כל הכבוד, בהצלחה!לא קראתי פה את כל התגובות, בתור גננת בבית שאוהבת ילדים ויותר נכון לומר משוגעת על ילדים ומשקיעה בהם ים של חום ואהבה מסירות שלא רואים בשום מקום אחר..., אני יכולה לומר לך שהתכנון שלי שהילדים שלי (כרגע תינוקות קטנים) יהיו אצלי בגן אמא, לא מסוגלת לשלוח אותם לגן או למטפלת בגיל שהם עדיין לא בחוק חינוך חובה, מכירה אישית מישהי שעושה ככה ולילדים שלה הכי טוב שבעולם, נכון שאם ארגיש שיש להם כן צורך ללכת לגן מחוץ לבית, אחשוב על זה, אבל זה אחד החלומות שלי, ואני הולכת להגשים את זה בעז"ה!
והכי מקומם וכואב שקראתי עליה פעם כאן בפרוג המלצה חמה!
אני בעצמי נחשפתי באופן אישי למטפלת שיש לה סוג של מעון בבית, ההורים סמכו וסומכים עליה ביותר, אבל אני שעבדתי אצלה בקומה השניה של הבית, לא ביחד איתה, כאבתי וכואבת את מה שהתינוקות והפעוטות האלו עוברים, זה אמיתי ביותר, באזור הכי חרדי שתמצאו בארץ, איך אומרים? בתוך הטשולנט...
דבר ראשון, הילדים בתוך העגלה קשורים כל היום ורק חצי שעה לפני שההורים באים לאסוף אותם הם על הרצפה סוף כל סוף משוחררים אחרי שעות של צרחות והתפתלויות בחדרים סגורים עם מזגן (היא אמרה שהיא שמה מזגן כדי שהשכנים לא ישמעו את הצרחות...., זה גם בקומה גבוהה כך שיחסית מי שלא נמצא באותו בית או מאחורי הדלת לא שומע) אני לא אלאה אתכם באיך שהילדים אוכלים אם בכלל... אני אישית ניסיתי לטפל בסיפור הזה אבל רק זמני זה עזר, היום כבר לא....
אני לא אספר לכם איך המטפלת מעבירה את השעות הארוכות...
עד היום יש לי נקיפות מצפון לגבי ילדים שיכולתי להציל אבל פחדתי ממנה.... אז אתם מבינים איזה טיפוס שהיא...
הכל כאן אמיתי לגמריי וכואב ביותררררר
לא באתי לומר שכל המטפלות ככה, אבל כבדהו וחשדהו...
ואין כמו אמא בעולם!, אין לאמא תחליף!
מחריד!!!איך זה יתכן שאנשים מבררים על מטפלת ומקבלים המלצות חמות, והאמת שונה לחלוטין? איך זה שאצלנו כל אחד יודע מה קורה בתוך הקישקע'ס של השני , ולמרות הכל אנו שומעים סיפורים מסמרי שיער?
לתומי חשבתי שרק בציבור הכללי קיימים סיפורים על התעללות מצד מטפלות, אבל אצלנו כאנשים עם יראת שמים בנוסף לעובדה שההמלצות על מטפלות עוברות מפה לאוזן - הסיפור הוא שונה, אבל מסתבר שגם אצלנו יש עוד מה להתקדם בעניין.
מקווה שזה רק בשוליים.
נכון מאוד!וואי וואי
איזו הגזמה
ילד מגיל 3 חודשים צריך מסגרת? וזה הכי טוב לו??
לא נשמע לי בכלל
אני שמחה שאת ככה שלמה ורגועה עם עצמך
אבל אין כמו להיות עם אמא עד גיל שנה אין פה ספק בכלל
אין ברירה נשים עובדות אז זו המציאות אבל אל תהפכי אותה לכתחילה..
היית פעם במעון בתינוקיה בזמן האוכל?
תהיי פעם ותביני
מתחברת לדבריםבלת״ק
הילדים האפריקנים חיים בעוני מחפיר.
הם גרים בפחונים זעירים או בבתים פצפוניים עשויים בוץ,
אין להם שירותים או מקלחת בבית,
אין להם בבית מכונת כביסה או מקרר ואפילו לא תנור,
הם אוכלים ארוחה אחת ביום,
משחקים בזבל ובמי ביוב,
לבושים בבגדים יד חמישית שנראים סבירים במקרה הטוב, והרבה פחות מכך במקרה הפחות טוב, ולרוב אלו הבגדים היחידים שלהם,
עם נעליים או יחפים זו שאלה יומיומית,
כמות הצעצועים שלהם שואפת לאפס או עומדת על אפס,
הם לומדים בבתי ספר המרוחקים מביתם 5 ו-10 קילומטר, והם צועדים לשם יום-יום בחום ובקור, בגשם ובשמש. כן, הרבה פעמים יחפים. ולא, לא מדובר בבתי ספר מרווחים המעניקים ארוחות משביעות ומזינות, מדובר בבתי ספר מוזנחים בלי תנאים סניטריים בסיסיים.
והרשימה עוד ארוכה…
והם שמחים ומאושרים, ולא חיים עם שום טראומות.
בסוף הכל ענין של תפיסה. הדור חלש כי מחלישים אותו. אז נכון שיש מציאות מסוימת שבה אנו חיים הגורמת לנו להיות חלשים יותר. אנחנו חיים בתוך עולם מודרני שמתאמץ בכל יום לגרום לחיים הגשמיים שלנו להיות נוחים וקלים יותר, אנחנו חיים בעולם שיש בו מקרר ומזגן ומכונת כביסה ושירותים ומקלחת ובגדים וכו׳, וכמובן שלא אמורים להילחם נגד זה ולהמשיך לחיות כמו שחיו אלפי שנים. אבל המבט על איך שחיו אלפי שנים ועל איך שחיים גם כיום בחלק ענק מהעולם (ובעצם רוב העולם), עשוי לתת מעט פרופורציות ואולי להפחית מרמת המגננה שההורים עוטפים את ילדיהם בו.
ושיהיה ברור, חום, אהבה, הכלה, הקשבה, עידוד ותמיכה וכו׳ וכו׳ המוענקים בצורה מאוזנת ובריאה (ואין כאן המקום להאריך) אינם מיותרים בשום צורה. הם נחוצים כחמצן ואוויר לנשימה, לכל אדם ובפרט לילדים.
הכוונה היא לתנאים הגשמיים. היום הורים רבים נזעקים אם ה״צמר גפן״ שלהם נפל וקיבל מכה, מוודאים שארון הצעצועים שלו עמוס עד להתפקע, דואגים שלא יהיה רגע אחד שבו לא יהיה משהו לאכול בהישג יד באותה שניה, וכמובן נותנים יחס מלא לכל רטינה הכי קלה מצד הילד.
וכל זה נכון שבעתיים בקרב הורים טריים.
זה טבעי ומובן שהורים בעולמנו חיים כך, אבל אנחנו חייבים להבין שעטיפה ומגננת יתר לא רק שאינה מגינה על הילד, אלא מזיקה לו מאוד. ומי הם אלו שמזיקים? דווקא ההורים האוהבים עם הכוונות הטובות.
עלינו להרפות קצת ולתת לילד להיפגש עם החיים (בצורה מבוקרת ואחראית כמובן).
הסיפור העגום שהיא חברה של ההורים ומתחנפת אליהם עד שהדלת נסגרת... ראיתי את זה במו עיניאיך זה יתכן שאנשים מבררים על מטפלת ומקבלים המלצות חמות, והאמת שונה לחלוטין? איך זה שאצלנו כל אחד יודע מה קורה בתוך הקישקע'ס של השני , ולמרות הכל אנו שומעים סיפורים מסמרי שיער?
לתומי חשבתי שרק בציבור הכללי קיימים סיפורים על התעללות מצד מטפלות, אבל אצלנו כאנשים עם יראת שמים בנוסף לעובדה שההמלצות על מטפלות עוברות מפה לאוזן - הסיפור הוא שונה, אבל מסתבר שגם אצלנו יש עוד מה להתקדם בעניין.
מקווה שזה רק בשוליים.
איזה מעוןהכל תלוי איזה מעון
שהייתי בחורה עבדתי במעון מושלם, הלוואי שיכולתי לשים את הילד שלי שם
וגם מטפלת פרטית שמקבלת הרבה כסף, לא בהכרח יותר טובה
כל מילהמחריד!!!
על מקרים כאלו דיברתי, שההורים לא יכולים לדעת מה קורה עם הילד כי אינו יכול להביע ולספר....
לדעתי, ילד עד גיל שנה מקומו בבית עם אמא,
אה, יש אילוצים? אוקי, אין ברירה, אך תבררו היטב היטב, ותפתיעו באמצע היום- מחכות לכם הרבה הפתעות, לא בהכרח נעימות....
ורק אל תגידו בהתלהבות שזו טובת הילד!
אני לא מבינהאני בעצמי נחשפתי באופן אישי למטפלת שיש לה סוג של מעון בבית, ההורים סמכו וסומכים עליה ביותר, אבל אני שעבדתי אצלה בקומה השניה של הבית, לא ביחד איתה, כאבתי וכואבת את מה שהתינוקות והפעוטות האלו עוברים, זה אמיתי ביותר, באזור הכי חרדי שתמצאו בארץ, איך אומרים? בתוך הטשולנט...
דבר ראשון, הילדים בתוך העגלה קשורים כל היום ורק חצי שעה לפני שההורים באים לאסוף אותם הם על הרצפה סוף כל סוף משוחררים אחרי שעות של צרחות והתפתלויות בחדרים סגורים עם מזגן (היא אמרה שהיא שמה מזגן כדי שהשכנים לא ישמעו את הצרחות...., זה גם בקומה גבוהה כך שיחסית מי שלא נמצא באותו בית או מאחורי הדלת לא שומע) אני לא אלאה אתכם באיך שהילדים אוכלים אם בכלל... אני אישית ניסיתי לטפל בסיפור הזה אבל רק זמני זה עזר, היום כבר לא....
אני לא אספר לכם איך המטפלת מעבירה את השעות הארוכות...
עד היום יש לי נקיפות מצפון לגבי ילדים שיכולתי להציל אבל פחדתי ממנה.... אז אתם מבינים איזה טיפוס שהיא...
הכל כאן אמיתי לגמריי וכואב ביותררררר
לא באתי לומר שכל המטפלות ככה, אבל כבדהו וחשדהו...
ואין כמו אמא בעולם!, אין לאמא תחליף!
כןאני לא מבינה
היא עדיין פעילה המטפלת הזאת?
אבל אם זה עדיין ממשיך חייבים לעשות משהוחייבת לציין שבמקרה המסוים הזה מדובר על מטפלת מהשוליים של הציבור החרדי, סגנון פתוח או פשרני אם הגדרתי אותה נכון, ואני מעדיפה לא לכתוב מידי הרבה....
זה עבר טיפול בעבר, היא נלחצה קצת ומהר מאד היא חזרה למצב הקודם...אבל אם זה עדיין ממשיך חייבים לעשות משהו
אסור לשתוק זה נשמות רכות וזה משפיעע
אם זה בבני ברק אולי תכתבי לי באישי ואני אטפל בזה וככה לא יהיה ממך
אז תידעי את ההוריםזה עבר טיפול בעבר, היא נלחצה קצת ומהר מאד היא חזרה למצב הקודם...
אני לא מכירה את ההורים וכבר לא עובדת שם, אבל חברה שלי אמרה לי שזה עדיין פעיל.אז תידעי את ההורים
בבקשה אל תתני להם ככה לסבול
אני קוראת כל פעם את התאור מחדש ומצטמררת
הסיפור העגום הוא שיש מישהו שיודע ולא מדווח!הסיפור העגום שהיא חברה של ההורים ומתחנפת אליהם עד שהדלת נסגרת... ראיתי את זה במו עיני![]()
אוף אז מה אפשר לעשותאני לא מכירה את ההורים וכבר לא עובדת שם, אבל חברה שלי אמרה לי שזה עדיין פעיל.
rhon.co.il
מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!
חלה שגיאה בשליחה. נסו שוב!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר להצטרף
אליהם ממש עכשיו:
תהילים פרק כה
אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
הנושאים החמים