Title
  • בעקבות ניצול הפורום למטרות אחרות ההרשאה לכתיבה והעלאת נושאים הינה רק למנויים, לקבוצות מקצועיות ולחכמת נשים.

תרומה וחסד

אשכולות תרומה ובקשות תמיכה מאושרים ללא תשלום, בפורום תרומה וחסד בלבד.

מאמרים אחרונים באתר

רגבי העפר האחרונים כיסו את קברו של האב,
והוא החתן היתום נשאר בודד בעולם…

עכשיו כשהוא מתחתן, לא נשאיר אותו לבד

כאן שאין לו קרוב שעול החתונה מוטלת עליו – הכל קרוביו
הרפתקאות רבות עברו על החתן במהלך השנים,
כשהוא מנותק ממשפחתו כשהקשר היחיד היה לו עם אביו.

בשנים האחרונות האבא התייסר במחלה האיומה,

החתן ראה את אביו מתייסר נוראות,

נגד עיניו נוכח כיצד נרו של אביו דועך מולו,
עד להסתלקותו לשמי רום…

רגבי העפר האחרונים כיסו את קברו של האב,
והוא החתן היתום נשאר בודד בעולם…

דומה כי משמי רום פעל האב, וחודשים ספורים לאחר מכן,
החתן זכה לשידוך עב"ג, והחתונה תתקיים בס"ד בשטו"מ בעוד כשבועיים.
אני ואתה, כולנו יחד נשא בעול, כדי שיוכל להקים בית נאמן בישראל

בנן של קדושים וצדיקים מופלגים הוא החתן,
ביניהם הרב הקדוש מסטרעטין זי"ע,
שהבטיח כי מי שיסייע לנכדיו עד עשרה דורות –
הוא ירוץ בכמה עולמות, כדי להיטיב עמו.
וכל המשמח חתן וכו' כאילו בנה אחת מחורבות ירושלים
והקב"ה מה הוא אומר:
אם אתה משמח את שלי, אני משמח את שלך

https://givestart.org/project/yatom/
הפרידה המזעזעת דקות לפני הפטירה:
"אבא, אבא, אני רוצה שתהיה בחתונתי"
נחלי הדמע שנטפו מעיניו של אבא דקות לפני… כבר אמרו הכל – – –

רק לפני פחות מחצי שנה נפטר עליו אביו הגאון רבי שלום הלל שטרן זצ"ל – פחות מחודש וחצי אח"כ התארס בשעה טובה.

אבל שום עזרה לא מגיעה.

שום-כלום. אחרי שהשיאו 12 ילדים בליע"ר בדחקות עצומה, ומשנוספה על החובות תקופת מחלתו הקשה של אבא- הבית ריק ושבור, ממש ולא במליצה. אברימי מתהפך בלילות, ישראל, האח הקטן, מחייג לכל מיני ארגונים שונים ומשיג בשבילו סט של נדוניה ותלוש לחנות בגדים.

הם בוכים שניהם. בוכים על שנות המחלה של אבא, על הפטירה הטראגית. על העניות הבלתי נסבלת. בוכים בשביל אמא שהזיקנה קפצה עליה, בוכים על החתונה שמתקרבת בצעדי ענק.

ואנחנו שומעים את הבכי הזה, ובוכים איתם.

ואנחנו שומעים את הבכי הזה, ומשקיטים את הדמעות. הרי לא ייתכן שנניח לחתונה הזו לגווע בשל חוסר כסף!
אנחנו נהיה שם, באהבה ובתמיכה. בהערכה עצומה לאביו המנוח של אברימי, שהיה תלמיד חכם חשוב וגומל חסד עצום. בבית שלהם, הישן והמט-ליפול, התארחו עשרות גלמודים וסתם אורחים ימים על גבי ימים. הדלת מעולם לא ננעלה. אבא בישל לכל אחד את האוכל שאהב בלי לחוס על כבודו, ואמא הצדיקה ניהלה את החסדים העצומים הללו בצניעות ובשקט.

ועכשיו – כשאברימי כה נואש ואבוד- לא נשיב להם טובה?

כמה שניתן יהיה טוב. עשרים שקלים, חמישים שקלים. משהו לנישואי חתן יתום שעדיין בתוך השנה על אביו. משהו לשמח את החתונה הזו, שגם בלי העניות ישתרגו עליה הרבה דמעות וצער.

בואו, בבקשה. שלא נתעלם מהצער זה. שלא נפנה עורף לחתן יתום בצרתו – – –

פרטים נוספים באישי.
מכירה אישית את המשפחה.
  • תודה
Reactions: נזר הבריאה1 //
10 תגובות
  • 797
  • דפיקה נשמעה במשרד ארגון נשי ובנות חב"ד הארצי אשר בבית שז"ר בכפר חב"ד.
    בפתח עמד הרב בנימין קליין ע"ה שהגיע לבצע את שליחותה של הרבנית חיה מושקא ע"ה.
    את המעטפה שבידו, ובה סך של מאה דולר – השתתפות הרבנית בכנס הארצי ה-21 של נשי ובנות חב"ד - מסר לרבנית דבורה בוטמן, יו"ר הארגון, בתוספת המכתב הזה: "מצו"ב מאה דולר מהרבנית שתליט"א, השתתפותה בהכנס הארצי הכ"א של נשי ובנות חב"ד בארה"ק, בצירוף איחוליה להצלחה בעבודתכן הפוריה. בשם הרבנית תליט"א, חתימת הרב בנימין קליין".
    תאריך המכתב - שנת תשד"מ. המעטפה נמצאה במשרד המזכירות של הרבי שנים מספר מאוחר יותר ובאחד מביקוריו של הרב קליין בארץ הוא מסר אותה לידי הארגון.
    השתתפות הרבנית התקבלה בארגון בהתרגשות רבה. הידיעה כי הרבנית השתתפה בממונה ובאיחוליה, מחממת את הלב ומוכיחה שוב כמה ארגון נשי ובנות חב"ד בארץ הקודש והכנס הארצי השנתי של הארגון, היו יקרים לליבה.

אירוע אחד, אינסוף פעולות

הכנס השנתי של נשי ובנות חב״ד הוא גולת הכותרת של הפעילות השנתית הענפה. בכל שנה מתקבלים במערכת עשרות סיפורים על השפעות הכנס ושינויים אמיתיים אשר בוצעו בחיי המשתתפות.
    גם השנה נמשיך בקיום רצון הרבי. גם השנה נמשיך במסורתה של הרבנית. גם השנה נתכנס כולנו לכנס של אחדות, התעוררות והווי חסידי, נחזק את פעילותו של הארגון ונבטיח כי ימשיך לפעול ביתר שאת.
    - ייסוד שיעור תורה - לימוד חסידות בקביעות - כיסוי הראש בפאה - יציאה ל'מבצעים' - מינוי משפיעה - רישום הילדים למוסדות חב"דיים - שינוי סגנון לבוש - התקנת סינון בטלפון הנייד - חיזוק בשמירת טהרת המשפחה - חיזוק בשמחה ובביטחון
    שינויים אמיתיים התחוללו בקרב נשים שונות בעקבות אירוע אחד: הכנס הארצי השנתי של נשי ובנות חב"ד.
    לאחר כל כנס ארצי, מושקע ועשיר, מרתק ומדהים - מתגלגלים ובאים הד"שים, חמים ומרגשים. הם מגיעים מרחוק ומקרוב, מהמרכז ומהפריפריה, מקהילות חב"ד וממקורבות שהגיעו על ידי השליחות, מחזקים ומעניקים כוח להמשך ולהתקדמות. הכנס מניע את כולן, ומזיז את מיתרי הלב, העוצמה והרושם רושמים סביבם מעגלי אין סוף של פעולות טובות וקניינים רוחניים.
    והכל בגלל כנס אחד...

שותפות בארגון - כלי לברכה

כבר שנים שאתן מכירות את ארגון נשי ובנות חב"ד שהוקם על ידי הרבי בשנת נשיאותו הראשונה ומכירות את היחס המועדף והמיוחד של הרבי אלינו, הנשים.
    אתן גם יודעות מן הסתם שאת תוכנית העבודה של הארגון כתב הרבי בעצמו, והיא מופיעה ב'אגרות קודש'.
    לארגון תחומי פעילות מגוונים, במחלקות שונות: מחלקת שיעורים, מחלקת אירועים, כנסים וסמינרים, מכון 'צופיה' לבניית הבית היהודי וימי עיון לכלות, ועדת הצניעות, מחלקת הנוער - תנועת 'בת מלך-בנות חב"ד', מחלקת הוצאה לאור, העצמת נשים, סיוע לכלות מעוטות יכולת, ארגון גג לארגוני שפרה ופועה ברחבי הארץ, קרן חנה – להעצמת שלוש מצוות הנשים, אספקת נרות שבת קודש לאלפי נשים מדי שבוע, הבניית רשת ארצית של סניפי נשי ובנות חב"ד, הפקת חומרי עזר לעבודת נשים בשליחות: פרוספקטים, סרטים, סרטונים, שירים, תקליטורים ועוד.
    הרבי התייחס לפעילות בארגון נשי ובנות חב"ד כסגולה להצלחה וככלי לקבלת ברכות ה', ועודד את הנשים והבנות להיות שותפות וליטול חלק בפעילות ארגון נשי ובנות חב"ד.
    הארגון הוותיק והאהוב צועד קדימה, ומכניס אל בין שורותיו אנשי מקצוע מוכשרים ורעננים, העושים ככל שביכולתם לשדרג את פעילות הארגון קדימה מכל בחינה, לרווחתכן ולנחת רוח הרבי.

כעת אנחנו צריכים את הכוח שלכן! הגיע הזמן לקחת חלק!

בואו להשתתף במכירה הסינית הגדולה ולזכות בזכייה הגדולה מכולן… שותפות בפעילות ארגון נשי ובנות חב"ד, לנחת רוח הרבי, ככלי לברכה ולהצלחה.
    מה אנחנו רוצות לעשות בארגון בשנה הקרובה
    כשאת
    משתתפת
    במכירה הסינית,
    את תומכת ביולדות! בזכותך נמשיך ונפתח את הסיוע לסניפי שפרה ופועה בכל רחבי הארץ, בערכות ייעודיות, ובמארזים מותאמים אישית, לשדרוג הפעילות למען היולדות.
    את מחזקת בניית בתים חסידיים! בזכותך נתמוך בימי עיון אזוריים של נשי חב"ד הצעירות בשיתוף מכון 'צופיה הליכות ביתה'.
    את מפיצה טהרת המשפחה! בזכותך נפיץ טהרה ונמנף את פעילויות מכון 'צופיה הליכות ביתה'.
    את מסייעת לסניפי נשי חב"ד בכל הארץ! בזכותך נעמוד לימין הסניפים באוזן קשבת ובסיוע מגוון צרכים העולים מן השטח.
    את מקיימת את רצון הרבי! זו הזכות שלך לתרום לארגון שייסד הרבי, הפועל ללא הפסקה בקיום רצונו הק' והוראותיו לנשי ובנות חב"ד.

https://nc.sinit.org.il/?af=Y1230647
    • תודה
    Reactions: נחמייי1 //
    0 תגובות
    אני פונה אליכם בזאת בפניה אישית מעמקי ליבי, ואני מבקש מכם להקדיש כמה דקות של תשומת לב לשורות הבאות, כי לא הורגלתי בדברים אלו, ומעולם לא פניתי לבקש עזרה, והדבר קשה עלי מסיבות מובנות.

לכל אחד מאתנו בית ומקום בעולם, בית למשפחה, בית לגוף, בית לחיות בו, ולכל אחד מאתנו גם בית לנשמה,
    קהילה ובית המדרש, שם ישתפך לפני קונו שם ישפוך את סגור לבו, שם ישא את צקון לחשו שם עוסק בתורת קל חי, שם גם הוא מגדל את בניו ומחדיר בהם יראתו ואהבתו.

גם אני זכיתי לכך, ויש לי מקום כזה, זכיתי ויש לי קהילה מיוחדת המלווה אותי ואת ילדיי לאויו"ט לאהבה וליראה אותו ית', קהילת תורה ויראה בירושלים ובית שמש, על ברכי קהילה זו ובין כותלי בית מדרשו גדלתי וחונכתי כל השנים ושם מתחנכים ילדיי, ובעז"ה עוד רבות בשנים, ראש ומנהל הקהילה הוא הרב זעליג ראובן קצינלבויגן שליט"א איש אשר מנהל דבר יום ביומו בו זמנית מספר רב כל כך של מפעלות חינוך, תורה, והוראה. מאכיל מידי יום אלפי פיות של תינוקות של בית רבן ובחורי חמד, מנהל ביד רמה שורה של מוסדות לכל הגילאים בירושלים בבית שמש ובביתר עילית.

כל זה בגפו, לבדו, בעשר אצבעותיו, ללא שום עזרה מכל גורם שהוא.

בחיים לא שמענו אותו נאנח על קושי העבודה, בחיים לא שמענו אותו מבקש עזרה ולו ברמיזה, בחיים לא ראינו בו לאות או עייפות.

עכשיו לראשונה הוא מבקש את עזרתנו, בפעם הראשונה לאחר עשרות שנים שהוא מחזיק את המפעל הגדול הזה בעצמו, בנה וייסד המוסדות הרבים בערי ארה"ק בתי מדרש, כוללי אברכים, תלמודי תורה וישיבות, מפעלי הוראה והלכה, ועוד ועוד... והכל בעשר אצבעותיו.
    עכשיו לראשונה הוא פונה אלינו - לבני הקהילה.

הוא מבקש ממני לעזור לו, לעזור לו להוריד את נטל החובות מעל כתפיו, לעזור לו להמשיך לבנות את מפעל חייו , ואני, לא יכול לעמוד מנגד, לא מסוגל להחריש!

קיבלתי ע"ע לגייס בחפץ לב ובשמחה של מצוה סכום של 18,000 ₪, כהכרת הטוב למוסדות שגדלתי וחונכתי בהם לתורה ויר"ש, ואני מביט מסביבי ואשא עיני אל ההרים מאין יבוא עזרי מהיכן אשיג את הסכום הזאת, אך אני יודע שאני עושה את ההשתדלות המירבית מצידי לעשות ככל יכולתי, ומכאן פנייתי אליכם.

אני פונה אליכם להיות לי לעזר ביעד שלקחתי לעצמי, אם הדבר מתאפשר מצידכם, ורק אם ביכולתכם, להשתתף עמדי בסכום הנראה בעיניכם, את הכסף אעביר למוסדות היקרים לליבי, ואת תודתי וברכתי אעביר לכם מקרב ליבי על שעמדתם לימיני בעניין הזה.

בתודה מראש ובתקוה להבנה ובהתנצלות על הפניה הלא שגרתית.
    מצ"ב קישור לתרומה מאובטחת.
    https://www.matara.pro/nedarimplus/online/?mosad=7001563&MatrimId=117745
    טייערע אידן,

די געוואלדיגע ווייטגרייכנדע פעולות פונעם ראש ישיבה שליט"א, הרה"ג רבי יואל ראטה שליט"א, איז שוין היינט ברייט באקאנט. זיינע געוואלדיגע דרשות און שיעורים, חיזוק און עצות, בריוון און ענטפערס, האבן שוין געהאלפן טויזנטער אידן איבער די גארער וועלט מיט שלום בית, חינוך, פרנסה, בין אדם לחברו, בין אדם למקום, און פיל מער, און טייל האט ער ממש געראטעוועט דאס לעבן, מיט'ן פשוט'ן אפטייטש פון ווארט.

פילע אידן קענען עדות זאגן איבער די פילע שוועריקייטן און צרות וואס זיי דורכגעגאנגען אין לעבן, פיזיש און גייסטיש, רוחניות און גשמיות, ביז זיי האבן זיך איין טאג אנגעשטויסן אין די חיזוק פונעם ראש ישיבה שליט"א און דאס האט זיי ממש געראטעוועט דאס לעבן. אסאך ווייסן פון קרובים און באקאנטע וועלכע האבן געטוישט זייער לעבנס שטייגער צום גוטן א דאנק די שיעורים, כאטש וואס טייל שעמען זיך צו זאגן אז דאס איז געווען וואס האט זיי געברענגט זייער ישועה אין לעבן.

דער ראש ישיבה אליין ברויך נישט קיין געלט פאר זיך, ער בעט נישט קיין געלט פאר זיך, ווען עס קומט אבער צו זיינע מוסדות התורה, קען ער נישט זיך אליין אן עצה געבן. אויף א טעגליכן און חודש'ליכן פארנעם פרובירט מען דאס בעסטע, יעצט אבער ווען מ'דארף קויפן א נייעם בנין פאר די מוסדות צו קענען פלאצירן די הונדערטער קינדער קע"ה אויף א נארמאלן ארט, ברויך מען דרינגנד שאפן גרויסע סכומים דערפאר, און דערפאר שטרעקט ער אויס די האנט צו אידישע קינדער וואס האבן א געפיל פאר דעם פלאץ, און יעצט האבן מיר די געלעגנהייט אים אביסעלע צוריק צו געבן, פאר די פילע גוטס וואס ער געבט אונז כסדר.

טייערע אידן, מיר מוזן יעצט שאפן די סומע פון איין מיליאן דאלער, אנצוקומען צום ציל פונעם "מיין לעבן" קאמפיין, צו קענען ארויסהעלפן דעם ראש ישיבה שליט"א.

לאמיר טון אלעס אין לעבן, צו העלפן דעם ראש ישיבה שליט"א וואס איז אונזער לעבן, וואס געבט אונז אזויפיל חיזוק און עצות אין לעבן.

זאל דער גרויסער זכות אונז ביישטיין, געהאלפן צו ווערן בכל משאלות לבינו לטובה, מיט געזונט און פרנסה בריווח, צו זען נחת ביי די קינדער, און אלע גוטע זאכן ברוחניות ובגשמיות.

תזכה למצות

קישור לדף תרומות:
    https://www.charidy.com/breslev/1102
    • שכוייח!
    Reactions: רותי א. צלמת1 //
    3 תגובות
  • 1K
  • עצמו עיניים ודמיינו אלפי תינוקות של בית רבן, הרוכשים כעת במתיקות שאין לה אח ורע, את קמץ אל"ף, וסגול בי"ת, דורכים לראשונה על מפתן המשנה, ומייגעים את מוחם הקט להבין במה נחלקו אביי ורבא ביאוש שלא מדעת.

תחשבו, על מאות בחורי חמד, היושבים רכונים על הגמרא, ומשתעשעים בהויות אביי ורבא, צוללים עם הכל המוח והלב בדרכם לעוד סוגיא לא פתורה, לעוד מחלוקת סבוכה במיוחד של רבנו תם ורמב"ן, ולעוד תוספות שמתפרש על שני עמודים בגמרא.

על עשרות אברכי משי, אשר בענוות חן ואצילות מיוחדת על פניהם, עסוקים בבירור עומק החקירה של הרעק"א ב"נ"ט בר נ"ט".

והתורה הטהורה הזו, מבקשת מאיתנו להמשיך. להוסיף עוד ועוד נפשות למערכת העצומה הזו, ולהחזיק בכבוד את הנפשות הקיימות.

כולנו, מבקשים להוקיר להם, לאלפי חניכי המוסדות שקמים כל בוקר לקשור כתרים למלך הכבוד, ולפאר ליוצרם ולתורתו הקדושה.

וכעת עצמו שוב עיניים, ודמיינו איך באבחת רגע, בהינף עט, הינכם נעשים שותפים בכל המפעל הגדול הזה, בעולמות האין סופיים הללו, בחיי הנצח...

בט"ו בסיון ה' אלפים שנת תשע"ט, ניתנת לנו ההזדמנות להפוך לשותפים, להיות חלק עם המפעל הכביר הזה המניב בכל רגע ורגע תשואות כפולות ומכופלות, של לימוד התורה ע"י אלפי חניכי המוסדות, הנחלת התורה בטהרתה לדור העתיד.

מאז הוקמו המוסדות הק' לפני כ-90 שנה בשנת תרצ"ט, לא היתה הזדמנות כזו, לא הוצע לנו הצעה רווחית שכזו, לא הופנתה אלינו כל פניה או בקשה.

כעת זה קורה, אחרי 90 שנה מגילת היסוד נפתחת שוב בזהירות, ובט"ו סיון תשע"ט יוצקים לתוכה תוכן חדש מלא ישן, עם הוספות קטנות בסוגריים שם ייחרטו באותיות של זהב על מגילת הקלף אלו שבחרו להיות "מחזיקים בקודש".

שנת תשע"ט תהווה ציון דרך, כאן החל עידן חדש, במקום הזה – בזמן הזה ניתוספו "מחזיקים בקודש" אשר החזיקו בעץ החיים, והפכו לשותפים.

הם, גיבורי החייל הנחשונים – ייחרטו באותיות של זהב, הם בנו עולמות של תורה בטהרה בשעה אחת.

"ברוך אשר יקים את דברי התורה הזאת"!
    מצ"ב קישור לתרומה מאובטחת:
    נדרים פלוס
    https://www.matara.pro/nedarimplus/online/?mosad=7001563&MatrimId=117745
    צ'רידי:
    https://www.charidy.com/torahv/504154446

0 תגובות
    זהו ש... אתם לא צריכים לעבוד קשה...
    נתתי לכם את הקישור בהינף מקלדת.
    יאללה, להתרמה!
    אם רק אפשר, עם הקדשה. אני מחבב את זה :)

ידיד יקר ונכבד!

אני פונה אליך מלב אל לב
    מנשמה יהודית אחת אל אחותה.

לכל יהודי בעולם יש בית, בית לגוף, לצרכיו.
    וגם בית לנשמה.
    בית המדרש, בית האלקים,
    לשם הוא פונה לשפוך שיחו לפני ה',
    לשאת צקון לחשו, לשעות של התדבקות בה' בלימוד התורה.
    לשם הוא מוליך את צאצאיו
    שם הוא מחדיר בהם אהבת תורה ויראת אלקים ואהבתו.
    שם הוא מחנכם באהבה אינסופית לתפילה, לתורה, לכל דבר יהודי.

לי - אין!
    לא רק לי אישית, לאלפי חסידי ויזניץ כמוני, אין בית.

נעים ונדים אנו, בבית מדרש עראי שצר מהכיל
    לילדנו ולצאצאינו אין מקום, לנו עצמנו אין מקום.
    נאנקים ונדחפים אנו בין המוני החסידים
    הריכוז מאיתנו והלאה.

מרן אדמו"ר מויזניץ שליט"א ראה בעני העם,
    חרד את החרדה הגדולה לצעירי הצאן שמתדפקים על הדלת
    ולמרבה הצער אין מוצאים מקום
    והרחוב עומד הכן לקלוט אותם, על כל פגעיו - ה' ישמרנו.

קם ועשה מעשה
    והחל לבנות את בית המדרש הגדול מחדש
    למען הדורות, למעננו!

איני צריך לספר לך מהי ויזניץ, מה מהותה של ויזניץ
    מה משמעותה של שבתותיה, תפילותיה, ערכיה, קיום מצוותה
    ההתלהבות והאש הפועמים בה
    המשמשים תל תלפיות לא רק לחסידי ויזניץ
    כי אם לכל אחד ואחד מכלל ישראל
    אני מניח שגם אתה זכית ליהנות מאורה אי פעם במהלך חייך.

כעת, זועק מרן אדמו"ר שליט"א את זעקת הדור
    מבקש לבוא לעזרתו להשלים את בנין ביהמ"ד
    לא למענו ולא לכבודו
    למען הדור, למען החינוך, למען דורות העתיד!

ואני, לא יכולתי לעמוד מנגד, לא יכולתי להחריש.
    אסור היה לי לשתוק!

לקחתי על עצמי, כמובן וכפשוט מאליו
    סכום נכבד לבוא לעזרתו להשלמת הבנין.

עתה, מבקש אני את עזרתך בעבורי
    לסייע בעבורי להשלים את התחייבותי.

יודע אני ששבע התרמות-המונים אתה, ככל אחד מאיתנו
    אולם כאן מדובר על הצלת הדור כפשוטו
    על חלק ונחלה בבית גדול וקדוש
    שישמש תל תלפיות עד ביאת הגואל לדורותינו וצאצאינו הבאים אחרינו לשלום
    ומי לא ירצה להיות שותף בכך?!

סמוך אני ובטוח כי תחפוץ לקחת חלק ונחלה
    אם לא למענו - למעני
    ואם לא למעני - למען הדורות הבאים
    וכמובן - למען כבוד שמו יתברך.

ברכתיו הנדירות והעילאיות של מרן אדמו"ר שליט"א
    וגדולי הדור אשר הצטרפו לקריאה קדושה זו
    מצורפים בזאת.

לחץ כאן כעת לתרומה

בברכת ידידות נאמנה
  • 591
  • מי שמעוניין לקנות כרטיסים להגרלה של איחוד הצלה על דירה
    יכול לקנות בקישור הזה
    https://ca.1221.org.il/?af=PJRY03
    בקישור הזה תרוויחו 3 דברים
    גם לתרום לאיחוד הצלה להציל חיים וכו' וכו',
    וגם להיכנס להגרלה על דירה בשווי של 1,600,000
    וגם חסד בשבילי... (מהקישור הזה גם אני ירוויח יותר סיכוי)
    אז תודה רבה מראש
    מצ"ב קטלוג של ההגרלה
    0 תגובות
    בשקט בשקט, בלי ששמתם לב, בזמן שהייתם עסוקים בהמון עניינים חשובים, התפתח אשכול בפורום צדקה וחסד. אשכול שעוד יזעזע אתכם. ינענע, כלומר. יניע, בעצם.
    אוף, מה זה משנה ההגדרה.
    ולמה אני מספר לכם את זה?
    כי הבנאדם עצמו פונה אליכם, ומספר לכם...
    טוב, הנה, קבלו את המשפטים המקוריים:

שלום שוב לכולם . אנסה לשתף קצת יותר פרטים על מצבנו בתקווה שהקדוש ברוך הוא יעזור וישלח לנו שליח טוב לעזרה לבר מצווה .

בעוד כחודש וקצת.. בעזרת השם יתברך אנחנו חוגגים בר מצווה לבננו נתנאל אהרון . מצבנו הכלכלי לא מאפשר לנו לצערנו לדאוג לו לדברים החשובים לבר מצווה , אנשים טובים וצדיקים כבר תרמו לנו תפילין והזמנות . נשאר לדאוג לילד למגבעת ( תרמו לנו 300 שקלים בינתיים .. תודה ליהודי הצדיק שתרם לנו , כאן מפרוג ) . ובגדים חדשים ( ציצית צמר , וסט , מעיל , חולצה וכ"ו . וכמובן אוכל לסעודת מצווה בהנחת תפילין ולשבת חתן . אנחנו לא חוגגים באולם כמו כל החברים שלו , אלא בבית כנסת . צנוע ופשוט ואנחנו מאוד שמחים ומודים להשם שזה כך . אנחנו לא קונים בגדים חדשים לבר מצווה ולא רוצים לחגוג בפאר . רק לשמח את נתנאל בבר מצווה שלו .

ומוסיפה הגברת (@אחת ברקע שמה) וכותבת:
    ...בעלי שירת בשירות צבאי כלוחם בגולני . בשנת 1997 במסגרת פעילות מבצאית בלבנון לאחר היתקלות עם מחבלים נשרפו 5 חבריו לפלוגה חיים באסון הסלוקי .
    בשירות המילואים בפעיל ( סיים לפני 4 שנים ) בצוק איתן איבד עוד 2 חיילים שלו וכתוצאה מכך מצבו הנפשי התדרדר .
    פסיכיאטר איבחן אותו כחולה פוסט טראומה קשה .
    בעקבות כך, התפרצה אצלו מחלה שאין לה מרפא מחלה נפשית ( פסוריאזיס ) ודלקת פרקים קשה וזיהום בדם . הוא מטופל בכדורים פסיכיאטרים ומנסה לייצב את מצבו הבריאותי . בעבר הוא עבד והצליח לפרנס את הבית בכבוד , אבל כרגע מצבו הבריאותי לא מאפשר זאת ..

והיום בבוקר, בשעה שחלקכם היטבתם על ראשכם את מצנפת השינה והגברתם קצת את עוצמת המזגן, בשעה שש בבוקר בדיוק, העלתה הנ"ל הודעה בפרוג, והוסיפה:
    לכל האנשים היקרים שמעוניינים לעזור, אנחנו לא חוגגים באולם בפאר והדר , אלא בבית הכנסת בבוקר של ההנחת תפילין .
    מאוד פשוט ומאוד צנוע . רק סעודת מצווה ושבת חתן .

הבנתם את זה?
    אז הנה מצ'ינג אמיתי בשבילכם, פה בפרוג.
    זהו.

Screenshot_2019-06-05-06-06-35.png Screenshot_2019-06-05-05-57-55.png
    עברתם לאחרונה באזור התעשיה "מרכז ספיר" בגבעת שאול?

לא. לא כדי להיכנס לאחד המוסכים לטיפול עשרת אלפים לרכב, לא בשביל לטעום בורקס מהמאפיה, וגם לא כדי לערוך קניה ברשת "אושר עד" הסמוכה.

אתם מוזמנים ל"מרכז ספיר" רק כדי לראות מקרוב שלהבת רועדת הנאבקת ברוח.

שם. בלב החולין. בעיבורו של אזור התעשיה הסואן, שוכנת לה ישיבת אש התלמוד. הישיבה הגדולה שהוקמה לפני 7 שנים בברכתם ובעידודם של גדולי הדור שליט"א, ותפסה לה מקום של כבוד בכותל המזרח של עולם הישיבות. היא מנוהלת ביד רמה ע"י ראשי הישיבה הרב יוסף לסרי שליט"א והרב אריאל וילנסקי שליט"א, ובנשיאות הרב משה צור שליט"א,

הישיבה שהתחילה את דרכה עם 26 בחורים בלבד, גדלה בקצב בלתי נתפס.

שמה הטוב עשה לו כנפיים, הביקוש להימנות על הליגיון המובחר הלך וגבר עד שבזמן אלול הבא צפויים לחבוש את ספסלי הישיבה 352 בחורים!

בעקבות הצמיחה המואצת, המבנה בשכונת הר נוף צר מלהכיל והישיבה נאלצה להעתיק את מקומה למקום רחב יותר.

שטח שממה מוזנח באזור התעשיה בגבעת שאול, הופך למשכן קודש עבור בני העליה.

בחוץ- הבל הבלים, ומבית- היתרון שלמעלה מן השמש; עולם של תורה בטהרתה, של חברותות וקצוית'. עולם של אביי ורבא.

עלויות הבניה מסתכמות בהון עתק. חובות עצומים, וריצות לבנק לסדר צ'קים שחזרו ללא כיסוי.

הנטל על כתפי הנהלת הישיבה מאיים להכריע ואל הלב מתגנבת תחושה איומה שמשהו עלול לקרות לאש חס וחלילה...

מאז ומעולם נלחמו גשמים באש הלהבה, אולם היום זה אחרת. גשם זלעפות מאיים על המשך דרכה של הישיבה. היום אתם עדים למאבקה הנואש של אש התלמוד, רגע לפני שתכבה חלילה.

"זוהי מלחמה אמיתית על המשך קיומה של הישיבה!" אומר ר' אלי טוויזר, המנהל של "אש התלמוד".

"אם אין קמח- אין תורה", והקמח- הולך ואוזל... כעת באו מים עד נפש!

גשמי זלעפות מאיימים לכבות את עמוד האש! לסגור את עמוד הגמרא...

התורה בסכנה! הצילו את ישיבת "אש התלמוד" לפני שיהיה מאוחר מידי!

עכשיו זה קורה!

36 שעות גורליות!

בימים רביעי וחמישי ט' וי' בסיון.

כולנו לוקחים חלק. כולנו שותפים! לא ימיש עמוד האש! זו לא רק סיסמא, זו תפילה וזעקה מעומק הלב, שלא תכבה חלילה אישם של עצי המערכה.

עזרו לאש התלמוד להיחלץ מהמצוקה אחת ולתמיד ולהמשיך להבעיר את השלהבת עד שתהיה עולה מאליה! בזכותכם- אש התלמוד תנצח במערכה!

מ' ח-ן 77440171 סניף שבטי ישראל מס' סניף 621 ע"ש בית השם תורת משה והדרך ליצירת קשר *2308
  • 2K
  • עברתם לאחרונה באזור התעשיה "מרכז ספיר" בגבעת שאול?

לא. לא כדי להיכנס לאחד המוסכים לטיפול עשרת אלפים לרכב, לא בשביל לטעום בורקס מהמאפיה, וגם לא כדי לערוך קניה ברשת "אושר עד" הסמוכה.

אתם מוזמנים ל"מרכז ספיר" רק כדי לראות מקרוב שלהבת רועדת הנאבקת ברוח.

שם. בלב החולין. בעיבורו של אזור התעשיה הסואן, שוכנת לה ישיבת אש התלמוד. הישיבה הגדולה שהוקמה לפני 7 שנים בברכתם ובעידודם של גדולי הדור שליט"א, ותפסה לה מקום של כבוד בכותל המזרח של עולם הישיבות. היא מנוהלת ביד רמה ע"י ראשי הישיבה הרב יוסף לסרי שליט"א והרב אריאל וילנסקי שליט"א, ובנשיאות הרב משה צור שליט"א,

הישיבה שהתחילה את דרכה עם 26 בחורים בלבד, גדלה בקצב בלתי נתפס.

שמה הטוב עשה לו כנפיים, הביקוש להימנות על הליגיון המובחר הלך וגבר עד שבזמן אלול הבא צפויים לחבוש את ספסלי הישיבה 352 בחורים!

בעקבות הצמיחה המואצת, המבנה בשכונת הר נוף צר מלהכיל והישיבה נאלצה להעתיק את מקומה למקום רחב יותר.

שטח שממה מוזנח באזור התעשיה בגבעת שאול, הופך למשכן קודש עבור בני העליה.

בחוץ- הבל הבלים, ומבית- היתרון שלמעלה מן השמש; עולם של תורה בטהרתה, של חברותות וקצוית'. עולם של אביי ורבא.

עלויות הבניה מסתכמות בהון עתק. חובות עצומים, וריצות לבנק לסדר צ'קים שחזרו ללא כיסוי.

הנטל על כתפי הנהלת הישיבה מאיים להכריע ואל הלב מתגנבת תחושה איומה שמשהו עלול לקרות לאש חס וחלילה...

מאז ומעולם נלחמו גשמים באש הלהבה, אולם היום זה אחרת. גשם זלעפות מאיים על המשך דרכה של הישיבה. היום אתם עדים למאבקה הנואש של אש התלמוד, רגע לפני שתכבה חלילה.

"זוהי מלחמה אמיתית על המשך קיומה של הישיבה!" אומר ר' אלי טוויזר, המנהל של "אש התלמוד".

"אם אין קמח- אין תורה", והקמח- הולך ואוזל... כעת באו מים עד נפש!

גשמי זלעפות מאיימים לכבות את עמוד האש! לסגור את עמוד הגמרא...

התורה בסכנה! הצילו את ישיבת "אש התלמוד" לפני שיהיה מאוחר מידי!

עכשיו זה קורה!

36 שעות גורליות!

בימים רביעי וחמישי ט' וי' בסיון.

כולנו לוקחים חלק. כולנו שותפים! לא ימיש עמוד האש! זו לא רק סיסמא, זו תפילה וזעקה מעומק הלב, שלא תכבה חלילה אישם של עצי המערכה.

עזרו לאש התלמוד להיחלץ מהמצוקה אחת ולתמיד ולהמשיך להבעיר את השלהבת עד שתהיה עולה מאליה! בזכותכם- אש התלמוד תנצח במערכה!

מ' ח-ן 77440171 סניף שבטי ישראל מס' סניף 621 ע"ש בית השם תורת משה והדרך ליצירת קשר *2308
    0 תגובות
    www.charidy.com/byby

מצוה גדולה וחשובה!

רק מי שמכיר יודע איזה אנשים נפלאים עם מסירות נפש עילאית

כבר 40 שנים הקימו עולם תורה שלם במדבר הרוחני שהיה שם

המוסדות כוללים 7 כוללים ( הרבה אברכים שמגיעים מבני ברק)
    בית יעקב לבנות
    תלמוד תורה לבנים
    ישיבה קטנה
    כולל בעלי תשובה, כולל לפנסיונרים
    המקום פתוח מארבע בבוקר עד שתיים עשרה בלילה

מצווה גדולה לעזור אפילו בסכום סמלי על מנת שלא יקרסו

אלפי בתים של תורה קמו בזכות המקום!!!

תזכו למצוות
    • תודה
    Reactions: מרחב1 //
    2 תגובות
    שלום וברכה.
    משפחה טובה ותמימה של יהודים טובים עורכת בר מצווה בקרוב.
    (
    כאן יש מידע ופרטים, לצערי אסור להעלות באא"ר את הפרטים. @prog אני כמעט כועס עליך. שתדע:) טוב שיש פורום מיוחד למגביות מוסדיות, כי אחרת הפורום יטבע. אבל... יש יוצאים מהכלל)
    אני מחפש בדחיפות אדם שיכול לסייע בארגון אוכל לכשישים מוזמנים.
    שימו לב שמדובר במשפחה בצפון העמוק.
    אם יש לכם איך לסייע אפשר לפנות אליי, או ל @באבא קמא או ל @ארבע
    או ישירות למשפחה @אחת ברקע
    אגב, הפרטים מאומתים ונכונים.

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
    נקרא  2  פעמים
    למעלה