אוטוקאד- אשכול הטיפים

• הוסף לסימניות
מחיקת בלוק

כיצד מוחקים בלוק מהמאגר ?

• הוסף לסימניות
בפקודה purge (קיצור מקלדת PU)
יש אפשרות למחוק את כל מה ששמור על הקובץ אך אינו נמצא בשימוש (שכבות, סטיילים של גופנים ומידות, בלקוים ועוד...)- יש ללחוץ על הלחצן purge all.
לפעמים נדרשות כמה לחיצות חוזרות על הלחצן ע"מ לטהר את הקובץ מכל הרכיבים שאינם בשימוש עוד בקובץ.
אם רוצים למחוק אלמנט ספציפי, דוגמת בלוק מסוים שאתה לא רוצה שיכביד על הקובץ- יש לבחור את האלמנט הנמצא תחת הכותרת המתאימה לסוג שלו ואז ללחוץ על PURGE, פעולה זו תמחוק את האלמנט הנבחר בלבד.
מצ"ב תמונת מסך מהפקודה:
צפה בקובץ המצורף 252629

• הוסף לסימניות
טוב, אז שאלה של גרפיקאית שעושה הסבה :)

בכל תוכנות הגרפיקה כשרוצים לראות את כל הקובץ לוחצים ctrl+0 - והאצבעות כבר רגילות...
אממה? באוטוקאד לא מגלים התחשבות ודווקא הפקודה הזו "מנקה את המסך" מכל סרגלי הכלים...

אז זה קרה לי פעם, ופעמיים ו-3 ו-4 ו-5 וכל פעם איכשהו הצלחתי להחזיר את הסרגלים, אבל פתאום נעלם לי הסרגל התחתון (של snap, ortho וכו'), ולמרות שהצלחתי להחזיר את כל הסרגלים אני לא מוצאת איך להחזיר אותו... :(

מישהו יכול לעזור?

• הוסף לסימניות
1. בשביל לראות את כל האובייקטים שבקובץ- לחיצה כפולה על הגלגלת מביאה אותם
2. באוטוקאד שלי (2016) יש אייקון בצד ימין למטה, 3 קווים אחד מעל השני, קוראים לו customization, לחיצה עליו פותחת מין תפריט ובו מופיעות כל הפקודות של הסרגלים התחתונים, תסמני V על הפקודות אותן את רוצה להחזיר.
מקווה שזה כך גם בגרסאות קודמות (יש שוני די גדול בתצוגת הפקודות בסרגלים התחתונים)

• הוסף לסימניות
היה לי את הלחצן הזה (ואיתו החזרתי את הסרגלים בפעמים הקודמות), אבל הפעם גם הוא נעלם לי יחד עם הסרגל התחתון :(

• הוסף לסימניות
יש!!!! הצלחתי!!!

אז לטובת כל מי שזה יקרה לו אי פעם:
מקלידים בשורת הפקודות:
STATUSBAR ולוחצים אנטר.
אח"כ לוחצים על הספרה 1 ואז שוב אנטר - והסרגל חוזר!

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י eden7115;1810979:
יש!!!! הצלחתי!!!

אז לטובת כל מי שזה יקרה לו אי פעם:
מקלידים בשורת הפקודות:
STATUSBAR ולוחצים אנטר.
אח"כ לוחצים על הספרה 1 ואז שוב אנטר - והסרגל חוזר!

איך עלית על זה??

• הוסף לסימניות
שכבות

איך מעבירים שכבה לשכבה אחרת?
יצא כמה פעמים שקיבלתי תכנית ובה הכל מסודר לפי שכבות מסוימות, ואני רוצה להתאים אותה לשכבות הפרטיות שלי, איך אני יכולה להעביר שכבה שכבה בשלמות לנתונים שאני בניתי בהתאמה?
זה מאד משמעותי לי כשאני מוציאה להדפסה.כי הצבעים ועובי הקוים נשמר בהתאם לתכנית המקורית ולא יוצא טוב ביחס לCTB שלי.

• הוסף לסימניות
2 אופציות

1. תמיד לבקש שימרו את הקובץ כETRANSMIT
וכך את מקבלת תיקיה עם כל הנתונים \טקסטים\ שכבות וCTB של הקובץ המקורי.
חשוב להוריד את התיקיה למחשב ולפתוח את הZIP אחרת לא תמיד כל ההגדרות יועברו.

2. יש אפשרות לבודד שכבות LAYER ISOLATE - משאיר רק שכבה נבחרת דלוקה, ואז בוחרים הכל ומעבירים לשכבה הרצויה. (כדי להחזיר - פקודה הפוכה LAYER UNISOLATE)
זו פקודה שימושית מאד בהרבה מקרים

• הוסף לסימניות
תודה, הפעולות הנ''ל ידועות לי -שימושי בהחלט,
חשבתי שיש משהו כמו להחליף בלוק בבלוק אחר , וכדו'

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י revrut;1811683:
איך עלית על זה??

לא עליתי על זה לבד, פשוט חפרתי בגוגל...
היו שם המון "פתרונות" שלא הצליחו וזה הצליח!

• הוסף לסימניות
שכבות

שכבות-
אני ממליצה לך לא לשנות את השכבות אלא
להגדיר אותם כרצונך-
כוונתי שאם יש לך CTB שלך -ואת יודעת שצבע 10 -יהיה אדום בעובי מסויים
אז תיכנסי לשכבה של האדריכל (שמסומנת בצבע לא נוח לך) ותחליפי את הגדרת הצבע ל10 -ממילא כל הקוים והבלוקים שנמצאים על שכבה זו יסתדרו לפי הגדרתך
וכן על זו הדרך.... (הגדרות עובי , מקוקו או חלק וכו'..)
למה זה עדיף מאשר להחליף שכבה?-
כי אם תחליפי ואחרי שבוע תקבלי קובץ עם עדכון מסויים
תצטרכי להחליף שוב את כל השכבות......................
ואם תגדירי את השכבות- בהחלפת קובץ אחד הכל יהיה בול כמו שאת צריכה...

• הוסף לסימניות
פקודה לבטל בהדפסה קו מתאר של תמונה \xref

צרפתי תמונה לקובץ, מה הפקודה שמבטלת את הקו מיתאר שסביב התמונה ?
תודה

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י דודוס;1811712:
1. תמיד לבקש שימרו את הקובץ כETRANSMIT
וכך את מקבלת תיקיה עם כל הנתונים \טקסטים\ שכבות וCTB של הקובץ המקורי.
חשוב להוריד את התיקיה למחשב ולפתוח את הZIP אחרת לא תמיד כל ההגדרות יועברו.

2. יש אפשרות לבודד שכבות LAYER ISOLATE - משאיר רק שכבה נבחרת דלוקה, ואז בוחרים הכל ומעבירים לשכבה הרצויה. (כדי להחזיר - פקודה הפוכה LAYER UNISOLATE)
זו פקודה שימושית מאד בהרבה מקרים

יש אפשור עם המברשת עיצוב לשנות את השכבה [A][/ATTACH]

קבצים מצורפים

• לכידה.PNG
    KB 6.6 · צפיות: 70
  • הוסף לסימניות
נגמר לי אוטוקד סטודנט ואיני מצליחה להוריד אוטוקד חדש משהו יכול לעזור לי זה ממש דחוף

• הוסף לסימניות
אני ביקשתי מטכנאי המחשבים שלי.

יש כאן באתר אחד כזה. לא?
אם לא תסתדרי. שלחי לי באישי בקשה. ואתן לך מס' נייד שלו.

============
עיצוב קונקט
מעצבת ברמה אחרת
052-7674520

• הוסף לסימניות
העתקת הגדרות שכבות מקובץ לקובץ

משהו יודע אם ניתן לעשות זאת?
ואסביר:
נניח שיש לי קובץ מאדריכל,שמקבל עדכונים מדי פעם,
אני מכניסה אותו לקובץ שלי כאקסרף ושם מקפיאה/ משנה צבע לפי הצורך שלי.
את אותו האקסרף אני צריכה בעוד קובץ, אך באותן הגדרות.
יודעים איך לעזור לי?:)

אני עושה בלוק מהקובץ השני,
מייבאת אותו לקובץ עם ההגדרות המעודכנות
ומייצאת שוב לקובץ חדש

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה