דרוש מידע אברך שמור - הייטק, הולך יחד??

מצב
הנושא נעול.
  • הוסף לסימניות
מישהו אחד (כבר יחסית מבוגר) שעובד בהייטק ונשאר מאוד שמור, הוא עובד כבר כ-20 שנה
כל שאר הגברים שעולים לי כרגע בראש שיצאו לעבודה בהייטק לפי מה שנראה לעין (ונשמע באוזן) ירדו ברמה הרוחנית.
זה בדיוק ההבדל, הוא התחיל לעבוד לפני עידן האינטרנט הנגיש והפרוץ וגדל לתוך זה ולכן יודע לשמור על עצמו,
אבל אברך שנופל לזה בבת אחת... ה"י

• הוסף לסימניות
יהיה לך כאן הרבה רעשי רקע וקצת אם בכלל תשובות
אנשים שנשארו שמורים אחרי יציאה להיי טק הם אלה שהכי מעצבנים את העסקים בגרוש
אם אתה רוצה לדעת על מקום מתאים אני יכול לברר לך בבוקר
אשמח מאוד!
מחכה.

• הוסף לסימניות
  • הוסף לסימניות
זה פשוט מאוד, יש אברך שלומד וזה הדבר הכי מוערך כמובן, ויש אברך שעובד, אם כי בצבור הליטאי פחות מכירים במושג הזה כפי שכתבו לעיל, ובציבור החסידי לדעתי היות וההוואי הקהילתי הוא מאוד שומר ומגן לכן אפשר לראות הרבה יותר אברכים חסידיים שעובדים והקימו בית מלא ביר"ש.
וחבל באמת שאברך ליטאי שנחנק בפרנסה ונאלץ לצאת לעבוד הוא נהפך לסוג ב' והילדים שלו כבר פחות נחשבים במוסות הלימוד ובשידוכים וכו'.
ניתן לחלוק. ניתן לסתור. זוהי הסתכלותי.

• הוסף לסימניות
זה פשוט מאוד, יש אברך שלומד וזה הדבר הכי מוערך כמובן, ויש אברך שעובד, אם כי בצבור הליטאי פחות מכירים במושג הזה כפי שכתבו לעיל, ובציבור החסידי לדעתי היות וההוואי הקהילתי הוא מאוד שומר ומגן לכן אפשר לראות הרבה יותר אברכים חסידיים שעובדים והקימו בית מלא ביר"ש.
וחבל באמת שאברך ליטאי שנחנק בפרנסה ונאלץ לצאת לעבוד הוא נהפך לסוג ב' והילדים שלו כבר פחות נחשבים במוסות הלימוד ובשידוכים וכו'.
באמת באמת חבל !!!!
לא יודע איך ר' יצחק נפחא ורבי יוחנן הסנדלר, הסתדרו עם זה שהם היו בעלי מלאכה ???? איך הסתדרו עם זה שהגדירו אותם כסוג ב' בגלל שהם עבדו ???
ובכלל מוסדות חינוך לילדיהם מי יודע אם בכלל היה להם ???
אויש .....
אולי פעם כל זה לא היה ?:unsure:
לא מובא בגמ' שהייתה עליהם איזה דחייה מסויימת עקב שעבדו......

אוליי שייך לעבוד וגם להיות יר''ש מרבים ???

• הוסף לסימניות
באמת באמת חבל !!!!
לא יודע איך ר' יצחק נפחא ורבי יוחנן הסנדלר, הסתדרו עם זה שהם היו בעלי מלאכה ???? איך הסתדרו עם זה שהגדירו אותם כסוג ב' בגלל שהם עבדו ???
אויש .....

לצערנו, זאת המציאות בעולם הליטאי!

• הוסף לסימניות
את התשובה לפותח האשכול אפשר למצוא בקלות,
והשאלה היא לא עם העבודה בהיטק קשורה לירידה רוחנית, אלא הרבה יותר בסיסית -
אם קיימים מקומות עבודה לגברים בלבד.
כי אם לא - מדובר בעבודה מעורבת, עם אנשים ונשים שאינם שומרי תומ"צ. וד"ל.

אינני יודעת את התשובה לשאלה, אבל אני די בטוחה שהיא שלילית.
וגם אם כן קיימים מקומות כאלו - הם מן הסתם בודדים ממש, כך שצריך לבדוק טוב לפני הלימודים אם שווה להשקיע כ"כ הרבה זמן וכסף תוך הסתמכות על עבודה במקומות מסויימים.

• הוסף לסימניות
מי שיוצא לעבוד יורד בעבודת ה'.
אבל אם מדובר על מישהו שצריך לעבוד, אז זה העבודת ה' שלו.
ובמקום הזה הוא צריך לעבוד ה' לפי מה שה' אינה לידו.
אויש !!!!!
איזה טעות !!!!!!
למה אני מכיר אברך יר''ש מרבים שמתאמץ ללמוד יותר מכל אברך אחר שבכולל ויר''ש יותר מהם ???
אוי אני לא מצליח לעמוד מול מילים כאלו .... כואב הלב......מכאלו מילים.....:cry::cry:
כ''כ הרבה אברכים טובים יוצאים לעבוד ונשארים יר''ש פשוט נחת לראות את העדינות שלהם איך שהם יר''ש בתוך מסגרות העבודה ......
ויש להם בית של תורה ויראת שמיים אז למרות שרח''ל הם יצאו לעבוד ..... ואגב הקב''ה ב''ה את העולם באופן שיצטרכו לעבוד בכדי להתקיים וזה רצונו, ובייד כל אחד לשמר את ביר''ש שלו !!!!!

פליז תרדו מהמוסכמות ההרסניות האלו !!!!!

אולי במגזר מסויים זה כך אבל בוודאות לא בכל המגזרים זה כך ותמיד ניתן לשפר את המוסכמות האלו....

• הוסף לסימניות
באמת באמת חבל !!!!
אויש .....

תודו שיש הבדל בין הצורך לצאת לעבוד לצורך פרנסה
לבין הלחץ חברתי, שאברך במקומות מסוימים! מרגיש מאחורה אם אין לו שום מקצוע ביד
והוא מרגיש גם שהסביבה מסתכל עליו כעל עצלן ולא יוצלח

• הוסף לסימניות
רַבָּן גַּמְלִיאֵל בְּנוֹ שֶׁל רַבִּי יְהוּדָה הַנָּשִׂיא אוֹמֵר:

יָפֶה תַּלְמוּד תּוֹרָה עִם דֶּרֶךְ אֶרֶץ,שֶׁיְּגִיעַת שְׁנֵיהֶם מְשַׁכַּחַת עָוֹן.וְכָל תּוֹרָה שֶׁאֵין עִמָּהּ מְלָאכָה,סוֹפָהּ בְּטֵלָה וְגוֹרֶרֶת עָוֹן.

פירוש רבי עובדיה מברטנורא

דרך ארץ - מלאכה או סחורה:

שיגיעת שניהם משכחת עון - שהתורה מתשת כחו של אדם, והמלאכה מפרכת ומשברת את הגוף, ומתוך כך יצר הרע בטל ממנו:

וכל תורה שאין עמה מלאכה - ואם תאמר יהא עמל בתורה תמיד ויגיעתה תהא משכחת עון, ומה צורך למלאכה, לכך הוזקק לומר וכל תורה שאין עמה מלאכה סופה בטלה, לפי שאי אפשר לו בלא מזונות, ומלסטם את הבריות ומשכח תלמודו:

• הוסף לסימניות
אויש !!!!!
איזה טעות !!!!!!
למה אני מכיר אברך יר''ש מרבים שמתאמץ ללמוד יותר מכל אברך אחר שבכולל ויר''ש יותר מהם ???
היהודי הזה הוא האויב מספר 1 של חלק מהציבור
כי עליו א''א להצביע אחרי הגב ולהגיד לילדים רואים מה קורה לר' מיישה מאז שהוא הייטקיסט. ''

• הוסף לסימניות
היהודי הזה הוא האויב מספר 1 של חלק מהציבור
כי עליו א''א להצביע אחרי הגב ולהגיד לילדים רואים מה קורה לר' מיישה מאז שהוא הייטקיסט. ''
מסכנים אלו שהמוסכמות והשקפות שלהם בנויים על.....00000000 או על מספרים עצומים שהשורה הראשונה שתחתיהם זה 0000000 ואז כשזה מתנגש להם במציאות .......

לא יודעים את נפשם מרוב בלבול, לא פלא שר' משה נהפך לאוייב שלהם.... לא סתם אומרים שהוא ירד ביר''ש שלו ;)

עצוב :cry:

• הוסף לסימניות
זה לא ענין הייטק או לא.
זה ענין של היציאה לעבודה.
גם בבנק, גם בסופר גם בכיתה יש התמודדויות שבכולל אין.
אני למשל לא מבינה בכל מיני מקומות , רואה נשים חסודות(באמת!) בגילאי המעבר מצחקקות ולפעמים מסתודדות עם גברים. גם אם בעניני עבודה , אבל עדיין... יש צורה..

יום אחד נכנסתי לחנות. עומד שם אברך משי, חסידי, לצידו שתי מוכרות חילוניות מראות לא משהו במכשיר. הוא היה באמצע לצחוק צחוק עמוקועיניו היו עצומות. החנות היתה במקום חילוני, כך שהוא לא היה מודע לסכנה... כשהוא פתח את העיניים הוא כמעט איבד את נשמתו כשהוא ראה זוג חרדי מביט בו בפה פעור...

• הוסף לסימניות
בלת"ק
מהמקום הזה, אז---כן. לצערי.
קשה מאוד למצוא מקום עבודה שמור
יש בעיות רבות- גם מבחינת אינטרנט וכד'
וגם מבחינת גברים- נשים,
ומבחינות רבות נוספות.
מסיבות וחגיגות שאינן עפ"י דרך התורה...
אין במקומות האלו ירא"ש.
יש למצוא מקומות בודדים שתואמים לדרישות הסף של ההלכה.
אני ב"ה מצאתי מקום טוב, אני נהנה ומרוויח,
אבל לצערי רואה חברים וקרובים
שעובדים במקומות שונים
והעבודה הזאת לא עושה להם טוב, בלשון המעטה,
מבחינה רוחנית.

• הוסף לסימניות
אין קשר בין עבודה לבין מצב רוחני
רק אצל הליטאים "שהמוצלחים" זה אלה שבכולל אוטומטי מי שיוצא לעולם העסקים הוא מוחרג ולכן גם מצבו הרוחני
בשונה מהחסידים....
רק ברור שהתורה היא שומרת על הבן אדם ולכן מי שהולך לעולם ההיטק צריך לדאוג לשמירה אחרת

• הוסף לסימניות
אין קשר בין עבודה לבין מצב רוחני
רק אצל הליטאים "שהמוצלחים" זה אלה שבכולל אוטומטי מי שיוצא לעולם העסקים הוא מוחרג ולכן גם מצבו הרוחני
בשונה מהחסידים....
רק ברור שהתורה היא שומרת על הבן אדם ולכן מי שהולך לעולם ההיטק צריך לדאוג לשמירה אחרת
אני אומר לך ממה שאני רואה סביבי בעבודה בהייטק.
לא משמועות ולא מניחושים.
לא יודע מה הולך במקצועות אחרים,
אבל זה מה שקורה בהייטק

• הוסף לסימניות
אני אומר לך ממה שאני רואה סביבי בעבודה בהייטק.
לא משמועות ולא מניחושים.
לא יודע מה הולך במקצועות אחרים,
אבל זה מה שקורה בהייטק
אני לא מתווכח על זה שהרבה ממי שיוצא הוא מחפש........
אני רק דברתי עקרונית

• הוסף לסימניות
סליחה על הסטייה חזרה לנושא האשכול -

יציאה להייטק מהווה עבור חלק מהאברכים פריצה של המוסכמות אם היא לא נעשית בהתייעצות עם דמות תורנית מהקהילה שלו, ולכן התשובה לשאלה של @נ.ח. היא - האברך צריך להתייעץ עם דמות תורנית מהקהילה בנוגע לצעד הזה

• הוסף לסימניות
בלת"ק

לא!!!
ולא צריך לפרט את כל המכשולות, גם אם אותו אברך עובד מהבית ולא יוצא לחברה, ק"ו אם כן...

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת
מצב
הנושא נעול.