יצחק בכניק
משתמש פעיל
- הוסף לסימניות
אתם מתגוררים בגוש דן?הרי לדן אין יותר מכמה אחוזים בודדים עד לא קיימים מסך נסיעות התחב״צ במגזר החרדי!
אתם מתגוררים בגוש דן?הרי לדן אין יותר מכמה אחוזים בודדים עד לא קיימים מסך נסיעות התחב״צ במגזר החרדי!
אני רק שאלהבתלוש משכורת האחרון קיבלתי 692.1 ש"ח עבור תיקופים
א. יש מצב לקבל את שמות הרבנים האלו עם המקור היכן כתבו / אמרו זאת במפורש?אני רק שאלה
אם אני יודע שהמנהל במכולת הסמוכה לביתי סיכם עם הקופאי שבשביל שהוא יעבוד רצוף ולא יחרטט כל הזמן באייפון שלו הוא משלם לו 10 אג' על כל פריט שעובר בקופה.
אם לדוגמה אני סובל מקלפטומניה (הפרעה של גניבות) וגנבתי 2 שוקולדים, אח"כ החלטתי לחזור בתשובה ונתתי לבעל המכולת 10 ש"ח על השוקולדים, האם אני צריך עכשיו לתת 20 אג' גם לקופאי על שלא קיבל את התמריץ שלו.
כל בר דעת מבין שלא, ההסכם של האג' לקופאי זה הסכם פנימי של המכולת ואני גנבתי מבעל המכולת ולא מהקופאי.
לפי הרבה רבנים (יודגש, לא כולם) המצב בתח"צ זהה, אם אני חייב 8 ש"ח למפעיל זה לא אומר שאני חייב גם כסף לנהג, זה שהוא החליט לשלם לך (כי משרד התחבורה מחייב אותו או לחילופין בגלל שהחברים הבני דודים בסניף מבריזים מהתחנות) זה לא מחייב אותי כנוסע.
וכקודמי אוסיף שאני משלם קבוע בתחבורה הציבורית ואני סבור שמלבד חשש גזל יש חשש חמור הרבה יותר של חילול ה'.
בנוסף אחר ההשתלחות בציבור הלא משלמים, כמה פעמים בממוצע עלה פקח וקנס נוסע באוטובוס שלך?
זה נכון גם בקווים עירוניים (לא רואים נהירה למכשיר התיקוף כשהפקח עולה), וזה נכון שבעתיים בקווים בין עירוניים שהרבה פעמים אין אפשרות לשלם או לרדת אחרי שהפקח עלה.
כנוסע קבוע כמות הנוסעים הנתפסים ע"י הפקחים באחוזים נמוך עד אפסי, למעט הילדים הפרחחים שזה מכת מדינה ולא ממוקד בכלל בכלל לציבור שלנו.
אם אתה רוצה מקור כתוב זה מופיע בין השאר בקונטרס על התחבורה ציבורית של הרב גרינברג (כמובן ראיתי שם שיש צד שני וע"כ הדגשתי שלא כל הרבנים סוברים כך, כמו"כ כתבתי הרבה רבנים ולא רוב הרבנים בדיוק בשביל שכמותך).א. יש מצב לקבל את שמות הרבנים האלו עם המקור היכן כתבו / אמרו זאת במפורש?
אם לנהג היה בעלות על האוטובוס היית צודק, אתה צריך את ההסכמה של הנהג לעלות לאוטובוס והוא לא מסכים בלי לקבל את חלקו, בכזה מקרה אם היית עולה בלי לשלם לו את התמריץ היית גוזל אותו.ב. אפשר לקרוא לזה הסכם בין המפעיל לנהג או כל שם אחר, בפועל זה בדיוק כמו שנאמר לנהג שאת משכורתו הוא מקבל מן הנוסעים והוא צריך לגבות מהם ומה שגבה זו משכורתו, אז נכון שזה חלקיק מהמשכורת אבל זה אותו דבר, וזו גניבה מהנהג.
רק 10 שנים מהסדר הסליקה הארצי.כשרושמים מהשנים האחרונות הכוונה היא לשנים האחרונות
אני לא מכיר כזאת רפורמה
אם אתה מכיר, אשמח שתשתף
כנהג לא זכור לי שנוסע קיבל דוח בחצי שנה האחרונה למעט פעם אחתבנוסף אחר ההשתלחות בציבור הלא משלמים, כמה פעמים בממוצע עלה פקח וקנס נוסע באוטובוס שלך?
זה נכון גם בקווים עירוניים (לא רואים נהירה למכשיר התיקוף כשהפקח עולה), וזה נכון שבעתיים בקווים בין עירוניים שהרבה פעמים אין אפשרות לשלם או לרדת אחרי שהפקח עלה.
כנוסע קבוע כמות הנוסעים הנתפסים ע"י הפקחים באחוזים נמוך עד אפסי, למעט הילדים הפרחחים שזה מכת מדינה ולא ממוקד בכלל בכלל לציבור שלנו.
התשובה פשוטה - הסקר בודק כמה פעמים הנוסעים החרדיים נתקלים במקרים בעייתיים בחברות שנסקרו, ממילא נדגמה נכונה רמת השירות שמקבל הנוסע החרדי.כמובן שצריך להביא בחשבון שהנסקרים הם חרדיים ויש חברות שהציבור החרדי כמעט ולא נוסע בהן.
זה נותן מבט אחר לכל הסקר. גלים יכולה להיות חברה גרועה פי 4 מקווים, אלא שמבחינה חרדית היא משרתת רק את נתיבות אופקים ותפרח לעומת קווים שמשרתת במו''ע.
זה כמו לעשות סקר בק''ס איזו חברה גרועה יותר: קווים או ש.א.מ נצרת.
האם ילד עד גיל 5 פטור לגמרי מתשלום (כך זה ברכבת ישראל)כל נוסע שמשלם יכול לקחת איתו ילד אחד מתחת לגיל 5
יש כאלה שעולים עם 2 ילדים מתחת גיל 5 ומבקשים ממישהו אחר שכאילו הילד בא איתו ואז לא צריך לשלם עליו
לא חוקיבתחנה חיכו 4 פקחים, וכשהגיע האוטובוס (בעל 2 דלתות) עלו כל ה4 על האוטובוס.
גם זו התנהגות לא חוקית של הפקחאחד הפקחים התעצבן על זה והתבטא "רק לחסום מעברים עם בעגלות שלכם אתם יודעים!"
יפה מאודכנהג לא זכור לי שנוסע קיבל דוח בחצי שנה האחרונה למעט פעם אחת
אבל לא בטוח שאני רואה הכל
בלי קשר אני יוכל לנסוע שבוע שלם בלי לראות פקח על האוטובוס (תלוי באיזה קו)
אני רק שאלה
אם אני יודע שהמנהל במכולת הסמוכה לביתי סיכם עם הקופאי שבשביל שהוא יעבוד רצוף ולא יחרטט כל הזמן באייפון שלו הוא משלם לו 10 אג' על כל פריט שעובר בקופה.
אם לדוגמה אני סובל מקלפטומניה (הפרעה של גניבות) וגנבתי 2 שוקולדים, אח"כ החלטתי לחזור בתשובה ונתתי לבעל המכולת 10 ש"ח על השוקולדים, האם אני צריך עכשיו לתת 20 אג' גם לקופאי על שלא קיבל את התמריץ שלו.
כל בר דעת מבין שלא, ההסכם של האג' לקופאי זה הסכם פנימי של המכולת ואני גנבתי מבעל המכולת ולא מהקופאי.
לפי הרבה רבנים (יודגש, לא כולם) המצב בתח"צ זהה, אם אני חייב 8 ש"ח למפעיל זה לא אומר שאני חייב גם כסף לנהג, זה שהוא החליט לשלם לך (כי משרד התחבורה מחייב אותו או לחילופין בגלל שהחברים הבני דודים בסניף מבריזים מהתחנות) זה לא מחייב אותי כנוסע.
וכקודמי אוסיף שאני משלם קבוע בתחבורה הציבורית ואני סבור שמלבד חשש גזל יש חשש חמור הרבה יותר של חילול ה'.
בנוסף אחר ההשתלחות בציבור הלא משלמים, כמה פעמים בממוצע עלה פקח וקנס נוסע באוטובוס שלך?
גם אם זו לא גניבה מהנהג בהלכות גניבה ואבידה, זו לכאורה גרימת נזק לנהג מהלכות חובל ומזיק.א. יש מצב לקבל את שמות הרבנים האלו עם המקור היכן כתבו / אמרו זאת במפורש?
ב. אפשר לקרוא לזה הסכם בין המפעיל לנהג או כל שם אחר, בפועל זה בדיוק כמו שנאמר לנהג שאת משכורתו הוא מקבל מן הנוסעים והוא צריך לגבות מהם ומה שגבה זו משכורתו, אז נכון שזה חלקיק מהמשכורת אבל זה אותו דבר, וזו גניבה מהנהג.
בתחנה חיכו 4 פקחים, וכשהגיע האוטובוס (בעל 2 דלתות) עלו כל ה4 על האוטובוס.
שאלתי את אחד הפקחים- למה צריך כ"כ הרבה פקחים על אוטובוס אחד? לא היה לו תשובה.
זה קורה הרבה בתחנה מרכזית, יכולים לעלות עשר פקחים, אבל כולם יושבים יפה ורק אחד סורק רב קוים.לא חוקי
כשיש 15 נוסעים ו4 פקחים, הם מסיימים ציק צאק. הם כן עלו בשביל לקחת רבקוים, אבל זה לקח בדיוק תחנה אחת.אם כל שאר הפקחים רק נסעו באוטובוס כפי שמשתמע שהם ירדו התחנה הבאה יתכן שזה כן חוקי.
למה? היה מישהו שלא יכל לעלות לאוטובוס בגלל זה? האם במקרה של המכולת גם תסבור כך?גם אם זו לא גניבה מהנהג בהלכות גניבה ואבידה, זו לכאורה גרימת נזק לנהג מהלכות חובל ומזיק.
זה לא קשור, לנהג יש יכולת להיות מתוגמל על כל נוסע שהוא מעלה ואתה מנעת זאת ממנו.למה? היה מישהו שלא יכל לעלות לאוטובוס בגלל זה? האם במקרה של המכולת גם תסבור כך?
אני לא רב, לכן אני לא פוסק כלום אף פעם, פשוט העלו כאן כדבר פשוט שזה גזילה והשבתי שלא כל כך פשוט.
אם כבר מדברים על שירות ראוי,איך ייתכן שחברה שמקבלת תקציבים ציבוריים מתייחסת כך לציבור שלם ואף מונעת ממנו שירות ראוי?
לא חוקי
גם זו התנהגות לא חוקית של הפקח
מקומם שדורשים את קיום החוק רק מצד אחד.
אני דיברתי על זה עם דיין לא על סיפור ספציפילא כל השיטות, וגם לשיטות שכן - זה רק כאשר הקנס ניתן שלא כדין, ודאי לא כאשר הקנס ניתן כדין וכחוק.
וגם זה רק בקנס שבו הסכום קצוב, ולא במקרה של אי ביצוע שעדיין לא הגיע לבי"ד ולא היתה בו הכרעה כמה שווי הנזק. נוסע לא יכול להגיד "הפסדתי 1000 ש"ח בגלל אי ביצוע" בלי סמכות של בי"ד.
אז ממה ששאלתי מותר בתכלית ההיתרואגב הבנתי שזה אסור!
יש איזה קונטרס לא יודעת איך קוראים לו שכתוב שם שזה אסור!!
rhon.co.il
מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!
חלה שגיאה בשליחה. נסו שוב!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר להצטרף
אליהם ממש עכשיו:
תהילים פרק כה
אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
הנושאים החמים

Reactions: אבסולוט פרימה בלרינה, חלומות ירוקים, Harmonyapro ועוד 113 משתמשים116 //