Title
  • בעקבות ניצול הפורום למטרות אחרות ההרשאה לכתיבה והעלאת נושאים הינה רק למנויים, לקבוצות מקצועיות ולחכמת נשים.

תרומה וחסד

אשכולות תרומה ובקשות תמיכה מאושרים ללא תשלום, בפורום תרומה וחסד בלבד.

מאמרים אחרונים באתר

• 634
  • מצ'ינג של זה לזה
    https://www.charidy.com/zelaze

אין לי שום קשר אליהם.
    אבל, בתור יתומה בעבר (אחרי הנשואין זה כבר לא נקרה יתמות...)
    אני לא יכולה להשאר אדישה!
    זה ארגון אדיר, שנותן המון המון כח ליתומים ואלמנות.

שלא נדע אף פעם מהסבל שהם עוברים...

תזכו למצוות!
  • 873
  • https://www.causematch.com/he/projects/dorotaynotlz/

תומכים בתורה ומונעים את הנושר הבא רח"ל !!
    כל תרומה תתקבל בברכה !!
    תזכו למצוות !!
    0 תגובות
    • סקר
    2K
  • בן אדן ביקש לי לפרסם לתואלת הציבור
    נתוודעתי לסגולה הנפלאה של לימוד הספר הקדוש "עת לעשות" להגאון הקדוש רבי הלל מקאלמיא זי"ע, בעוד שבביתנו היה לנו כמה ילדים מבוגרים קרוב לגיל ה-30 שהתקשו בשידוכים שנים רבות למצוא זיווגם ההגון, וכן הבן שכבר עלה לכיתה ה' לא תפס הקריאה ועשו כל מאמצים ועבר כל בעלי מקצוע ולא עזר מאומה, אכן לאחר שכל בני הבית קבלו על עצמם להתמיד מידי יום ביומו בספר הקדוש עת לעשות, שמחה אני לבשרכם שנושענו בישועות גדולות ונפלאות כאשר לפני חודש התארס בני נ"י עם בת תלמיד חכם, ולפני שבוע בתי תחי' התארסה עם בן תורה, ואצל הבן בכיתה ה' חל שיפור מהותי מקצה לקצה והתחיל לקרוא בלי שעורי עזר, ומחנכיו רואים בו שעולה על דרך המלך בלימודים ובהתנהגות. אנו ממשיכים להתמיד בספר כל יום, ומרגישים שזה משרה אוירה עילאית והתרוממות הנפש לכל בני הבית שמשפיע עליהם לטובה ולברכה בהליכותיהם, וללא גוזמא נהפך ביתינו מיגון לשמחה ולבית של השראת השכינה בכל מכל כל, והנה אנו עומדים בימי חנוכה שענינו מלשון חינוך, כאשר השאיפה של כל אב ואם בישראל לראות נחת דקדושה מכל צאצאיהם ללא יוצא מן הכלל, לזאת מומלץ מאד לכל בית יהודי לקבוע שיעור ולעשות חיל בספר קדוש זה שמחברו הקדוש כתב ספרו בדיו שעירבם בדמעות ששפך בעת תיקון חצות, אשר בוודאי גנוז בו קדושה מיוחדת לחולל ישועות גדולות לכל לומדיו ולמלוי כל משאלות לבנו לטובה ולברכה, וכבימים ההם בזמן הזה יזכו כל בית ישראל לאור התורה והקדושה ולקיים חוקי רצונו יתברך בשמחת הלב.
    בשבח והודאה להקב"ה של אם הבנים שמחה

והכן אני מפרסם את מה שהפתחתי

בשורה משמחת ומרגשת – לנשים ובנות יקרות

נפתח קו לנשים ובנות בו נשמעים שעורים מפי מחנכות דגולות ורבניות חשובות בספר הקדוש "עת לעשות" להגה"ק רבי הילל מקאלאמיא זי"ע שסגולתו לקובע בו שיעור בכל יום להצלחה בכל, במיוחד בחינוך הילדים ולנחת דקדושה מהם.

מספר הקו: 0799-322-469

שלוחה 1 שיעורים בספר "עת לעשות" באידיש

שלוחה 2 סיפורי ישועות מכלי ראשון, עובדות מפעימות

שלוחה 3 שיעורים מספר "עת לעשות" בעברית

שלוחה 4 תפילות בשידור חי בשעה 12.00 בצהריים ובשעה 5.00 אחה"צ

שלוחה 5 לימוד מספר "חובת הלבבות" באידיש

שלוחה 6 שיעורים בספר "שמירת הלשון" בעברית

שלוחה 7 שיעורים בספר "תומר דבורה" בעברית

שלוחה 8 השארת הודעה למערכת

שלוחה 9 מתכונים מיוחדים לשבת ויו"ט
    שלוחה 10 שיעורים להתחזקות באמונה ובטחון מרבניות ידועות

לרכישת הספר הקדוש "עת לעשות" - בחנויות הספרים ובטל: 02-6561733
    • תודה
    Reactions: אחת ברקע1 //
    0 תגובות
    שלום רב

ככל שתעברו על השורות, תבינו במה אנחנו עסוקים, ואני מובטח שבאיזה שלב יגרום לכם לחשוב "וואאוויי" איך אפשר לא להצטרף ליוזמה המופלא הזו. אז נשמח שגם אתם תצטרפו בנסיעה הנפלאה שלנו, ואנחנו שמחים לשמור לכם מקום טוב מקום ברכבת לקראת החתונה.

אנו אוספים כסף לכלה אומללה שכבר הספיקה לשבת פעמיים שבעה, על אמא ועל אחות שהייתה בשבילה תחליף לאמא, ובבקשה תעזור לנו להעמיד אותה על הרגלים.
    מעבר ליתמות הכפולה שלה אין לכלה משפחה משלה, ואני ואתם נהיה המשפחה שלה ביומה הגדול.
    הרכבת נוסעת ודוהרת, ויפה שעה אחת קודם.

מצורף קישור לתרומה

היעד של הרכבת להשיג לכלה חיים חדשים ולבנות לה עתיד, לאחר תלאות שונות ומשונות שהיא עברה במשך שנות ילדותיה הקצרים.
    היעד שלנו הוא 500 תורמים של 400 ש"ח כל אחד אפשר גם ב-10
    תשלומים כדי לקנות לה בית בעיר צפת
    ביחד ננגב דמעת הכלה, נעזור לה לבנות בית בישראל, ושלא ימחה שבט מישראל, עשה למען היתומה ותתברך מברכת אבי היתומים אם אתה משמח את שלי אני משמח את שלך
    נסיעה טובה

ואם יש לך סבלנות זה הסיפור הנורא בקצרה.

הוא מתחיל לפני כ-30 שנים האמא הגיעה בלי בית ובלי משפחה יתומה גלמודה ועזובה, בחסדי שמיים היא הקימה בית עם יהודי יר"ש העמל לפרנסתו, עם השנים נולדו להם 4 ילדים.
    כשהגדולה בת 13 והקטן בן ימים ספורים גילו אצלה את המחלה הנוראה, היא סבלה בדומיה ייסורי איוב, הבית התפרק,

הילדים גדלו שוב כמוה עזובים ללא בית חם ואז היא נפטרה משאירה אחריה 4 ילדים בגילאי 16-3.

הילדים המתוקים התגוררו אצל ידידים בחסות אחותם הגדולה שהייתה להם לאמא בשנות המחלה של אמם ואח"כ.
    בשעטו"מ הבת הגדולה התחתנה עם אברך יר"ש וצנוע ולאחר כשנתיים ילדה תאומים חמודים בשעט"מ.

יומיים אחרי הלידה בתסחיף ריאתי אושפזה בטיפול נמרץ ונפטרה.
    משאירה אחריה 2 יתומים קטנים בני יומיים , בעל אברך צעיר אומלל.

וכן גם אחיות יתומות פעם שניה אומללות מאין כמותם.
    הלא למשמע אוזן דאבה נפשנו.

היתומה הכפולה הזאת עומדת עכשיו לפני חתונתה עם בחור מצויין ונפלא.

השגנו תרומה לשמלת כלה, החתונה תהיה ללא תשלום בארמונות חן, יש גם תזמורת בהתנדבות.
    עכשיו אנחנו חייבים לדאוג לה לבית משלה , דבר שלא היה לה מגיל 6.
    אנחנו חייבים לעזור לילדה הזאת שנלחמה כל יום שיהיה טוב יותר אנחנו חייבים להגשים את חלום חייה שיהיה לה בית משלה שלא תתגלגל ממקום למקום.

אין לה מי שיחתום לה ערבות לשכירות דירה, אין לה מי שיתמוך בה בחודש קשה.
    אושרה לה משכנתא מהבנק של 250,000 ש"ח לרכישת דירה מה שצריך עכשיו זה 200,000 ש"ח להון עצמי לדירה מינימלית .

נתגייס יחד 500 איש לתת 400 שקל זה יביא אותה לבית משלה.

המקובל הגה"צ רבי יעקב מאיר שכטר כששמע את הסיפור בכה והבטיח שמי שיסייע ליתומה האומללה להביא אותה לבית משלה הזו לא ישמע כאלו מקרים אצלו בבית ויזכה להראות רק שמחה ונחת מכל יוצ"ח.

אבי יתומים מבטיח "אם אתה משמח את שלי אני משמח את שלך"
    זה ההזדמנות שלנו להשקיע במקום הנכון לרכוש בית ליתומה.
    הזכות הזאת תעמוד לנו עוד שנים רבות אנחנו נשכח מהשקלים שתרמנו אבל הכלה הזו שבעז"ה תקים דורות ישרים לא תשכח את המיטיבים עמה לכל החיים.

את הסיפור על כל פרטיו אני מכיר אישית, כן הילדה הזו גדלה בבית של משפחה חשובה ומוכרת בשכונת סנהדריה מורחבת בירושלים - כבית שני והעול מוטל עליהם אנו מבקשים ומתחננים אליך לעזרה.

"ושמעתי כי חנון אני" לחץ כאן לתרומה
    • תודה
    Reactions: דיצה1 //
    2 תגובות
    אתם יודעים,
    כמעט בכל מקום שאני הולך אליו - דוחים אותי
    בגינה - הילדים צוחקים עלי. ״תראו איזה עיניים יש לו״. ״תראו איזה מוזר הוא״.
    בבית - אני מפריע ו"גונב" את אמא לשאר האחים שלי. לא בכוונה. אבל ככה זה.

אבל יש מקום אחד שבו אני פתאום מרגיש בסדר באמת.

במועדונית. עם המתנדבים, עם שאר החברים שדומים לי - שם אני מרגיש נורמלי.
    ושם אני מתפתח. לא רק שורד
    שם מלמדים אותי איך לעזור לעצמי, איך להשתלב.
    מחבקים אותי. עוזרים לי ללמוד.
    אוהבים אותי כמו שאני!
    ומראים לי כל יום מחדש כמה אני מיוחד ואהוב כמו שאני

אבל...
    המועדונית הזאת הולכת להסגר!
    כי להורים אין כסף להחזיק אותה יותר.
    כי המתנדבות לא יכולות להמשיך להתנדב במקום לא בטיחותי...
    המקום שבו אוהבים אותנו, שעושה לנו טוב יותר מכל מקום אחר, הולך להיסגר!
    אל תתנו לזה לקרות! בבקשה, תעזרו לנו לעבור למבנה אחר, בטיחותי ומונגש. תעזרו לנו להמשיך לגדול, להרגיש במקום אחד בעולם שאנחנו שלמים

אתמול בערב כשהלכתי לישון פתאום הרגשתי דמעות... האם לא אוכל לפגוש את המתנדבת החמודה שלי יותר? עוד פעם אני יצטרך להיות לבד כל אחר הצהרים ולהרגיש כל כך שונה??
    בבקשה, אני מבקש. במועדונית שלנו יש הרבה ילדים וילדות "מיוחדים". שזה המקום שהכי טוב להם בו...
    אל תתעלמו! תעזרו לנו לבנות מבנה בטוח בשביל שגם לנו- לשונים, תהיה תקווה ללמוד , להתפתח, ולהרגיש אהובים!
    בבקשה, תעזרו למקום שלנו להמשיך להתקיים

צפו בברכתו ותמיכתו של צדיק הדור ר' חיים קניבסקי לתורמים לקמפיין בניית המועדונית:

תגובה אחרונה 
  • 826
  • ברכתו של שר התורה: ויזכו לקיום צאצאים לדורי דורות בתורה וירא"ש
    נשארו עוד 3 שעות:
    https://www.charidy.com/orhaemet/548433200

ממשיכים את האור

מורינו הגה"צ הרב אליעזר בן דוד שליט"א מקים עולה של תורה בארץ ובעולם כבר מעל לשישים שנה.החל בהקמת מוסדות אור החיים בבני ברק, והמשך בהקמת קהילות 'אור האמת' בקנדה, לוס אנג'לס, ניו יורק ואלעד. וביסוס קהילת שובה ישראל בארגנטינה.

אלפים מתלמידיו ממשיכים להביא את האור לרבבות משפחות ברחבי העולם.

עכשיו זו ההזדמנות שלך להיות שותף עם מורינו הרב שליט"א בקיום וביסוס קהילת אור האמת אלעד. קהילה בת כחמש מאות משפחות, כ 800 תלמידים ומעל 3500 בוגרים במוסדות החינוך השונים. גני הילדים, בית הספר, תלמוד התורה, סמינר וכולל האברכים.

זו ההזדמנות שלך!

https://www.charidy.com/orhaemet/548433200
    0 תגובות

אולי מעניין אותך גם...

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
    נקרא  2  פעמים
    למעלה