Title
  • בעקבות ניצול הפורום למטרות אחרות ההרשאה לכתיבה והעלאת נושאים הינה רק למנויים, לקבוצות מקצועיות ולחכמת נשים.

תרומה וחסד

אשכולות תרומה ובקשות תמיכה מאושרים ללא תשלום, בפורום תרומה וחסד בלבד.

מאמרים אחרונים באתר

כמה כח רוחני, יהודי ועצמתי, טמון בשתי המילים הללו. הן משקפות את ליבת קיומו וסוד נצחיותו של העם הקדוש ביותר בתבל, העם הותיק ביותר, וגם המושפל והסובל ביותר.

כשמילים אלו על שפתותיהם, הושלכו יהודים לכבשני אש האינקוויזיציה, זו היתה זעקתם האחרונה קודם שנורו ונקברו בקברי אחים בגטאות סוסנוביץ', פיוטרקוב וקראקוב, וקודם עלייתם לרכבות המוות – שוררו צלמי האדם הטהורים הללו, את "שמע ישראל" בגאון ועוז שאין להם שיעור.

שמע ישראל הוא גם הטקסט הראשון העולה על שפתי ילדי ישראל, הלומדים לדקלם אותו במתיקות אינסופית, ולקדש את יוצרם בדרכם הפרטית שלהם.

היא היא, קריאת הנצח, דגל הגאוה ותרועת הנצחון והקיום, שלנו, בני א-ל חי.

÷

אחים וידידים יקרים,

רשת "שובו" הוקמה לפני 28 שנים, מתוך מטרה יהודית אחת ויחידה: שלא יהיה או תהיה, ילד או ילדה, בעם ישראל כולו, שלא ידע מה היא קריאת שמע ישראל. בשם המטרה הקדושה הזו, העמידה הרשת מערך של בתי ספר בפריסה ארצית, אשר עם תחילתו פנה בעיקר אל קהילת העולים מברית המועצות, שם נעשקה מהם יהדותם, וב"שובו" בקשו להשיב להם את נכס חייהם – את יהדותם.

עם השנים, התפתחה הרשת בכמותה ואיכותה, ולצד קהילת העולים מברית המועצות לשעבר, היא פונה היום לאוכלוסיות רבות ומגוונות, כמו עולי צרפת ודרום אמריקה, לצד בתי ספר יעודיים לציבור הישראלי הכללי, בערי הפריפריה, המרכז, צפון ודרום.

הרשת חרטה על דגלה את הנפת דגל היהדות, אך לצד זאת היא לא מגלה פשרות ברמת ואיכות הלימודים הכלליים והמקצועיים. הרשת מפעילה מערך של אלפי אנשי חינוך והוראה, כולם בעלי מקצוע ואישיות ושיעור קומה, המעניקים לחניכי וחניכות "שובו" את מיטב הכלים לחיים יהודיים, בריאים ונכונים.

אנשי סגל הרשת חדורי רוח שליחות ומוכווני מטרה. הפעילות במסגרת "שובו" היא עבורם שליחות, ובשמה, הם מעניקים ערך מוסף גדול בהרבה מהיקף החוזה הרשמי עליו הם חתומים. הם מעודדים וחותרים לקשר אישי עם החניכים, עם הוריהם ובני משפחתם, מעניקים להם ליווי ויעוץ בשלל ענינים, ומייצרים בחסות בית הספר, חממה משפחתית מופלאה, כמותה לא ניתן למצוא.

÷

היום הזה, שובו פונה אליכם.

זו אינה הצטעצעות לשונית, או הברקת קמפיין חולפת.

קריאת "שמע ישראל" של מיכאיל (יליד 2011), טניה (ילידת 2010) קרלוס (יליד 2007) וליאן (ילידת 2009) ב-ס-כ-נ-ה.

נכון לכתיבת שורות אלו, הם עוד לא יודעים מי זה שמע ישראל (הטעות, לצערנו, במקור), אך הנשמה שלהם זועקת: שמע! ישראל! קרלוס, כפי שתוכלו לחשב, מגיע לגיל בר-מצוה בשנה הבאה, ואם נשאל אותו מה בדבר רכישת תפילין, הוא יברר בעדינות אם נוכל לחזור על השאלה שוב.

כי היום הזה, 28 שנה מאז הקמתה, מוצאת "שובו" את עצמה משיבה שוב ושוב פניהם של ילדים וילדות, נערים ונערות והוריהם – ריקם. הללו, נשמות יהודיות טהורות, לא זכו להכיר את בוראם, את תורתו ואת יופיה, והם רק מבקשים דבר אחד: השיבנו.

"שובו" משוועת אף היא לתת להם מענה, יהודי וערכי כמו שהיא יודעת, אך איננה יכולה עוד. נחש חובות ענקי מסתלסל סביב צווארה הכלכלי של הרשת, ומאיים לחנוק את פעילותה, ומי מדבר על הרחבתה ופתיחתה בפני עוד ועוד ילדים וילדות.

לכן, החליטה "שובו" לצאת לקמפיין הגיוס הזה, לו קדמה עבודת מחקר וניתוח על אודות צרכיה של הרשת, ה'בורות' הכלכליים האורבים לה, ובחינת יכולותיה מול משאביה. בהתאם לתוצאות עבודה זו, גובשה המלצת אנשי המקצוע לפיה גיוס משמעותי, בן 20 מליון ₪, יוכל, בסיעתא דשמיא, להעניק לה את החמצן הכלכלי, שגם יוציא אותה מבוץ החובות והתסבוכות, אך חשוב הרבה יותר מכך – יוכל להעניק למיכאיל, טניה, קרלוס וליאן, את "שמע ישראל", לו הם ראויים.

הקמפיין זוכה גם לברכתו של מרן רבי חיים קניבסקי שליט"א, אשר חתם על קריאת קודש לסיוע ל"שובו", אותה הוא מסיים בברכה נדירה ומופלאה: "ומובטחנו כדבר פשוט וברור ולמעלה מכל ספק, כי בשכר זאת יתברכו כל התומכים והמסייעים, ויזכו לשמחה בביתם לתקופת השנה"!

÷

שלשים ושש גורליות לפנינו. במהלכן, כל שקל שתעניקו לנשמות הללו, הופך לשני שקלים.

והשקלים (המוכפלים) שלכם, פורחים וטסים בכל העולמות, ויחדיו מצטרפים לזעקתה של הנשמה.

שמעו נא עם בני ישראל:

הנשמה זועקת – שמע ישראל!

https://www.charidy.com/shuvu

ישיבת פתחי עולם בראשות הרב פייבלזון (תלמידו של הגר"מ שפירא) פותחת במגבית להרחבת והעמקת הפעילות,
כל מי שמכיר את תורתו של הרב או נחשף לשיעוריו בקול הלשון וכדו' (וגם מי שלא יוכל להיות חלק)
ורוצה להיות חלק מהמפעל הקדוש הזה,
אשמח שיתרום דרך בעלי בלינק המצורף:
https://www.charidy.com/polam/527612096

מצורף הסבר מפורט על הפעילות:

מאירים את העולם: תורתו של הרב פייבלזון

רבים זוכרים היטב את המפגש הראשון עם הרב.

זוכרים את הארת הפנים. את החיוך המקרין. את הסקרנות. את האכפתיות העמוקה. את הטבעיות. את הקשר הבינאישי הפשוט. ובעיקר: את הדיבור.

שונה דיבורו של הרב פייבלזון מדיבורם של תלמידי חכמים "מן השורה", באותה מידה ששונה תורת הרב מתורתם של אחרים.

תורת הרב מדברת (כפי שהוא מדגיש על התורה עצמה) "בלשון בני אדם". הרב מתרגם תורה גבוהה, עמוקה ומרוממת – זאת שקיבל כתלמיד מובהק לרבו הגר"מ שפירא זצ"ל – לשפה ארצית, מובנת, רלוונטית.

כך גם דיבורו של הרב. אין אדם שהרב לא מעניק לו את מלוא תשומת הלב, בקשב ובסבלנות. היחס תמיד אישי, רגיש, ומוטעם לשואל. והמענה, המלא בפקחות ובתבונה, פונה אלינו, מתייחס לאתגרים המוחשיים של הפרט ושל הכלל, ומאיר את חיינו.

קסמו של הרב, גישור בין הגבוה לארצי, נוגע בכל החוגים ובכל השכבות. בעלי תשובה. אברכי כולל. בחורי ישיבה. חרדים עובדים. נוער שאינו מוצא את מקומו. מתמודדים בכל תחום – מזוגיות ועד שאלות באמונה, מחינוך ילדים ועד מי שפשוט מחפש להחדיר עומק לחייו.

אנחנו פוגשים את הרב ונפעמים. נפעמים כי הוא נוגע בחיים האמתיים שלנו, בחוויות הפשוטות שלנו, ביחסים הבינאישיים שלנו. נפעמים מהשילוב ההרמוני של עומק ופשטות. נפעמים מהעובדה שלתורה יש מה לומר בכל תחומי החיים.

הרב מקדיש את כל מאודו למען הזולת – למעננו. מידי שבוע הוא מעביר עשרות שיעורים, אם בישיבת "פתחי עולם" ואם מחוצה לה. הוא פוגש קבוצות רבות, שהאחת כלל אינה מודעת לחברתה, ומביא את הבשורה שלו למאות ולאלפים. הוא אף זמין לבודדים, לשואלים בתורה ולמתייעצים בכל תחום.

כדי שמפעליו יוכלו להמשיך הלאה, ואף לצמוח ולהשפיע לכמה שיותר, עלינו להתגייס למענם. עלויות ההחזקה גבוהות: שכירות מבנה; אברכי כולל; פרסום שיעורים; נסיעות רבות ותכופות; ועוד. לרב אין מקורות מימון זמינים. אין הדבר תלוי אלא בנו.

מאות ואלפים מכירים טובה לרב – להשקעתו, לסבלנותו, לתורתו, לאהבתו. בדרכו של הרב, כמים פנים אל פנים, נתרגם את התחושה העמוקה ללשון בני אדם: לתרומה שתחזיק את מפעליו הרבים, ותאפשר לתורתו להאיר את העולם.

-------------------------------------------------------------------------------------------

פרטי העמותה / ישיבה:

ישיבת פתחי עולם

עמותת דרכי חנה לאה

מספר עמותה 580634624. כתובת אלקבץ 48. מספר טלפון 025404430

כולל של עשרות אברכים כולל לבעלי תשובה והפצת יהדות. באמצעות תורתו של הרב פייבלזון

עמותת ארגון אש התורה

ארגון אש התורה. 580448082 כתובת אלקבץ 48 מספר טלפון 025404430

מפעילים בית מדרש של כולל עשרות אברכים כולל לבעלי תשובה והפצת יהדות. באמצעות תורתו של הרב פייבלזון
  • 540
  • להוריד לי..
    https://www.youtube.com/watch?v=eVaURdp2Fis תודה
    ולעלות קישור לג'מבו דרייב או מג'יקוד
    0 תגובות
    שלום לכולם!
    אני כותבת כאן בשביל חברה טובה מאד,
    שביקשה ממני לכתוב כאן במקומה - כי לה אין את הכוחות לזה.

אני אם חד הורית שמתמודדת עם קרוהן במצב קשה, וכרגע מתקשים למצוא לי תרופה מתאימה שתשקם אותי. אין לי את האפשרות לעבוד לפרנס את המשפחה, אני לא מסוגלת לעבוד בגלל תסמיני המחלה הקשים.
    בנוסף לכל זה אני מטופלת בילדה עם צרכים מיוחדים ל"ע , וההוצאות הרפואיות והשיקומיות עבורה רבות מאד!
    כעת אני נמצאת כחודש וחצי לפני חגיגת בר מצווה לבן היקר שלי, ואני זקוקה לעזרה דחופה על מנת לרכוש עבורו תפילין, ביגוד בסיסי, הוצאות האולם הבסיסיות ביותר.
    שתבינו, אין לי מאיפה להותיא שקל. אני לא עובדת. מושבתת. וביטוח לאמי לא נותן לי כרגע שום קצבה.
    אני לא מתחננת מכל אחד על סכום של מאות שקלים, אני רק מבקשת כמה שאתם יכולים. זה יציל אותי!
    אני מודה לכולם מראש!
    גם אם יש לכם אפשרות לתרום לי לא רק כסף, זה יציל אותי.
    כפשוטו ממש.
    תודה!

פרטי חשבון:
    פאגי סניף 177.מ.ח132837

תזכו למצוות!!!
    לכל חבורת פרוג שלום רב
    אני פונה אילכם בגלל מורי ורבי הרב אשר אריאלי שליט'א מישיבת מיר הוא ביקש ממני ועוד אנשים להשתדל ולהרעיש עולומות לסיע לאחד מבני החבורה שהוא ברוך השם נכנס לברית האירוסין ובעה'י יתחתן בחודש תמוז אך אין לו אפילו להוצאות המימליות לנישאיו
    הוריו חזרו בתשובה ואמו לא עלינו חולה במחלה והמצב קשה קשה מאוד
    מורי ורבי אמר שמיכיון שאין לו אנשים במשפחתו לסיע לו אז כל סביביו הוא קרוביו לסיע לו בזה וזה זכות מיוחדת לסיע לו להקים בית נאמן בישראל ובזכות זו להביא ברכה לכל המשתתפים בענין חשוב זה ויהיה נטפל לעושי מצוה

אני פונה אליכם כידיד קרוב מאוד מאוד של אותו בחור ומבקש ומתחנן שתעזור לי לסיע לבחור שהוא תלמיד חכם מופלג שיוכל להכנס ברוגע ומנוחת הנפש לבנות את ביתו
    אני צירפתי לינק לתרומה דרך קופת העיר קרן 6277
    ואם אפשר להעביר לידידים שלך ''שנזכה להיות נטפל לעושי מצוה ולהביא עלינו ברכה''

https://www.kupat.org.il/Project/147

תזכו למצוות והצלחה וסיעתא דשמיא בכל הענינים

ידידכם צבי אשכנזי
    בס"ד

היום ומחר ימים שני ושלישי ט"ו ו- ט"ז אייר

קרעטשניף הרבצת תורה וחסידות

ישיבה, כוללים, שטיבלעך. פייער!

חסידות 'קרעטשניף ירושלים' נוסדה ע"י אוד מוצל מאש מרן רבינו הקוה"ט זיע"א בכפר עַטַה (כך היה מאיית את שם העיר, על שם ראשי התיבות ע'ל ט'הרת ה'קודש), בשנת תש"ח. להשאיר שם ושארית לזכרונם הקדוש של אביו וזקינו הקדושים שנעק"ה בשואה.

הרבי נודע בעולם כולו כפועל ישועות מעל דרכי הטבע, שרבים נהנו ממנו עצה ותושי'ה וברכות קודש. שמו הלך לפניו בארץ ובחוץ לארץ, כמו כן עבודתו הלוהטת והבוערת משכה אליו רבים מכל גווני הקשת היהודית, שנהרו לראות את אש הקודש בשבתות בטישן וביומא דפגרא.

הרבי הקים וביסס מפעלי תורה רבים, במטרה להבעיר את אש הנשמה ביהודים רבים ככל הניתן. מרכז התורה הראשון היה בכפר אתא ברח' י.ל. פרץ, לידו הקים שכונה בשם 'שיכון סיגעט-קרעטשניף' ים תלמוד תורה וישיבה. כך גם הקים בבני ברק בית הכנסת וכוללים ברח' השל"ה 16. ולאחר מכן גם הקים את מרכז החסידות בירושלים ברח' אבינועם ילין 5, שם גם התגורר בשנותיו האחרונות.

במהלך השנים אלפים הגיעו להסתופף במחיצת קדשו בתפילות, בטישים, בשיעורים ואירועים, לחזות בעבודת קדשו שהיתה מזוגה באש קודש ובחן מתוק נדיר, כמפורסם, ולהיוושע ממעיין הישועות שזרם אצלו באופן פלאי.

בט"ו אייר תשס"ו נסתלק הרבי הקדוש למגינת לב מאות חסידים ואוהדים ואלפי ישראל. אלפים ליוו את מיטתו בבכי להר הזיתים.

כיום ממלא את מקומו בנו כ"ק מרן אדמו"ר שליט"א שרומם ומינף את החסידות, והקים שטיבלעך גם בבית שמש ואלעד. כך גם הקים כוללים ובתי הוראה, וכן חבורות ופעילויות של התעלות לבני הנוער, לצד מערך ענק של חסד בימי החגים.

התנופה הגדולה של החסידות החלה לפני כמה שנים עם פתיחת הישיבה קטנה באלעד 'מבצר התורה' (ע"ש הרבי: מ'ורינו ר'ב'י צ'בי), שאמונה על יסודות התורה והתפילה באש קודש, כמשאלת הרבי הקדוש זצוק"ל.

שמה של הישיבה הולך לפניה הרבה מחוץ לגבולות קרעטשניף. מכל הארץ ואף מחו"ל משחרים הבחורים המצוינים בעולם החסידות להיכנס בישיבה מצוינת זו. כיום מונה הישיבה 70 בחורים מצוינים בליעה"ר.

כל המפעל הגדול הזה עומד כרגע על כף מאזנים, בשל סכום אדיר של מעל 2.2 מיליון ₪. חובות שנצטברו במשך השנים, וכל זה כ"ק מרן אדמו"ר שליט"א נושא בעצמו על כתפיו וכבר כשל כח הסבל.

כמובן שמצב זה מדאיג את כל מי ששמו של הרבי מקרעטשניף יקר בעיניו, ורוצה לעשות נחת רוח לנשמתו בגנזי מרומים ע"י בבת עינו - המוסדות שעל שמו ולזכרו הקדוש.

עכשיו זה הזמן, ביומא דהילולא קדישא, לפעול למעשה.

הרבי הקדוש ממרום שבתו מן השמים מסתכל על כל אחד ומבקש להשפיע ישועות ונפלאות כדרכו בקודש - ובפרט לאלו שיעזרו ויקחו חלק במפעל חייו, כברכתו וכברכת הרבי שליט"א.

הבן שלי לומד בישיבה, והתחייבנו .

נשמח להצטרפותכם:
    https://www.charidy.com/kvb

f5dee098b67779fb225f40a733912a31_1558268221.jpg 59931fb10048b6da2f36f1bc4a0ebae9_1558268204.jpg
    ידידי היקר והחשוב, ידיד בית ה',
    איני בא לבקש ממך תרומה בשבילי, אני בא רק לספר לך משהו מענין,
    בודאי שמעת על חסידות צאנז, כלל ישראל נהנה מפעלותיהם בכל אתר ואתר,
    אם זה מפעל הש"ס שבו נבחנים מכל הקהילות בכלל ישראל, ביה"ח לניאדו הנותן שירות לכל מקהלות עם בני ישראל ועוד
    כרגע יצאו להתרמה עבור למעלה מאלף אברכי כולל
    1,004 אברכים בני עליה
    אלף וארבע להבות אש תורניות שרבים מהם נבחנו אלפי דפי גפ"ת עוד טרם יומם הראשון בכולל ורבים עוד יותר נודעים כתלמידי חכמים מופלגים, יושבי על מדין וכאלה שאין להם בעולמם מלבד ד' אמות של תורה והלכה.
    תורתם של האברכים היא אישון עינה ועורק ליבה המרכזי של צאנז, החסידות שהושתתה על התורה ולומדיה.
    שר התורה, כ"ק מרן אדמו"ר הגה"ק זי"ע, בעל ה'שפע חיים', הוא היה זה שהניח את התשתית לעולם התורני המופלא שרק מוסיף להתפתח וללבלב.
    דבר בעולם לא שווה היה בעיניו כמוסדות התורה הענפים אותם ייסד בדם וביזע. תלמידיו וחסידיו הרבים הורגלו לשמוע פה קדשו את הקביעה האבסולוטית: תורה תורה, און נאך - אמאל, תורה

הצטרף עכשיו לרבבות התורמים - לחץ כאן

https://www.charidy.com/sanz/527117504
    ה כ-70 שנה שמוסדות צאנז פורחים למותג אחד ענק של תורה!

צאנז היא חסידות שחרתה על דגלה את הנתינה לאחר. הרבי זצ"ל בנה מוסדות לטובת הכלל ולא רק לטובת הפרט, כמו ביה"ח 'לניאדו', מפעל הש"ס, כולל ש"ס, מעון ילדים, ישיבת מהרש"ד - ישיבה שהוקמה ע"י הרבי בשנים עברו לבני עדות המזרח.

צאנז צריכה אתכם בשעות הקרובות:

נוסח הברכה הנדירה למסייעים למוסדות צאנז ע"י שר התורה הרבי זצ"ל:

"אני מבטיח לכם, לא אשכח חסדכם מאיתי, ותמיד אמליץ עבורכם לטובה ולברכה, ובכל עת שתצטרכו לאיזה ישועה תנדרו לאותם הצדקות שפעלתי בעבורם"!

כל תרומה תתקבל בברכה, וניתן לפריסה של עד 36 תשלומים

נ.ב.

בעת התרומה כדאי לומר בפה: "לטובת נשמת הרב יקותיאל יהודה בן הרב צבי" כדי שיעמוד בהבטחתו ויפעל עבורכם לטובה וברכה בכל העניינים.

בנוסף, נא שלחו שם ושם האמא בהודעה פרטית ובל"נ אזכיר על ציון הרבי זצ"ל כל שם בפרטיות.
    1,004 אברכים בני עליה

אלף וארבע להבות אש תורניות שרבים מהם נבחנו אלפי דפי גפ"ת

עוד טרם יומם הראשון בכולל ורבים עוד יותר נודעים כתלמידי חכמים מופלגים,

יושבי על מדין וכאלה שאין להם בעולמם מלבד ד' אמות של תורה והלכה.

תורתם של האברכים היא אישון עינה ועורק ליבה המרכזי של צאנז, החסידות שהושתתה על התורה ולומדיה.

שר התורה, כ"ק מרן אדמו"ר הגה"ק מצאנז זי"ע, בעל ה'שפע חיים',

הוא היה זה שהניח את התשתית לעולם התורני המופלא שרק מוסיף להתפתח וללבלב.

דבר בעולם לא שווה היה בעיניו כמוסדות התורה הענפים אותם ייסד בדם וביזע.

תלמידיו וחסידיו הרבים הורגלו לשמוע מפה קדשו את הקביעה האבסולוטית:

תורה תורה, און נאך - אמאל, תורה

(-תורה, תורה ושוב תורה)

ההבטחה המושיעה

כ"ק מרן בעל ה'שפע חיים' מצאנז זי"ע:

אני מבטיח לכם, לא אשכח חסדכם מאיתי, ותמיד אמליץ עבורכם לטובה ולברכה,

ובכל עת שתצטרכו לאיזה ישועה תנדרו לאותם הצדקות שפעלתי בעבורם"...

(צוואת קדשו)

בתרומת 180 ₪ ומעלה

תינתן זכות מיוחדת לתורמים לשלוח את שמותיהם ואת שמות בני משפחותיהם

להזכיר על ציונו של הרבי הקדוש ה'שפע חיים' זי"ע, לפקודת ישועה ורחמים.

לתרומות:

https://www.charidy.com/sanz/527654663

_____________________________________________3 (1).jpg _____________________________________________.jpg

אולי מעניין אותך גם...

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
    נקרא  2  פעמים
    למעלה