Title
  • בעקבות ניצול הפורום למטרות אחרות ההרשאה לכתיבה והעלאת נושאים הינה רק למנויים, לקבוצות מקצועיות ולחכמת נשים.

תרומה וחסד

אשכולות תרומה ובקשות תמיכה מאושרים ללא תשלום, בפורום תרומה וחסד בלבד.

מאמרים אחרונים באתר

לקראת פורים קטן מוגש בזאת סרטון מרגש ומיוחד מאת החקיין והמשמח האגדי רבי אברהמי לוריא שהתייתם בגיל 11 חודשים, ועומד פחות משבוע לפני חתונתו, ואין לו מאין לשלם להוצאות המינמליות • צפייה חובה

היכנסו עכשיו:
https://givestart.org/project/loria/

[להורדה באיכות גבוהה - דריוו: https://drive.google.com/open?id=16-GN9zlnOSbBEAKLzpdjJDquapEYOCXX

יוטיוב: https://www.youtube.com/watch?v=D6f1FLdBHec ]

כולנו מכירים את החקיין והבדחן האגדי רבי אברהמי לוריא, אחד מדמויות ההוד המשמחים בדורינו; הוא נודע כאחד מגדולי המשמחים בין מסדרונות בתי החולים, באופן קבוע בכל בתי הכלא, ובכל אתר ואתר, כך שנדמה שאין מי מאיתנו שלא העלה חיוך ושמחה על פניו והתרגש ממשמח הלבבות האגדי.

אך מה שלא ידוע לכולם, זה דווקא מה עומד מאחורי דמותו המרתקת; סיפור חיים קשה וכואב, מר ביותר, שבלתי ניתן לתאר ולהעלות על הדעת. אברהמי (36) התייתם מאביו רבי הערשי בגיל 11 חודשים, ומאז הוא עבר מסכת של ייסורים ותלאות - איומה ביותר, אחותו נפטרה ממחלה איומה, הוא גדל בבתים אחרים, עבר לפני כ-6 שנים גירושים כואבים ביותר, ובמילים אחרות - רצף של תלאה וייסורים נוראים.

לראשונה, הוא כבר סופסוף מנסה לפתוח דף חדש ולראות יום מאושר בחייו "עוד פחות משבוע החתונה, אני ממש מתבייש - יש לי רק 5400 ש"ח, פשוט אין לי, אין לי איך ללכת לקחת את השטריימל, לתת מקדמה לאולם, אין לי" אומר אברהמי בשעות האחרונות, וזוהי חובת כולנו וזכותנו הגדולה להציל אותו.

ביום שלישי בשבוע הבא - היום הגדול כ"א אדר, יום ההילולא של רבינו הקדוש ר' אלימלך מליז'ענסק זיע"א, ייכנס אברהמי משמח הלבבות מתחת החופה בדמעות, אך רק אתה תוכל להוביל אותו לשם.

מדובר ביתום, זה צינור הישועות! כך נזכה לראות ישועות גלויות, אל תהססו, פותחים עכשיו את הלב למען מי שזקוק לנו באמת במצב חירום.

היכנסו עכשיו: https://givestart.org/project/loria/

וכן באמצעות 'מרכז הצדקה' 1800-28-28-28 ובכל עמדות 'נדרים פלוס' - לציין עבור קרן 3170 'הצלת המשמח'.

וכן באמצעות: אתר נדרים פלוס - מרכז הצדקה בקישור זה: https://www.matara.pro/nedarimplus/online/?mosad=4000050
 תגובה אחרונה 
סרטון אחד שווה אלף מילים.
אולי חלקכם מכירים ויודעים, שבנתניה בשנים האחרונות מתחוללת מהפכה.
ממצב שבו כמעט ולא הייתה תורה בנתניה מלבד קרית צאנז, היום בנתניה יש מאות משפחות של בני תורה שמתרבות בקצב מסחרר.

אחד האנשים העיקריים שאחראיים למהלך הזה הוא הרב רפאל רובין.
לפני כ20 שנה הוא פתח שיעור לנערים שלא זכו לשמור תומ"צ, ובזכות האהבה האמיתית שלו לכל יהודי, הם התמידו בשיעורים והביאו איתם עוד ועוד חברים. הפעילות התרחבה עם השנים וכיום הקהילה מונה מאות אנשים, אברכים ומשפחותיהם. הנערים האלו כיום הם אברכים רציניים שעמלים על התורה בכולל שהרב מחזיק, והפעילות של זיכוי הרבים לא נפסקה, הרב מקיים גם שיעורים המותאמים לנוער שעתיד להיות חלק מעמוד התווך של עולם התורה, שיעורים שלעיתים מונים כ-7,000 איש.

לאורך כל השנים האלו, השיעורים נדדו ממקום למקום. התלמידים לא התייאשו, וישבו לשמוע שיעור בכל יום בשבוע במקום אחר. ממש השיעור הנודד... ישבו ושמעו שיעורי תורה בגשם על גג של בית כנסת, בקיץ בשיא החום באולם ספורט בלי מזגן, בקיצור בתנאים לא תנאים.

היום אחרי מלחמות בלתי נתפסות, הקהילה כבר נמצאת בעיצומה של בנייה. אבל חסר עוד סכום של מיליון ש"ח בכדי להשלים את הבנייה, ואם הוא לא יושג בזמן הקרוב, יכול להיות שהכל יילך לטמיון.
אני מבקשת מכם, כאנשים שיודעים להעריך את ערכה של תורה,
ויודעים את ערכו של קירוב של כל יהודי.
את העבודה הקשה כבר עושים כאן, כל מה שנותר הוא כמה שקלים כדי שיהיה אפשר להמשיך אותה.
קחו חלק בזכות הזאת של בניין עולם, שלמשך שנים ארוכות עוד ישמש לקירוב תינוקות שנשבו לתורה ומצוות.

אפשר לתרום דרך הלינק הזה:
https://www.jgive.com/new/he/ils/donation-targets/9510/recent-donations
הכירו את דודי.
ילד בן ארבע עשרה, חכם ומתוק.
הוא רוצה לגדול, ככל ילד בגילו, להיות תלמיד חכם, ולשמח את הוריו.

אבל...
דודי לא יכול לתקשר.
הוא לא יכול לדבר,
ואפילו לא יכול לסמן.

אז איך אני יודע שהוא חכם?
כי הדבר היחיד שהוא יודע, זה לתקשר באמצעות אייפד, על-ידי סמלים.
וכך הוא מתקשר עם העולם שמחוצה לו.

עקב מצב כלכלי קשה, כשכל חבריו לשכבת הגיל חגגו בר מצווה,
לו לא חגגו.
להוריו לא הייתה יכולת לכך,
ואולי, הם לא ידעו שבכלל הוא ער, ושם לב לכך.

אבל הוא יותר חכם ממה שנראה,
וזה ממש כאב לו.

ולאחרונה, כשאחיו עומד לחגוג את בר המצווה שלו,
הוא שאל – בכאב (דרך האייפד): "מה איתי? גם אני צריך לחגוג בר מצווה?"
גם הוא רוצה.

אחד מאנשי הצוות (הניק
@גוץ ) יזם וארגן לו,
בין כתלי המוסד החינוכי, בר-מצווה מאושרת, ביום שלישי הקרוב,
עם תלמידי המוסד.

אם גם אתם רוצים,
לעזור לו לשמוח,
ולהרגיש כמו כולם,
עזרו לנו, צוות המוסד הלימודי המיוחד בו הוא שוהה במהלך היום,
לחגוג לו אירוע מכובד, בין כתלי המוסד.

נוכל לארגן ביום שלישי את בר-המצווה,
רק לפי התקציב שיהיה בידינו באותו היום.
עזרו לילד יהודי טהור וסובל,
- לשמוח!

לא מדובר על סכומים גבוהים,
אלא על מאות שקלים בלבד,
כך שה10 ₪ שלכם – יעשו לנו את זה.

תודה רבה!

מספר חשבון הבנק:
בנק פאג"י (52),
סניף 186 (אשדוד),
מספר חשבון 999445.
ע"ש עזריאל גנץ.

(לניק הנ"ל אין מספיק הרשאות לפרסם כאן,
ולכן אני מפרסם כאן במקומו.
מייל לבירורים: <לא ניתן לפרסם מיילים באופן פומבי> )
אנא לא להגיב לי,
דודה שלי ביקשה לי להפיץ לכמה שיותר אנשים
כל מי שיכול לעזור שיזכה מראש למצוות רבות!
לפרטים נוספים ואימות אפשר לצלצל לגב' הלפרין : 08-9741241 / 052-7609853

שלום וברכה!

כאן ר. הלפרין אשתו של הרב מנחם מנדל הלפרין מקרית ספר מודיעין עלית

פנתה אלי קרובת משפחה שמחתנת בן ובת בהפרש של שבוע באדר ב' הקרוב.

בעלה נכה, אבא שלה שהיה גר איתם ונתן תמיכה נפטר .

רציתי לעזור להם עם הנדוניה לתת כתובות מאיפה אפשר להשיג שמיכות , מצעים בגדים נדוניה וכו'

הכלה פונה אלי ובוכה "לפני נדוניה אני רוצה שיניים" שיניים קדמיות מכוערות כמו של זקנה, היא ממש מתביישת ובנוסף יש לה כאבי שיניים חזקים מאד, כל היום עם משככי כאבים...

האמא אובדת עיצות פנתה לקופת העיר לבקשת עזרה וקופת העיר אמרו לה "או שאנחנו ממנים את החתונה או שיניים, אי אפשר את שתיהם." (קופת העיר מביאה את החתונה)

לגבי טיפול השיניים הם פנו לתל השומר לרופא שמכיר ומטפל בילדה מגיל צעיר מאד,

עלות הטיפול היא 70,000 ₪ שיקום פה, הרופא מרחם מאד על הבחורה ומבין את הדחיפות ולכן מוכן לעשות הנחה של 50 % שהטיפול יעלה 35,000 ₪

הכלה מתחתנת עוד חודש והטיפול דחוף, ולכן הרופא מוכן לבוא לקראתם שישלמו 20,000 עכשיו שיתחיל בטיפול ו 15,000 בפריסה למשך שנה .

האמא לוקחת על עצמה את החוב של 15,000 ₪ לפרוס לשנה ,

אנחנו לקחנו על עצמינו הלוואה של 20,000 ₪ על מנת שהכלה כבר תתחיל בטיפול.

אנחנו מבקשים עזרה מכל מי שיכול לעזור בתרומה, כל סכום יתקבל בברכה.

מי שיכול לתרום לחשבון הבנק:

בנק: 52

סניף: 180

מס' חשבון: 822140

החשבון ע"ש: מנחם ורבקה הלפרין

נא לכתוב הערה: עבור טיפול שיניים.

לא מדברים על דירה ולא על מותרות – זה שיניים של כלה שמתביישת להתחתן ככה ולא יכול להמשיך לסבול ולכאוב ככ"כ.

אנא העבירו את המידע הזה לכמה שיותר אנשים .

לפרטים נוספים ניתן להתקשר ל 08-9741241 / 052-7609853
  • תודה
Reactions: ארבע1 //
1 תגובות
שכונת הר יונה בנצרת עילית שבצפון הארץ,

התאכלסה לפני כארבע שנים באברכים בני תורה,

מתוך מטרה למצוא דיור במחיר מוזל,

ולמנוע השתלטות בלתי רצויה באזור,

כשבמקום עתודות בניה של אלפי יח"ד.

באופן טבעי המתיישבים היו צעירים,

שילדיהם היו בגילאי גן, משנה לשנה הילדים גדלו,

ונוצר צורך בהקמת מוסדות לימוד לבנים ולבנות.

בתחילת שנת הלימודים תשע"ז,

הוקם תלמוד תורה "בני יששכר",

ע"ש של
מרן רה"י רבי יששכר מאיר זצוק"ל

בעזרת נשים של בית הכנסת, ללא תנאים מינימליים.

לקראת שנת לימודים תשע"ט,
הורגש הצורך ההכרחי למסד את התלמוד תורה,
ומתחילת שנה זו הת"ת שוכן במבנים משלו,
לצד חצר משחקים, עם מלמדים מנוסים, מפקח חינוכי,
וכל הנצרך לגדילתם, ללא כל מחסור גשמי.

מכיון שעדיין מדובר במספר ילדים קטן,

שכר הלימוד מכסה כרבע מההוצאות בלבד,

וכן המוסד אינו מתוקצב, בשל אי עמידה בתקן,

המחייב מספר תלמידים מינימלי.

כעת יצאנו

במבצע השותפים הגדול ל29 שעות בלבד ליטול חלק,

בגדילת הילדים וצמיחת השכונה המתפתחת,

שבשנים הקרובות בעז"ה תהפוך לעיר החרדית הבאה.

במוצ"ש וראשון י"ט אדר א'

זו ההזדמנות שלך, - בונים דורות - זה בידים שלך!

אתה זוכה בתורתם של הילדים בכל השנים הבאות.

אתה זוכה לברכתם הנדירה של גדולי ישראל שליט"א

"כל המסייעים יזכו לרוב נחת אמיתי מכל צאצאיהם"

אתה נותן לילדים את הלב שלך,

והם יחזירו לך בבריאות אושר ועושר כל הימים.

ועוד מילה.....

לא קשה להבין את המשמעות

של לגור במקום חדש עם כל הקשיים הכרוכים בכך,

ותושבי הר יונה עושים זאת בשמחה,

בשביל שכשהילדים שלי ושלך, יבואו לגור בהר יונה,

היא תהיה עיר ואם בישראל.

על דבר אחד הם לא מוכנים לוותר,

על חינוך שיהיה הטוב ביותר,

בדיוק כמו שילדיהם היו מקבלים במרכז.

כאן הם מבקשים את השותפות שלנו,

בכח מאוחד ניתן בקלות לסייע להם בבניית המקום,

ובסופו של דבר התפתחות המקום תועיל לכולם.

בונים דורות הרב מאיר חדש - לחץ כאן
  • תודה
Reactions: Menifa1 //
5 תגובות
  • 1K
  • בית יראנו ניסים - הבית של כולנו!
    הרב רפאל רובין עוסק כבר מעל ל 20 שנה בעשייה של חסד ונתינה בעיר נתניה.
    את הפעילות שלו הוא עושה מתוך אמונה ואהבה רבה למען כולם: דתיים וחילונים, מבוגרים וצעירים, גברים ונשים, במטרה להפיץ כמה שיותר אור וטוב, ואכן היום ברוך ה' יש תחתיו עשרות מפעלים ואנשים שזכו לחיים טובים יותר.
    בין הפעילויות של הרב אפשר למצוא כולל בוקר ושיעור יומי לאברכים, כולל ערב שבו מתקיימות 'חברותות' משותפות למבוגרים ונערים, מדרשיית בנות, שיעורי יהדות לציבור הרחב בחגים ובשאר ימות השנה, המון עשייה למען הקהילה בעיר נתניה כשבראשה עזרה והצלת נוער שהיא בגדר הצלת נפשות ממש!
    את העשייה החשובה של הרב כולנו כבר מכירים, אבל לצערנו אחרי 20 שנות פעילות - עדיין אין מבנה אחד מכובד שישמש בית לקהילת 'יראנו ניסים' ההולכת וגדלה.
    עשינו מאמצים רבים בשנים האחרונות כדי לבנות בית כזה, ובאמת הקהל הרחב התגייס בצורה מרגשת לבניית המבנה, אבל עדיין נשארו 'פינישים' אחרונים, שעלותם נאמדת בכמיליון שקלים, ובלעדיהם לא נוכל להפעיל את המקום.
    בנוסף על הקושי שזה יוצר לנו בפעילות השוטפת - אין דבר מאכזב יותר מאשר מבנה שהושקעו בו כל כך הרבה מאמצים אך לא ניתן להשתמש בו, ולכן החלטנו לצאת בקמפיין גיוס תרומות, לעשות מאמץ אחרון ולסיים ביחד את הקמת הבית החשוב הזה שישמש את כולנו להרבות אהבה, נתינה וחסד.
    אנחנו קוראים לכל אחת ואחד מכם: תרמו לנו כפי יכולתכם, קחו גם אתם חלק בזכות החשובה הזאת, ובשם השם נעשה ונצליח!!!

כל אחד שיתרום שמו יועבר לברכה על ידי הרב חיים קנייבסקי !
    ובנוסף ב"ה כל שקל יוכל ע"י תורמים נדיבים שמאוד רוצים לעזור לרב !!!

דף הפרויקט -
    https://www.jgive.com/new/he/ils/donation-targets/8303#search

לתרומה -
    https://www.jgive.com/new/he/ils/donation-targets/9069

כל סכום יעזור !!! תודה

0 תגובות
    ישיבת מאור התורה בראשות ראש הישיבה הגאון הגדול רבי אברהם סלים שליט"א הינה ספינת הדגל של הישיבות הספרדיות בה התחנכו ומתחנכים אלפי תלמידים ובוגרים מזה 35 שנה שנה. מבין בוגרי הישיבה רבנים רמי"ם וראשי ישיבות, הישיבה חרטה על דגלה חינוך טהור לפי מסורת הישיבות מקדמא דנא.

אך דא עקא שהישיבה על אף גדולתה ורוממותה עדיין לא הגיע למשכנה הקבוע והיא שוכנת בצפיפות ודוחק ותנאים קשים. הדבר מקשה על התפתחותה ושגשוגה של הישיבה שיכולה להתרחב ולהרבות עוד תלמידים רבים לתורה ולתעודה.

אנא ממך! עשה עימי חסד אך הפעם הזאת והרם תרומה בעין יפה כדי שאוכל לראות את הישיבה שאני קשור אליה בעבותות אהבה צומחת ופורחת כפי שאכן ראוי לה וזכות החזקת התורה תעמוד לך ולזרעך עד עולם ותתברך בכל הברכות שבירכו גדולי הדור את כל העוזרים והמסייעים לישיבה.

היעד שהצבנו לעצמינו הוא 18,000,000 ₪ כשאנו צריכים להשיג 6,000,000 ₪ ועל כל שקל שאנו נתרום נדיבים מחו"ל ישלשו את הסכום

יחד בכוחות משותפים עם כל בית ישראל נוכל להביא את התורה הקדושה למקומה הראוי לה.

בקשה אחרונה לי אליכם אם תוכלו להפיץ קישור זה לכמה שיותר אנשים בכשביל שתצלח המערכה.

https://www.charidy.com/maora

למי שאין חיבור ניתן לתרום באישי ונעביר את התרומה..

תודה רבה לכולם!
    אווירת פורים: החקיין האגדי בסרטון פורימי מרגש

לקראת פורים קטן מוגש בזאת סרטון מרגש ומיוחד מאת החקיין והמשמח האגדי רבי אברהמי לוריא שהתייתם בגיל 11 חודשים, ועומד פחות משבוע לפני חתונתו, ואין לו מאין לשלם להוצאות המינמליות • צפייה חובה

היכנסו עכשיו:
    https://givestart.org/project/loria/

כולנו מכירים את החקיין והבדחן האגדי רבי אברהמי לוריא, אחד מדמויות ההוד המשמחים בדורינו; הוא נודע כאחד מגדולי המשמחים בין מסדרונות בתי החולים, באופן קבוע בכל בתי הכלא, ובכל אתר ואתר, כך שנדמה שאין מי מאיתנו שלא העלה חיוך ושמחה על פניו והתרגש ממשמח הלבבות האגדי.

אך מה שלא ידוע לכולם, זה דווקא מה עומד מאחורי דמותו המרתקת; סיפור חיים קשה וכואב, מר ביותר, שבלתי ניתן לתאר ולהעלות על הדעת. אברהמי (36) התייתם מאביו רבי הערשי בגיל 11 חודשים, ומאז הוא עבר מסכת של ייסורים ותלאות - איומה ביותר, אחותו נפטרה ממחלה איומה, הוא גדל בבתים אחרים, עבר לפני כ-6 שנים גירושים כואבים ביותר, ובמילים אחרות - רצף של תלאה וייסורים נוראים.

לראשונה, הוא כבר סופסוף מנסה לפתוח דף חדש ולראות יום מאושר בחייו "עוד פחות משבוע החתונה, אני ממש מתבייש - יש לי רק 5400 ש"ח, פשוט אין לי, אין לי איך ללכת לקחת את השטריימל, לתת מקדמה לאולם, אין לי" אומר אברהמי בשעות האחרונות, וזוהי חובת כולנו וזכותנו הגדולה להציל אותו.

ביום שלישי בשבוע הבא - היום הגדול כ"א אדר, יום ההילולא של רבינו הקדוש ר' אלימלך מליז'ענסק זיע"א, ייכנס אברהמי משמח הלבבות מתחת החופה בדמעות, אך רק אתה תוכל להוביל אותו לשם.

מדובר ביתום, זה צינור הישועות! כך נזכה לראות ישועות גלויות, אל תהססו, פותחים עכשיו את הלב למען מי שזקוק לנו באמת במצב חירום.
  • 688
  • ישיבת מאור התורה בראשות ראש הישיבה הגאון הגדול רבי אברהם סלים שליט"א הינה ספינת הדגל של הישיבות הספרדיות בה התחנכו ומתחנכים אלפי תלמידים ובוגרים מזה 35 שנה שנה. מבין בוגרי הישיבה רבנים רמי"ם וראשי ישיבות, הישיבה חרטה על דגלה חינוך טהור לפי מסורת הישיבות מקדמא דנא.

אך דא עקא שהישיבה על אף גדולתה ורוממותה עדיין לא הגיע למשכנה הקבוע והיא שוכנת בצפיפות ודוחק ותנאים קשים. הדבר מקשה על התפתחותה ושגשוגה של הישיבה שיכולה להתרחב ולהרבות עוד תלמידים רבים לתורה ולתעודה.

אנא ממך! עשה עימי חסד אך הפעם הזאת והרם תרומה בעין יפה כדי שאוכל לראות את הישיבה שאני קשור אליה בעבותות אהבה צומחת ופורחת כפי שאכן ראוי לה וזכות החזקת התורה תעמוד לך ולזרעך עד עולם ותתברך בכל הברכות שבירכו גדולי הדור את כל העוזרים והמסייעים לישיבה.

היעד שהצבנו לעצמינו הוא 18,000,000 ₪ כשאנו צריכים להשיג 6,000,000 ₪ ועל כל שקל שאנו נתרום נדיבים מחו"ל ישלשו את הסכום !

יחד בכוחות משותפים עם כל בית ישראל נוכל להביא את התורה הקדושה למקומה הראוי לה.

בקשה אחרונה לי אליכם אם תוכלו להפיץ קישור זה לכמה שיותר אנשים בכשביל שתצלח המערכה.

https://www.charidy.com/maora

למי שאין חיבור ניתן לתרום באישי ונעביר את התרומה..

תודה רבה לכולם!
    • תודה
    Reactions: Shosh Karl1 //
    0 תגובות
    מרן רבינו עובדיה יוסף זיע"א הוא הלב של עם ישראל. כולנו היינו צמאים למוצא פיו, לכל הוראה ולכל פסק חדש שלו. וככל אשר אמר לנו - עשינו ונעשה. העם צמא לתורתו של מרן זיע"א, ולכל בדל של פסק, לכל הוראה ולכל הנהגה שלו.

בהוראת בנו וממשיך דרכו של מרן זיע"א, מרן הראשון לציון רבינו יצחק יוסף שליט"א, מוציא לאור המרכז למורשת מרן - להבין ולהשכיל, את הספר של הקובץ השנתי "קובץ בית יוסף", בו מובאים כתבי יד קודשו של מרן זיע"א שעדיין לא ראו אור, וכן תשובות ומאמרים בעניינים אקטואליים ע"פ דרכו ומשנתו ההלכתית, מהראש"ל שליט"א ומתלמידי חכמים נוספים. הכוללים חיזוק לתורתו של מרן, ומענה לקושיות שהוקשו עליו.

כעת, זו ההזדמנות שלך להנציח את תורתו של מרן לדורות, גם להקדיש את הספר לעילוי נשמת יקיריך, ולהבדיל להצלחה / רפואה ולכל הישועות. גם לקבל תעודה יוקרתית, כהוקרה על תרומתך.

להלן תמלול דברי מרן מההסרטה המובאת
    כאן, בחשיבות התרומה להוצאת ספרים:

יש בני אדם לא יכולים לחבר ספרים, אבל מסוגלים, יש להם ממון, כסף יש להם, יש להם הרבה כסף. יכולים לשלם על איזה ספר קדמון שעדיין לא נמצא בדפוס, לא נמצא בעולם, יש הרבה ספרים נדירים מאד, קשה למצוא אותם, הוא הולך ומדפיס אותם, ומדפיס על חשבונו, זכות גדולה שיש לו כאילו הוא עצמו חיבר את הספר, הרב המחבר למעלה בשמים ימליץ טוב עליו... כמה זו זכות גדולה. יש בני אדם הרבה שעושים ככה... והוא הולך מחזיק בידם, נותן להם כמה שיכול, עץ חיים היא למחזקים בה ותומכיה מאושר... תזכו לשנים רבות נעימות וטובות".

לצפייה בדברים לחצו כאן

הספר כבר ערוך ומוכן, כעת נשאר רק להדפיס אותו.
    בעוד שבוע, הספר כבר ירד לדפוס, ולא יהיה ניתן להצטרף.
    ההזדמנות היא עכשיו בלבד, אח"כ כבר יהיה מאוחר!

אפשרויות הנצחה:
    עמוד שלם בספר - 3.500 ₪. + הקדשת חודש של "הלימוד היומי בתורת מרן" לע"נ / הצלחה / רפואה וכדו' + תעודת הוקרה מפוארת
    להקדשת עמוד לחצו כאן

חצי עמוד - 2.000 ₪ + הקדשת שבועיים של "הלימוד היומי בתורת מרן" לע"נ / הצלחה / רפואה וכדו' + תעודת הוקרה מפוארת (קטנה יותר)
    להקדשת חצי עמוד לחצו כאן

רבע עמוד - 1200 ₪ + הקדשת שבוע של "הלימוד היומי בתורת מרן" לע"נ / הצלחה / רפואה וכדו'.
    להקדשת רבע עמוד לחצו כאן

לתרומה בסכום אחר לחצו כאן

לתרומות דרך העברה בנקאית:

בנק מזרחי טפחות.
    מספר חשבון: 208346
    סניף: 569
    ע"ש להבין ולהשכיל - ארגון להפצת תורה.

חברים יקרים.
    ב 36 שעות הקרובות יהיה גיוס ההמונים שירצו לעשות לעילוי נשמתו הטהורה של מרן רבי שמואל אוירבאך זצוק"ל - ליבן של ישראל, ולא סתם ראוי לו תואר זה, כי סחב על ליבו את דאגתו לטהרת הדור עד שכבר הלב הטהור לא עמד בזה.

יש לנו אפשרות ולו במעט לעשות לו נחת רוח בסיוע למוסדות המקיימים את צוואתו ומוסרים את נפשם בכדי להחזיק מוסד על טהרת הקודש ללא התערבות בתכני הלימוד ע"י גורמים ממשלתיים.
    אולם מטרה זו כרוכה בקשיים אדירים וזאת, כי מלבד שאין הרבה תורמים לכוללים, לתלמודי התורה ולחינוך הבנות, אין למוסדות אלו את הבסיס! את הפירורים של העוגה שמשרד החינוך נותן - גם זה אין!
    וכבר מנהלים מגלגלים מליונים ומה שמחזיק אותם זו רוח הטהרה של מרן הגר"ש זצוק"ל שהשפיע להם והתחנן שהדבר הזה קודם לכל.
    רבותי, ברור לי שיש כאלו שיאמרו: אני? למוסדות האלו? קרה לי משהו?
    חשוב לי להבהיר: כל הכסף הולך לתורה בטהרתה נטו! לא לעורכי דינים, לא למימון שלטים ולא הטיפול בנושא הגיוס - ממש לא.
    נטו לתורה ולחינוך הילדים.
    אז גם אנו עשינו זאת דרך חברת צ'רידי, בשעה שהיעד הוא בע"ה להגיע ל15,000,000.
    ראשית לכסות את החובות המגולגלים של המנהלים בכדי שיוכלו להתעסק עם סכומי השוטף שגם הם ענקיים והסברנו כבר למה.
    אח"כ בע"ה יישארו עוד כמה שקלים שידחפו את העגלה לנסות טיפה להסתדר.
    אבל, וכאן האבל הגדול, למגבית 'יזכור אהבתו' אין מי שמכפיל, וכידוע שזה או זה - או כלום, אז שנבין ונפנים: כל מי שתורם, הוא גרם בצורה ישירה - לא עקיפה להגיע לסכום הזה. כל שקל דחף למטרה הזאת.
    חלילה לא הגענו - הכרטיסים לא יחויבו - ה"י לא תקפ"צ..
    אם חלילה יסגר תלמוד תורה או בית יעקב - לילדים האלו לא יהיה לאן ללכת ואכמ"ל.

אחרי האריכות הגדול שאני מקווה שתסלחו לי עליה, אני מצרף קישור שיתחיל לפעול מהשעה 12:00 בצהריים עד חצות של יום רביעי וכך בזכותכם נצליח לעשות נחת רוח ועילוי נשמה מאין כמותו למרן זצ"ל שליבו דאג על חינוך הילדים, ותוך כדי עזרתם לי להגיע ליעד האישי, אבל אני מקווה שמה שיתרמו פה - זה לא יהיה קשור להתחייבות שלי ולעזור לאחד הניקים כאן, אלא לסייע לילדים להמשיך ללמוד בדרך שהנחה לנו מרן הגר"ש זצוק"ל.

https://www.charidy.com/bt/527622829
    בכבוד רב - אביחי.
    בס"ד

אם גם אתם מאלה שהשמועה הקשה על פטירתו של הרב קעניג האהוב מצפת צבטה לכם חזק בלב.

אולי גם אתם מבין עשרות אלפי המבקרים שגדשו את בית הכנסת המדהים בצפת בקבלת שבת בעשור האחרון?

ואולי אתם אפילו מאלו שזכו להיכנס אל הקודש פנימה, לחזות בזיו פניו הקדושים והמאירים, ולהתברך מפיו.

בין כך ובין כך. אני בטוח שרושם עצום נחקק בכם, תחושה שלא תשכחו לעולם, והכרת הטוב עצומה.

מפעל חייו, בעצם, תמצית חייו של הרב קעניג זצוק"ל היה בניית עיר הקודש צפת, והחזרת עטרתה ליושנה.

כפי שקיבל מאביו בצוואתו.

כפי שכולנו חוזים כיום, הוא הצליח בחזונו עוד בחייו. צפת שכולנו מכירים היום לא הייתה ככה ולא הייתה מסוגלת להיראות ככה לפני פועלו של הרב קעניג.

לא נכביר במילים, למרות שאפשר היה להכביר ולהכביר ללא הפסקה על האדם העצום הזה שאבד לנו, וחבל על דאבדין...

רק נספר שבשבוע האחרון לחייו, כשחש שחייו תלויים על בלימה, הוא קרא למקורביו ותינה את דאגתו האחת והיחידה-

"מה יהיה על המוסדות הקדושים?"

הרב ידע שללא ה"טיפול" שלו בכל ענייני הכספים הסבוכים שכרוכים בהחזקת מוסדות, וללא הכספים הרבים שזרמו אליו אישית מפדיונות וצדקות שהעבירו לו הבאים להתברך מפיו- המוסדות הרבים עלולים לקרוס במיידי, חלילה.

אנחנו, בני הקהילה, חגרנו מותנינו למשימה הזו-

עד שהכאב העצום והחלל הריק יכהו במקצת,

עד שבנו, חיים שלום קעניג שיחי', שניהל את ענייני הכספים, יקום ממיטת חוליו בעז"ה בקרוב.

עד שתורמים קבועים יבססו שוב את כלכלת הקהילה.

עד היערכות חדשה-

אין ברירה, יש לפנות למעגלים קרובים ורחוקים נוספים ולבקש-

אנא, אל תעמדו נוכחה! עזרו לנו להמשיך ולהחזיק את המוסדות של הרב קעניג זצוק"ל.

עוד בחייו היה הרב מברך את כל הנחלצים לעזרת המוסדות בכל הברכות הכתובות בתורה.

ואכן רבים ראו ישועות מן הסיוע והתרומה.

וצדיקים במיתתן קרויין חיים.

בוודאי ובוודאי שהרב מעתיר ממרומים על כל הנוטל חלק בהחזקת במפעל חייו, שכה דאג לו.

הכרת הטוב אחרונה לאדם הטוב הזה, למוסדות החשובים כל כך-

הזדמנות אחרונה להתברך מברכותיו הטהורות.

מאחל לכל אחד ואחד מכם לזכות להיות שותפים, אפילו במשהו, מה שתוכלו.

הלינק לתרומה:

https://www.charidy.com/nachal/a0080

אם יש מישהו שמעדיף בהעברה בנקאית, שיעשה ואז ישלח את הצילום מסך אליי.

בהודעה פרטית או במייל – <לא ניתן לפרסם מיילים באופן פומבי>

פרטים להעברה בנקאית:
    נחל נבע מקור חכמה
    בנק 31
    הבינלאומי סניף 001
    מספר חשבון 306916

image (15).png image (16).png הרב קעניג.jpg הרב קעניג1.jpg הרב קעניג2.jpg הרב קעניג3.jpg כתבה.jpg

אולי מעניין אותך גם...

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
    נקרא  2  פעמים
    למעלה