סיפור בהמשכים אולדנבורג - שיבת הכתר

על האדרת גיבורים לכל-יכולים
לצערי יש קוראים שאפילו ממש מצפים לזה. דוגמא קטנה משלי: מישהי בקבוצת ביקורת אמרה לי פעם: אוף, למה הדמות נהייתה פתאום כזו? היא צריכה להיות יותר כך וכך.
היה בזה כמובן, אבל לאותה נקודת זמן, עם כל המעמסה - זה מה שנכון לדמות. וזה היה בהחלט מחושב עד שנקודת הזמן הסתיימה.
כך שאני די בבעיה מבחינת היהדות. כי אין דבר בה שלא מתועד. וחוץ מממלכת חמיאר - אין עוד תעלומות.
אני פשוט הקמתי עולם משלי. עם יהדות. כמה טוב, כמה נפלא :) לא חייב להיצמד למפות ושנים, אם תיצרי לעצמך עולם - עם יבשות, מדינות, כללים וכו' - לא אמורה להיות בעיה. (אישית נצמדתי לתקופת ימי הביניים, כך ששמרתי גם על כללי תקופה, אבל זו כבר בחירה שלי)

אני עצמי מרגישה שחסר לי הרבה כדי להיות סופרת טובה. וחסרה לי ביקורת לעומק.
עריכה ספרותית ולשונית כשלעצמן נותנות מלא... שתדעי.
וגם קבוצת ביקורת פרטית - חובה!!

לצערי יש קוראים שאפילו ממש מצפים לזה. דוגמא קטנה משלי: מישהי בקבוצת ביקורת אמרה לי פעם: אוף, למה הדמות נהייתה פתאום כזו? היא צריכה להיות יותר כך וכך.
היה בזה כמובן, אבל לאותה נקודת זמן, עם כל המעמסה - זה מה שנכון לדמות. וזה היה בהחלט מחושב עד שנקודת הזמן הסתיימה.

אני פשוט הקמתי עולם משלי. עם יהדות. כמה טוב, כמה נפלא :) לא חייב להיצמד למפות ושנים, אם תיצרי לעצמך עולם - עם יבשות, מדינות, כללים וכו' - לא אמורה להיות בעיה. (אישית נצמדתי לתקופת ימי הביניים, כך ששמרתי גם על כללי תקופה, אבל זו כבר בחירה שלי)
על איזה ספר את מדברת?
שאדע למה את מתכוונת...

רעיון להקים עולם עם יהדות. המממממממממ.
לא חשבתי על זה.
למה צריך להקים דווקא עולם ניטרלי?
וואלה.
יש אנשים חכמים בעולם.

ספר בתהליכי הו"ל...

תודה, תודה 😊
יוווווווווו
יש ספר חדש!!
בבקשה, תצילי את עולם הספרות...

אני גם בעוד התלבטות. אני כותבת סיפור חדש, ומעומס אני לא מצליחה להתקדם בו....
אבל אני לא רוצה להעלות את כל הסיפור, שאני בסופו של דבר רוצה להוציא לאור...
יש רעיון מה לעשות?

יוווווווווו
יש ספר חדש!!
בבקשה, תצילי את עולם הספרות...
אשתדל.
אני גם בעוד התלבטות. אני כותבת סיפור חדש, ומעומס אני לא מצליחה להתקדם בו....
אבל אני לא רוצה להעלות את כל הסיפור, שאני בסופו של דבר רוצה להוציא לאור...
יש רעיון מה לעשות?
שוב. קבוצת ביקורת פרטית. אין אפשרות אחרת, לפחות ככה אני רואה את זה.
אגב, @סיפורים בע"מ וגם זו שמשתלטת לה על החשבון (כן, אני מזהה מתי זה קורה!) הן בקבוצת הביקורת שלי. ובינתיים אני שומרת על קצב יציב של פרק לשבוע לכל הפחות. ובע"ה מאמינה שכשהספר הראשון יצא להול השלישי יותחל.

באמת פספסתי..
ניסיתי כמה פעמים.
אבל לא באמת מצאתי קבוצת ביקורת איכותית...
אם יש לך המלצות... אשמח.
אנחנו רודפות אחת אחרי השניה חח
אהממ בגדול אני פרסמתי בקדם בהמשכים (ממש פרק - פרק תוך כדי כתיבה) אז ליקטתי את אלה שידעו לתת לי ביקורת טובה + קרובות משפחה וחברות. פה אסור לעשות את זה אז אין לי ממש רעיון בשבילך חוץ מלנסות להיתמך בVIP או לקנות מנוי לחודש וכו'

אנחנו רודפות אחת אחרי השניה חח
אהממ בגדול אני פרסמתי בקדם בהמשכים (ממש פרק - פרק תוך כדי כתיבה) אז ליקטתי את אלה שידעו לתת לי ביקורת טובה + קרובות משפחה וחברות. פה אסור לעשות את זה אז אין לי ממש רעיון בשבילך חוץ מלנסות להיתמך בVIP או לקנות מנוי לחודש וכו'
אז אני מבינה שאין הרבה ברירות...
את האמת, פעם הייתי מקבלת הרבה ביקורת. אבל מאז שהגעתי לרמה שלי עכשיו, לא קיבלתי מאיש ביקורת שממש שינתה לי את הכתיבה חוץ מאחת - שאמרה שאני כותבת הווה ועבר באותו משפט.
אז קניתי את הספר תכתבו. וזה עוזר לי... אבל עדיין.

אישית אני חושבת שאת יכולה לקחת כל מישהי שאוהבת לקרוא ואת מכירה בצורה טובה- אם היא מסכימה לתת ביקורת, אני חושבת שלא הייתי ביקורתית ככה בעבר- אבל ברגע שאת צריכה להתעמק ולתת הערות אז את עושה את זה ואז את מגלה חורים בספרים שאת קוראת להנאתך.... (אבל ת.עקבי מפצה את זה עם איכות הכתיבה שלך)

את האמת, פעם הייתי מקבלת הרבה ביקורת. אבל מאז שהגעתי לרמה שלי עכשיו, לא קיבלתי מאיש ביקורת שממש שינתה לי את הכתיבה חוץ מאחת - שאמרה שאני כותבת הווה ועבר באותו משפט.
תראי, את עניין עבר והווה עורכת מסדרת לך בצ'יק. טעויות דקדוקיות - גם. הבעיות המרכזיות שחייבים לתפוס בזמן הם: חוסר היגיון, תיאום דמויות ואפיונים, באגים. אלו דברים שבגמר הספר צריך לשכתב קטעים שלמים, אם תופסים בזמן - אז קטע אחד בודד והשאר כבר נסמכים עליו. מבינה מה אני אומרת?

אישית אני חושבת שאת יכולה לקחת כל מישהי שאוהבת לקרוא ואת מכירה בצורה טובה- אם היא מסכימה לתת ביקורת, אני חושבת שלא הייתי ביקורתית ככה בעבר- אבל ברגע שאת צריכה להתעמק ולתת הערות אז את עושה את זה ואז את מגלה חורים בספרים שאת קוראת להנאתך.... (אבל ת.עקבי מפצה את זה עם איכות הכתיבה שלך)
לא הבנתי את ההערה בסוגריים. היא אמורה להיות צינית?
לגבי השאר - את תמיד היית כזו! את פשוט לא שמת לב חח.
ובפאן האישי - כשאני קולטת חור, אני אמנם אגמור את הספר, אבל לא אהיה מסוגלת לקרוא אותו שוב. מעצבים.

אני
תראי, את עניין עבר והווה עורכת מסדרת לך בצ'יק. טעויות דקדוקיות - גם. הבעיות המרכזיות שחייבים לתפוס בזמן הם: חוסר היגיון, תיאום דמויות ואפיונים, באגים. אלו דברים שבגמר הספר צריך לשכתב קטעים שלמים, אם תופסים בזמן - אז קטע אחד בודד והשאר כבר נסמכים עליו. מבינה מה אני אומרת?
אני מבינה...
אבל זה לא משהו שאני מחפשת. זה דבר שאני מקבלת בעריכה.
אני מחפשת התקדמות ברמת הכתיבה עצמה. נגיד עכשיו, אני עובדת על העמקת דמויות.
ואויש, את מגיבה עכשיו.
שוב נרדוף אחת אחרי הזנב של השניה ;)

הכתיבה שלך ממש יפה, לא תמיד יש מה לתת ביקורת ברגע שהסופר השתפר והשתדרג...
ת.עקבי, אני טועה? כרגע לכתיבה שלך אין לי הרבה ביקורות אלא יותר עידודים שגורמים לך לכתוב עוד ועוד פרקים ומידי פעם הערות קטנות, איך זה מבחינת שאר קבוצת הביקורת?
בכל אופן הייתי ממליצה לך לבנות קבוצת ביקורת -מבחינת עידוד גם וגם עבור הביקורת, אבל כאילו שזמנם בידם ויהיה להן זמן לבקר (מזווית ראיה שונה משלך) ולא רק לקרוא וליהנות...
תאמיני לי שאני אחת שלא מגיבה בדרך כלל בפורומים- אם כן זה באישי (אבל אין אופציה בפרוג אז הגבתי ככה)

הכתיבה שלך ממש יפה, לא תמיד יש מה לתת ביקורת ברגע שהסופר השתפר והשתדרג...
ת.עקבי, אני טועה? כרגע לכתיבה שלך אין לי הרבה ביקורות אלא יותר עידודים שגורמים לך לכתוב עוד ועוד פרקים ומידי פעם הערות קטנות, איך זה מבחינת שאר קבוצת הביקורת?
בכל אופן הייתי ממליצה לך לבנות קבוצת ביקורת -מבחינת עידוד גם וגם עבור הביקורת, אבל כאילו שזמנם בידם ויהיה להן זמן לבקר (מזווית ראיה שונה משלך) ולא רק לקרוא וליהנות...
תאמיני לי שאני אחת שלא מגיבה בדרך כלל בפורומים- אם כן זה באישי (אבל אין אופציה בפרוג אז הגבתי ככה)
אבל זה מה שאני מחפשת.
זה הקטע.
אבל אני משערת שפשוט זה ללקט יותר ויותר מבקרים טובים ככל שהזמן עובר....

אני

אני מבינה...
אבל זה לא משהו שאני מחפשת. זה דבר שאני מקבלת בעריכה.
אני מחפשת התקדמות ברמת הכתיבה עצמה. נגיד עכשיו, אני עובדת על העמקת דמויות.
ואויש, את מגיבה עכשיו.
שוב נרדוף אחת אחרי הזנב של השניה ;)
לא הבנת. וסורי שאני ככה החלטית.
נניח ויש לך חור. ואת בפרק עשרים. המשכת איתו לפרק עשרים ואחת, ופרק עשרים ושתיים וב"ה חתמת את הספר אחרי חמישים - שישים - שבעים פרקים. מה יקרה אז? את מגיעה לעורכת עם כתב יד מוגמר ופנים גאות. היא לוקחת את כתב היד, מעיינת בו במשך כמה ימים ואז אומרת לך: תקשיבי, משהו לא מסתדר לי מפרק עשרים והלאה. הסתבכת. פשוט.

לעומת זאת, אם יש לך אחת חדה בקבוצת הביקורת והיא מציפה את זה קודם, אז את יושבת על החור מחשבתית במשך כמה שעות ואפילו ימים טובים, מוסיפה לך את התפתחות העלילה הנדרשת לסתימת החור וחוזרת לכתוב ברצף. מגיעה לעורכת והיא אומרת לך: וואו, בנוי כל כך טוב, אין כמעט מה לעשות חוץ מכמה חידודים קטנים ושינויים פה ושם. תענוג צרוף.

לא הבנת. וסורי שאני ככה החלטית.
נניח ויש לך חור. ואת בפרק עשרים. המשכת איתו לפרק עשרים ואחת, ופרק עשרים ושתיים וב"ה חתמת את הספר אחרי חמישים - שישים - שבעים פרקים. מה יקרה אז? את מגיעה לעורכת עם כתב יד מוגמר ופנים גאות. היא לוקחת את כתב היד, מעיינת בו במשך כמה ימים ואז אומרת לך: תקשיבי, משהו לא מסתדר לי מפרק עשרים והלאה. הסתבכת. פשוט.

לעומת זאת, אם יש לך אחת חדה בקבוצת הביקורת והיא מציפה את זה קודם, אז את יושבת על החור מחשבתית במשך כמה שעות ואפילו ימים טובים, מוסיפה לך את התפתחות העלילה הנדרשת לסתימת החור וחוזרת לכתוב ברצף. מגיעה לעורכת והיא אומרת לך: וואו, בנוי כל כך טוב, אין כמעט מה לעשות חוץ מכמה חידודים קטנים ושינויים פה ושם. תענוג צרוף.
זה בנוגע לכתיבת ספרים.
וברוך ד', יש לי את הקבוצה של החברות הללו... שחרשו לי את כל החורים, ועשו לי ת'מוות. באמת.
הרבה דברים נאלצתי לשנות בספר עכשיו בגלל זה.
אבל אני מדברת על התקדמות אישית.

לא הבנתי את ההערה בסוגריים. היא אמורה להיות צינית?
לגבי השאר - את תמיד היית כזו! את פשוט לא שמת לב חח.
ובפאן האישי - כשאני קולטת חור, אני אמנם אגמור את הספר, אבל לא אהיה מסוגלת לקרוא אותו שוב. מעצבים.
לא צינית- ההיפך מספרים אחרים קשה לי ליהנות כבר (הרבה מהחורים או איכות כתיבה) אז אני מבקשת ממך עוד פרקים (גם בפרטי) ומקבלת וזה מפצה... (גם הטיוטות שאני מקבלת שעדיין לא עברו לכל הקבוצה -גורמים לי להתדיין שעות טלפונית עם חברה שלי... (שהסכמת לי לשלוח לה גם באישי))
אבל זה מה שאני מחפשת.
זה הקטע.
אבל אני משערת שפשוט זה ללקט יותר ויותר מבקרים טובים ככל שהזמן עובר....
לא בטוח שתקבלי- התדירות שת. עקבי מקבלת ההערות על הכתיבה שלה מבחינתי ירדה ממש- אני בתור חברה בקבוצת ביקורת אולי התרעתי על כמה חורים אבל בכללי כבר אין לי הרבה מה להעיר לה (חוץ מלעודד כמובן ולגרום לה לרשום עוד פרק אם היא השאירה אותי במתח...)
בשלב מסוים אם את כותבת הרבה (ולא אתפלא אם ת.עקבי יושבת וכותבת כל יום) אז את כבר נהית משופשפת... זו דעתי לפחות....
אז במקרה ואת רק מחפשת ביקורת קבועה והרבה - גם קבוצת ביקורת לא תעזור לך כשאת נהית טובה ממש...- אולי יותר לעידוד
אבל תמצאי אנשים את מכירה באישי- משפחה הכי מומלץ-את גם יכולה לשגע אותם ולהרגיש נעים אם לא קיבלת ביקורת....

לא צינית- ההיפך מספרים אחרים קשה לי ליהנות כבר (הרבה מהחורים או איכות כתיבה) אז אני מבקשת ממך עוד פרקים (גם בפרטי) ומקבלת וזה מפצה... (גם הטיוטות שאני מקבלת שעדיין לא עברו לכל הקבוצה -גורמים לי להתדיין שעות טלפונית עם חברה שלי... (שהסכמת לי לשלוח לה גם באישי))
עם יונית? על הטיוטות לא סיכמנו שום דבר!!! 😱
לא בטוח שתקבלי- התדירות שת. עקבי מקבלת ההערות על הכתיבה שלה מבחינתי ירדה ממש- אני בתור חברה בקבוצת ביקורת אולי התרעתי על כמה חורים אבל בכללי כבר אין לי הרבה מה להעיר לה (חוץ מלעודד כמובן ולגרום לה לרשום עוד פרק אם היא השאירה אותי במתח...)
נכון. זה אומר שמתקדמים כנראה... ואז נותר יותר הטיפול בחורים. בגדול מה שמשפשף זה כתיבה ועוד כתיבה, משברי כתיבה ועוד כתיבה...
בשלב מסוים אם את כותבת הרבה (ולא אתפלא אם ת.עקבי יושבת וכותבת כל יום) אז את כבר נהית משופשפת... זו דעתי לפחות....
אז במקרה ואת רק מחפשת ביקורת קבועה והרבה - גם קבוצת ביקורת לא תעזור לך כשאת נהית טובה ממש...- אולי יותר לעידוד
אבל תמצאי אנשים את מכירה באישי- משפחה הכי מומלץ-את גם יכולה לשגע אותם ולהרגיש נעים אם לא קיבלת ביקורת....
לא, אני לא כותבת כל יום, אלא אם את מחשיבה את הכתיבה הנוכחית פה ובעבודה. אבל בהחלט נהיים משופשפים מהכתיבה עצמה.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה