"א מבני הציבור, ומקווים שהיענות הציבור תאפשר להם להמשיך להתקיים, ולהשמיע את קול התורה ברמה.

מצורף קישור לדרייב

קישור להתרמה
    IMG-20210830-WA0006.jpgIMG-20210829-WA0024.jpgIMG-20210829-WA0025.jpgIMG-20210829-WA0023.jpg
  • 565
  • שלום לכם כאן יהודה טאוב מקרית אתא
    רבים שואלים אותי
    למה אתה לא גר בערי המרכז
    ואני עונה: שאני מתנחל
    פירוש: כשם שיש מצווה לישב מקום שומם בארץ באנשים
    כך מצווה לישב מקום שומם בארץ ברוחניות - באנשים רוחניים.
    וזה מה שאנחנו מנסים לעשות בקרית אתא.

במשך כ 30 שנה
    כולם עזבו את קרית אתא
    למה?
    כי לא היה תלמוד תורה כמו שצריך לבני התורה.
    לפני 4 שנים נפל דבר בעיר
    אברך לקח על עצמו להקים
    תלמוד תורה למהדרין
    ומאז
    התהפכה המגימה
    באים ובאים
    והכיתה של בני
    גדולה ב 300 אחוז!!!

התלמוד תורה נבנה על גן ילדים
    הם לקחו גן ילדים
    ופתחו שם
    מכינה
    כיתה א - חצו את המבנה
    כיתה ב' - חצו את החצר
    כיתה ג' - בנו על הגג
    כיתה ד' - עוד נתח בחצר
    וזהו כמה ניתן להכניס בגן ילדים.

והיום הם החליטו שכולנו חיבים לעזור להם
    כדי להמשיך את הישוב התורני בעיר.

אנא עזרו לתלמוד תורה בקרית אתא
    שפשוט עשה מהפיכה בעיר.
    בואו לדאוג לישוב הארץ.

מצורף קישור לדרייב

https://drive.google.com/file/d/17_Rxsm1VEic_nfKB9gRFDyoXAHnj3ZBX/view
    https://drive.google.com/file/d/1Fp2fwtr1f98wpa0SiSNYzCBZsGt7sE2s/view

קישור לתרומה

https://www.causematch.com/he/projects/tora-betifarta/56386/

IMG-20210824-WA0007.jpgIMG-20210830-WA0006.jpgIMG-20210829-WA0024.jpgIMG-20210829-WA0025.jpgIMG-20210829-WA0023.jpg
    0 תגובות
  • 693
  • אייייייייי
    איייייייייי
    אייייייייייי

אני רוצה לחיות!!!
    ככה זה נשמע כאשר ילד בוכה בימים ובלילות וזועק לאביו שבשמים "אבא" תעזור לי תשלח לי שליח שיוכל להוציא אותי מהמחלה הזו "אנא ה' הושיעה נא"

והנה
    איך את\ה יכול\ה להיות כאן לעזר???
    ישנו פיתרון לחלק ניכר במחלה הזו, לאנשים אשר חסר להם "מח עצם" - ובארגון "עזר מציון" מבצעים כל יום ויום בדיקות התאמת מח עצם אשר מי שימצא בהתאמה מלאה לבן אדם הזקוק לזה אזי יוכל הוא להציל את חייו,
    ובשביל בדיקות אלו
    הארגון הידוע "עזר מציון" יוצאים בימים אלו, ימים של רחמים הימים הנוראים וקוראים אליך ומבקשים ממך אנא בוא\י ותעזור\י בשביל נשמה שמייחלת להישאר בעולם
    כל בדיקה כזו עולה 180 ש"ח

ואני הקטן לקחתי על עצמי לאור הימים הבאים עלינו לטובה
    סכום של 18,000 ש"ח בכדי שיוכלו לערוך 100 בדיקות כאלו של להציל חיי אדם
    אנא עזרו לי להגיע אל היעד ולעזור לעוד בן אדם
    ובזכות זה תזכו בעז"ה לכתיבה וחתימה טוב ובריאות איתנה
    זכרו " כל המציל נפש אחת מישראל כאילו קיים עולם מלא"

ניתן לתרום כאן ע"י הקישור:
    https://www.charidy.com/cmp/amimodiin/ami154320
    0 תגובות
  • 368
  • הכנסו לקישור
    מי שרוצה להעביר ישירות לחשבון האלמנה
    בנק לאומי -10
    סניף 952
    מספר חשבון 17453119
    ע"ש קרן גואטה

תזכו למצוות
    0 תגובות

אולי מעניין אותך גם...

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
    נקרא  2  פעמים
    למעלה