חחח, בעייניך למה תרם המוות של יקוואל? (התשובה של קינן לא קבילה בעייני, לא התחנכתי ממנהאם כי אני חייבת לציין שאני משתייכת למחנה המיעוט קשה העורף שלא ממש אכפת לו שיקוואל מת.
מסכימה כל כך!יותר אכפת שאיסתרק קרציה וקיבל ניקוי שולחן שלא הגיע לו.
לא אומרת שתרם בהכרח.חחח, בעייניך למה תרם המוות של יקוואל? (התשובה של קינן לא קבילה בעייני, לא התחנכתי ממנה)
אכן, בעיניי זהו כוח העל של מיה, מה שהפך אותה לאחת הסופרות הדגולות בהיסטורית הספרות החרדית.הלוואי על כל מושך בעט יכולת כמו שלה לספק תיאורי נוף מוחשיים, שיח קולח וזורם ותיאורי סצנות שמוסיפים המון אינפורמציה – באופן הכי מתוחכם ועקיף, אבל גם הכי יעיל ומהיר שמכניס לקורא מקסימום אקספוזיציה במינימום מילים.
אומנות של ממש.
כן, גם לי הפריע.חוה, אשתו, מפתיעה לטובה – דמות נשית חזקה ובעלת תושייה שלא נכנעת למסגרות התקופה. "נשים בנות המאה ה-19 למטבח" תגידו לסבתא שלה.
מרת חוה כגן שתחי' חיה בגפה בסנט פטרבורג, מבקרת את בעלה במחנה הצבא, מחלקת ספרים, מחלצת יתומים, ובאופן כללי – מצפצפת על העוילם, על מוסד הכנסיה ועל הצאר ירום הודו.
בעיניי יש פה בניית מוטיב. הקריעה המרכזית של גדליה היא על השאלה האם הוא התנצר בטעות או לא, האם הוא יוכל לחזור לקהילה יהודית יום אחד כ"סתם יהודי מן המניין".הסופרת רומזת לכך פה ושם, במילים ספורות. אבל הסיפור הזה – על הקונפליקט הפנימי, על הבגידות בתוך הבית, על השיקולים הנואשים של מנהיגים חסרי אונים – כמעט ואינו קיים בספר. הוא מוזכר כמעט ברמז. וזו החמצה. ההיבט הזה של הגזירה היה יכול להעניק לדמותו של גדליה עומק נוסף: לא רק גיבור הנאבק ברשע החיצוני, אלא אדם שנאלץ לבצע בחירה נוראה בתוך מציאות קהילתית מורכבת, מושחתת לעיתים, מרובת פנים.
תרשי לי להציע ניסוח אחר:דבר אחד שכן די הפריע לי בו, שהוא מוטיב די חוזר אצלי (עניין של טעם אישי בלבד) בספרים של מיה קינן, אני הרגשתי שגדליה הוא דמות שקצת מפונקת "רוחנית", היו כמה מקומות שההתלבטויות ויסורי הנפש שלו היו קצת מתאמצים מדי ולכן זה קצת הוריד בעיני מהתדמית של הספר.
לו גבר היה כותב כך, והמבנה הזה היה חוזר אצלו, הייתי אומרת - אוקי, גבר. לא מבין נשים (אולי) ולא רוצה לבסס עליהן עלילה כי הוא לא אישה.ומעניין באמת לנתח את הדמויות הנשיות של מיה קינן, שמלכתחילה מקבלות מקום משני בספרים שלה (נדמה לי שרק בספר חומות של נייר יש גיבורה ראשית בלעדית, לא?) - חוה בספר הזה היא בהחלט גיבורה נשית חזקה ומרתקת. באחד מאלף יש את חני, שהיא אחת הגיבורות הראשיות (אבל גם היא מוצגת כמושלמת למדי). ובסדרת ממלכה במבחן הדמויות הנשיות הן כקביים לדמויות הגבריות בדרך כלל (אבל יש שם כמה שמפתיעות).
מצטרפת.@נ. גל השארת אותי עם המון המון חומר למחשבה. וואו.
את זה צריך להדגיש. אבחנה מדויקת...אבל מיה, ברגע שהיא לימדה את הדמות את מה שהיא רצתה ללמד - היא משאירה אותה להישאר באותו מקום לשארית חייה.
פארסה.כל מילה זהב.
חשיבה עמוקה ששוה להתעמק בה. אהבתי.
בנוגע לגיבורות נשיות---
אני ממש מתוסכלת שמיה לא יודעת ליצור גיבורה נשית שתיכנס לפנתאון.
אונמר- שהיתה שווה ספר, קוצצה בהדרגה...
איך תגדירו את ליאה?
תודה רבה, שמחה שנהניתמחילה שרק עכשיו מגיבה.
אחרי הכל, לא שכחתי שביקשתי : )
אתמול קראתי את הביקורת הזו בפעם הראשונה ו... וואו!
מבחינתי היא טובה ומעניינת יותר מהספר.
וסתם מעניין, למה הדמויות הנשיות שבונה קינן אינן נשיות בעיניכן באופן מוחלט?
יכול להיות שהסיבה היא משום שהן שכליות מידי?
מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!
חלה שגיאה בשליחה. נסו שוב!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר להצטרף
אליהם ממש עכשיו:
תהילים פרק כה
אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
הנושאים החמים

Reactions: אש קודש!, אוראל סולטן, Talya kadosh ועוד 10 משתמשים13 //