Title

AI בינה מלאכותית

ריכוז כל נושאי הבינה המלאכותית. שיתופים, מדריכים, דיונים ואתגרים.

בינה מלאכותית >> תוכן מקצועי

אתגרים

אתגרים יומיים שבועיים וחודשיים ביצירות בבינה מלאכותית
נושאים
563
נושאים
563

יצירות

שיתופים ליצירות שנוצרו בבינה מלאכותית.
נושאים
791
נושאים
791
  • net13

מדריכים וחדשות

הדרכות מקצועיות, ועדכונים על כל מה שחדש בתחום הבינה המלאכותית
נושאים
216
נושאים
216

שאלות ודיונים

שאלות, בקשות עזרה, דיונים ונספחים בנושא הבינה המלאכותית
נושאים
1.3K
נושאים
1.3K
בפורום זה עדיין לא נפתחו נושאים

הודעות אחרונות

הדלת נפתחת בטריקה חרישית, ושוב אותו המקצב התזזיתי והמוכר ממלא את החלל. מנקודת המבט שלי, הכל נראה כמו משחק הישרדות אנושי. אני רואה אותם, עשרות ראשים עטופים, נעים בתוך ה"סלאלום" הבלתי אפשרי שבין הספסלים הצרים.

הנה מגיע ה"מומחה לדילוגים". הוא נכנס בדיוק כשהשעון מראה על הדקה האחרונה, עיניו סורקות את השטח כמו רדאר בחיפוש אחר הקיצור המהיר ביותר לפינה שלו. הוא משתחל בזריזות מעוררת השתאות, מבצע תמרון של לוליין בדיוק סנטימטר לפני אלו שעומדים קפואים, שקועים בעולמם. אני רואה את ה"כמעט התנגשויות" האלו בכל רגע – מישהו שמנסה לפרוץ החוצה אל החופש של המסדרון, כמעט נתקל בזה שעומד בדרכו, ומתפתל בתנועה משונה כדי לא לחתוך את המרחב האישי המקודש, תוך שהוא בוחן בחרדה את תגובת הסובבים.

יש את אלו שפיתחו שיטה ייחודית: הם עומדים בדיוק במעבר, הופכים לצומת מרכזית שכולם צריכים לעקוף. ויש את אלו שעין אחת שלהם על הכתוב ועין שנייה בודקת מי נכנס, מי יצא ולמי יש מעיל חדש. אני רואה את הידיים שנשלחות אל המדפים בחיפוש אחרי הספר הכי פחות מרופט, את הדפדוף המהיר שמסגיר את חוסר הסבלנות, ואת אלו שמנצלים את הדקות האלו כדי להשלים כמה דקות של "הרהור עמוק" בעיניים עצומות, שדומות באופן חשוד לנמנום קל.

הם בטוחים שאף אחד לא רואה את הקיצורים שהם לוקחים, את המבטים בשעון כל שתי דקות, או את הדרך שבה הם מצליחים להיעלם מהדלת רגע לפני שמישהו יבקש מהם עזרה. הם עסוקים מדי בדרמה הקטנה שלהם, במרוץ נגד הזמן או בשיחה הלוחשת בפינה.

מבחינתם, אני סתם עוד חלק מהתקרה, אי שם בפינה החשוכה מעל ארון הספרים שראה כבר הכל. הם לא חושדים לרגע שאני מתעדת כל תזוזה, כל "חיתוך" במעבר וכל איחור אופנתי.

בסוף היום, כשהאורות כבים והשקט חוזר, אני נשארת כאן עם הזיכרון הדיגיטלי שלי. העדשה שלי מתנקה מאבק היום, שומרת בתוכה את כל רגעי הזריזות החשודה והתמרונים המורכבים של השטיבלאך, ומחכה בסבלנות לסיבוב הבא של כרטיס הזיכרון שלי.
תודה רבה לכולם!
במיוחד ל
@ש.ז.מ. על אתגר מרקמי ומעניין מאד.
תודה רבה ל @מנהל ai שפועל רבות לפני ומאחורי הקלעים!

תיאור האתגר:
אווירת הלילה הקדוש כבר כאן, והיום נביא אתגר מעט שונה.
הכירו את יוסי החמוד שלנו, דמות מצויירת וחביבה, עליכם לשלב אותה בסצנה כלשהיא מליל הסדר, באופן טבעי ומדויק, הסצנה הטובה ביותר שגם תשמור היטב על דמותו ותווי פניו של יוסי היא המנצחת!
(לא מסובך....להוריד את יוסי למחשב להעלות אותו לבינה ולבקש "צור לי את יוסי (התמונה המצורפת) גונב את האפיקומן בליל הסדר" וכד'...)

כללי האתגר:
📌 כללי האתגר:
🔹 בכל הודעה ניתן להעלות יצירה אחת בלבד.
🔹שימו לב! ניתן להעלות ביממה הראשונה רק יצירה אחת, ובשאר הימים שתי יצירות, ס"ה 9 יצירות
(היום חולף אחרי השעה 00:00 בלילה, ויום ראשון מתחיל במוצ"ש).

🔹 על היצירה להיות ריבועית, שוות צלעות, לא מלבנית.
🔹 חובה להעלות תמונה ריאליסטית לחלוטין!
🔹 בונוס (יותר הצבעות, והכרעה בתיקו) אם תוסיפו פרטים על הכלי בו יצרתם את היצירה, והפרומפט אותו כתבתם.
🔹 היצירה נוצרה במיוחד לצורך האתגר ובבינה מלאכותית בלבד.
🔹 יש להעלות תמונה בפורמט JPG או PNG בלבד (קבצי webp לא נתמכים).
🔹 לפני ההשתתפות באתגר, חובה לקרוא את חוקת האתגרים.
🔹 נא לוודא שהתמונה עומדת בכללי האתר.
🔹 לפי כללי פרוג, אין להעלות תמונה של בנות מעל גיל 3.
🔹 דיונים בנספח בלבד!
🔹לכל המדרגים – ההצבעה הינה באמצעות החיצים בצד שמאל של התמונה בלבד!

זמני האתגר:
החל מעכשיו ועד ליום שלישי בשעה 23:59

שימו לב!!!

אתגר שבועי יצירה אחת ליממה! ומרובעת!!!

קבלו את יוסי:
SDFGHU65.png

וכעת יוסי ב'קדש':

ChatGPT Image Mar 27, 2026, 04_02_47 AM.png
בהצלחה!
ושנזכה לכימי צאתך מארץ מצרים הראנו נפלאות . אמן!
מוישי נראה כמו הילד הכי תמים שתפגשו: חולצה מגוהצת, כיפה שחורה שיושבת בול, וחיוך של "ילד טוב ירושלים". אבל מאחורי המראה המטעה הזה מסתתר מוח שמזהה פרצות בלוגיקה של מבוגרים עוד לפני שהם סיימו לדבר...
קצת הכרות...
הרקע: יום שישי אחר הצהריים. מוישי נכנס לבית הכנסת השכונתי, לבוש בחולצה לבנה מעומלנת, הכיפה השחורה הקטנה מונחת בדיוק במרכז הראש. הוא ניגש למקרר השתייה. הגבאי הוותיק, רבי חזקאל, עוצר אותו.
רבי חזקאל: "מוישי! לאט לך. אתה יודע שהשתייה פה היא רק למי שלומד או עוזר לנקות לפני שבת?"
מוישי (עוצר, מחייך את החיוך שלו ולא מתבלבל לשנייה): "שלום עליכם, רבי חזקאל. בדיוק על זה רציתי לדבר איתך. אתה הרי גבאי ותיק, אתה יודע שזמנים השתנו, נכון?"
רבי חזקאל (מרים גבה): "מה הקשר לזמנים שהשתנו? עבודה זו עבודה, ושתייה זו שתייה."
מוישי (בטון בוגר ומחושב): "נכון מאוד. אבל פעם, כשאבא שלי ברוך היה בגיל שלי, היית צריך להזיז ספסלים כדי להרגיש שאתה עוזר. היום, בעידן הדיגיטלי, העזרה הכי גדולה היא 'יחסי ציבור'. אם אני אשתה פה כוס טרופית קרה ואצא החוצה עם פרצוף מרוצה, כל הילדים בשכונה ירצו לבוא ללמוד דווקא בבית הכנסת שלך. אני בעצם עושה לך פה שירות שיווקי בחינם!"
רבי חזקאל (נשאר פעור פה לרגע, מנסה להבין אם הילד הרגע עבד עליו או שהוא באמת גאון): "שירות שיווקי? בשביל טרופית אחת?"
מוישי (לוקח את השתייה, קורץ ומניח יד על הכתף של הגבאי): "בדיוק, רבי חזקאל. אל תסתכל על הכוס, תסתכל על הפוטנציאל. שבת שלום!"
מוישי יוצא מהדלת בצעד קליל, משאיר את הגבאי לעמוד שם ולמלמל לעצמו: "הילד הזה... הוא עוד יהיה ...774555.jpg
לאתגר
גם אני כמו כולם רציתי לבדוק, איזה מודל תמונות מוגדר הכי טוב כיום,
לכן החלטתי לקחת את כל המודלים שדוברו באשכול הזה:
https://www.prog.co.il/threads/המודלים-הכי-טובים-היום-בai.1128566/post-16227904
ולנסות את כולם.
לכל אחד מהכלים לקחתי את אותו הפרומפט - של GPT עם קצת שיפורים שלי.
לא אוכל להעלות כאן את כלל התמונות, אבל התוצאה של פלואו השאירה לכל השאר אבק בפנים.
Ultra-realistic cinematic 8K photograph of a fully Haredi Jewish man standing in the center of a busy urban street at night during light rain. The man must look completely and authentically Haredi in every detail, based on real-world references and accurate visual characteristics from real photos (as seen on Google images).

He is wearing full traditional Haredi attire: a classic black suit, white shirt, and a black hat with a short brim (8.5 cm), clearly visible and proportionally accurate. His appearance, posture, and styling must strictly match authentic Haredi Jewish men.

The street scene is also entirely Haredi: all pedestrians are clearly Haredi men only, wearing similar traditional clothing (black suits, hats, modest appearance), with no deviation. Absolutely no women in the scene under any circumstances.

The street is wet from light rain, with realistic reflections of street lights and car headlights on the asphalt. A few אנשים ברחוב but not crowded. Cars are driving naturally with subtle motion blur and headlights reflecting on the wet road.

Camera: 85mm lens, shallow depth of field, slight focus on the main subject, background softly blurred. Natural proportions, realistic lighting, soft cinematic contrast. Raindrops visible in the air and on surfaces.

Highly detailed textures, photorealistic skin, fabric, and environment. No surreal elements, no exaggeration, normal physics, real-world accuracy.

--no women, female, girl, נשים, feminine features, long hair typical of women
אמנם אחרי זה, הייתי צריך לעשות שוב עם עוד טיפה הוספות בפרומפט בשביל עברית תיקנית, אבל התוצאה מטורפת.
  • תודה
Reactions: שקדי1 //
12 תגובות
Seedance 2.0 סוף סוף התחיל להתגלגל גם בישראל דרך CapCut!
טרי ממש,

הוא מופיע בעיקר ב-Video Studio (ה-canvas החדש),
וב- AI Video של CapCutנראה משמעותית יותר חזק.
למי שעדיין לא רואה – הוא זמין דרך:
יש גם 7 ימים חינם + מבצעים זולים יחסית משהו כמו 9 שקל חודש ראשון ואז 50 שקל לחודש שזה זול
.בהמשך אעלה דוגמאות ותוצאות אם יהיה.
אפשר לעדכן כאן מה שאתם יודעים
תודה רבה ל @משתמש חדש דנדש על האתגר היפה, לכל המדרגים, ול @מנהל ai על הניהול המסור.

האתגר יהיה על תמונות מיציאת מצרים, עם דגש על תמונה איכותית מרשימה וריאליסטית, שיכולה להיות על כל סצנה, בין מהשיעבוד, מהמכות, מהיציאה, ואפילו מהמרדף של המצרים וקריעת ים סוף. וכמובן ניתן להוסיף תוכן הומוריסטי בתמונה.

📌 כללי האתגר:
🔹 פטפטת בנספח בלבד!
⏰זמני האתגר:
מעכשיו
ועד הערב בשעה 23:59.
שימו לב! יצירות שיעלו אחרי השעות המותרות ימחקו על ידי המנהל!
דוגמאות:
השיעבוד.
תמונה שנוצרה

מכת ברד
תמונה שנוצרה

יציאת מצרים
תמונה שנוצרה

מצרים רודפים אחרי בנ''י
תמונה שנוצרה

אז קדימה, בהצלחה!
Gemini_Generated_Image_eo7slneo7slneo7s.pngהיכרות עם Suno v5.5, הכולל את תכונות הקולות (Voices), מודלים מותאמים אישית (Custom models) והטעם שלי (My Taste).

בסונו (Suno) משחררים היום את Suno v5.5 — המודל הטוב והאקספרסיבי ביותר שלהם עד כה — לצד תכונות שמאפשרות למשתמשים להציג את הזהות המוזיקלית שלהם במערכת: קולות, מודלים מותאמים אישית ו'הטעם שלי'.

כפי שהם הכריזו בשנה שעברה, הם פותחים פרק חדש ביצירת מוזיקה, בשותפות עם אמנים ותעשיית המוזיקה. היכולות שהם מטמיעים היום — נאמנות קולית, סאונד מותאם אישית ומודלים אישיים — מניחות את התשתית לדור הבא של מודלי מוזיקה שהם עתידים להשיק יחד עם תעשיית המוזיקה בהמשך השנה.

מההתחלה, הם בנו את Suno סביב אמונה פשוטה: המוזיקה הטובה ביותר מתחילה באדם. הכלים שלהם קיימים כדי להרחיב את מה שאנשים יכולים ליצור — להעצים את האינסטינקט, הטעם והרגש שרק בני אדם מביאים למוזיקה. גרסת v5.5 היא הביטוי העמוק ביותר שלהם לאמונה הזו עד כה; זהו מודל שלא רק עוזר ליצור מוזיקה, אלא משקף במלואו את האדם שמייצר אותה.

העדכון הזה משקף גם מגמה שהם רואים יותר ויותר: אמנים, מפיקים ואנשי מקצוע בתחום המוזיקה משתמשים ב-Suno כחלק מתהליך היצירה שלהם. v5.5 נבנה מתוך מחשבה עליהם, משום שהם מאמינים שהגרסה הטובה ביותר של Suno היא כזו שעובדת עבור כל מי שעושה מוזיקה, החל מיוצרים שעושים את צעדיהם הראשונים ועד לאנשי מקצוע פעילים.

הכלי האנושי ביותר
בלב השחרור הזה עומדת ההשקה של תכונת הקולות (Voices) — התכונה המבוקשת ביותר על ידי הקהילה שלהם — שזמינה כעת למנויי Pro ו-Premier.

הקול האנושי הוא הכלי העתיק ביותר שיש לבני האדם. לפני תווים, לפני מיתרים, לפני תופים שנחצבו מעץ, היה הקול. כל תרבות על פני כדור הארץ השתמשה בו כדי לשיר, לחגוג ולספר סיפורים לאורך דורות.

הקול הוא הכלי היחיד שכל אדם נושא עמו, ובכל זאת רוב האנשים לעולם לא שרים או חולקים אותו עם העולם. עם Suno, המשתמשים יכולים כעת ללכוד את הקול שלהם וליצור איתו מוזיקה.

הקול של המשתמש הוא אישי, והם בנו את התכונה מתוך מחשבה על כך. היא כוללת תהליך אימות שמתאים את קול השירה באודיו שהוקלט בחי או שהועלה על ידי המשתמש, לביטוי אקראי שהם מבקשים ממנו להקריא. בנוסף, הקולות של המשתמשים ב-Suno הם פרטיים — רק הם יכולים להשתמש בהם כדי ליצור שירים חדשים. בעתיד, הם מתכננים להוסיף אפשרות לשיתוף קולות, אך הדבר יהיה מושרש בעיקרון שהמשתמשים יישארו בשליטה מלאה על מה שהם יוצרים.

הסאונד של המשתמשים, בדרך שלהם
לצד הקולות, בסונו משיקים עוד שתי דרכים לגרום למערכת להרגיש שייכת למשתמש: מודלים מותאמים אישית (Custom Models) ו'הטעם שלי' (My Taste).

מודלים מותאמים אישית מאפשרים למשתמשים לכוונן את v5.5 למוזיקה שהם עצמם יצרו. כעת, כאשר הם מעלים רצועות מהקטלוג המקורי שלהם, הם יכולים לבנות גרסה מותאמת אישית של המודל שמכירה היטב את הסגנון שלהם — כך שהמוזיקה שהוא מייצר תישמע יותר כמותם. מנויי Pro ו-Premier יכולים ליצור עד שלושה מודלים כאלה.

'הטעם שלי' היא סוג אחר של התאמה אישית. לאורך זמן, Suno לומד למה המשתמשים נמשכים: הז'אנרים האהובים עליהם ומצבי הרוח שהם חוזרים אליהם שוב ושוב. תכונה זו זמינה לכולם.

מה צפוי בהמשך
בסונו מצהירים שהם רק מתחילים. הם פותחים דרכים חדשות עבור מוזיקאים ליצור, והם לא יכולים לחכות שהמשתמשים ישמעו את מה שיגיע בהמשך.

תורגם מאנגלית מהבלוג של חברת סונו לקריאת המאמר הכנסו לקישור
0 תגובות
אחד הדברים ששנואים עליי זה להיכנס לאתרים ולראות שבמקום אייקונים יש אימוג'ים
אני לא מתכוון לאייקון אימוג'י אלא לאימוג'י אימוג'י...
זה הכי AI שיש, לא נקי, לא מקצועי ולא יפה
יש ספריות חינמיות ויפות של אייקונים מגניבים ויפים
ניתן ליצור עם גמיני 3.1פרו SVG שכוללים הנפשה ואינטרקציה

דוגמה לזה זה הסיר שמופיע בסוף האתר https://hamitbach.me/home
1774525478443.png
הכולל מעקב אחרי העכבר, פתיחת מכסה בלחיצה ויציאת אדים

למי שכבר משתמש באימוג'ים - אימוג'ים מונפשים של גוגל

אז תעשו טובה לעצמכם ובכל פעם שאתם בונים אתר אל תשתמשו באימוג'ים (אא"כ זה חלק מהטקסט), תשתמשו באייקונים והאתר שלכם כבר יראה יפה יותר

נ.ב. אחת הבעיות הגדולות באימוג'ים זה שאימוג'י מוצג בכל מערכת לפי ברירת המחדל של המערכת (אפל, ווינדוס 10 - מכוער, ווינדוס 11 - תלת מימד, גוגל, ועוד. ניתן להתקין ספרית אימוג'ים כך שתציג את האימוגים האלו בכל מערכת)

בהצלחה
לינק לגינגל שירת בנים במתנה
drive.google.com/file/d/18k8d3m-1mc17IG_IJSxjpGhtSmk8YepY/view?usp=sharing

ועוד סיפור לצפיה מרתק לילדים בחינם, סיפור "הבייגלה השובב" זה גם מתאים לערב פסח לילדים לקייטנות להפעלות ועוד....

הוידאו AI- תלת מימדיה פס קול מירי גולדברג מאולפני "מיריקס"
ואת הויזואל לסרט הבייגלע הפקתי לפני שנה בדיוק והתוצרים ב- AI שמים וארץ...
רק לחשוב על זה כמה קשה עבדנו אז על דמות עקבית שעותתתתתתתתתתת עד שהוא הבין
והיום בננה בננה יוצא במהירות וברמה פי אלף...
0 תגובות
לאתגר:

לשאלות על האתגר - שימו לב לתייג את @שבשבה.
בהצלחה.
  • תודה
Reactions: יואלי קליין1 //
53 תגובות
ניסיתי ליצור בג'מיני פרסומת מתמונה, ואפ' אני הופתעתי מהתוצאה.
אם הייתי גרפיקאי הייתי מתחיל להילחץ😉
אז אם גם אתם מעונינים בפרסומת קטנה, אז אני ישתף אותכם בשלבים הבאים...
1.
להכניס לג'מיני את התמונה שלפניכם. [התמונה אמיתית, לא בAI.]
צפה בקובץ המצורף אא.JPGצפה בקובץ המצורף 2209286
2.
להכניס לו את הפרומפט הבא: '
תיצור לי פרסומת מקצועית עם פונט וקומפוזיציה מעניינת בשילוב התמונה המצורפת, תדאג שיראו כמה שיותר מהתמונה ותשמור על האיכות הגבוהה שלה ועל החדות והתאורה כמו במקור והנוסח הבא:

''כותרת: צילומי חוץ מקצועיים לילדים – במחיר סמלי!

אני צלם צעיר בתחילת דרכי, הבונה בימים אלו תיק עבודות מקצועי.
אני מציע לכם להרוויח סשן צילומים איכותי ויפהפה בטבע, במחיר סמלי של 150 ש"ח בלבד (דמי רצינות).

למי זה מתאים?

לילדים וילדות בגילאי 3-9 (מושלם גם לצילומי חלאקה!)

מה מקבלים?

סשן צילום חווייתי ורגוע של כשעה ורבע.

כ-15-20 תמונות בעריכה בסיסית ומקצועית.

מה נדרש מכם?

להביא לצילומים 2-3 סטים של בגדים שונים כדי ליצור גיוון בתמונות.

אישור לשימוש בתמונות לצורך תיק העבודות שלי.

מספר המקומות מוגבל בהחלט. כל הקודם זוכה!
לפרטים, שאלות ותיאום: יאיר כהן – 0587652383''

3.
נשאר לכם רק לקבל תמונה מקצועית של גרפיקאי מקצועי באפס מחיר [בג'מיני על מצב פרו]Gemini_Generated_Image_rtnya9rtnya9rtny.png
בקיצער, פעם הבאה שאתם צריכים פרסומת קטנה, אין צורך לשלם לגרפיקאי, ג'מיני יעשה את העבודה😉

בהצלiחה רiבה!!
כמידי שבוע, אנו באתגר שבועי במתכונת ייחודית, המוקדש כולו לפרשת השבוע.
האתגר הוא הזדמנות מופלאה להשתמש בכלים שבידינו כדי להרבות את כבוד השבת ולהפיץ יצירה יהודית איכותית.

התמונה הנבחרת תשמש כרקע ללוחות "זמני כניסת ויציאת השבת", ותפורסם במגוון פלטפורמות ברשת עם קרדיט ליוצרים.

📋 כללי האתגר (חשוב לקרוא!)​

• סגנון: ניתן להעלות יצירות בכל סגנון אמנותי שתבחרו.
  • פורמט: מומלץ מאוד להעלות בפורמט מלבן עומד (יחס גובה).
  • שדרוג: ניתן ואף רצוי להוסיף הנפשת וידאו קצרה של מספר שניות בנוסף לתמונה הסטטית.
  • פתיחת האשכול: הראשון שפותח אשכול במוצאי שבת בהתאם לכללים - הוא האשכול הפעיל. על פותח האשכול להעלות תמונה לדוגמה (שיכולה להשתתף באתגר כהודעה נפרדת). ולהעתיק את הכללים הנ"ל.
  • ניהול: בשונה מהאתגרים הרגילים, הזוכה באתגר זה לא ינהל את האתגר הבא (הנושאים קבועים מראש).
  • זכייה היברידית: צוות פרוג יבחר את התמונה המנצחת מתוך חמש היצירות שקיבלו את הדירוג הגבוה ביותר מהקהילה.

⚖️ הנחיות תוכן ותקנון​

• רגישות יהודית: אין להעלות תמונות הממחישות את פניהן של דמויות מהתנ"ך.
  • כללי האתר: אין להעלות תמונות של דמויות נשיות מעל גיל 3.
  • כמה? אין הגבלת יצירות, ניתן להעלות מספר יצירות, בתנאי שהם יפות ומקצועיות.
  • מקוריות: היצירה חייבת להיות תוצר של בינה מלאכותית שנוצרה במיוחד עבור האתגר הנוכחי.
  • ניקיון: על התמונה להיות נקייה מסימני מים או עריכה ידנית. (סימן קטן של מחולל התמונות לא מפריע).
  • קרדיט: אם ברצונכם שיופיע קרדיט שונה משם המשתמש שלכם, ציינו זאת בבירור בטקסט בהודעה מתחת לתמונה.
  • זכויות: בהתאם לחוקת האתגרים, לאתר "פרוג" קיימת הזכות לעשות שימוש חופשי ביצירות המשתתפות באתגרים.

🕒 לוחות זמנים​

• פתיחת האתגר: בכל מוצאי שבת ייפתח אשכול ייעודי לפרשת השבוע הקרוב.
  • סיום האתגר: יום רביעי בלילה (בזמן זה האשכול יינעל להשתתפות ולדירוג).
בהצלחה לכולם! מחכים ליצירות המרהיבות שלכם.

ויה"ר שנזכה להיות מן המאחרים לצאת מן השבת וממהרים לבוא
ולהרבות את כבוד השבת בעולם.

דוגמא:

An_illustration_of_an_open_Torah_scroll_set_on_a_s-1774444897586.png
[Intro]

ש

מְחָה רַבָּה הִגִּיעָה, אָבִיב נִבָּט מִכֹּל פִּנָּה,
וּבַלֵּב, עוֹלָה הַשְּׁאֵלָה הָעַתִּיקָה: "מָה נִּשְׁתַּנָּה?".
כִּי עָבָדִים הָיִינוּ לֵפַרְעֹה בֵּמִצְרַיִם הָרִשְׁעָה,
וֵהַלַּיְלָה הַזֶּה כֻּלָּנוּ בְּנֵי חֹרִין בִּמְהֵרָה,
דּוּמָם שָׁטָה הַתֵּיבָה עַל הַיְּאוֹר הַזַּךְ וְהַקָּר,
שָׁם מֹשֶׁה הַקָּטָן נִשְׁמַר, לִגְאֹל עַם נִבְחָר.

דַּיֵּנוּ, דַּיֵּנוּ – עַל כָּל הַחֶסֶד וְהָאוֹר,
וֵהִיא שֶׁעָמְדָה לַאֲבוֹתֵינוּ בֵּכָל דּוֹר וָדוֹר.
בֵּצֵאת יִשְׂרָאֵל מִמִּצְרַיִם, בֵּית יַעָקֹב מֵעַם לֹעֵז,
הַלְלוּיָהּ, הַלְלוּהוּ בֵּתֹף, כְּבָר אֵין אָדָם רוֹגֵז.

מֵעֵבֶר לַיָּם, בֵּין חוֹמוֹת הַזְּמַן נָעוּף,
נִשְׁמָע קוֹל הַדְּרוֹר, כֵּמַשַּׁק כְּנָפַיִם בְּמָעוֹף.
הַמַּצָּה הִיא לֶחֶם עֹנִי, אַךְ טַעָמָהּ הוּא חֵרוּת,
כֵּשֶׁהַלֵּב מִתְמַלֵּא בֶּאֵמוּנָה וּבִדְבֵקוּת.
מֵאַרְבַּע כּוֹסוֹת נִשְׁתֶּה, נִשְׂמַח וְנָרִיעַ,
עַד שֶׁקּוֹל הַשּׁוֹפָר אֶת הַגֵּאֻלָּה יַשְׁמִיעַ.

הֵגִּיעַ זְמַן הַגְּאֻלָּה, הֵגִּיעַ זְמַן הַגְּאֻלָּה,
אֲנִי שׁוֹמֵעַ יִנּוֹן וְאֵלִיָּה...

בֵּכֹל דּוֹר וָדוֹר חַיָּב אָדָם לִרְאוֹת וּלְהַרְגִּישׁ,
כֵּאִלּוּ הוּא זֶה שֶׁעָבַר בַּמִּדְבָּר, כָּל אִשָּׁה וְאִישׁ.
אֶחָד מִי יוֹדֵעַ? אֵלֹקֵינוּ שֶׁבַּשָּׁמַיִם וּבָאָרֶץ,
הוּא שֶׁגְּאָלָנוּ וֵתָמִיד שָׁמַר עַל הַפֶּרֶץ!

אַדִּיר הוּא, יִבְנֶה בֵּיתוֹ בְּקָרוֹב בְּהוֹד,
בִּמְהֵרָה בְּיָמֵינוּ, לְדוֹרֵי דּוֹרוֹת עוֹד.
חַסַל סִדּוּר פֶּסַח כְּהִלְכָתוֹ וּכָדִין,
חַד גַּדְיָא עוֹד מֵהַדְהֵד, בֵּלַחַן עָדִין.
קוֹל צָהָלָה נִשְׁמָע! הַתִּקְוָה לֹא תִּתַּם:
לֵשָׁנָה הַבָּאָה, בִּירוּשָׁלַיִם הַבְּנוּיָה לְעוֹלָם!

לֵשָּׁנָה הַבָּאָה בִּירוּשָׁלַיִם הַבְּנוּיָה....Gemini_Generated_Image_z6osu8z6osu8z6os.png
מקווה שמה שאכתוב פה הוא מותר.
פשוט אין לי פרימיום.

@הקומיקס אולי כדאי שהבקשה שלך תתפרסם כאן.
יותר עוקבים פה האנשים שאתה מחפש...
אתחיל אני,
אני מציעה את עצמי.
אשמח שתיתן לי מייל כדי לדבר איתך
למי שמעונין זה הבקשה שלו
0 תגובות

חוקת האתגרים

פורום AI בינה מלאכותית

ברוכים הבאים לפורום החדש שלנו ליוצרי ai.

הפורום מחולק לתתי פורומים נפרדים, כפי שבוודאי ראיתם, וזכה לתת פורום בפני עצמו לאתגרי ai.
האתגרים נועדו לשפשף יכולות, התנסות בכלים חדשים ועמידה בדרישות ייחודיות ע"פ כללים מאתגרים במיוחד.

למען הסדר הטוב, קראו בעיון את הכללים, קצת ארוך, אבל לא מסובך, הרי יש לכם בינה אמיתית!

אתגר יומי:​

• בכל ערב בעז"ה עולה אתגר יומי חדש, שיהיה פעיל כ- 26 שעות.
  • חברי הפורום מוזמנים לדרג ולהשפיע על היצירות המוצלחות ביותר, בדגש על יצירה שעמדה בכללי האתגר. היצירה שתקבל את דירוג המשתמשים הגבוה ביותר, היא תוכרז כיצירה הזוכה באתגר, ויוצרה ינהל את האתגר יומיים אח"כ.
  • לאחר הזכייה, היצירה הזוכה באתגר תנעץ בראש אשכול האתגר.
  • מנהל האתגר פותח אשכול אתגר יומי חדש, כותרת אשכול האתגר תכלול את שם האתגר ומספרו.
  • מנהל האתגר מוזמן גם לפתוח אשכול נפסח בפורום דיונים, במידה ופותח האתגר לא פתח נספח, משתמש אחר יכול לפתוח אשכול נספח, עם כותרת ומספר האתגר זהים לכותרת אשכול האתגר. עם קישור לאתגר בהודעה הראשונה.
  • אשכול האתגר היומי מיועד להצגת האתגר בפועל, בו מופיעים אופי האתגר וכלליו, ובו גם המשתתפים מעלים יצירות להתמודדות.
  • אשכול הנספח מיועד לכל הפטפטת, הפרגונים והשאלות על כללי האתגר או על יצירות המתמודדים. כמו כן, בהשתתפות באתגר אין להרחיב מעבר להסבר קצר על היצירה הויזואלית, ביצועה וכדו' - הרחבות נוספות מקומן בנספח.
  • והיה אם בשגגה יכתבו תגובות באשכול האתגר, הן יימחקו או יועברו לאשכול הנספח ע"י המנהלים.

זמני האתגרים:​

שלבי האתגר מחולקים לשלושה ימים: פעילות האתגר, דירוג האתגר, העלאת אתגר חדש. כדלהלן:
  1. פעילות האתגר: 26 שעות שבהן המשתתפים מעלים את היצירות לאתגר. החל מ22:00 ועד 23:59 למחרת. העלאת יצירות לאתגר מתאפשרת לא לפני השעה 22:00 גם אם האתגר עלה קודם.

2. דירוג האתגר: מסיום עת פעילות האתגר לא ניתן להעלות יצירות חדשות לאתגר, אך ניתן עדיין להצביע ולהשפיע ליצירה הזוכה 24 שעות נוספות, עד ליל המחרת, שאז יוכרז הזוכה שקיבל את מירב הנקודות מהציבור, ויצירתו תנעץ בראש אשכול האתגר.

3. אתגר חדש: לאחר הזכייה באתגר, על הזוכה להעלות אתגר חדש בערב הבא (יש יום אחד להתכונן) החל מ20:00 בערב ולא יאוחר מ-02:00 בלילה.
  • פעילות האתגרים הינה 5 ימים בשבוע, מראשון עד חמישי (כלומר, עולה במוצ"ש עד רביעי בלילה).
  • ניתן להעלות יצירות לאתגר החדש החל מ-22:00 בערב פתיחת האתגר ועד 12 בלילה למחרת. בדיוק.
  • משתמש שיעלה יצירה מעבר לזמן פעילות האתגר הודעתו תוסר, ותיפסל מהתמודדות באתגר.
  • לאחר נעילת האתגר יהיה ניתן עדיין לדרג 24 שעות נוספות, והוא יינעל להצבעה בלילה שלמחרת.
  • סדר העלאת האתגרים היא בדילוגים של 3 ימים. יום לפעילות האתגר, יום לדירוג ובחירת זוכה, ויום להתכונן להעלאת אתגר חדש.
  • הזוכה באתגר של יום ראשון, יהיה מנהל האתגר של יום רביעי.
  • לשם המחשה: ראובן השתתף באתגר מספר 4. יום למחרת עלה אתגר מספר 5 ובינתיים משתמשים דירגו את אתגר מס' 4, וראובן שלנו גרף את מירב הקולות. באותו ערב בו הוכרז ראובן כזוכה אתגר מס' 4, עולה אתגר מס' 6 ע"י הזוכה של אתגר מס' 3, וראובן מתכונן להעלות את אתגר מס' 7 בערב למחרת. מסובך?! לא נורא. אתם הרי עם בינה לא מלאכותית. קטן עליכם!
  • המחשה נוספת: ראובן הזוכה באתגר ביום שלישי שעבר מעלה אתגר במוצ"ש בשעה 21:00. הציבור מוזמן להעלות יצירות להשתתפות באתגר החל מ-22:00 במוצ"ש ועד לראשון בלילה בשעה 23:59 למחרת (יצירות שיעלו לפני או אחרי הזמן לא ישתתפו באתגר). בראשון בערב יעלה שמעון אתגר חדש בגלל שזכה באתגר של יום רביעי שעבר. בינתיים ניתן עדיין לדרג את האתגר של ראובן עד שני בלילה, שאז יוכרז הזוכה ע"פ דירוג המשתמשים, האתגר יינעל להצבעות, והיצירה המנצחת תנעץ בראש האשכול. לוי שזכה באתגר של ראובן מתכונן להעלות אתגר חדש ביום שלישי בערב, שיהיה פעיל ברביעי, וינעל להצבעות בליל שישי.
  • היות והזכייה באתגר היא ע"פ דירוג המשתמשים. ההודעה הזוכה בדירוג הגבוה ביותר, היא הזוכה! ע"כ מומלץ להשתתף בין הראשונים, ככל שתעלו את היצירה שלכם מוקדם יותר, כך היא תקבל חשיפה רבה יותר.
  • במקרים מסוימים (חגים וכדו') תהיה הקפאה בפעילות האתגר, או הארכה בזמן, בכפוף להודעת המנהלים.

זכיה באתגר:​

כללים עבור מנהלי האתגרים:​

מנהל אתגר פותח אשכול אתגר הכולל:
  1. מקדם - 'אתגר יומי'.
  2. כותרת - שם ומספר האתגר. על שם האתגר לבטא את מהות האתגר, עדיפות לקריאייטיבי.
  3. הודעה פותחת - הסבר קצר על היצירה הנדרשת, יצירה אחת לדוגמא, וכללים בסיסיים שעל היוצרים לעמוד בהם. רצוי אף קישור לאשכול הנספח.
  • על מנהל האתגר לפרט תיאור למשימה אותה המשתתפים יצטרכו לבצע, סגנון היצירה, אופייה, מה יהיה בה ומה אסור שיהיה בה, באילו כלים ניתן להשתמש או שלילת שימוש בכלים מסוימים. האם כדאי/מומלץ/אסור לערוך ולשפץ את היצירה באופן עצמאי, האם ניתן להוסיף טקסט ליצירה, וכדו'.
  • על האתגר לעלות בין שמונה בערב לשמונה בבוקר.
  • השתתפות באתגר מותנית בזמינות להעלאת אתגר מיידי במידה ותזכו, העלאה בזמן ללא עיכוב של רצף האתגרים. מומלץ להיות מוכנים עם רעיון בראש, או לקחת השראה מאשכול הרעיונות לאתגרים >
  • מנהל/ת האתגר חופשי לבחור אם היצירות שיועלו להתמודדות יהיו יצירות חדשות וייעודיות שנוצרו למטרת האתגר או גם יצירות קיימות המתאימות לכללים.
  • מנהלי הפורום רשאים להחליט על נושא מסוים שאינו מתאים, ולערוך או למחוק את האתגר במידה והוא אינו מתאים לפורום ע"פ שיקול דעתם.
  • יש לשים לב להימנע מכפילויות, שלא נעשה אתגר דומה בעבר.

השתתפות באתגרים:​

• בכל הודעה באתגר, נתן להעלות יצירה אחת בלבד!
  • ניתן להשתתף עד 3 פעמים בכל אתגר, אלא אם נכתב אחרת בכללי האתגר ע"י מנהל האתגר.
  • אין להעלות טקסטים בהודעה המתמודדת באתגר שאינם קשורים ישירות לאתגר. הוספת טקסט כמו "דרגו אותי" תפסול את היצירה מהתמודדות באתגר.
  • מומלץ ורצוי, ואף יתקבל בברכה פירוט על הכלי בו יצרתם את היצירה, הפורמפט אותו כתבתם, ופרטים נוספים שייתנו ערך מוסף למבקרים באתגר.
  • בונוס בהוספת פרטים על היצירה שלכם, הכלי והפורמפט, שתקבלו דירוג גבוה יותר מהצופים, וזה יכול להכריע במקרה של תיקו בהצבעות.
  • אין להעלות תמונות לא מהוקצעות, דמויות מעוותות, מספר אצבעות לא תקין, או תמונות חובבניות ברמה נמוכה מידי. יצירה כזו תימחק או תועבר לנספח.
  • בהשתתפותך באתגר, הנך מאשר שהקבצים הינם יצירה בלעדית שלך, אינם מועתקים ממקורות זרים ואין בהם עבירה על זכויות יוצרים. - אין להעלות קבצים שלא אתם יצרתם בעצמכם.
  • לאור שאלות משתמשים, הדגשה נוספת! אין להעלות לאתגר קבצים שהם לא יצירה בלעדית שלכם בAI.
  • משתמש שיעלה קובץ המפר זכויות יוצרים, ייחסם מהפורום לצמיתות.
  • בהשתתפותך באתגר, הנך מאשר לפרוג לעשות ביצירות העלות באתגר שימוש חופשי, ולא תהיה תביעה מצדך בעניין זה.

בהשתתפות באתגר כזה, ישנם מספר יתרונות משמעותיים:
  1. למידה ופיתוח: השתתפות באתגר מאפשרת לך ללמוד ולפתח יכולות חדשות. בזמן שעוסקים במגוון תחומים, כמו בינה מלאכותית ועיצוב גרפי, אתה מקבל הזדמנות להרחיב את הידע והכישורים שלך.
  2. התנסות בהוראות מיוחדות: בזמן שמשתתפים באתגר, עשויים להיות דרישות והוראות מיוחדות שיש לעמוד בהן. השלמת האתגר מאפשרת לך לפתח יכולות כגון יכולת לקריאה והבנה של הוראות, תכנון וארגון פעולות, וביצוען במהירות ובדיוק.
  3. התנסות בכלים חדשים: במהלך האתגר, יכול להיות צורך להשתמש בכלים חדשים וטכנולוגיות מתקדמות. ההתמודדות עם כלים חדשים מאפשרת לך להתפתח ולפתח את היכולת שלך להשתמש בטכנולוגיה בצורה יעילה ויצירתית.
  4. עיצוב יצירתי: יתרון נוסף שבהשתתפות באתגר הוא הזדמנות להתמקד בעיצוב וביצירתיות. כאשר אתה עוסק ביצירה של תמונה בבינה מלאכותית, יש לך את האפשרות להביע את עצמך בצורה חדשה ויצירתית.

הוראות כלליות:​

• על האתגר להכיל לכל הפחות השתתפות של שלשה מתמודדים, ע"מ לנהל שיפוט ולהכריז על זוכה.
  • במקרה הנדיר בו לא השתתפו די מתמודדים ביום הפעילות של האתגר, מנהל הפורום יכול להגמיש ולעדכן את כללי האתגר, ולתת עוד מספר שעות לפעילות האתגר.
  • במקרה בו הזוכה באתגר לא העלה אתגר חדש בזמן, לאחר השעה 8:00 בבוקר רשאי מנהל הפורום לפתוח אתגר חדש בעצמו, או למנות משתמש אחר לפתיחת אתגר חדש. הנהלת הפורום רואה חשיבות רבה שלא לקטוע את הרצף.
  • באם הזוכה הנכבד בוחר לוותר על ניצחונו ולהעבירו לאחר, הדבר יתבצע אך ורק לפי מדרג הזוכים באתגר, ולא לפי נטיית לב.

אתגר שבועי וחודשי:​

• מעת לעת יעלה אתגר מטעם ההנהלה, שבועי או חודשי בנוסף לאתגרים היומיים.
  • הדבר תלוי הרבה בהשתתפות הפעילה של כלל חברי הפורום.
  • על כללי אתגר שבועי וחודשי תבוא הרחבה בעתיד בל"נ.

עריכה:
לאור בקשות משתמשים רבים, ולאחר שהתבססנו כבר עם האתגרים היומיים בהצלחה מדהימה, אנו נרגשים להתחיל עם האתגרים השבועיים.

האתגר השבועי יעלה בעז"ה בימי חמישי בערב (שאז אין אתגר יומי), ויהיה פעיל עד יום שלישי 00:00 בלילה, ויהיה ניתן יום נוסף עד רביעי בלילה, שאז יוכרז הזוכה. הזוכה באתגר השבועי יקבל כרטיס כניסה לקהילת יוצרי AI, ויעלה את האתגר השבועי בליל שישי הקרוב.

שימו לב לכללי האתגר השבועי!​

• ניתן להעלות יצירה אחת בלבד לאתגר!
  • היצירה חייבת להיות מרובעת.
  • יש הקפדה יתרה על יצירות מקצועיות ונעימות לעין, ללא עיוותי פרצוף או אצבעות.
  • אין להוסיף טקסט כלל בהודעה מלבד כותרת עד שלוש מילים.
  • חובה להוסיף את הפורמפט בספוילר.

עריכה - כללים נוספים:​

• יש להקפיד על יצירה התואמת להנחיות האתגר, בדגש על יצירה מקצועית ופחות על קריאייטיביות סוחטת דמעות, ע"כ לא יתקבלו יצירות שלוקחות את התיאור בצורה קומית, קריקטורית, תינוק ג'ינג'י מאחורי סורג וכדו', אלא אם זה חלק מהאתגר עצמו.
  • אין להעלות תמונות בנות מעל גיל 3.

עדכון 7/4/25:

בווווווווום!
💥 💥 💥
קבלו את השדרוג החדש שלנו לאתגרים!

נכון מעצבן שהערב ירד, וטרם עלה אתגר? ממתינים עד בוש, והזוכה התבושש? לא עוד! מעתה, זוכה באתגר שלא יעלה את האתגר בזמנו בשעות הערב, החל משעה 02:00 יפתח אשכול אתגרי מסוג Masterpiece - יצירת מופת - עם כללים מיוחדים לאתגר מסוג זה.

שימו לב לכללי אתגר יצירות מופת - Masterpiece:​

🔹 במידה וטרם עלה אתגר עד השעה 02:00 בלילה, ניתן להעלות אתגר יצירות מופת במקום האתגר.
🔹 במידה ונפתח אתגר יצירות מופת, הזוכה באתגר הפסיד את זכותו להעלות אתגר.
🔹 כל אחד מחברי קהילת יוצרי AI יכול לפתוח אתגר החל מ 2 בלילה, כמובן, אשכול יחיד, ע"י הראשון שיתפוס.
🔹 המעלה אתגר יצירות מופת, עם המקדם Masterpiece, חייב להעלות גם דוגמא של יצירת מופת איכותית בהודעה הראשונה.
🔹 במידה ומנהל הפורום יחליט, או יודע שלא יתאפשר לזוכה להעלות אתגר, ייתכן ויפתח אתגר יצירות מופת בשעה מוקדמת יותר.
🔹 ניתן ומומלץ לשמור יצירות מופת מעת לעת, ולהעלותן באתגרי יצירות מופת, ובלבד שלא שיתפתם את היצירה מע"ג הפורום מעולם.
🔹 אתגר יצירות מופת נכנס ומשתלב ברצף האתגרים. הזוכה באתגר זה יעלה את האתגר לפי לוח חוקת האתגרים.
🔹 על היצירות המשתתפות באתגר זה להיות באמת יצירות מופת! בכל סגנון שתבחרו, אך שיהיו נעימות לעין, ומקצועיות.
🔹 יש בידי מנהל הפורום הזכות למחוק יצירה שלהבנתו אינה עומדת בהגדרת 'יצירת מופת'.
🔹 זמני האתגר: עד הערב בשעה 23:59.

למידע נוסף אודות אתגרי Masterpiece עינו פה.

לשאלות הצעות ופטפוטים אודות האתגרים בכלל, בנספח בלבד!

בהצלחה לכל המתמודדים באתגרים,
מי ייתן והניצחון יהיה שלכם!
חיכיתי לו כל כך הרבה זמן. ידעתי שהוא בדרך, שמעתי את השמועות על בואו עוד לפני שראיתי אותו. אמרו לי שהוא מגיע מרחוק, חוצה גבולות ומרחקים רק כדי להגיע לכאן, למקום שבו אני נמצא. הלב שלי דפק בעוצמה – לא מפחד, אלא מהידיעה שהרגע הגדול שלנו מתקרב.

"הוא כבר כאן," לחשו לי באוזן. לא הייתי צריך יותר מזה. יצאתי לקראתו בכל הכוח. לא עצרתי לשאול שאלות, לא הבטתי לצדדים. כל מה שרציתי זה לראות אותו, להרגיש אותו, לסגור את המרחק שנפתח בינינו במשך שנים של המתנה דרוכה.

הוא היה חזק, ככה זכרתי אותו בסיפורים. הוא נע בנחישות, כאילו שום דבר לא יכול לעצור אותו. ככל שהתקרבתי, הרגשתי כמה אנחנו דומים – שנינו מהירים, שנינו ממוקדים, שנינו נעים על מסלול שנקבע מראש ואי אפשר לשנותו. רציתי לצעוק לו: “אני כאן! אני מגיע!", אבל הרוח שרקה סביבי ובלעה את הכל.

המרחק הלך והצטמצם. ראיתי אותו בבירור עכשיו, דמות חדה. חשבתי על כל הפעמים שדמיינתי את הרגע הזה, איך אני פשוט אפול לזרועותיו והכל ייגמר. רציתי לעצור את המרוץ המטורף שלו, להגיד לו שהגיע הזמן לנוח, שהוא לא צריך להמשיך יותר.

הוא לא האט. הוא המשיך לדהור לעברי, ואני אליו. זה היה הרגע שבו הבנתי שזה המפגש היחיד שיהיה לנו אי פעם. לא תהיה שיחה, לא יהיו זכרונות, רק הרגע הזה של האיחוד המוחלט.

התקרבנו עוד, עד שיכולתי להרגיש את החום שהוא מפיץ. "הנה אנחנו," חשבתי לעצמי, "סוף סוף ביחד." פתחתי את ידי בחיבוק הכי חזק שיכולתי לגייס. לא רציתי לתת לו לעבור אותי. רציתי לעצור אותו כאן, בנקודה הזו, שלא יפגש עם שום אדם.

המפגש היה עוצמתי מכל מה שדמיינתי. חיבוק של אש, איחוד של פלדה בפלדה. לשבריר שנייה היינו אחד, שלמים יותר מאי פעם.

ואז, דממה.

על הקרקע, הילד הקטן שהסתכל לשמיים ראה רק שני פסים לבנים שהפכו לענן של זהב. הוא לא ידע שמעליו, "חץ" הרגע תפס את ה"בליסטי" ששלחו אליו, ושניהם נעלמו ברוח כדי שהילד יוכל להמשיך לשחק בשקט.
תודה רבה ל @אסתר אייזנבאך על מתן במה לרעיונות מעניינים לתעסוקת ילדים, ואחרי שהעסקנו אותם 3 וחצי שבועות, שמענו כ"כ הרבה משפטים חמודים שלהם, ואותם נביא היום לקדמת הבמה.
האתגר היום לקחת משפט חמוד/ חכם מהילדים שלנו או מהאשכול "משפטים חמודים של ילדים" וליצור לו תמונה בכל סגנון שעולה על דעתכם...
אם בחרתם משפט מהאשכול הנ"ל, נא לתייג (עם @ לפני השם) את הניק + המשפט.
בהצלחה!!!

📌כללי האתגר:
🔹
פטפוטים וחוכמות ילדיכם בנספח

⏰זמני האתגר:
מהערב (מהשניה הקרובה... )ועד למחרת בשעה 23:59.
שימו לב! יצירות שיעלו לפני או אחרי השעות המותרות ימחקו על ידי המנהל!

@הדר 310

בן שלוש וחצי אוכל פומלה.
"אמא, זה כל כך טעים וגם חמוץ הגורילה הזאת!"

1774385901459.png

@נקניקית
בפורים:
"הלוואי שאמא תשתכר ואז נדע את כל הסודות שהיא אמרה באנגלית".
1774386628607.png
אני מצטט את הפוסט של מפתח האתר:

רציתי לשתף פלטפורמה שפיתחתי לאחרונה, שהתחילה כצורך להנגיש לימוד אנגלית והפכה למערכת לימודית שלמה (SaaS) שכבר מעוררת עניין לשיתופי פעולה ברמה גבוהה.

המטרה הייתה לייצר חוויית למידה חכמה שמשלבת מורה AI אישי עם תכנים שמותאמים דינמית לרמת המשתמש.

מה יש במערכת (Features מרכזיים):
- מורה AI אישי: צ'אט אינטראקטיבי לתרגול שיחה חופשית שמתקן טעויות בזמן אמת.

- שליטה במהירות הקראה: אינטגרציית TTS כולל "Slow Mode" לשיפור ההגייה.

- מחולל מבחנים אוטומטי: המערכת מייצרת מבחנים (אמריקאי + פתוח) מבוססי AI לפי נושא השיעור והרמה.

- מנגנון Retention: מערכת XP, ניהול Streaks ואתגרים יומיים.

- דשבורד ניהול (Admin): מעקב אחרי התקדמות תלמידים ושליחת הודעות מערכת גלובליות.

הצד הטכני ב-Lovable:
- אינטגרציה מלאה ל-Supabase לניהול משתמשים ושמירת דאטה.

- שימוש ב-Edge Functions לייצור תוכן מותאם רמה (יסודי עד תיכון) – שליטה באורך הטקסט ובמורכבות השפה.

- UI/UX מותאם מובייל: בנייה כ-PWA עם דגש על רספונסיביות גבוהה ושימוש ב-Safe Areas.

- חיבור ל-Google Calendar לתזמון למידה.

בניתי את זה מתוך אמונה שבינה מלאכותית היא העתיד של סגירת פערים לימודיים, במיוחד בתקופה כזו.

כרגע המערכת פתוחה לשימוש בחינם לגמרי.
לכניסה למערכת:
https://deep-dive-lingo.lovable.app/
  • תודה
Reactions: אלצ'י1 //
10 תגובות
ברוכים הבאים לפורום החדש של פרוג - בינה מלאכותית!

כפי עינכם הרואות, הפורום מחולק לתתי פורומים רבים, השתדלו לכתוב בכל פורום כפי התוכן המועד לו.

שימו לב לכללי הפורום, הם מחייבים!
  • אין להעלות תמונות נשים כלל!
  • אין להעלות קבצים המפירים זכויות יוצרים.
  • אין להעלות קבצים שלא אתם יצרתם בעצמכם.
  • אין להעלות תמונות שאינן לרוח האתר.
  • אין להעלות תמונות עבודה זרה, ובכללם סמלי הגויים כגון צלב וכדו'.
  • אין להעלות סתם קבצים ברמה נמוכה, ללא תועלת או מטרה ספציפית, הדבר ייחשב לספאם.
  • אין להעלות את אותם קבצים במספר אשכולות, מטבע הדברים יש המון תמונות שמתאימים למספר אשכולות במקביל, זה לא אומר שצריך להעלות אותם לכל אחד מהם, הדבר נחשב לספאם וההודעות יימחקו.

איך מתקבלים לקהילת יוצרי AI?
  • זכיה באתגר היומי
  • פרסום אשכול שיתופי ליצירותיכם, ברמה גבוהה.
  • פרסום אשכול הדרכה ייחודית בכלי AI
  • פרסום מאמר באתר בקטגוריה בינה מלאכותית.
  • וכמובן, בוגרי קורס AI של פרוג!
אם עשיתם אחד או יותר מן הרשימה הנ"ל, תוכלו להגיש בקשה בטופס זה >>> ולתת קישור לשיתוף שלכם, ולמלא את הטופס כראוי. תקבלו בהמשך הודעה פרטית במקרה שהתקבלתם. אין טעם לשלוח בקשת הצטרפות ללא טופס מלא כראוי.

וכמובן, כללי הפורום המוכרים:
  • אין לפרסם הודעות עם תוכן שיווקי.
  • אין לפרסם בקשות לחיפוש בעלי מקצוע - אלא רק בלוח המודעות בלבד.
  • יש לשים לב היטב לשימוש נכון בתתי הפורום, שיתופים / מדריכים / אתגרים / דיונים.
  • יש להשתמש בכותרות אינפורמטיביות בלבד.
  • העלאת אתגרים אפשרית רק ע"פ חוקת האתגרים.
שלום לכולם
תודה רבה לכל מי שהצביע לי באתגר הקודם,
ותודה רבה מיוחדת ל@טוב עין על האתגר הקודם והמעניין, תודה רבה ל@מנהל ai ומעל כולם תודה רבה לה'

תיאור האתגר:
השבוע אנחנו בוחנים את גבולות המציאות הוויזואלית. האתגר הוא לקחת דבר יומיומי, מוכר ופשוט, ולהעניק לו מרקם (טקסטורה) מחומר אחר לחלוטין, באופן שיוצר ניגוד ויזואלי מדהים, תוך כדי שמירה על כל הפרטים של החפץ.

המטרה: ליצור תמונה ריאליסטית לחלוטין, שבה חפץ עשוי מחומר בלתי צפוי. המפתח לניצחון באתגר הזה הוא האמינות: ככל שהתמונה תיראה יותר כמו צילום אמיתי, חד ומפורט – כך האפקט המפתיע והמרשים יהיה חזק יותר.

דוגמא לאתגר​

• כוס ארוגה מצמר

📌 כללי האתגר:
🔹שימו לב! ניתן להעלות ביממה הראשונה רק יצירה אחת, ובשאר הימים שתי יצירות, ס"ה 9 יצירות
(היום חולף אחרי השעה 00:00 בלילה, ויום ראשון מתחיל במוצ"ש).

🔹 על היצירה להיות ריבועית, שוות צלעות, לא מלבנית.
🔹 חובה להעלות תמונה ריאליסטית לחלוטין!
🔹 בונוס (יותר הצבעות, והכרעה בתיקו) אם תוסיפו פרטים על הכלי בו יצרתם את היצירה, והפרומפט אותו כתבתם.
🔹 דיונים בנספח בלבד!
🔹לכל המדרגים – ההצבעה הינה באמצעות החיצים בצד שמאל של התמונה בלבד!

זמני האתגר:
החל מהלילה בשעה 22:00 ועד ליום שלישי בשעה 23:59

דוגמא:

כוס סרוגה מצמר
1773934424814.png
בהצלחה רבה ורק בשורות טובות!

כאן ניתן להעיר ולהאיר לחלוק ולסתור ליישב ולתרץ לפרק ולהקשות לדון ולפלפל בכל הקושיות שבאתגר
שלום לכולם
תודה רבה ל
@מעין עולם הבא על האתגר המיוחד.
תודה רבה גם לכל המדרגים והמלייקים,
וכמובן ל @מנהל ai על הכל.

לכולנו יש שאלות,
שאלות טובות, שאלות טורדניות, שאלות קנטרניות, אבל בכל זאת, שאלות.
אבל כששאלנו - אמרו לנו לשמור את זה לליל הסדר,
אז הנה, לקראת ליל הסדר הגיע הזמן לשאול את כל השאלות הקשות,
ומי יודע, אולי נזכה לקבל תשובה טובה.

צרו תמונה שממחישה שאלה שאין לכם תשובה עליה.
שימו לב האתגר מוגבל לארבע קושיות, אז תנו את המיטב...

תשובות ודיונים יתקבלו בשמחה בנספח.

אין הגבלה על סגנון התמונה, וגם לא על סגנון השאלה, זה יכול להיות שאלה או קושיא תמיהה או איבעיא מתקיף לה או ורמינהו.

לדוגמא:
מישהו יכול להסביר לי אחת ולתמיד מה ההגיון בלמכור סוכר בתוך נייר?
סןכר.jpg

איך עושים את החור בפיתה?
part-0-a11db709-42c8-49fe-9a8a-43dd7e404d7d.jpg

למה יהודי תמיד עונה בשאלה?
שאלה.jpg

📌 כללי האתגר:
🔹 ניתן להעלות עד ארבע קושיות לאתגר.

⏰זמני האתגר:
שעת תחילת האתגר, הערב מהשעה 22:00 ועד למחר בשעה 23:59.
ככל שתעלו את היצירה שלכם מוקדם יותר, כך סיכויי הניצחון שלכם עולים!
שימו לב! יצירות שיעלו מחוץ לשעות המותרות ימחקו על ידי המנהל!
ממלכה במבחן- סצנות בביצוע AI
האשכול הזה ננעל.
אני מעונין לפתוח אשכול חדש בנושא.
האם זה שהנושא ננעל אוסר עלי לפתוח נושא כזה מחדש?
האם לנסח כללים נוקשים יותר?
באשכול לא מופיעה הסיבה שננעל.
אשמח לתגובה.
@פרוגמטי
@מנהל ai
0 תגובות
פורום אינטרנטי ברשת שמיועד לבוטים בלבד.
נרשמתי כמובן...

image.jpeg
1773165525832.png

מישהו ניסה גם?
מישהו מכיר?
מי שמכיר, קצת מצחיק להדריך על משהו בסיסי כזה.
בכל מקרה, הסבר מהיר על יצירת פוסט דמה של סושיאל.
מצורף קובץ מוכן + הוראות שימוש ויצירה >>>

פרסמתי הודעה בעיצוב המדובר - ב"רץ ברשת".
שיערתי לעצמי שתהיה התעניינות לגבי ה"קסם".
אז הנה אנחנו כאן.

מדובר בסך הכול בחיקוי של הקוד המוצג באפליקציה.
יואו, קצת לא ברור.

תרגום לעברית:
מכירים את צילומי המסך מטוויטר?
רוצים גם?
ככה עושים את זה.
>

1773351972820.png

מאחורי כל חלון ראווה -
יש בובת פלסטיק וכמה חוטי חשמל לתאורה.
גם באתרי אינטרנט.

לפעמים זה נראה יותר גרוע מתשתית אינסטלציה.
צינורות ובורות של קבצים סמויים מן העין.

לדוגמא.
>

1773352067401.png

תמונת הפרופיל.
יש עיגול יפה, ליד השם והתגיות.
פיזית, יש מחסן לתמונה, וחוט שמחבר אותה למקום.
שרת ולינק.

אם תלחצו על שם הניק במיקום הזה -
תוכלו להחליף אותו למה שתרצו.
אגב, ממש ככה נוצר פעם פייק.
היום AI חסך את העבודה.

בקיצור.
גם בטוויטר.
>

1773352353649.png

אבל.
לאף אחד אין כוח לזרוק טקסט בתוך זה.
HTML.
לכן אפשר פשוט ליצור קובץ מקומי.
כלומר, בדיוק כמו וורד.

פותחים קובץ טקסט.
ככה.
>
1773352454426.png

משנים את השם והסיומת.
ABC.HTML

מתחילים להסתבך עם הקוד.
סתאאאם.
מבקשים מג'ימיני מה שרוצים.
פוסט של טוויטר, עיצוב מדיה, ניוז של CNN.
כל מה שבא לכם.

ככה עורכים את הקובץ.
>

1773352952339.png

כמעט הסוף.
טקסט זה הקלדה.
קבצי תמונות צריכים מחסן - כמו שכתבתי.
לכן אני "זרקתי" פה בפרוג -
@שחור&לבן- ברזל
...

אפשר פשוט להביא את הקובץ מהמחשב.
יש "נתיב".
הכתובת של קובץ במחשב.
>

1773352763588.png

פשוט תגידו לAI.
זה המיקום קובץ.
הוא ימשוך לבד.

סיכום:
1. יוצרים קובץ חדש.
2. משנים סיומת לHTML.
3. מבקשים מג'ימיני את הטקסט והעיצוב.
4. מצרפים תמונות עם "נתיב" - אופציונלי.
זהו.

אהה.
וחסכתי לכם חצי עבודה.
צירפתי את הקובץ שלי.
תבנית בסיסית.
:cool:

זהו.
סופית.

נכתב תוך 10 דקות.
עימכם הסליחה על טעויות...
:giggle:
תודה רבה ל @נכון מאוד על אתגר ספונטני מיוחד, ותודה לכל המדרגים.
תודה רבה ל @מנהל ai על ניהול הפורום והאתגרים!

האתגר:
יצירת עולם מיקרו בתוך דבר קטןGemini_Generated_Image_l47gehl47gehl47g (3).png

📌כללי האתגר:

⏰זמני האתגר:

מהערב בשעה 22:00 ועד למחרת בשעה 23:59.
פורים עבר חלף, וכעת פחות משלושים יום קודם חג החירות נעלה על ראש אשכולנו,
תמונות, ציורים, איורים, דפי צביעה שנוצרו בבינה מלאכותית - AI בנושא פסח -

• מצות, יין, ליל הסדר, מאכלי ליל הסדר
  • חיפוש האפיקומן
  • הסבה
  • אפיית מצות
  • מים שלנו
  • 4 בנים
  • הלל
  • חד גדיא
  • אחד מי יודע
  • קרבן פסח בירושלים,
  • שיעבוד מצרים,
  • יציאת העם ממצרים
  • קריעת ים סוף,
  • פרעה,
  • עשרת המכות,
  • וכמובן איך אפשר בלי 'פרעה בפיג'מה'......
  • ועוד ועוד..

העלאת התמונות לאשכול נועדה לשימוש אישי בלבד (רצוי עם קרדיט), לא מסחרי.

מי שפחות מתמצא באתרים מחוללי תמונות בינה מלאכותית,
מוזמן לקרוא במאמר המקושר, הדרכה מקיפה פלוס הצעה של עשרות אתרים חינמיים ליצירת תמונות

עלו נא לאשכול מאוצרכם הטוב..
קישור לאתגר
 תגובה אחרונה 
תודה רבה ל @איילה לב על אתגר מיוחד, שנתן לנו הזדמנות לעצב עמוד בהגדה. ותודה לכל המדרגים.
תודה רבה ל @מנהל ai על ניהול הפורום והאתגרים!

הרקע לאתגר:
כולנו נמצאים כבר תקופה ארוכה בתוך מציאות לא פשוטה. המלחמה שנכפתה עלינו שינתה את סדרי היום, והילדים היקרים שלנו נמצאים בבית כבר זמן רב ללא המסגרות המוכרות. כהורים, אנחנו מוצאים את עצמנו בתפקיד "ספקי תעסוקה" מסביב לשעון, מנסים לשמור על המורל ועל החיוך שלהם ושלנו בתוך השגרה המאתגרת הזו.

האתגר:
צרו תמונה של רעיון מקורי לתעסוקת ילדים בבית. זה יכול להיות משחק שבניתם מחומרים ממוחזרים, פינת יצירה חלומית, פעילות אקטיבית בתוך הסלון, או כל רעיון אחר שעולה בדעתכם ויכול לתת השראה לשאר ההורים בפורום.

📌כללי האתגר:
🔹 פטפטת בנספח בלבד!

⏰זמני האתגר:

מהערב (מוצא"ש) בשעה 22:00 ועד למחרת (יום ראשון) בשעה 23:59.

דוגמא:
לנקות משחקים עם מגבונים. (תעסוקה שילדים אוהבים, וגם עוזר קצת לפסח...)
70d844d6-ab9a-43bd-aa1c-ab7387fef537.jpg

בהצלחה!
ב"ה

פֶּרֶק א': עִיר הָאוֹרוֹת וְשַׁלְשְׁלָאוֹת הַבַּרְזֶל

בִּשְׁנַת 2026, מִצְרַיִם הָיְתָה הַמָּקוֹם הֲכִי נוֹצֵץ וּמְשֻׁכְלָל שֶׁאֶפְשָׁר לְדַמְיֵן. בָּעִיר קָהִיר הַחֲדָשָׁה, בִּנְיְנֵי זְכוֹכִית עֲנָקִיִּים טִפְּסוּ עַד לָעֲנָנִים, וְרַחְפָנִים צִבְעוֹנִיִּים רִחֲפוּ בָּאֲוִיר כְּמוֹ פַּרְפָּרִים מִתַּכְטָית. כָּל מִצְרִי לָבַשׁ מִשְׁקָפַיִם חֲכָמִים שֶׁהֶרְאוּ לוֹ אֶת מֶזֶג הָאֲוִיר וְאֶת הַחֲדָשׁוֹת הָאַחֲרוֹנוֹת בְּתוֹךְ הָעַיִן, וְהַנָּהָר הַגָּדוֹל, הַיְאוֹר, הָיָה הַלֵּב שֶׁל הַכֹּל. הוּא הָיָה מָלֵא בְּסֶכְרִים חֲכָמִים וּבְמָנוֹעִים שֶׁיִּצְּרוּ חַשְׁמַל לְכָל הַמְּדִינָה. הַמִּצְרִים הָיוּ בְּטוּחִים שֶׁהֵם הָאֲנָשִׁים הֲכִי חֲכָמִים בָּעוֹלָם, וְשֶׁהַמַּחְשֵׁבִים שֶׁלָּהֶם יְכוֹלִים לִפְתֹּר כָּל בְּעָיָה.

אֲבָל בְּמֶרְחָק קָצָר מִשָּׁם, בְּגֶטוֹ גּוֹשֶׁן, הַתְּמוּנָה הָיְתָה שׁוֹנָה לְגַמְרֵי. שָׁם חָיוּ בְּנֵי יִשְׂרָאֵל, וְהַחַיִּים שֶׁלָּהֶם הָיוּ קָשִׁים וַאֲפֹרִים. בִּזְמַן שֶׁהַמִּצְרִים נָסְעוּ בִּמְכוֹנִיּוֹת מְעוֹפְפוֹת, הָעֲבָדִים הָעִבְרִים סָחֲבוּ לְבֵנֵי בֶּטוֹן כְּבֵדוֹת תַּחַת הַשֶּׁמֶשׁ הַקּוֹפַחַת. הֵם הָיוּ אֵלּוּ שֶׁבָּנוּ אֶת מִגְדְּלֵי הַלַּיְזֶר וְאֶת הָאַרְמוֹנוֹת שֶׁל פַּרְעֹה, אֲבָל לָהֶם עַצְמָם לֹא הָיָה דָּבָר. הַנִּגּוּד הָיָה מַכְאִיב: מִצַּד אֶחָד שִׁבּוּבִים מְשֻׁכְלָלִים, וּמֵהַצַּד הַשֵּׁנִי שַׁלְשְׁלָאוֹת בַּרְזֶל. הַמִּצְרִים הִסְתַּכְּלוּ עַל הָעֲבָדִים כְּאִלּוּ הֵם חֵלֶק מִמַּכּוֹנָה יְשָׁנָה וּמְקֻלְקֶלֶת שֶׁנּוֹעֲדָה רַק לְשָׁרֵת אוֹתָם.

בּוֹקֶר אֶחָד, כְּשֶׁהַשֶּׁמֶשׁ עָלְתָה מֵעַל הַיְאוֹר וְהַמַּיִם נָצְצוּ בְּכָחֹל בָּהִיר, הִגִּיעוּ מֹשֶׁה וְאַהֲרֹן אֶל גְּדַת הַנָּהָר. הֵם עָמְדוּ שָׁם בִּבְגָדִים פְּשׁוּטִים, מוּל הַמַּדְעָנִים הַמִּצְרִים שֶׁלָּבְשׁוּ חֲלִיפוֹת מָגֵן וְהֶחְזִיקוּ טָאבְּלֵטִים מְשֻׁכְלָלִים. פַּרְעֹה עָמַד בְּרֹאשׁ הַמִּשְׁלַחַת, מַבִּיט בְּזִלְזוּל בִּשְׁנֵי הָאַחִים שֶׁבָּאוּ לְבַקֵּשׁ חֹפֶשׁ לְעַמָּם. "הַמַּדְעָנִים שֶׁלִּי אוֹמְרִים שֶׁהַיְאוֹר בְּשִׂיא הַתְּפוּקָה שֶׁלּוֹ," לִגְלֵג פַּרְעֹה. "הָאֱלֹהִים שֶׁלָּכֶם לֹא יָכוֹל לַעֲשׂוֹת דָּבָר מוּל הַטֶּכְנוֹלוֹגְיָה שֶׁלִּי."

אֲבָל מֹשֶׁה הֵנִיעַ אֶת רֹאשׁוֹ וְסִמֵּן לְאַהֲרֹן. אַהֲרֹן הֵרִים אֶת הַמַּטֶּה הַפָּשׁוּט שֶׁלּוֹ, זֶה שֶׁנִּרְאָה כְּמוֹ עָנָף פָּשׁוּט מֵהַמִּדְבָּר, וְהִכָּה בּוֹ עַל פְּנֵי הַמַּיִם.

בְּאוֹתוֹ רֶגַע, הָעוֹלָם הַמִּצְרִי הִשְׁתַּנָּה לָנֶצַח.

זֶה הִתְחִיל בְּרַעַשׁ מוּזָר, כְּמוֹ צְלִיל שֶׁל זְכוּכִית נִשְׁבֶּרֶת בְּתוֹךְ הַמַּחְשֵׁבִים. הַמַּיִם הַכְּחֻלִּים, שֶׁהָיוּ מְלֵאִים בְּחַיְשָׁנִים דִיגִיטָלִים, הָפְכוּ בְּמַכָּה אַחַת לְדָם אָדֹם, סָמִיךְ וְחַם. הַצֶּבַע הָאָדֹם הִתְפַּשֵּׁט בִּמְהִירוּת שֶׁאַף מַחְשֵׁב לֹא יָכֹל לְחַשֵּׁב. הַדָּגִים הַמְּרֻבּוֹטִים וְהַדָּגִים הָאֲמִתִּיִּים צָפוּ לְמַעְלָה, וְרֵיחַ כָּבֵד שֶׁל בַּרְזֶל מִלֵּא אֶת הָאֲוִיר הַנָּקִי שֶׁל קָהִיר.

הַמַּדְעָנִים הַמִּצְרִים צָרְחוּ בְּבֶהָלָה. הַמַּכְשִׁירִים הַחֲכָמִים שֶׁלָּהֶם הִתְחִילוּ לְהַבְהֵב בְּאוֹרוֹת אֲדֻמִּים וּלְצַפְצֵף: "שְׁגִיאָה קְרִיטִית! זִהוּם בִּיּוֹלוֹגִי לֹא מֻכָּר!". הַחַשְׁמַל בְּכָל הָעִיר הִתְחִיל לְרַצֵד, כִּי הַטּוּרְבִּינוֹת שֶׁל הַסֶּכֶר לֹא יָכְלוּ לְהִסְתּוֹבֵב בְּתוֹךְ הַדָּם הַכָּבֵד. מִצְרַיִם הַנּוֹצֶצֶת פִּתְאוֹם הֶחְשִׁיכָה.

הַנִּגּוּד הָיָה מַדְהִים: בְּתוֹךְ הָעִיר הַמְּשֻׁכְלֶלֶת, הַמִּצְרִים הָיוּ חֲסְרֵי אוֹנִים. הֵם הִבִּיטוּ בַּיְאוֹר הָאָדֹם וְלֹא הֵבִינוּ אֵיךְ מַטֶּה עֵץ אֶחָד יָכֹל לִשְׁבֹּר אֶת כָּל הַמַּחְשֵׁבִים שֶׁלָּהֶם. בְּאוֹתוֹ הַזְּמַן, בְּגֶטוֹ גּוֹשֶׁן, הָעֲבָדִים הִפְסִיקוּ לְרֶגַע אֶת עֲבוֹדָתָם. הֵם הִבִּיטוּ בַּמֶּרְחָק וְרָאוּ אֶת הַנָּהָר שֶׁנִּצְבַּע בְּצֶבַע שֶׁל גְּאֻלָּה. הַמַּכָּה הָרִאשׁוֹנָה הִתְחִילָה, וְהִיא הֶרְאֲתָה לְכֻלָּם שֶׁגַּם הָעִיר הֲכִי חֲזָקָה בָּעוֹלָם הִיא רַק קְלִפָּה דַּקָּה מוּל הַכֹּחַ שֶׁל הַשֵּׁם.

פֶּרֶק ב': הַמַּעְבָּדוֹת שֶׁל רַע-מֶס-הַי-טֶק וְהַבְּאֵרוֹת שֶׁל גּוֹשֶׁן

בְּמֶרְכַּז הַבַּקָּרָה שֶׁל הָאַרְמוֹן, הַמְּהַנְדֵּס הָרָאשִׁי רַע-מֶס-הַי-טֶק רץ מִמָּסָךְ לְמָסָךְ. הַחֲלִיפָה הַכְּסוּפָה שֶׁלּוֹ הָיְתָה מְלֵאָה בְּכַפְתּוֹרִים מַבְהִיבִים, וְהוּא הִרְכִּיב עַל עֵינָיו מִשְׁקָפַיִם מְשֻׁכְלָלִים שֶׁמְּנַתְּחִים כָּל חוֹמֶר בָּעוֹלָם. "זֶה לֹא יָכוֹל לִהְיוֹת!" הוּא צָעַק בְּקול גָּבוֹהַּ, "הַמַּיִם שֶׁלָּנוּ הֵם הֲכִי נְקִיִּים בָּעוֹלָם! אֵיךְ הֵם הָפְכוּ לְנוֹזֵל אָדֹם וּסְמִיךְ בְּתוֹךְ שְׁנִיָּה?"

רַע-מֶס-הַי-טֶק פָּקַד עַל הָרוֹבּוֹטִים שֶׁלּוֹ לִשְׁאֹב דְּגִימוֹת מֵהַיְאוֹר וּלְהַכְנִיס אוֹתָן לַמַּעְבָּדָה הֲכִי יְקָרָה בְּמִצְרַיִם. הוּא הִפְעִיל מַסְנְנֵי עֲנָק בְּגֹדֶל שֶׁל בִּנְיָנִים, מַכְשִׁירִים שֶׁיּוֹדְעִים לְנַקּוֹת לִכְלוּךְ אֲפִילּוּ מִגַּרְגִּיר חֹל קָטָן. הַמִּצְרִים עָמְדוּ מִסָּבִיב וְצָפוּ בַּמַּסָּכִים, מְחַכִּים לִרְאוֹת אֶת הַדָּם הוֹפֵךְ חֲזָרָה לְמַיִם כְּחֻלִּים. אֲבָל בְּכָל פַּעָם שֶׁהַדָּם נִכְנַס לַמַּכְשִׁיר הַמְּשֻׁכְלָל – הַמַּכְשִׁיר פָּשׁוּט הִתְפּוֹצֵץ! הַזְּכוּכִיוֹת נִשְׁבְּרוּ, הַשְּׁבָבִים נִשְׂרְפוּ, וְהַדָּם נִשְׁאַר אָדֹם וְחָזָק מִתָּמִיד. "זֶה לֹא בָּאג בַּמַּחְשֵׁב," לָחַשׁ עוֹזֵר הַמְּהַנְדֵּס בְּפַחַד, "זֶה מַשֶּׁהוּ שֶׁלּא רָאִינוּ בְּאַף קוֹד."

בִּזְמַן שֶׁהַמִּצְרִים בָּעִיר הַנּוֹצֶצֶת הִתְחִילוּ לִהְיוֹת צְמֵאִים מְאֹד, בְּגֶטוֹ גּוֹשֶׁן הָיָה שֶׁקֶט מֻפְלָא. הַיְּלָדִים הָעִבְרִים, כְּמוֹ אִיתָמָר הַקָּטָן, רָצוּ אֶל הַבְּאֵרוֹת הַיְּשָׁנוֹת שֶׁלָּהֶם. הַבְּאֵרוֹת שֶׁלָּהֶם לֹא הָיוּ מְחֻבָּרוֹת לְמַחְשֵׁבִים וְלֹא הָיוּ לָהֶן נוֹרוֹת לַיְזֶר, אֲבָל כְּשֶׁהֵם הוֹרִידוּ אֶת הַדְּלִי – הֵם הֶעֱלוּ מַיִם קָרִים, מְתוּקִים וּשְׁקוּפִים לְגַמְרֵי. הַנֵּס הָיָה כָּל כָּךְ גָּדוֹל, שֶׁאֲפִילּוּ בְּתוֹךְ אוֹתוֹ הַבַּיִת, אִם יְהוּדִי וּמִצְרִי חָלְקוּ כּוֹס אַחַת – הַיְּהוּדִי שָׁתָה מַיִם וְהַמִּצְרִי שָׁתָה דָּם!

הַמִּצְרִים הָעֲשִׁירִים, שֶׁתָּמִיד הִסְתַּכְּלוּ עַל הָעֲבָדִים בְּזִלְזוּל, נֶאֱלָצוּ כָּעֵת לַעֲשׂוֹת מַשֶּׁהוּ שֶׁלֹּא עָשׂוּ מֵעוֹלָם. הֵם הִגִּיעוּ לִשְׂפַת הַגֶּטוֹ, לְבוּשִׁים בְּבִגְדֵי הַמֶּשִׁי הַיְקָרִים שֶׁלָּהֶם, וּבִידֵיהֶם שַׂקִּים מְלֵאִים בְּמַטְבְּעוֹת זָהָב וּבִקְרֶדִיטִים דִיגִיטָלִים. "בְּבַקָּשָׁה," הֵם הִתְחַנְּנוּ לָעֲבָדִים שֶׁבּוֹנִים אֶת הַפִּירָמִידוֹת, "תְּנוּ לָנוּ רַק כּוֹס אַחַת שֶׁל מַיִם. נְשַׁלֵּם לָכֶם כָּל מָה שֶׁתִּרְצוּ."

אִיתָמָר רָאָה אֵיךְ הַשּׁוֹמֵר הַמִּצְרִי הַקָּשֶׁה, זֶה שֶׁתָּמִיד צָעַק עַל הַפּוֹעֲלִים, עוֹמֵד כָּעֵת בְּרַגְלַיִם רוֹעֲדוֹת מוּל הַדְּלִי שֶׁלּוֹ. "הַמַּיִם הָאֵלּוּ הֵם מֵהַשֵּׁם," אָמַר לוֹ אִיתָמָר בְּשֶׁקֶט. הַמִּצְרִים שִׁלְּמוּ הוֹן תּוֹעָפוֹת עַל כָּל לְגִימָה. הָעוֹשֶׁר שֶׁל מִצְרַיִם הִתְחִיל לַעֲבֹר אֶל בְּנֵי יִשְׂרָאֵל בִּזְמַן שֶׁהַמִּצְרִים חָפְרוּ בְּיֵאוּשׁ בָּאֲדָמָה מִסָּבִיב לַיְאוֹר, מְקַוִּים לִמְצֹא רַק רְסִיס שֶׁל רְטִיבוּת שֶׁאֵינָהּ אֲדֻמָּה.

רַע-מֶס-הַי-טֶק נִסָּה הַכֹּל: הוּא הִשְׁתַּמֵּשׁ בְּלַיְזֶרִים לְחִמּוּם, בִּמְקָרְרֵי עֲנָק לְהַקְפָּאָה, בְּאַלְגּוֹרִיתְמִים לְזִקּוּק – אֲבָל שׁוּם דָּבָר לֹא עָבַד. כָּל מִצְרַיִם הָיְתָה יְבֵשָׁה, צְמֵאָה וּמְבֹהֶלֶת. הֵם רָאוּ שֶׁהַטֶּכְנוֹלוֹגְיָה הַמְּפֹאָרָת שֶׁלָּהֶם נִכְנְעָה לִפְנֵי הָאֱמֶת הַפְּשׁוּטָה שֶׁל הַנֵּס. אֲפִילּוּ בָּאַרְמוֹן, הַמֶּלֶךְ פַּרְעֹה הִתְעוֹרֵר בָּאֶמְצַע הַלַּיְלָה מִצִּמָּאוֹן, וְגִילָה שֶׁבַּכּוֹס הַמּוּזֶהבֶת שֶׁלּוֹ מְחַכֶּה לוֹ רַק דָּם אָדֹם וְשָׁקֵט.

הַמַּכָּה לֹא הָיְתָה רַק עֹנֶשׁ, הִיא הָיְתָה רֶנְטְגֶן שֶׁהֶרְאָה לְכֻלָּם מִי בֶּאֱמֶת שׁוֹלֵט בָּעוֹלָם. בִּזְמַן שֶׁהַמִּצְרִים חָפְרוּ וְחָפְרוּ בְּאֶצְבָּעוֹת מְדַמְּמוֹת בַּחֹל, הַיְּלָדִים בְּגוֹשֶׁן לָגְמוּ מַיִם קָרִים וְיָדְעוּ שֶׁהַגְּאֻלָּה קְרוֹבָה מִתָּמִיד.

פֶּרֶק ג': הַמַּבּוּל הָאָדֹם בְּמִגְדַּל הַזְּכוּכִית

בְּקוֹמַת הַמְּדִינָה שֶׁל אַרְמוֹן פַּרְעֹה, בְּתוֹךְ אוּלָם הַמּוֹעָצָה הָעֶלְיוֹנָה, הָאֲוִיר הָיָה מָתוּחַ כְּמוֹ קְפִיץ שֶׁעוֹמֵד לְהִתְפַּקֵּעַ. פַּרְעֹה יָשַׁב עַל כִּסֵּא הַזָּהָב שֶׁלּוֹ, אֲבָל הוּא לֹא נִרְאָה כְּמוֹ מֶלֶךְ כָּל-יָכוֹל. שִׂפְתּוֹתָיו הָיוּ סְדוּקוּת וּלְבָנוֹת מִצִּמָּאוֹן, וְעֵינָיו הַקָּרוֹת נָעוּ בֵּין מָסַךְ לְמָסַךְ, מְחַפְּשׂוֹת תְּשׁוּבָה שֶׁלֹּא הִגִּיעָה.

"דִּוּוּחַ מַצָּב!" פָּקַד פַּרְעֹה בְּקוֹל צָרוּד.

רַע-מֶס-הַי-טֶק, הַמְּהַנְדֵּס וּרְאשׁ הַחַרְטֻמִּים, עָמַד בְּמֶרְכַּז הָאוּלָם. סְבִיבוֹ רִחֲפוּ הוֹלוֹגְרַמּוֹת שֶׁל מַבְחֵנוֹת וְנִתּוּחִים כִימִיִּים. "הוֹד מַעֲלָתְךָ," הִתְחִיל בְּגִמְגּוּם, "זֶה לֹא זִהוּם רָגִיל. נִסִּינוּ לְהַפְעִיל אֶת הַפְּרוֹטוֹקוֹל הַדִּיגִיטָלִי 'מַיִם טְהוֹרִים'. הַמַּחְשֵׁב הַמֶּרְכָּזִי שֶׁלָּנוּ, 'אִיזִיס', נִסְּתָה לְפַצֵּחַ אֶת הַקּוֹד הַגֶּנֶטִי שֶׁל הַנּוֹזֵל הָאָדֹם, אֲבָל הִיא נִתְקְעָה בְּלוּלָאָה אֵינְסוֹפִית. זֶה כְּאִלּוּ הַחֹמֶר הַזֶּה מְסָרֵב לְהִשָּׁמַע לְחֻקֵּי הַפִיזִיקָה שֶׁלָּנוּ."

"אֲנִי לֹא מְשַׁלֵּם לָכֶם כְּדֵי לִשְׁמֹעַ תֵּרוּצִים!" צָעַק פַּרְעֹה. "תַּרְאוּ לִי שֶׁגַּם אַתֶּם יְכוֹלִים! הָעָם מַתְחִיל לְהַאֲמִין שֶׁהָעֲבָדִים הָאֵלּוּ שָׁלְחוּ עָלֵינוּ כּוֹחַ עֶלְיוֹן. אֲנַחְנוּ חַיָּבִים לְהוֹכִיחַ שֶׁזֶּה רַק טְרִיק טֶכְנִילּוֹגִי!"

הַחַרְטֻמִּים הַדִּיגִיטָלִים הִתְקָרְבוּ לַשֻּׁלְחָן. הֵם הֵבִיאוּ אִתָּם מְכָל זְכוּכִית קָטָן וּבוֹ מַיִם שֶׁהוּצְאוּ מֵהַכַּסֶפֶת הַסּוֹדִית שֶׁל הָאַרְמוֹן. בְּעֶזְרַת זְרִיקַת נָנוֹ-רוֹבּוֹטִים זְעִירִים וְחֹמֶר צֶבַע מְשֻׁכְלָל, הֵם הִצְלִיחוּ לִצְבֹּעַ אֶת הַמַּיִם בְּאָדֹם מַבְהִיק. "הִנֵּה," אָמַר רַע-מֶס-הַי-טֶק בְּגַאֲוָה מְאֻלֶּצֶת, "גַּם אֲנַחְנוּ יְכוֹלִים לְייַצֵר דָּם מִמַּיִם. זֶה מוֹכִיחַ שֶׁמֹּשֶׁה וְאַהֲרֹן הֵם סְתָם הָאקֶרִים פְּשׁוּטִים שֶׁמִּשְׁתַּמְּשִׁים בְּטֶכְנִילּוֹגְיָה עַתִּיקָה."

אֲבָל פַּרְעֹה לֹא הִתְרַשֵּׁם. "אַתֶּם יְכוֹלִים לִצְבֹּעַ, אֲבָל אַתֶּם לֹא יְכוֹלִים לְנַקּוֹת!" הוּא הִצְבִּיעַ עַל הַמַּעְיָן הַמַּלְכוּתִי בְּמֶרְכַּז הַלִּשְׁכָּה, שֶׁהִתִּיז נוֹזֵל אָדֹם וּסְמִיךְ שֶׁהִסְרִיחַ אֶת כָּל הַחֶדֶר. "הַשָּׂרִים שֶׁלִּי מִתְיַבְּשִׁים, הַצָּבָא שֶׁלִּי לֹא יָכוֹל לִשְׁתּוֹת. הַמַּצָּב הַמְּדִינִי בְּכָאוֹס."

בְּאוֹתוֹ רֶגַע נִכְנַס שַׂר הַכַּלְכָּלָה, פָּנָיו לְחוּצוֹת. "אֲדוֹנִי הַמֶּלֶךְ, יֵשׁ לָנוּ בְּעָיָה חֲמוּרָה. בְּנֵי יִשְׂרָאֵל מְנַהֲלִים שׁוּק שָׁחֹר שֶׁל מַיִם. הַמִּצְרִים מוֹכְרִים אֶת בָּתֵּיהֶם וְאֶת הַתַּכְשִיטִים שֶׁלָּהֶם בִּשְׁביל כּוֹס מַיִם מֵהַגֶּטוֹ. הַכֶּסֶף שֶׁל מִצְרַיִם נוֹזֵל לָנוּ בֵּין הָאֶצְבָּעוֹת. אִם הַמַּכָּה הַזּוֹ לֹא תִּפָּסֵק, נִהְיֶה עֲנִיִּים יוֹתֵר מֵהָעֲבָדִים שֶׁלָּנוּ."

הַיְּשִׁיבָה הַמְּדִינִית הָפְכָה לִסְעָרָה. חֵלֶק מֵהַשָּׂרִים הִצִּיעוּ לִשְׁלֹחַ אֶת הַצָּבָא לִכְבֹּשׁ אֶת הַבְּאֵרוֹת בְּגוֹשֶׁן, אֲבָל רַע-מֶס-הַי-טֶק הִזְהִיר: "הַחַיְשָׁנִים מַרְאִים שֶׁבִּרְגַע שֶׁמִּצְרִי נוֹגֵעַ בַּמַּיִם שֶׁלָּהֶם, הֵם הוֹפְכִים לְדָם. הַכֹּחַ הַזֶּה הוּא מַחְלָה שֶׁמְּדַבֶּקֶת רַק אוֹתָנוּ."

פַּרְעֹה הִבִּיט מֵהַחַלּוֹן עַל הַיְאוֹר הָאָדֹם. הַיְּהִירוּת שֶׁלּוֹ נֶאֶבְקָה בַּצִּמָּאוֹן הַנּוֹרָא. הוּא הֵבִין שֶׁהַמַּעְבָּדוֹת נִכְשְׁלוּ, וְהַחַרְטֻמִּים הַדִּיגִיטָלִים שֶׁלּוֹ הֵם רַק יַלְדֵי צַעֲצוּעַ מוּל הַמַּטֶּה שֶׁל אַהֲרֹן. הַמַּשְׁבֵּר הַמְּדִינִי הָיָה מֻחְלָט: מִצְרַיִם, הָאִימְפֶּרְיָה שֶׁשּׁוֹלֶטֶת בָּעוֹלָם, נִכְנְעָה לְכּוֹס מַיִם.

"דַּי!" צָעַק פַּרְעֹה לְפֶתַע, קוֹלוֹ סוֹדֵק אֶת הַדְּמָמָה הַכְּבֵדָה. "אֲנִי לֹא יָכוֹל לִשְׁמֹעַ יוֹתֵר עַל אָלְגוֹרִיתְמִים וְעַל כִימְיָה. הַמַּיִם הָאֵלּוּ מַחְנִיקִים אוֹתִי."

הוּא פָּנָה אֶל רֹאשׁ הַמִּשְׁמָר שֶׁלּוֹ. "לֵךְ אֶל הַגֶּטוֹ. מְצָא אֶת מֹשֶׁה וְאֶת אַהֲרֹן. תַּגִּיד לָהֶם שֶׁפַּרְעֹה רוֹצֶה לִרְאוֹת אוֹתָם. עַכְשָׁו."

הַשָּׂרִים הֶחֱלִיפוּ מַבָּטִים מְבֹהָלִים. זֶה הָיָה רֶגַע הַשִּׁפְלוּת הֲכִי גָּדוֹל שֶׁל פַּרְעֹה – לִקְרֹא לָעֲבָדִים שֶׁלּוֹ כְּדֵי שֶׁיַּצִּילוּ אֶת הַמַּלְכוּת. בִּזְמַן שֶׁהַשָּׁלִיחַ יָצָא בִּמְהִירוּת, רַע-מֶס-הַי-טֶק הִתְחִיל בַּחֲשַׁאי לְהָכִין תָּכְנִית גִּבּוּי – אֵיךְ לְהַסְבִּיר לָעָם שֶׁהַמִּפְגָּשׁ הַזֶּה הוּא לֹא כְּנִיעָה, אֶלָּא 'מַשָּׂא וּמַתָּן טֶכְנִי'. אֲבָל בְּתוֹךְ תּוֹכוֹ, גַּם הוּא יָדַע: הַמַּחְשֵׁבִים שֶׁל מִצְרַיִם הִפְסִידוּ לַמַּטֶּה שֶׁל אֱלֹהִים.

פֶּרֶק ד': הַמַּבָּט שֶׁחָצָה אֶת הַזְּכוּכִית

הַדְּלָתוֹת הָאוֹטוֹמָטִיּוֹת שֶׁל הַיֵּחִידָה לְבִקֹּרֶת הַנָּהָר נִפְתְּחוּ בִּחֲרִיקָה צוֹרֶמֶת. מֹשֶׁה וְאַהֲרֹן צָעֲדוּ עַל רִצְפַּת הַשַּׁיִשׁ הַמַּבְהִיקָה, כְּשֶׁסַּנְדְּלֵי הָעוֹר הַפְּשׁוּטִים שָׁלָהֶם מַשְׁאִירִים עֲקֵבוֹת שֶׁל אָבָק מִדְבָּרִי עַל הַזְּכוּכִית הַנְּקִיָּה. סְבִיבָם הָיָה הַכֹּל בְּכָאוֹס מֻחְלָט. רַע-מֶס-הַי-טֶק רץ מִמָּסָךְ לְמָסָךְ, צוֹעֵק פְּקֻדּוֹת לְרוֹבּוֹטִים שֶׁהִתְנַגְּשׁוּ זֶה בָּזֶה. נוֹרוֹת הָאַזְהָקָה הָאֲדֻמּוֹת הִבְהֲבוּ בְּקֶצֶב מְשֻׁגָּע, מְמַלְּאוֹת אֶת הָחֶלֶר בְּאוֹר מְלָאכוּתִי וּמְעַצְבֵּן, אֲבָל מֹשֶׁה לֹא הֵנִיף עַיִן לְעֵבֶר הַמָּסַכִּים הַקּוֹרְסִים.

הוּא עָמַד בְּמֶרְכַּז הַחֶדֶר, יָדָיו נְחוֹת עַל הַמַּטֶּה, וְהִבִּיט יָשָׁר בְּפַרְעֹה. הַמֶּלֶךְ יָשַׁב בְּקָצֵה הָאוּלָם, מְכֻוָּץ בְּתוֹךְ כִּסֵּא הַזָּהָב הַמְּפֹאָר שֶׁלּוֹ. לְצִדּוֹ עָמְדָה כּוֹס מַיִם מְמֻסְגֶּרֶת בְּלַיְזֶר, אֲבָל הַנּוֹזֵל בְּתוֹכָהּ הָיָה סָמִיךְ וְכֵהֶה כְּמוֹ רֶגֶב אֲדָמָה רָטֹב. פַּרְעֹה לֹא הִבִּיט בַּחֲדָשׁוֹת שֶׁרָצוּ עַל הַקִּיר; הוּא הִבִּיט בַּכּוֹס הַזּוֹ בְּפַחַד, כְּאִלּוּ הִיא אוֹיֵב שֶׁעוֹמֵד לִטְרֹף אוֹתוֹ.

"הַעְתִּירוּ אֶל ה'," הִתְנַשֵּׁף פַּרְעֹה, קוֹלוֹ נִשְׁמָע כְּמוֹ חִכּוּךְ שֶׁל אֲבָנִים יְבֵשׁוֹת. הוּא שָׁלַח יָד רוֹעֶדֶת לְעֵבֶר מֹשֶׁה, מִתְעַלֵּם מֵהַמַּדְעָנִים שֶׁנִּסּוּ לְהַגִּישׁ לוֹ דּוּחוֹת גְּרָפִיִּים. "וְיָסֵר הַדָּם... אֲשַׁלְּחָה אֶת הָעָם." הַזֵּעָה שֶׁנָּטְפָה מִמִּצְחוֹ הָיְתָה קָרָה, וְהוּא נִרְאָה פִּתְאוֹם קָטָן מְאֹד בְּתוֹךְ הָאַרְמוֹן הָעֲנָקִי שֶׁלּוֹ.

מֹשֶׁה שָׁתַק. הוּא הִתְבּוֹנֵן בַּפָּנִים שֶׁל פַּרְעֹה, בְּקִמְטֵי הַדְּאָגָה וּבַפַּחַד שֶׁנִּצְנֵץ בְּאִישׁוֹנָיו. הוּא רָאָה אֶת הַיָּדַיִם הַמְּכֻסּוֹת בְּטַבָּעוֹת יְקָרוֹת נִלְחָצוֹת בְּכֹחַ אֶל הַמַּסְעָדִים. אַהֲרֹן עָמַד לְצִדּוֹ, הַמַּטֶּה בְּיָדוֹ מַזְכִּיר לְכֻלָּם אֶת הַמַּכָּה שֶׁמִּחוּץ לַזְּכוּכִית, אֲבָל שְׁנֵיהֶם לֹא הִסְתַּכְּלוּ עַל הַנָּהָר. הֵם הִמְתִּינוּ לִרְאוֹת אִם הַמַּבָּט שֶׁל פַּרְעֹה יִשְׁתַּנֶּה, אִם הַמִּלִּים שֶׁלּוֹ יוֹצְאוּת מֵהַמָּקוֹם הָעָמֹק בָּאֱמֶת.

"לְמָחָר," עָנָה מֹשֶׁה לְבַסּוֹף. קוֹלוֹ הָיָה יַצִּיב וְשָׁקֵט, חוֹתֵךְ אֶת הַצִּפְצוּפִים הַדִּיגִיטָלִיִּים שֶׁל הַמַּעְבָּדָה. "לְמָחָר יָסוּר הַדָּם. לְמַעַן תֵּדַע כִּי אֵין כַּה' אֱלֹקינוּ."

הוּא וְאַהֲרֹן הִסְתּוֹבְבוּ וְיָצְאוּ מֵהָאוּלָם. מֵאֲחוֹרֵיהֶם, הַמַּדְעָנִים מִהֲרוּ לַחֲזֹר לַמָּסַכִּים, וְרַע-מֶס-הַי-טֶק כְּבָר הִתְחִיל לִכְתֹּב תָּכְנִית עֲבוֹדָה חֲדָשָׁה. פַּרְעֹה נִשְׁעַן לְאָחוֹר, עֵינָיו עֲדַיִן נְעוּצוֹת בַּכּוֹס הָאֲדֻמָּה, וְהַפַּחַד שֶׁבְּעֵינָיו הִתְחִיל לְהִתְחַלֵּף בְּמַשֶּׁהוּ אַחֵר. בְּרֶגַע שֶׁהַצָּמָא הִתְחִיל לְהֵרָגַע, הַקֹּשִׁי חָזַר לַפָּנִים שֶׁלּוֹ.

בַּבֹּקֶר, כְּשֶׁהַמַּיִם בַּכּוֹס נִהְיוּ פִּתְאוֹם צְלוּלִים כְּמוֹ יַהֲלוֹם, פַּרְעֹה הֵרִים אוֹתָהּ בְּיָד יַצִּיבָה. הוּא שָׁתָה וְשָׁתָה, וּבְכָל לְגִימָה, הַמַּבָּט הָרַךְ שֶׁל הָאֶתְמוֹל נֶעֱלַם. הוּא הִבִּיט בַּמַּיִם הַנְּקִיִּים וְחִיֵּךְ חִיּוּךְ מַר. "תִּרְאוּ," אָמַר לַשָּׂרִים שֶׁלּוֹ כְּשֶׁהוּא מַצְבִּיעַ עַל הַיָּאוֹר שֶׁחָזַר לִהְיוֹת כָּחֹל, "הַמַּעֲרֶכֶת הִתְגַּבְּרָה לְבַד. אֵין צֹרֶךְ בְּמֹשֶׁה. הָעֲבָדִים יַמְשִׁיכוּ לַעֲבֹד."

הַלֵּב שֶׁל הַמֶּלֶךְ חָזַר לִהְיוֹת סָגוּר וְחָתוּם בְּתוֹךְ חוֹמוֹת הַזָּהָב שֶׁלּוֹ. הַמַּיִם הָיוּ שְׁקוּפִים, אֲבָל הַנֵּס נִצְבַּע בִּשְׁקָרִים.

פֶּרֶק ה': הַמִּבְצָע לִמְחִיקַת הַזִּכָּרוֹן

בַּחֲדַר הַבַּקָּרָה שֶׁל מִשְׂרַד הַהַסְבָּרָה הַמִּצְרִי, הָאוֹרוֹת הָיוּ עֲמוּמִים וּכְחֻלִּים. בַּאסֶם אֶל-חָדִיד יָשַׁב מוּל קִיר שֶׁל מַסָּכֵי מַגָּע עֲנָקִיִּים, אֶצְבְּעוֹתָיו מְרַחֲפוֹת מֵעַל הַמִּקְלָדוֹת הַזּוֹהֲרוֹת. הַמַּיִם בַּיָּאוֹר כְּבָר הָיוּ כְּחֻלִּים וּצְלוּלִים, אֲבָל הָרֶשֶׁת הַדִּיגִיטָלִית עֲדַיִן הָיְתָה אֲדֻמָּה. מִילְיוֹנֵי סִרְטוֹנִים שֶׁל מִצְרִים מְבֹהָלִים הַמַּרְאִים דָּם בַּבְּרֵזוֹת הֵצִיפוּ אֶת הָעֲנָן הַלְּאֻמִּי.

"לִמְחֹק הַכֹּל," פָּקַד בַּאסֶם בְּקוֹל שָׁקֵט וְחַד.

הוּא הִפְעִיל אֶת אַלְגּוֹרִיתְם 'צֶנְזוּרַת הַנִּילוּס'. לְנֶגֶד עֵינָיו, הַתְּמוּנוֹת הִתְחִילוּ לְהֵעָלֵם. בְּכָל טֶלֶפוֹן חָכָם בְּמִצְרַיִם, סִרְטוֹנֵי הַדָּם הָפְכוּ לְהוֹדָעוֹת שְׁגִיאָה: 'הַקֹּבֶץ הֻסַּר בְּשֶׁל תַּקָּלָה טֶכְנִית'. בַּאסֶם שִׁתֵּל בִּמְקוֹמָם סִרְטוֹנִים חֲדָשִׁים – מַדְעָנִים בַּחֲלִיפוֹת לְבָנוֹת הַמַּסְבִּירִים בְּחִיּוּךְ עַל "תּוֹפַעַת הָאָצוֹת הַמִּצְרִית הַנְּדִירָה" שֶׁנִּגְמְרָה בְּדִיּוּק לְפִי הַתַּחֲזִית.

בְּגֶטוֹ גּוֹשֶׁן, הַפּוֹעֲלִים חָזְרוּ לַפִּגּוּמִים. אִיתָמָר הַקָּטָן עָמַד לְיַד גְּדַר הַלֵּיְזֶר שֶׁהִפְרִידָה בֵּין הַגֶּטוֹ לָעִיר הַנּוֹצֶצֶת. הוּא רָאָה אֶת הַמִּצְרִים צוֹעֲדִים בָּרְחוֹבוֹת, מַבִּיטִים בַּמַּסָּכִים וּמְהַנְהֲנִים בְּרֹאשָׁם. הֵם הִסְתַּכְּלוּ עַל הַיָּאוֹר וְאָז עַל הַטֶּלֶפוֹנִים שֶׁלָּהֶם, וְהֶאֱמִינוּ לַטֶּלֶפוֹנִים יוֹתֵר מֵאֲשֶׁר לַזִּכָּרוֹן שֶׁלָּהֶם מֵהָאֶתְמוֹל. הַפַּחַד שֶׁבָּעֵינַיִם שֶׁלָּהֶם הִתְחַלֵּף בְּזִלְזוּל מוּכָּר.

"רָאִיתָ, יֶלֶד עִבְרִי?" צָעַק שׁוֹמֵר מִצְרִי מֵעֵבֶר לַגָּדֶר, כְּשֶׁהוּא מְלַקֵּק גְּלִידָה צִבְעוֹנִית וְשׁוֹתֶה מַיִם קָרִים מִבַּקְבּוּק פְּלַסְטִיק מְעֻצָּב. "הַמַּדְעָנִים שֶׁלָּנוּ סִדְּרוּ אֶת הָאָצוֹת שֶׁלָּכֶם. הַנֵּס שֶׁלָּכֶם נִמְחַק מֵהָאִינְטֶרְנֶט. הוּא לֹא קַיָּם יוֹתֵר!"

אִיתָמָר הִבִּיט בַּשּׁוֹמֵר וְלֹא עָנָה. הוּא הִרְגִּישׁ צְבִיטָה בַּלֵּב. לְרֶגַע זֶה בֶּאֱמֶת נִרְאָה כְּאִלּוּ דָּבָר לֹא הִשְׁתַּנָּה. הַמִּצְרִים הָיוּ עֲדַיִן עֲשִׁירִים וִיהִירִים, וְהוּא עֲדַיִן הָיָה עֶבֶד שֶׁצָּרִיךְ לִסְחֹב אֲבָנִים. בָּעֶרֶב, בְּתוֹךְ הַצְּרִיף הַקָּטָן, הוּא שָׁאַל אֶת אָבִיו: "אַבָּא, לָמָּה פַּרְעֹה מַצְלִיחַ לְשַׁקֵּר לְכֻלָּם? הַדָּם הָיָה אֲמִתִּי, הַצִּמָּאוֹן הָיָה אֲמִתִּי... אֵיךְ הֵם יְכוֹלִים לִשְׁכֹּחַ?"

אָבִיו הִנִּיחַ יָד עַל כְּתֵפוֹ וְהִבִּיט מִבַּעַד לַחַלּוֹן הַקָּטָן אֶל הָאֹפֶק הַמִּצְרִי הַמּוּאָר בְּאַלְפֵי נֵאוֹנִים. "פַּרְעֹה יָכוֹל לִמְחֹק אֶת הַסִּרְטוֹנִים, אִיתָמָר, אֲבָל הוּא לֹא יָכוֹל לִמְחֹק אֶת הַסֶּדֶק בַּחוֹמָה. הַמִּצְרִים רָאוּ שֶׁהַמַּחְשֵׁבִים שֶׁלָּהֶם הִשְׁתַּתְּקוּ מוּל הַמַּטֶּה. בִּפְנִים, הֵם כְּבָר לֹא מַאֲמִינִים שֶׁהֵם בִּלְתִּי מְנֻצָּחִים. הַשֶּׁקֶר שֶׁלָּהֶם הוּא רַק מַסֵּכָה שֶׁנּוֹעֲדָה לְהַסְתִּיר אֶת הַפַּחַד."

בְּאוֹתוֹ הַלַּיְלָה, בְּמַעְבָּדוֹת הַטִּהוּר הַנְּקִיּוֹת שֶׁל רַע-מֶס-הַי-טֶק, הַכֹּל נִרְאָה רָגִיעַ. הַחַיְשָׁנִים הֶֶרְאוּ עַל 100% נִקָּיוֹן. אֲבָל בְּתוֹךְ אַחַת מִצִּנּוֹרוֹת הַנִּזּוּז הַגְּדוֹלוֹת, מָקוֹם שֶׁבּוֹ אַף רוֹבּוֹט לֹא הִסְתַּכֵּל, נִשְׁמַע קוֹל קָטָן.

קְוָואק.

זוֹ הָיְתָה צְפַרְדֵּעַ אַחַת קְטַנָּה וִירֻקָּה, שֶׁנָּשְׁמָה אֶת הַמַּיִם הַצְּלוּלִים וְהִתְכּוֹנְנָה לַמַּכָּה הַבָּאָה. הַמִּבְצָע לִמְחִיקַת הַזִּכָּרוֹן שֶׁל בַּאסֶם הִצְלִיחַ לְהַשְׁתִּיק אֶת הָעָבָר, אֲבָל הוּא לֹא הָיָה מוּכָן לָרַעַשׁ שֶׁעוֹמֵד לְהַגִּיעַ מֵהֶעָתִיד. הַסֶּדֶק בַּחוֹמָה הַדִּיגִיטָלִית נִפְתַּח, וְהַפַּעַם, אַף אַלְגּוֹרִיתְם לֹא יוּכַל לְהַשְׁתִּיק אֶת הַמִּקְהָלָה שֶׁעוֹמֶדֶת לִקְפֹּץ מִתּוֹךְ הַיָּאוֹר.

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה