דרוש מידע אברך שמור - הייטק, הולך יחד??

מצב
הנושא נעול.
  • הוסף לסימניות
אשמח לשמוע מבעלי ניסיון (בלבד!) האם סביבת ההייטק יכולה להתאים לנ"ל,
או שבהכרח זה משפיע ומשנה את האדם.
תודה!!
השאלה מאד כללית
כי הציבור החרדי מורכב מהרבה זרמים
ויכול להיות שמאד קשור לאיזה זרם משתייך
חסיד\ליטאי\ספרדי\ועוד

• הוסף לסימניות
לפני הדיון
כדאי קודם להגדיר מה זה אברך בעינייך.
אני באמת לא מזלזל חלילה, אני באמת שואל מה ההגדרות כיום של אברך, במה זה תלוי, ואיך כל אחד מגדיר אחרת.

• הוסף לסימניות
אברך אמיתי זה מושג מאוד ברור מי שיושב ולומד ובזה משקיע את כל כוחו ומרצו!!!!!
כמה זמן ביום??
מי שנאלץ לעבוד לפרנסתו ובכל רגע נתון הוא מוסר נפש לחטוף עוד דקת לימוד, וקם ב5 לפנות בוקר כדי להספיק עוד שיעור, הוא אברך אמיתי אמיתי או פחות?

• הוסף לסימניות
כמה זמן ביום??
מי שנאלץ לעבוד לפרנסתו ובכל רגע נתון הוא מוסר נפש לחטוף עוד דקת לימוד, וקם ב5 לפנות בוקר כדי להספיק עוד שיעור, הוא אברך אמיתי אמיתי או פחות?
הוא לא אברך אלא אחד שמאוד צריך להעריך ולהעריץ אותו על מסירות הנפש שלו למצוא זמן ללמוד אבל אברך הוא לא.
צריך להפריד בין ההגדרות בלי שום זלזול במי שעובד.

• הוסף לסימניות
מניין המסקנה הזאת???????????

יש לי חברים שעובדים בזה והם יראי שמיים יותר מהמון אברכים אחרים! אין לזה שום קשר. זה שטיפת מוח מוטעית שמי שיוצא לעבוד מתדרדר, ורק זה גורם בסוף למי שנאלץ לצאת לעבוד להתדרדר, כי זה מה שאמרו לו (בתת מודע) כל החיים לעשות ברגע שהוא יוצא לעבוד!
חזקקקקקקקקקקק ואמיתי.

ואגב, גם אני מכיר אברכים שיצאו להייטק ולדעתי הירידה נובעת מאורח החיים המשודרג מאד
בתי התוכנה הם מקומות עבודה מפנקים ביותר
הסביבה והלקוחות הם בדר"כ מהעשירונים העליונים
בקיצור, יש המון חשיבות לעוה"ז וסוג של סגידה לכסף

אברך שנחשף לזה מאבד קצת את ההערכה ללומדי התורה, וזה גורר עוד דברים.
(ואני מודה שאני הרגשתי אצלי סוג של קצת זלזול באברכים העניים)
אבל מוכרח לומר שלא ראיתי ירידה ביראת שמיים וקיום מצוות
להיפך! יש בהייטק מודרנים ברמות קשות שמקיימים כל תג בהלכה
זה שהם מצליחים בהייטק זה דווקא מראה שהם אנשים רציניים

• הוסף לסימניות
הוא לא אברך אלא אחד שמאוד צריך להעריך ולהעריץ אותו על מסירות הנפש שלו למצוא זמן ללמוד אבל אברך הוא לא.
אוקי
ומה המינימום להיקרא אברך?
שעת לימוד אחת ביום?
או אולי מספיק רק להיות רשום בכולל?
או שבכלל כל מי שלא עובד אוטמטית הוא אברך?

• הוסף לסימניות
אוקי
שעת לימוד אחת ביום?
שוב אברך הוא אחד שעסוק ראשו ורובו בלימוד תורה ובזה הוא משקיע את זמנו וכוחו.

• הוסף לסימניות
אוקי
שעת לימוד אחת ביום?
זה בדיוק כמו שלאשת הרב קוראים רבנית ולאשת הרופא לא קוראים דוקטורית...
אברך זה התוכן שאתה ממלא בו את עצמך,
יש מלאים עד לקצה
ויש חלולים ורקים עם אותו התואר

• הוסף לסימניות
אברך= תורתו אומנותו
כך שבסיס השאלה מופקע בעליל
לא מופקע כלל !!!
בתורה כפי שרש''י מסביר המשמעות היא אחרת !!!
ויקראו לפניו [ על יוסף הצדיק ] אב בחכמה רך בשנים

בתכלס השאלה די הובנה גם בלי לדייק במילת האברך....

• הוסף לסימניות
ורק אני נהנה מהשיח חרשים שהולך פה.
בקהילה הליטאית אברך = מישהו שלומד בכולל
בקהילה החסידית אברך = בעל משפחה בשנותיו הפוריות

וילמד החכם ויוסף לקח
גם אני..... מתמוגג....
אך כך צריך לןמר שזה ההבדל בין במגזרים .... בלי להאריך יתר על המדה....

• הוסף לסימניות
לפני הדיון
כדאי קודם להגדיר מה זה אברך בעינייך.
אני באמת לא מזלזל חלילה, אני באמת שואל מה ההגדרות כיום של אברך, במה זה תלוי, ואיך כל אחד מגדיר אחרת.
שום דבר אאיך שכל אחד יגדיר את זה מאחד שלומד כל היום עד לאחד שמניח עט פרקר בחולצה :eek:
השאלה פשוטה מאוד האם כל יהודי יר''ש רגיל שנמצא בסביבתו שעד כה , אם יוצא להייטק במקום חרדי עלול להיות לזה השפעה רוחנית או לא ??? זה הכל !!
או במילים אחרות ניתן להיות יר''ש גם כשאתה בע''ב ןעןבד כל היום ????

אז כן וכן וכן וכן !!!!
בלי להיכנס ספיציפית לנושא ההייטק אבל ייתן מענה ג'''כ לזה...
אני מכיר אישית אברך בע''ב שיש לו עסק פורה ב''ה בלעי''ה ומעסיק אותו כל שעות היום אבל מצד שני הוא בקושי יושן בלילה לומד עם חברותא כמה שעות טובות בלילה עד מאוחר ,
בנוסף הוא קם מוקדם ללמוד לפנה''ת ומוסר שיעור דף היומי וכן עוד שיעור פעם בשבוע, והוא ת''ח ג''כ ,,, אה ?? איך זה ??
אפשרי או לא ???

תלוי ברצון ובהסתכלות !!!!!!!!

• הוסף לסימניות
האם אברך שלומד בכולל שווה יותר מאיש הייטק? לא בהכרח.
האם אברך שלומד בכולל יקבל גן עדן גדול יותר מאיש הייטק? לא בהכרח.
האם אברך שלומד בכולל שמור ומוגן יותר מאיש הייטק? כן! א. הסביבה משפיעה. ב. במה הראש עסוק גם משפיע. (אעדיף לא להשתמש בציטוטים כי תמיד אפשר למצוא אסמכתאות לאיזה צד שרוצים ולהוציא דברים מהקשרם, אבל בכל זאת לא התאפקתי - לא כדי להביא ראיה, אלא כי לא מצאתי מילים טובות יותר מלשונו הזהב של הרמב"ם ז"ל:
"גְּדוֹלָה מִכָּל זֹאת אָמְרוּ יַפְנֶה עַצְמוֹ וּמַחֲשַׁבְתּוֹ לְדִבְרֵי תּוֹרָה וְיַרְחִיב דַּעְתּוֹ בַּחָכְמָה שֶׁאֵין מַחְשֶׁבֶת עֲרָיוֹת מִתְגַּבֶּרֶת אֶלָּא בְּלֵב פָּנוּי מִן הַחָכְמָה")
אבל אם נשאלת שאלה שכזו, כנראה שיש הכרח לצאת מאהלה של תורה, השאלה היא רק לאיזה אפיק.
אם כך השאלה היותר מדויקת שצריכה להישאל: האם יש הבדל בין אברך שיצא להיות מלמד/הייטקיסט/נהג/מנקה/רואה חשבון/קופאי, וכו' וכו'.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת
מצב
הנושא נעול.