Title
  • בעקבות ניצול הפורום למטרות אחרות ההרשאה לכתיבה והעלאת נושאים הינה רק למנויים, לקבוצות מקצועיות ולחכמת נשים.

תרומה וחסד

אשכולות תרומה ובקשות תמיכה מאושרים ללא תשלום, בפורום תרומה וחסד בלבד.

מאמרים אחרונים באתר

קיבלתי במייל. מעתיקה בדיוק:

שלום, קוראים לי מרים עמאר. שבוע שעבר נסענו אני ובעלי, יצחק, לבקר בקברי צדיקים באוקראינה. היינו כולנו בתוך האוטו: אני, אמא שלי והתינוק שלנו מאחורה, בעלי נהג מקדימה. מאד חשוך שם, באוקראינה בלילות, אין תאורה בדרכים בכלל.
פתאום, רכב שעמד בשוליים עלה על הכביש במהירות בלי לאותת, לא עברה שניה, והרכבים שלנו התנגשו. נפצעתי בעין ימין, ושמעתי את התינוק שלי בוכה ובעלי צועק לעזרה. זה היה מפחיד, חשבתי שזה הסוף...
בחסדי ד' נשארנו בחיים, אך לצערנו שלושה אנשים מקומיים נהרגו. חיכינו למעלה משעה לעזרה, וכאשר הגיעו כוחות ההצלה לקחו אותי, את התינוק שלי ואת אמי לבית חולים, ביקשנו מהם לבדוק את הפציעה של בעלי, אבל לקחו אותו למעצר מיד.
מאז בעלי בכלא באוקראינה ולא מסכימים לשחרר אותו, הוא כלוא עם 2 מוסלמים ביחד בתא בתת תנאים, אנשים נדקרים כל יום בכלא הזו, אני ממש חוששת לחייו.
הם לא מוכנים לשחרר את בעלי אלא אם ישלם כופר של $200,000 – סכום שאין לנו סיכוי קלוש לאסוף בעצמינו, הכל תלוי בעזרה שלכם, זה פדיון שבויים ממש להחזיר את בעלי הביתה חזרה אלינו.
בעלי במעצר במדינה עולם שלישי, בתת תנאים, אנו לא יודעים מתי הוא יחזור, הם לא נותנים לי אפילו לדבר איתו – בבקשה – אתם התקווה היחידה שלנו להחזיר את בעלי אלינו הביתה, בני בוכה ללא הפסקה מאז שבעלי נלקח ממנו.
יה"ר שתזכו תמיד להיות בין הנותנים ולא בין המקבלים.
תודה רבה מכל הלב לכל העוזרים,
מרים עמאר

לתרומות:
https://www.kupat.org.il/Project/162
 תגובה אחרונה 
זה למעלה מחצי יובל שנים יוקדת בו אש גדולה של תורה, אהבת ה' ואהבת ישראל, שהוצתה ע"י הרה"ג הר"ר טוביה בהרי"ר שליט"א רבה הקודם של נשר, ועמו הגאון הרב משה אינהורן וחתנו ראש הכולל הגאון הרב אברהם צבי גרוס שליט"א - מקרינה אור של חיבור וחיבוק, של גמרא ומשנה והלכה.
בעקבות מאמציו הכבירים של הרב אינהורן שליט"א מתקבצים ובאים לגור משפחות אברכים, להעניק לנשר צביון תורני ולהוות את גרעין הקהילה המתפתחת במקום.
בשני הסדרים מתנהל הכולל במתכונת לימוד ישיבתי רצוף ומעמיק, אך בשעות הערב - בסדר ג' - מתקבצים ובאים תושבים ומקומיים ללמוד חברותא עם אברכים, ולהתבשם מאורה של תורה ולהתענג מדף גמרא.
ובשעות הללו המקודשות לאלוקים, הם מתחברים, מתקדמים, מסיימים ושוב מתחילים, מסכת אחר מסכת, הלכה ועוד הלכה למעשה. עוד אור יהודי ניצת בבית יהודי נוסף, עוד בחור שנכנס לישיבה קדושה ובונה את ביתו על אדני התורה, עוד מטבח מוכשר, עוד בית שנשמרת בו השבת....

https://www.causematch.com/he/projects/kollelnesher/

אשמח על כל תרומה אפילו קטנה כדי שנגיע אל היעד
  • תודה
Reactions: אחת מנשר1 //
9 תגובות
 תגובה אחרונה 
רשת הכוללים הייחודית 'דורשי ציון', בה לומדים מאות אברכים ביגיעה, בהתמדה, בשינון ובהעמקה שאין כמותם, את כל חלקי התורה, מתקיימת מזה כתשע שנים ומאירה את העולם בתורתם של בני העלייה הנפלאים.

כעת, לאחר שנים של התפתחות, הצלחה והישגים בתורה באופן שלמעלה מדרך הטבע ממש, קורא בית המדרש לעזרתנו, לבל ייאלץ חלילה לסגור את שעריו בפני הלומדים בסניפים שבכל רחבי הארץ, ולמען יוכל לקבל לפתחו תלמידי חכמים מתאימים וראויים נוספים.

מרן שר התורה, רבן של כל בני הגולה הגאון רבי חיים קנייבסקי שליט"א, המלווה את הכולל בעצה והדרכה לאורך כל השנים, יצא במכתב נרגש בו הוא קורא מנהמת לבו לכל שומרי התורה, לסייע בכל מאי דאפשר ל"רשת הכוללים החשובה דורשי ציון".

הגאון האדיר, אשר כוח ברכותיו ותפילותיו מן המפורסמות הוא, מציין את מעלותיה הייחודיות של 'דורשי ציון', וכך הוא כותב: "בכוללים אלו עוסקים מאות אברכים בכל חלקי התורה, מקרא ומשנה ובתלמוד בבלי וירושלמי ובאסוקי שמעתתא אליבא דהלכתא בעמל ויגיעה עצומה מתוך הדחק".

בהמשך מכתבו כותב רבן של ישראל "בוודאי שמצווה וחובה גדולה לתמוך בידם", ואינו מסתפק רק בכך, אלא מוסיף גם הבטחה נדירה ביותר, כי: "כל העוזרים והמסייעים יזכו לשפע רב בזה ובבא ויתברכו בכל מילי דמיטב ושכרם כפול מן השמים".

כל אשר בלבו פועמת אהבת התורה, שלמד להכיר ולדעת את חשיבותם של בתי המדרש 'דורשי ציון' להעמדת התורה על תלה בדורנו, ואשר שמע את זעקתה של התורה מפיו של גדול הדור, אינו יכול לעמוד מנגד – ונרתם במלוא יכולתו להצלחת מגבית החירום להצלת רשת הכוללים.
תרמו עוד היום ותזכו לברכתו הנדירה של שר התורה ולשותפות אמת בממלכת התורה 'דורשי ציון'

חסידי סטריקוב עושים בימים אלו מאמץ מרוכז לגייס אמצעים לבנייתו מחדש של בית מדרשם המרכזי בבני ברק. בית המדרש החדש נמצא כעת במהלך בנייתו, זאת לאחר שהשטיבל עתיק היומין ששימש כבית מדרש מרכזי של הקהילה - מלבד היותו מקום תורה ותפילה לסביבה כולה - נעשה זה מכבר בלתי ראוי לתפקידו אפילו בדוחק גדול. למרות שזה נשמע פופולרי לצאת בהתרמות המוניות, המציאות היא שנעשו הרבה מאד מאמצים להשיג את המשאבים לבנייה בדרכים אחרות, הקהילה פונה עכשיו לציבור בלית ברירה, לאחר שהבנייה נתקעה מחוסר מימון.

הגאון הגדול, ר' דוב לנדו, ראש ישיבת סלבודקה - בעצמו צאצא ישיר לשושלת בית סטריקוב - פונה במכתב נדיר ונרגש לנדיבים בעם לעשות כמיטב יכולתם למען המגבית, כדי לאפשר את המשך קיומה הנכבד של חסידות סטריקוב הנודעת לשם ולתהילה מאז ומקדם, בשילוב ייחודי של תורה ויראת שמים באופן נעלה.

כמו כן זוכה המגבית לתמיכתם הנלהבת של שר התורה הגר"ח קנייבסקי, ושל ראשי ישיבת פוניבז', המעידים על הכירות קרובה עם בית המדרש ועם הקהילה ומברכים במיטב הברכות את התורמים.

אם יש בידכם, וברצונכם, לעזור לנו להרים את המשא, נהיה אסירי תודה. ברכת האדמו"ר שליט"א, מיחידי הדור בתורה עבודה וגמ"ח תלווה אתכם להתברך בכל אשר תפנו.

להלן קישור לתרומה:
[URL]https://www.matara.pro/nedarimplus/online/?mosad=7001561מודעה.jpg האבן שלך.jpg[/URL]

אולי מעניין אותך גם...

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה